Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
404px-Disturbia.jpg

Prica o klincu koji dozivljava saobracajnu nesrecu u kojoj njegov otac gine i on krivi sebe,jer je on vozio....Godinu dana kasnije udari profesora,jer ga je on nesto prozivao na racun oca i mali dobija kucni pritvor ( kao nasa "draga" Ceca :P ) u trajanju od 3 meseca...S obzirom da je od 0-24 pod nadzorom i da postoji odredjena granica kretanja koja mu je dozvoljena,on mora konstantno da vodi racuna kuda se krece,odnosno koliko daleko...Posto mu je naravno dosadno,on non stop posmatra svoj komsiluk i tako posmatrajuci naidje na nekog komsiju,za koga sumnja da je serijski ubica..I tu se sad desavaju razne stvari...Otprilike kad sam procitala na imdb-u o cemu se radi i kad sam videla relativno visoku ocenu,ocekivala sam mnogo vise...Film mi nema skoro nikakvu tenziju,prvih pola sata mi vise deluje kao voajerisanje nekog nalozenog klinca,tek se posle nekih 45 minuta pocinje kao nesto da desava,ali opet nista specijalno....Krajnje mi je naivno odradjen film,na nivou scream 2 i 3 ( prvi deo je jos i ok,a cetvrti nisam gledala ),ali da kazemo da moze da se pogleda...Mozda zbog malo vecih ocekvanja,ocena je ovako mala,slabija 6/10

Law abiding citizen-Холивуд! Сви елементи типичног холивудског филма су ту. Помало клишеа, помало патетике, подоста мало вероватних ситуација, предвидивост... Међутим, оно што ми је филм учинило занимљивим и вредним гледања, упркос тим холивудским елементима је централна тема филма. Ту тему најбоље описују стихови Београдског Синдиката:
,,Ово је питање живота и смрти
и ове реке крви, пустили сте први
сатеран у ћошак, ја немам избор други
свестан сам да губим, али биће ваших жртви...''

Дакле, човек коме су у бруталном нападу убијене жена и дете, и кога је правосудни систем оставио на цедилу, преузима ствари у своје руке. Смисао његовог живота постаје патња свих који су на било који начин учествовали у лишавању смисла његовог живота. Његове мере су екстремне и спреман је да иде до краја.
Сваком од нас се дешава да се систем поигра са нама, на овај или онај начин, тако да се лако можемо идентификовати са главним јунаком овог филма. Друго је питање колико одобравамо метод његовог деловања...

Све у свему, за холивудске оквире прилично респектабилно остварење.

Law abiding citizen-Холивуд! Сви елементи типичног холивудског филма су ту. Помало клишеа, помало патетике, подоста мало вероватних ситуација, предвидивост... Међутим, оно што ми је филм учинило занимљивим и вредним гледања, упркос тим холивудским елементима је централна тема филма. Ту тему најбоље описују стихови Београдског Синдиката:
,,Ово је питање живота и смрти
и ове реке крви, пустили сте први
сатеран у ћошак, ја немам избор други
свестан сам да губим, али биће ваших жртви...''

Дакле, човек коме су у бруталном нападу убијене жена и дете, и кога је правосудни систем оставио на цедилу, преузима ствари у своје руке. Смисао његовог живота постаје патња свих који су на било који начин учествовали у лишавању смисла његовог живота. Његове мере су екстремне и спреман је да иде до краја.
Сваком од нас се дешава да се систем поигра са нама, на овај или онај начин, тако да се лако можемо идентификовати са главним јунаком овог филма. Друго је питање колико одобравамо метод његовог деловања...

Све у свему, за холивудске оквире прилично респектабилно остварење.

plus Gerard :zper::heart:

Ne ocekujte horor,ovo je pravi s/f film..meni je bilo malo nezgodno,u par scena,jer ima mnogo neogranicenog prostora,gde ne vidite ni kraj ni pocetak...ne znam stvarno sto me to plasi...ako neko zna..i sta znaci kad sanjate tako nesto,nigde nikog,ogromna pustara,nebo i zemlja skoro spojeni,a vi stojite na sredini i ne znate gde cete.. :zima2:

Sve je to dobro dok ne počneš bijele miševe da sanjaš ili još gore da vidiš!;):tajna:

Pitch Black

http://www.imdb.com/title/tt0134847/

Radnja slicna kao u Alienu, samo sto je film neuporedivo losiji. Inovacija je to sto se radnja odvija na planeti koju obasjavaju tri sunca, pa slika toliko bljesti da pocinje da iritira. Pitao sam se da li da prekinem posle prvih sat vremena ali nisam i pokajao sam se.

2/10
e moj ti...kad je taj film izas'o kakvo je moje odusevljenje bilo :D...al dobro , razumijem.
2 dio smece cisto :D

Ja cu da ti dam neku moju listu,onako sta mi se svidelo...ti odluci sta ti se gleda,sta ne...Ahaha,volim i Psycho i Shining,ali ti necu to preporuciti,klasike bi trebalo da predjes,svakako,ima tu jaaako dobrih,iako bih ja,velikom broju klasika,dodala i SR'NJE ;) Naravno,da me neko ne shvati pogresno,u klasicima ima neprevazidjenih filmova.Rimejci su,uglavnom,losiji...Ma ima svasta,zato moras da gledas sve ;)

Dead end 2003
Shelter 2010
House 2008
Sleeppless 2001(Dario Argento)
Tenebre(Dario Argento)
Saw(ali to pogledaj posle mnoooogo odgledanih horora,meni omiljeni 3. i 6.)
Dead silence 2007
Dark remains
Clownhouse 1989
The sound of silence 1989
Tesis
Ring(ali rimejk,ne japanski)
Salem's lot (stara verzija iz 70-ih)
Misery
Los ojos de Julia 2010
Oculto 2005

To je nesto,sto mi je,ovako na brzinu palo na pamet......Probaj,ja se nadam da ce nesto da ti se svidi.

uuuu boldovani nije los. Sada sam ga pogledao. Zao mi je sto duhovi nisu zli :(,a na par mesta sam se najezio,pogotovu kada ona decica pruzaju ruke. Kada bi neko uradio remake ovoga to bi bio pun pogodak. Jedino sta me zivcira su face koje onaj zivi klinac pravi kad simulira da je uplasen,to je bas ono providno. Ostalo je ok manje vise! :) Nije mi jasno zasto ima samo ocenu 5,a film je mnogo bolji od danasnjih sto se prave?

13 Assassins

http://www.imdb.com/title/tt1436045/

Vec na osnovu postera se vidi da se radi o samurajima, a gde su samuraji tu su i harikiri, klanje, potoci krvi i sl. Ko to ne voli, neka ne gleda. Ko voli, trebalo bi da bude zadovoljan.
Njih trinaestorica se udruzuju kako bi smakli zlog gospodara koji sakati zene a decu koristi kao mete za gadjanje lukom i strelom. Uz to ima i poprilicno veliku vojsku u odnosu na njihovu malu ekipu, ali na muci se poznaju junaci. Nema mnogo filozofiranja, film se sastoji iz pripreme za borbu i same borbe, a kad ona krene, traje do samog kraja.

7.5/10

The Last Sign 2005

The%20Last%20Sign.jpg

Još jedan od filmova koji se žanrovski koleba da li je romansa, psihološki triler ili horor i sve to gledaocu može da bude vrlo, vrlo mućno jer na kraju, ne bude ništa od toga, samo bled pokušaj da se napravi zanimljiv film, možda drugačiji od prosečnog uzorka žanra. No, čini mi se da je ocena koju ovaj film ima na iMDB-u ipak nepravedno mala (2.8) imajući na umu kakvi horor promašaji dobijaju znatno veće ocene.
Keti Mekfarlan proganja uspomena na njenog posesivnog muža, alkoholičara koja je ni godinama kasnije ne napušta. Ali, čini se da Keti ne proganjaju samo uspomene. Kada se u kuću pored njene useli privlačni japi Mark koji pokazuje naklonost prema Keti, počinju da se dešavaju neobične stvari koje ukazuju na eventualno prisustvo duha. Dramske scene Endi MekDauel su prilično uspele, ali sve ono što treba da navede na misteriju, sumnju ili horor je potpuno neuverljivo i bledo. Posebno je nepotrebna, nedovršena i nemotivisana linija koja prati Ketin odnos sa njenom ''spiritualnom'' koleginicom Endorom koja čvrsto veruje u duhove, kao i neuverljiv i patetičan kraj filma. Koliko je film ostao tanak govori i činjenica da je Tim Rot (u ulozi uspomene na muža, flešbekovima na muža i muževljevog duha :D ) ostao prilično neupečatljiv.
Recimo da zahvaljujući odličnoj, zreloj glumi (nedovoljno iskorišćene) Endi MekDauel i nekim pristojnim momentima film može da se pogleda, ne davi do kraja i može da dobije 5/10

uuuu boldovani nije los. Sada sam ga pogledao. Zao mi je sto duhovi nisu zli :(,a na par mesta sam se najezio,pogotovu kada ona decica pruzaju ruke. Kada bi neko uradio remake ovoga to bi bio pun pogodak. Jedino sta me zivcira su face koje onaj zivi klinac pravi kad simulira da je uplasen,to je bas ono providno. Ostalo je ok manje vise! :) Nije mi jasno zasto ima samo ocenu 5,a film je mnogo bolji od danasnjih sto se prave?

S'obzirom da decak nije u stanju da govori,grimase su jedino cime moze da izrazi i strah i srecu.Da,ocena mu je mizerna i jako malo ljudi zna za film,iako je meni medju najboljim filmovima o duhovima.Mnogo mi se svidjaju scene kada se kamera krece kroz sobe i kada se vrata otvaraju.

Ja sam ga gledala kao mala i zapamtila sam tu decu,ali sam jedva,kasnije,pronasla film!Steta.

A za rimejk...uh,bilo bi dobro da ga uradi neki spanac!Njihovi filmovi su najbolji!Probaj da gledas The Orphanage (2007) i Los ojos de Julia (2010),a posto ti se svideo Wind Chill,mislim da bi ti se svideo i Plague Town (2008)

Ja volim takve filmove koji su bizarni,neobicni i imaju pricu,a ne danasnji uobicajni holivudski filmovi kad pola filma nesto pomera predmet i par puta se pojavi nabudzena specijalnim efektima nakaza pracena glasnom muzikom,nekog zaposedne i svi na kraju pobegnu.
Pogledacu sve sto si mi preporucila. :)

Gledao sam jedan malo stariji film o nekim klincima zarobljenim u kolibi u nekoj sumetini i uobicajena prica nadju knjigu i ozive vesticu neku. Napolje ne smeju jer ih kao neko dvo hoce da ih ubije. Cini mi se da je u podu dole prolaz i da su zarobili vesticu tu i da su nagurali neke stvari da ne moze da izadje,barem dok sam ja gledao... Maska vestice je stvarno mnogo dobra i strasna. Znam da film nisam smeo pre 3-4 godine da gledam. :lol: A da li neko zna koji je film u pitanju? :sad2:

Ja volim takve filmove koji su bizarni,neobicni i imaju pricu,a ne danasnji uobicajni holivudski filmovi kad pola filma nesto pomera predmet i par puta se pojavi nabudzena specijalnim efektima nakaza pracena glasnom muzikom,nekog zaposedne i svi na kraju pobegnu.
Pogledacu sve sto si mi preporucila. :)

Gledao sam jedan malo stariji film o nekim klincima zarobljenim u kolibi u nekoj sumetini i uobicajena prica nadju knjigu i ozive vesticu neku. Napolje ne smeju jer ih kao neko dvo hoce da ih ubije. Cini mi se da je u podu dole prolaz i da su zarobili vesticu tu i da su nagurali neke stvari da ne moze da izadje,barem dok sam ja gledao... Maska vestice je stvarno mnogo dobra i strasna. Znam da film nisam smeo pre 3-4 godine da gledam. :lol: A da li neko zna koji je film u pitanju? :sad2:
Takve i ja najvise volim.Mozes i Triangle 2009 da pogledas.Taj mi lici na Evil dead....Ja sam ga gledala daaaavno,ali malo podseca...samo ne secam se tog podruma...
http://www.imdb.com/title/tt0083907/

Burke and Hare

http://www.imdb.com/title/tt1320239/

Bizarna komedija legendarnog Johna Landisa o dvojici zgubidana koji dolaze na zanimljivu biznis ideju: obezbedjivanje leseva za potrebe lokalnog profesora anatomije. Kako posao ne moze da zavisi samo od prirodnih okolnosti, u ovom slucaju od prirodne smrti, oni odlucuju da malo ubrzaju stvari, zbog cega stalno upadaju u nevolje.
Humor kao iz crtanih filmova.

7/10

Adam's apple-Дански бисер. Библијска епопеја смештена у савремени свеt..Дивна глума понајбољих данских глумаца Мадса Микелсена и Урлиха Томсена. Фантастично одмерен сценарио, увек актуелна тема,симболика...

Овај филм је свакако један од најбољих које сам погледао у последњих 5 година. Филм о човеку који живи у имагинарном свету и не прихвата сурову и злу реалност која га окружује. Филм о вечној унуташњој борби добра и зла, о томе какви смо, и какви би требали да будемо?
Мадс Микелсен тумачи лик човека који води једну врсту центра за ресоцијализацију бивших осуђеника. Доброта и патња које карактеришу његов лик га чине једном врстом савременог Исуса Христа. Овај човек је у животу је наилазио само на грозоте, страдање, несрећу и пакао. Као да је на себе преузео казну за све грешнике овог света. Међутим, иако није дозволио да услед пакла кроз који је прошао постане насилни криминалац, шљам, пропалица..., што би се сматрало логичним понашањем, он доживљава једну другу врсту аномалије-ствара такав одбрамбени механизам који све оно негативно чиме је окружен претвара у ирационалну позитиву. Управо на том ,,лудилу'' главног јунака и његовом односу са осуђеницима крије се и главна теза филма.

Овај филм ме је оставио без даха у сваком погледу и искрено га препоручујем свима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back