Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mulholland Falls

http://www.imdb.com/title/tt0117107/

204380.1020.A.jpg

Solidan policijski triler iz 1996. godine sa odlicnom glumackom ekipom. Maks Huver (Nik Nolti) predvodi grupu beskompromisnih policajaca koji istrazuju smrt mlade devojke (Dzenifer Koneli u punom cvatu:heart::per:) koja mu je inace bila i ljubavnica.
Film me je odmah podsetio na stariji i slavniji L.A. Confidental pre svega zbog istog vremena i mesta desavanja.
Ko voli ovakve filmove, sigurno nece biti razocaran.

Poslednja izmena:
Company men-Једина позитивна ствар у филму је што показује суровост данашњег капиталистичког светског поретка, његову безобзирност и бескрупулозност. Међутим, тај приказ дат је на површан, клишеизиран, патетичан- једноставно, на амерички начин. Такође, велика мана за гледаоца из Србије или било које друге банана државе је и тај што су главни ликови менаџери са баснословним примањима, кућама од ко зна колико милиона долара, приватним авионима, јагуарима итд.
Уз сав напор да сажаљевам лика који више неће моћи да игра голф и да се свакодневно преждерава у најскупљим малограђанским ресторанима, те да вози јагуара ипак нисам успео у тој својој намери.Тим, пре што главног лика тумачи гузоглави Бен Афлек чија глума ми је иритантна до крајњих граница.
Суштина филма је, дакле, рецесија и њене нуспојаве. Значи, удари криза и на савршену, обећану земљу и сад ја требам да жалим тај амерички буржујски, малограђански, егоистични, менаџерски сој кога боли она ствар за сиротињу све док њима иде добро и док могу да се возикају приватним џетовима, летују на Бахамима и слично. Чомски је у једном свом интервјуу лепо приметио да је до сада било милион криза које су додатно сиромашиле оне најугроженије али те кризе нису имале тај третман јер нису дирале интерес ,,империје'', богаташке врхушке која је од постављања овако накарадног система стално угњетавала и економски уништава сваког ко би јој се нашао на путу.

Све у свему, ако волите дупеглавца Афлека, патетику, површност, клише сцене и ако из неког разлога жалите што неко мора да смањи одлазак на голф обавезно погледати. У супротном никако.

П.С. Да, крај је наравно срећан јер ипак је то Америка, а тамо наравно: everything is posible.

Poslednja izmena:
Не знам колико сам ја квалификован да нешто овде препоручујем, али - добра риба којој се нешто дешава - асоцирало ме је аутоматски на лепушкасту и згодњикаву Сузан Сосамон и њене Катакомбе. Друга асоцијација, а и препорука, би био филм - Тамни ћошкови - са Тором Бирч, затим - Крајњи рок - са покојном Британи Марфи. На листу још може да се стави и - Даника-. То је, за сада, све оно трипозно у комбинацији са лепим што ми пада на ум.

Поздрав свима.

Poslednja izmena:
Не знам колико сам ја квалификован да нешто овде препоручујем, али - добра риба којој се нешто дешава - асоцирало ме је аутоматски на лепушкасту и згодњикаву Сузан Сосамон и њене Катакомбе. Друга асоцијација, а и препорука, би био филм - Тамни ћошкови - са Тором Бирч, затим - Крајњи рок - са покојном Британи Марфи. На листу још може да се стави и - Даника-. То је, за сада, све оно трипозно у комбинацији са лепим што ми пада на ум.

Поздрав свима.

Pozdrav! ;)
Samo jedna molba.Da stavljas originalne naslove,inace nemamo pojma o kojim se filmovima radi,nasi prevodi su uzasni ;) Catacombs je super film!
Moze i Captivity 2007,isto odlican.

captivity.jpg

Source code preveli kao "8 minuta", u bioskopima, omg
a ovaj Captivity cu pogledat, aj daj jos nekih kao The Unborn <3 :)
Da,Captiviti ti je obavezan...a ima 3 filma,koja mi uvek padnu na pamet,sa Unbornom,a to su The orphan 2009,Uninvited 2009 i They wait 2007.Sva tri su dobra,mislim da ce ti se svideti.
Ima dva filma gde ima uzasnih scena sa zenama,a to su Last house on the left i I spit on your grave...ali njih ti bas ne bih preporucila....Pogledaj ova 4, za pocetak. :ok:

Da,Captiviti ti je obavezan...a ima 3 filma,koja mi uvek padnu na pamet,sa Unbornom,a to su The orphan 2009,Uninvited 2009 i They wait 2007.Sva tri su dobra,mislim da ce ti se svideti.
Ima dva filma gde ima uzasnih scena sa zenama,a to su Last house on the left i I spit on your grave...ali njih ti bas ne bih preporucila....Pogledaj ova 4, za pocetak. :ok:

Ok hvala. I spit on your grave sam gledao (iz preporuke sa foruma) i svidio mi se, msm Saw u malom :)

*Dragonfly* i da dodam odgovara prevod!!! :ok:

User Friendly,Meni se Plaque bas svideo,dok Exorcist nije....Gravedancers nisam gledala.Probaj onda sa Trianglom 2009.Verujem da ce ti se on svideti...

Evo jedan nov,odlican,dajem mu 10+/10!Moze i u Top 10! :ok:

iI JEDAN SAVET-NE GLEDAJTE NOV TRAILER ZA FILM.DA SAM GA NASLA JUCE,UPROPASTIO BI MI,SKROZ,OSECAJ!IMA DVA SPOILERA!!!!!!!!!!!!!

1307014427_11306818364874.jpeg
Evo, skidam, bas da vidim, tebi verujem. Sad sam na raspustu, pa mogu kako hocu :)

Moj prvi post u ovoj temi, ne gledam bas nesto horore, u svakom slucaju...

Pricam sa drustvom nesto juce, i kaze neko kako se vise ne snimaju dobri, strasni horori, kako ga nista ne moze uplasiti i sta ja znam sve ne... Tako da bi bilo dobro kad bi mi neko preporucio neke novije horore, recimo poslednjih 5-10 godina, ali ono bas da se covek iscima :D

Takodje, meni ako mozete da preporucite neke dobre psiho horore/trilere, znaci bez zombija, cudovista, vanzemaljaca, krvavih sekira, motornih testera i tako... cisto psiholoski teror :)

Enter the void- Солидан почетак и заплет а онда одлазак у неко царство светлосних ефеката којим се покушава дочарати психолошко стање актера филма. Овај филм ми је више личио на неки експеримент типа inland empire, него на неки филм у правом смислу речи. Ко има добре живце, воли експериментисати са филмским формама и има вишка слободног времена нека погледа. Остали, даље од овога.

Pricam sa drustvom nesto juce, i kaze neko kako se vise ne snimaju dobri, strasni horori, kako ga nista ne moze uplasiti i sta ja znam sve ne... Tako da bi bilo dobro kad bi mi neko preporucio neke novije horore, recimo poslednjih 5-10 godina, ali ono bas da se covek iscima :D

Takodje, meni ako mozete da preporucite neke dobre psiho horore/trilere, znaci bez zombija, cudovista, vanzemaljaca, krvavih sekira, motornih testera i tako... cisto psiholoski teror :)

PHldGqpma3i9nt_1_m.jpg

PHdnHgig7NAqgh_1_m.jpg

PHtpfxvwdZMsxt_1_m.jpg

PHCJRLGJgHVPHF_1_m.jpg

PHilIZ2rOokllq_1_m.jpg

PHGnvGJIbBZWKO_1_m.jpg

PHFQVFJHd6hcJH_2_m.jpg

youwillmeetatalldarkstranger_poster-535x764.jpg

verovatno najgori vudijev film koji samgledao
gluma je katastrofalna
naomi vats jednostavno je sapunska opera glumica u najboljem...pred sam kraj je malo bolja u poslednjoj svadji sa kevom ali to je ne iskupljuje
dzosh brolin jedini zadovoljava shto se glume tiche
kad je jedan entoni hopkins sluzi samo kao bezvezni matori tool kao da je ispao iz nekih retardiranih americhkih tinejdz filmova
sve u svemu film je imao potencijal al sve je nekako odradjeno ko preko ***** ko da je vudi alen negde na sred filma se smorio i samo zeleo da ga zavrsi kako god a i to je odradjeno preko one stvari i ni jedna pricha nema nikakav zavrshetak(a mislim da nije to bila namera)- ne zna se da li se lik probudio iz kome ili umro,chije je dete dal je hopkins shutno novu zenu..jedina pricha koja ima kakav takav svrshetak je izmedju hopkinosve bivshe i njenog "momka"
ima par pluseva pre svega brolin i netrpeljivost spram tashte koja mi je jako poznata ko da je preslikao mog caleta lol ali sve u svemu jako jako slabo,nekonhezivno i ispod standarda vudija alena

5/10

e moze li neko da mi napise par filmova na foru "dobra riba kojoj se nesto desava" (samo da nije klanje, moze duhovi, psiho, glasovi, KAO UNBORN), nebitno godina samo da nije nesto od prije potopa. Nesto sam ljut na zenski rod. Hvala

Nadji mi jedan horror film da glavna uloga nije zena i da joj se nesto ne desava. Po tom kriterijumu moze sve. :D

A veceras nadam se da ce do 1 da se skine Man Behind The Sun. :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back