zxcvb
Aktivan član
- Poruka
- 1.275
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
The Man Who Shot Liberty Valance (1962)[/URL]
![]()
Ajde postovaoci Stjuartovog rada,sta prvo da gledam Vertigo ili Mr Smith goes to Washington?
a da otvorimo posebnu temu - Melancholia![]()
kad se pogleda lista filmova po kojima je von Trier poznat, u glavnim ulogama su zene koje pate ili su zrtve
slazem se da je do senzibiliteta jer isti stil, pa cak i slicna tematika se ponavlja
nekom se to svidi (cak i limuzina) a nekom to jednostavno ne odgovara
Morao sam da oribam crveni tepih za nju,pretvorismo smo pdf u hotel Normana Bejtsa.
Udbaski receno:"Provjeren kadar".
A Svetovid garant lovi nesto sredovjecno sa Lorkinom zbirkom pod miskom.
Ajde postovaoci Stjuartovog rada,sta prvo da gledam Vertigo ili Mr Smith goes to Washington?
Odakle se pojavila ova bernekl lejdi... nekog ko ume da sastavi ovoliko prostoprosirenih recenica nismo imali jos od kada nas je napustio Svetovid.
U otvaranju teme te podržavam, ali, kao što vidiš, odosmo s Melanholije.
Iako prvi utisak jeste da su žene žrtve (bar u Dogville i Breaking the Waves), ne bih baš rekla da je reč o pukom žrtvovanju iz nemoći i bez krivice. Tačnije, i ako jesu žrtve, na to su se same odlučile, te bih rekla da su žrtve sopstvenih izbora, a, usudila bih se da kažem i sebičnosti (seti se zašto se Bjork, bezmalo, žrtvuje - po svaku cenu, uključujući i sopstvenu žrtvu, htela je da bude majka, znajući, gotovo izvesno, kakav problem čeka njnog potomka).
U Antihristu žena nije žrtva, direktno sigurno ne.
A u Europi, žena je žrtva je svojih hirova.
Da ne ređam, verovatno i s ovim smorih narod unaokolo![]()
Odakle se pojavila ova bernekl lejdi... nekog ko ume da sastavi ovoliko prostoprosirenih recenica nismo imali jos od kada nas je napustio Svetovid.
Samo cepaj... ovoliko aktivnosti nismo imali od kada je Verbal pokusao da metastazira sa nekom temom pa je zapao u klinicku metanoju...
Dajte i tu temu o MelanKoliji... vec naucih dosta stvari iz ovog pisanija... meni je promakla i simbolika...
triviu nisam ni znao... na Saturn nikada nisam gledao iz astroloskog ugla... o renesansi nemam pojma... no da se ne hvalim vise.
Jos jednom wellcome sa sve sljastecim crvenim tepihom koga je nas sef zirija izvukao pitajbogaodgde i izribao specijalno za ovu priliku
nemojte tako, a honduras?
Eto, čim sam ti videla avatar, znala sam da nema šanse da si neki freak koji sve duže od jednog reda i dva smajlija smatra pametovanjem. Al' opet, otkud znam ko je Svetovid, plus, malkice me prepade Shinig. Posle pomenuste i Psycho, pa rekoh, možda si Nora pročitao kao Norma (Bates).![]()
![]()
Hvala još jednom na dobrodošlici. Da sačekamo idejnog tvorca za temu Melanholija, a ako se ne izjasni skorije, eto, ja ću se potruditi da dam svoj skromni doprinos.
Saving Private Ryan (1998)
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0120815/
Dugo sam se libio da odgledam ovaj film, posto sam bio ubedjen da me ocekuje jos jedna sveopsta konfuzija (***, realno, sam rat i jeste jedna velika konfuzija), sa pregrst likova, koje ne mozes da "pohvatas" do kraja filma (tipa, covek prodefiluje kroz 2-3 scene, a da ga ne primetis, a onda u sledecoj umire pola sata, u najgorim mukama).
Medjutim, pogresio sam i moje predrasude prema ovom filmu su bile apsolutno pogresne.
Mislim da ovaj film definitivno moze da se svrsta u sam vrh ovog zanra...
Jednostavno, odgledao sam ga u jednom dahu...
Scene borbi su mozda ogavne, ali time daju realnu sliku i jedan naglasen ton svom tom uzasu...(mada je Spilberg trebao u par slucajva da obrise objektiv, jer se u par kadrova objektiv kamere crveni i magli)
Nisam neki ljubitelj Toma Henksa, ali je on ovde odradio jako dobar posao...
Apam, tj. tradicionalno pogubljeni i smotani Dzeremi Dejvis, je odlicno iskreiran lik...
Ostali likovi su dobili nesto manje prostora, ali imaju lepe minijature (poput Vejda)...
Da ne drobim vise, ovom filmu dajem ocenu 9,5
Ako slučajno nisi gledao Rope (isto Stjuart u Hičkokovom filmu), obavezno pogledaj.
Pogledacu sva tri filma,obavezno..Hvala..Uh, ja obozavam "Rope"...
Slave, poslusaj Honduras i neces se pokajati![]()