Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Upravo pogledao,i moram iskreno reci da nije ni blizu prethodim delovima,nisam neki fan Toma Kruza,ali se vidi kako su ga ispeglali da izgleda kao "veciti decak" i smuchilo mi se konacno sam pomislio uh sta ce to da bude da su Rusi dobri momci,kad iznenadjenje,Srbi se pominju nekoloiko puta u filmu i naravno i ako se film ni u jednom trenutku deshava na tlu balkana,a kamoli Srbije,vazan deo priche je da su opet srbi najgori...Npr. koljachi,sadisti,ubice i sl. Shto se meni ni malo nije svidelo,jer iskreno gledajuci film nije bilo potrebno u opste nas stavljti u scenario,jer kao sto rekoh u prethodnim delovima se nepominjemo,a kamoli da se radnja i jednog trenutka deshava u Srbiji ili balkanu,ali zato iz neke potrebe(citaj da je neko dao debele pare,da lobira protiv Srba) nas ubacuju u prichu,ako uspemo da zanemarimo taj deo,ako!!
Film kao film je iz svakog ugla razocarenje,kao da je radjen daj da se uzme neki dolar od gledalaca,jer te silne plasticne operacije i boga pitaj sta je sve uradio na sebi(tom kruz) morao da otplati!!!

Dok sa druge strane sam pogledao The Three Musketeers i ako je bezbroj puta ekranizovan,za ljubitelje i cak za one koji nisu mogu reci da je uradjen i bolje nego sto sam ocekivao,tako da vam preporucujem da ga slobodno pogledate,nece te reci nakon gledanja,bacheba 2 sata zivota,chak se moze gledati i u krugu porodice jedan i vishe nego solidan avanturisticki film>

A sada od srca preporucujem,za sve on koji vole sherloka holmsa,nesto sasvim drugachija,mada se scenarist stvarno drzali dela Ser Artura je film serija Sherlock.Koja stavlja sherloka holmsa u danasnje vreme i necu ocenjivati filmove,da filmove jer je radjeno kao tv film/serija samo cu reci Obavezno pogledati,po meni za sve one kojima su se vishe smucili razni nastavci filmova,obrade odlicnih filmova i pravljenje od remek dela nesto sto bukvalno pljuje na original filmove.Najbolje od svega je i to shto nije americhko,vec britansko,a po meni su oni majstori pravog krimi zanra.Josj jedanput,obavezno pogledati http://www.imdb.com/title/tt1475582/

Wild Target
http://www.imdb.com/title/tt1235189/
images

Šarmantna krimi komedija sa divnim glumcima. Treba pogledati - nije za padanje u nesvest, ali jeste zabavan i ... kulturan. Engleski. 7,5/10

Beginners

http://3.***************/-6biEpwZ4L-k/TtJLupHbW9I/AAAAAAAAAo8/DIxaYSf8hlo/s1600/Beginners_Poster.jpg

Filmska naracija odvija se na tri vremenska plana. U prvom, glavni junak Oliver saznaje da je njegov sedamdesetpetogodišnji otac gej i, istovremeno, da umire od raka u završnom stadijumu. Dok otac pokušava svoje poslednje dane da provede što više uživajući u životu, u drugom vremenskom planu pratimo Olivera, grafičkog dizajnera i crtača, koji nakon očeve smrti upoznaje francusku glumicu u koju se zaljubljuje, ali nije sposoban da sačuva ovu vezu. Treći plan je Oliverovo detinjstvo i odnos sa majkom koji je značajno odredio sva kasnija zbivanja.
Odlična i originalna režija, blaga i savršeno životna priča, sa osećajem za životne nijanse i suptilnosti, a naročito maestralna gluma Kristofera Plamera u ulozi Oliverovog oca, čine ovaj film velikim, a nepretencioznim, što je u Holivudu prava retkost.

Ocena: 9

Hostel-3-BD.jpg

Dobra strana filma , nije do te mere predvidiv , nije 100% iskopiran na prosle delove .
Lose strane , nije zanimljiv , ne drzi paznju , izgleda kao da je sniman od strane amatera , losa gluma , stice se utisak da likovi mogu pobeci kad hoce , itd . . .:(
Prvi deo je ubedljivo najbolji , a ovaj je sigirno najgori .
Ocena 5

Poslednja izmena:
Triumph_des_Willens_poster.jpg

Da se naježiš od ludila i fanatizma prikazanog u filmu...Tolika histerija i extaza je neverovatna...A ipak vrlo ozbiljan pokret ne ko današnji imitatori koji u većini i ne znaju mnogo o pokretu...Jer da znaju ne bi ga ni kopirali...:roll:Tehhnički sve savršeno odrađeno...Čini se da je svaki učesnik imao u dlaku tačno mesto određeno protokolom...Film sadrži osim pokazivanja snage i duboku pretnju za sve koji su ''negermanske krvi''...Ona nije direktna ali je zloslutna u pozadini...Ipak i pored tehničke savršenosti film kao i Olimpija ima scena spontanosti učesnika,koje su namerno ostavljene, što ga čini donekle živim a ne samo hladnim sredstvom propagande...Interesantni momenti:Kada mačka ''staje da pogleda prolazak Firera'' i ''More zastava'', masovne scene na komemoraciji Hendeberga,strašan korak SS zveri...Da je bio u boji bio bi vrlo koloričan i prijatan za oči...9/10

Hostel-3-BD.jpg

Dobra strana filma , nije do te mere predvidiv , nije 100% iskopiran na prosle delove .
Lose strane , nije zanimljiv , ne drzi paznju , izgleda kao da je sniman od strane amatera , losa gluma , stice se utisak da likovi mogu pobeci kad hoce , itd . . .:(
Prvi deo je ubedljivo najbolji , a ovaj je sigirno najgori .
Ocena 5

Ne vidim koji je film u pitanju?

Nakon filma The Debt, impresioniran sarmantnom Jessicom Chastain, potrazio sam jos neke njene filmove i naleteo na ovaj

http://www.imdb.com/title/tt1389127/
Texas_Killing_Fields.jpg

u kome se pojavljuje ista troclana ekipa kao i u gore pomenutom. Zamisljen je kao policijski triler o serijskom ubici, inace zasnovan na istinitim dogadjajima. Na ovom primeru se jasno vidi razlika izmedju nekadasnjih i danasnjih filmova koji se bave istom tematikom. Dok su se prvi odlikovali napetoscu u cijem je postepenom stvaranju reziser koristio mastovit scenario, muziku i usporene snimke kombinovane sa eksplicitnim scenama nasilja, ne bi li gledaoca sto vise uvukao u pricu, kod drugih je sve to izbaceno u nekakvom trapavom pokusaju da se prikaze realnost. A razlika izmedju filma i realnosti je u tome sto je film mnogo zanimljiviji upravo jer sadrzi nerealne elemente. Ovde nema napete muzike, zanimljivog scenarija i svega ostalog po cemu se pamti jedan film. Krajnji efekat je da ni nema vezivanja za likove niti interesovanja za ishod njihovih sudbina i rasplet price. To nije samo problem kod ovog ostvarenja, vec i kod niza predhodnih koje sam gledao (Warrior npr). Ali je zato tu Dexter kome vec sest godina polazi za rukom da odrzava ovaj zanr u zivotu.

5/10

Poslednja izmena:
The Orphanage

da bi mi sto zanimljivije prosla 2 sata odlucio sam da pogledam "pulp fiction" film koji sam ugasio posle prvih 20min. prvih 20min kojih sam pogledau u ovom filmu su blago receno glupi koda neko snima svoj privatan zivot kako jede prica itd. dakle posto sam ugasio pomenuti film odlucio sam da pogledam "the orphanage" film je dobio relativno veliku ocenu na imdb 7.8. i pomislo sam da cu pogledati dobar film kad ono GLUPOST. film se razvija relativno sporo ali i ubitacno dosadno. i taman kad sam ocekivao dobar kraj dobio sam jos jednu veliku GLUPOST. film od mene dobija 2/10. i na kraju zailm sto lepo nisam seo kraj tv-a i gledao zrno utehe :(

Van god los- Потенцијално занимљив филм развио се у неки, за мене, и не баш најсрећнији правац. Прича прати једног момка чија кева се удала из рачуна за богатог стоматолога и по свему судећи није баш уживао неку велику родитељску љубав. Он се уортачи са двојицом пропалих случајева и заједно почињу да раде убиства за неког Турчина. Није то толико лоше, али је много преглумљавања, глуматања и сличних површности. Такође, главни глумац током целог филма прави неке дебилне гримасе, тако да му израз лица подсећа на Бориса Тадића, кад му наши западни партнери и пријатељи увале ону ствар међу ноге.

The sicilian girl- Надмашио моја очекивања у потпуности. Ради се о филму сниманом на основу истинитог догађаја, у коме девојка од 17 година постаје крунски сведок у процесу против мафије из једног сицилијанског села надомак Палерма. То је девојка чији су отац и брат убијени у мафијашкој борби за превласт, а она тражи начин да се освети, и тако сплетом (не)срећних околности завршава у програму заштите сведока. Филм има добар ритам и не губи на интензитету. Можда избор главне глумице није баш најсрећнији јер ми она делује као да има 50 а не 17 година.

The War Within (2005)

The-War-Within-HD-DVD-2005.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0414344/

Jos jedan film o teroristima.
Ovaj put gledamo pricu iz ugla jednog od njih.
Hasanov brat je ubijen u Avganistanu, pod sumnjom da je terorista.
Zato je Hasan, inace student u Parizu, uhapsen, saslusavan i mucen, jer su pretpostavili da je i on povezan sa terorizmom.
Bratovljeva smrt u Hasanu budi zelju za osvetom i on postaje clan jedne celije u Njujorku...
Film prati neku njegovu unutrasnju borbu, izmedju onoga sto ne zeli da bude i osvete, koja ga obuzima i koju je resen da sprovede do kraja, po svaku cenu...
U celu pricu je upletena i porodica njegovog druga iz mladosti, odnosno njegova sestra, posto se izmedju nje i Hasana javljaju odredjene simpatije...
Film, u sustini, nit' smrdi, nit' mirise...
Glavni glumac, ujedno i jedan od scenarista, gotovo je u svakom kadru, sa "totalno fokusiran na osvetu" facom, sto malo iritira...
Mislim da je prica mogla jos malo da se razvije i obogati jos nekim detaljima...
Ne mogu da kazem da je film los, jer nije, ali me nije narocito ni odusevio, zato 6,5 na 7

Poslednja izmena:
We Need to Talk About Kevin (2011) 8,5/10 (4-)
U početku malo neobično dok se ne naviknete na atmosferu i gravitaciju,pa ****** na Mjesecu smo zar ne!?Da li postoji tema koja nije obrađena pitam se i svaki me put iznenadi šta sve neće smisliti da iskoriste da naprave film.Ovo je u principu jedan jeftin film i tu ima plus od mene ali da li je postigao efekat teško je reći,pohvala za pokušaj,ja sam se uživio u radnju i dao sam mu šansu,svakako spada u one za ispuniti jedno veče!

MV5BNDY2OTE5MzE0Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNDAyOTc2NA@@._V1._SY317_.jpg

In a Better World (2010),
Dvougao danske rediteljke Suzan Bir na temu da li ovom zlom svetu treba uzvratiti dobrom ili zlom. Zanimljivo, ali ispod mojih očekivanja. Gledala sam ga pošto sam čula da je ona u ime (naravno, odsutnog) von Triera primila Zlatnog berlinskog medveda za Melancholiu, mislivši da im je i Susane drugarica iz "Dogma" ekipe. Za moj ukus, i ako jeste, ne bi trebalo da bude.
6/10

Carretaposterfe2.jpg

Lep je film skoro naivan kako su ranije snimali da daju ''moralnu pouku'' ljudima...Liči na ''duha Božićne večeri'',sve se vrti oko Nove Godine...I naravno ima strašnih momenata oko Kočije ali se i tu pokazuje da je Smrt vrednosno neutralna ni dobra ni loša čak često i više dobra nego loša...9/10

Chloe

1277562005_Chloe_2009_Move_4003_poster.jpg

Recimo da sam od ovog filma više očekivao. Ketrin je sredovečna doktorka koja posumnja da je muž vara i angažuje mladu i atraktivnu prostitutku Kloi da ga zavede i potvrdi ili opovrgne njene sumnje. Međutim, Kloi se upliće u njihov život više nego što je planirano.
Istovremeno ceo u pokretu, a prilično spor, film je višestruko kontradiktoran. Ovo je psihološka drama ali u onom smislu u kome se psihološko odnosi na značajne unutrašnje suptilnosti i transformacije dve glavne junakinje, a upinjanja da postane triler ostaju neostvarena do samog kraja. Razlog tome je želja režisera da načini autorski film na scenariju koji ima sve predispozicije za žanrovski već-viđeno-holivduski hit. Odatle dobijamo film koji sa strane psihologije junaka daje lepu studiju izdaje, prevare, sumnje, pogrešnih odlika, ali istovremeno i ničim motivisane, nedosledne postupke glavne junakinje koji povremeno deluju vrlo neubedljivo i nategnuto.
Najveći nedostatak filma je gluma Amande Sajfrid u ulozi Kloi. Ponešto zlokobna i psihotična, Kloi je u izvođenju mlade glumice nalika svakoj drugoj poluhisteričnoj tinejdžerki iz serija tipa Tračare, što umanjuje uverljivost kompleksong odnosa koji Ketrin ima sa Kloi. Kada film nosi naziv po liku i kada je taj lik pokretač i ishodište celine radnje i unutrašnjih kretanja junaka, onda je vrlo loše, čak nedopustivo, po sam film da glavna glumica bude ispodprosečna.

Sve zajedno, zbog toga što je ipak film, a ne filmić i zato što su Džulijen Mur i Lajam Nison kao i uvek besprekorni, ocena će biti: 6

Chloe

1277562005_Chloe_2009_Move_4003_poster.jpg

Recimo da sam od ovog filma više očekivao. Ketrin je sredovečna doktorka koja posumnja da je muž vara i angažuje mladu i atraktivnu prostitutku Kloi da ga zavede i potvrdi ili opovrgne njene sumnje. Međutim, Kloi se upliće u njihov život više nego što je planirano.
Istovremeno ceo u pokretu, a prilično spor, film je višestruko kontradiktoran. Ovo je psihološka triler-drama, ali u onom smislu u kome se psihološko odnosi na značajne unutrašnje suptilnosti i transformacije dve glavne junakinje, a upinjanja da postane triler ostaju neostvarena do samog kraja. Razlog tome je želja režisera da načini autorski film na scenariju koji ima sve predispozicije za žanrovski već-viđeno-holivduski hit. Odatle dobijamo film koji sa strane psihologije junaka daje lepu studiju izdaje, prevare, sumnje, pogrešnih odlika, ali istovremeno i ničim motivisane, nedosledne postupke glavne junakinje koji povremeno deluju vrlo neubedljivo i nategnuto.
Najveći nedostatak filma je gluma Amande Sajfrid u ulozi Kloi. Ponešto zlokobna i psihotična, Kloi je u izvođenju mlade glumice nalika svakoj drugoj poluhisteričnoj tinejdžerki iz serija tipa Tračare, što umanjuje uverljivost kompleksong odnosa koji Ketrin ima sa Kloi. Kada film nosi naziv po liku i kada je taj lik pokretač i ishodište celine radnje i unutrašnjih kretanja junaka, onda je vrlo loše, čak nedopustivo, po sam film da glavna glumica bude ispodprosečna.

Sve zajedno, zbog toga što je ipak film, a ne filmić i zato što su Džulijen Mur i Lajam Nison kao i uvek besprekorni, ocena će biti: 6

GP065939_xl.jpg

osjecala sam se jedno vrijeme usamljeno,gledajuci sve vas kako obozavate ovaj film,a ja ni trejler pogledala nisam.
kako god, chula sam za njega i uvijek sam bila skepticna kad bi ga neko pomenuo i pohvalio. te dramice o predgradju,jednostavno nisu moj cup of tea, ta drama i razmazenost.
ovo je medjutim drugacije. jasna simbolika, sto naslova, sto svebitnog naratora koji kao da preprichava bajku (ne mislim daj e ovo bilo namjerno,nego to je moj utisak),skejtbordi,ispiti,nedovrsene dizertacije,igralista,bazeni,kape.detaljan film.
hronicno nezreli ljudi zaglavljeni u svojim nesrecnim zivotima. oni nisu nesrecni jer zive u predgradju,vec iz svoje nezrelosti i nemogucnosti da se prihvati odgovornost.

dvoje ljudi , iz nesrecnih brakova, pocinju aferu. paralelno sa tim,u predgradju vreba pedofil i muva se oko igralista oko kojega se oni "muvaju'. bivsi policajac maltretira pedofila,isto zbog nemogucnosti da prihvati svoju odgovornost.

muzika je slicna kao u Ocajnim Domacicama. GLumci,Haley Jay Oswald,sjajan i besprekoran. jeziv,jadan i uvjerljiv u isto vrijeme. njih dvoje su na pocektu malo slabiji, ali kako film odmiche,bivaju sve sigurniji. kejt vinslet mi se dopada sa Americkim akcentom,koji nije savrsen,ali cini je simpaticnijom i prizemnijom. Patrick Wlson je pravi AMericki nesrecni povrsni gud boj,na pocetku nesiguran i neuvjerljiv. Jennifer Conelly se mnogo amnje pojavljuje nego sto sam mislila,ali ona je kao i uvijek,odlicna. njen lik,iako sporedan, ima jasan karakter.

muzika stvarno iritira, lici na soundtrack ocajnih domacica. audio da kazem,filma, vjerno prati atmosferu-napet i repetitivan,bas kako treba. kamera koja prati tok dogadjaja, atmosfericni kadrovi , vjerno pokazan prolazak vremena i sjajno odglumljeni i rezirani dijalozi,mozdda malo pretenciozno napisani ( kao i narator,ali njega vadi ono sto sam gore opisala),ali te grupne scene su odlicne i svaka ima poentu. nekome ce biti previse likova,ali ne,svaki lik je upecatljiv i ima svoju svrhu. niko nije bez simpatije, svima ce vas biti zao.poruka na kraju,bitna i pazljivo pripremljena.jadna sara :D
2 i po sata traje, ali nije spor ili dosadan. ima neku velicinu koju obicno ovakvi filmovi nemaju: to su dramice sa relativno nepoznatim glumcima i predvidljivom,dosadnom radnjom.ovdje nije to slucaj. tu i tamo se desi neki komican momenat, ali to ne izgleda kao da je doslo iz drugog filma; savrsheno ide uz ovaj.mozda bi ga malo skratila i neke scene poizbacivala. nije sad neko remek djleo,al eto, posle duzeg vremena odgledah dobar film,pa prija.
...procitah sad da je kraj drugaciji no u knjizi.

8/10

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back