Koji je to film "bolji" od Bele trake, kopkalo me je...
Ovo je jedan vrlo lepo i pošteno odrađen film o godinama očaja i diktature u Argentini sa potkom ljubavne priče. U Argentinu da postavite kameru bilo gde, na ulici, taj film ne može
da ne izleda estetski ispeglano i lepo, i eksterijeri i enterijeri

Okosnica priče je silovanje i ubistvo mlade žene i odmeravanje kazne, savest, zločinac, ljubav koja ne može da bude realizovana i stroga Peronova diktatura, koja, kao i sve diktature neguje kriminalce zarad svojih ciljeva.
Jasna struktura filma, postepeno se odmotava i nepretenciozno šalje poruku gledaocu.
Kad u konkurenciji imate jasno angažovan film, ali direktan ili kad imate lične drame, uvek nagrade dobijaju pojedinačne, lične, porodične drame sagledane kroz društveni kontekest ili bez toga. Jednostavan recept. Evo, primer, kada je Apokalipsa izvisila na račun Kramer protiv Kramera na dodeli Oskara..
Argentinski film U njihovim očima je dobar film, dobra gluma - 8 / 10 s tim što nakon njegovog gledanja, od mene Bela traka dobija čistu 10.
Kad smo već kod Argentine i pominjanja Kopole
Tetro, Kopola
Sasvim atipičan Kopolin film snimljen kamerom Orsona Velsa. Crno-beli, tehnički savršen i rađen u Boki. Izbegavam da čitam kritike o tome šta je bila Kopolina inspiracija da snimi ovaj film. Nema u njemu ničeg posebno arteficijelnog, postoji Bolanjovska atmosfera, veliki majstor i mali film. Gluma u filmu dobra.
Ovaj film me nije naročito našao.
(Brandauer se ugojio kao prasence )
tanko 7/10