Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Life after people
Sjajan dokumentarac koji se trenutno prikazuje na History channel..
Naucna teorija sta bi bilo sa zemljom nakon trenutnog nestanka ljudi..
Izuzetno zanimljiva,dramaticna ,avanturisticka,realna prica o pobedi Prirode
nad covekom i njegovom ostavstinom..Ocena 8/10

history_channel.jpg

Koji je to film "bolji" od Bele trake, kopkalo me je...

1260125493_1260019682_02128e61cfasecreto.jpg

Ovo je jedan vrlo lepo i pošteno odrađen film o godinama očaja i diktature u Argentini sa potkom ljubavne priče. U Argentinu da postavite kameru bilo gde, na ulici, taj film ne može
da ne izleda estetski ispeglano i lepo, i eksterijeri i enterijeri :) Okosnica priče je silovanje i ubistvo mlade žene i odmeravanje kazne, savest, zločinac, ljubav koja ne može da bude realizovana i stroga Peronova diktatura, koja, kao i sve diktature neguje kriminalce zarad svojih ciljeva.
Jasna struktura filma, postepeno se odmotava i nepretenciozno šalje poruku gledaocu.

Kad u konkurenciji imate jasno angažovan film, ali direktan ili kad imate lične drame, uvek nagrade dobijaju pojedinačne, lične, porodične drame sagledane kroz društveni kontekest ili bez toga. Jednostavan recept. Evo, primer, kada je Apokalipsa izvisila na račun Kramer protiv Kramera na dodeli Oskara..
:lol:

Argentinski film U njihovim očima je dobar film, dobra gluma - 8 / 10 s tim što nakon njegovog gledanja, od mene Bela traka dobija čistu 10.

Kad smo već kod Argentine i pominjanja Kopole

:D

tetro09-5-4.jpg

Tetro, Kopola
Sasvim atipičan Kopolin film snimljen kamerom Orsona Velsa. Crno-beli, tehnički savršen i rađen u Boki. Izbegavam da čitam kritike o tome šta je bila Kopolina inspiracija da snimi ovaj film. Nema u njemu ničeg posebno arteficijelnog, postoji Bolanjovska atmosfera, veliki majstor i mali film. Gluma u filmu dobra.
Ovaj film me nije naročito našao.
(Brandauer se ugojio kao prasence ) :lol:

tanko 7/10

Poslednja izmena:
''El Topo''

Uh, nista nisam shvatio... osim da cu morati da se nacitam religijske literature, ako planiram bar nesto skontat'... Simbola je previse za jedan ljudski zivot... A opet, iako sam malo cega zapravo shvatio, mi se svidja, pa ne mogu jednostavno samo da zaboravim na film... ejnt lajf a bic...

"If you’re enlightened, El Topo is a great picture. If you don’t understand it, you’re a limited asshole." - Alejandro Jodorowsky

Poslednja izmena:
novi vukodlak-obavezno izbjegnite...
shutter island-otvaranje glave,stvarno vrhunski film,muk u bioskopu kad se zavrsio,meni glava skroz empty na kraju,bez ijedne misli...
city island-sa endi garsijom,fantastican film,drama/komedija,odusevljen sam filmom,odlicna,gluma,vrhunska radnja,zaplet,rasplet...preporuka...
http://www.imdb.com/title/tt1174730/

Poslednja izmena:
Bila mi je zanimljiva vasa rasprava oko Ink-a,pa sam odlucila da pogledam njega,iako je u planu bio neki drugi film.Baby Jane ili Carnival of Souls.

Ink je drugacije sniman od svih filmova,koje sam pogledala.Sve deluje kao san i to je nesto sto mi se svidja.Razlicit je.

Prica pocinje jako zanimljivo,ali negde na polovini filma dosla sam u situaciju da se zapitam "kad ce kraj i cemu ovo sve",sto je nesto sto me dovodi do ludila.Mislim da su neke scene,po meni,bile suvisne i malo dosadne.

Zadnjih pola sata film se razresava i sve dolazi na svoje mesto.Prica postaje jasna,ali sama po sebi,jako mi je bila teska.Divna mala devojcica,koja je suocena sa strahovima,gubitkom roditelja,majke,zbog smrti,a oca,zbog rasturenih porodicnih odnosa.Dete koje se suocava sa smrcu i ceka trenutak kada ce umreti.

Shvatanje stvari i situacije od strane "Ink-a" mi je jako dobro uradjeno,kako je malo bitno ono spolja,a vazno ono iznutra,kao i situacije koje objasnjavaju kako dolazi do nesrece-zato sto-"da nije bilo ovog,ne bi bilo onog" i "sve je to negde zapisano".

Uzasna mi je tuga glavnog glumca,sa jedne strane i savrseno jasna borba i snaga oca da spasi cerku,sa druge.

Film me je naterao da se zamislim nad nekim stvarima u zivotu i uzasno me "smracio".Nisam ocekivala ovakvu reakciju.Mozda i nije bio za mene.

Moram da priznam da sam mislila da film nece imati nikakvog smisla i taj pocetak mi je tako spooooro isao.Koliko god uvrnut bio,kraj je savrseno jasan.

Mozda ce neko da kaze fantazija,ali posle svega sto prolazi devojcica,zajedno sa ocem,gubi mi se sav taj nerealni svet i ostaje drama,nesto sasvim realno,sto svakom moze da se dogodi....

Ako me pitate,ne znam kome bih ga preporucila..mozda nekome ko zeli da zaviri u svoj zivot na malo drugaciji nacin.
I razumem ljude kojima se nije svideo.

Poslednja izmena:
Bila mi je zanimljiva vasa rasprava oko Ink-a,pa sam odlucila da pogledam njega,iako je u planu bio neki drugi film.Baby Jane ili Carnival of Souls.

Ink je drugacije sniman od svih filmova,koje sam pogledala.Sve deluje kao san i to je nesto sto mi se svidja.Razlicit je.

Prica pocinje jako zanimljivo,ali negde na polovini filma dosla sam u situaciju da se zapitam "kad ce kraj i cemu ovo sve",sto je nesto sto me dovodi do ludila.Mislim da su neke scene,po meni,bile suvisne i malo dosadne.

Zadnjih pola sata film se razresava i sve dolazi na svoje mesto.Prica postaje jasna,ali sama po sebi,jako mi je bila teska.Divna mala devojcica,koja je suocena sa strahovima,gubitkom roditelja,majke,zbog smrti,a oca,zbog rasturenih porodicnih odnosa.Dete koje se suocava sa smrcu i ceka trenutak kada ce umreti.

Shvatanje stvari i situacije od strane "Ink-a" mi je jako dobro uradjeno,kako je malo bitno ono spolja,a vazno ono iznutra,kao i situacije koje objasnjavaju kako dolazi do nesrece-zato sto-"da nije bilo ovog,ne bi bilo onog" i "sve je to negde zapisano".

Uzasna mi je tuga glavnog glumca,sa jedne strane i savrseno jasna borba i snaga oca da spasi cerku,sa druge.

Film me je naterao da se zamislim nad nekim stvarima u zivotu i uzasno me "smracio".Nisam ocekivala ovakvu reakciju.Mozda i nije bio za mene.

Moram da priznam da sam mislila da film nece imati nikakvog smisla i taj pocetak mi je tako spooooro isao.Koliko god uvrnut bio,kraj je savrseno jasan.

Mozda ce neko da kaze fantazija,ali posle svega sto prolazi devojcica,zajedno sa ocem,gubi mi se sav taj nerealni svet i ostaje drama,nesto sasvim realno,sto svakom moze da se dogodi....

Ako me pitate,ne znam kome bih ga preporucila..mozda nekome ko zeli da zaviri u svoj zivot na malo drugaciji nacin.
I razumem ljude kojima se nije svideo.

Joj, dobro je onda sto ga nisam gledao. Skinuo sam ga pre ko zna koliko vremena, ali nikako da ga odgledam. Ne volim filmove koji mrace ili teraju na neko preterano filozofiranje. Treba mi nesto veselo. Ono, neki zombiji trckaraju. Zombieland i tako nesto. :D

Nije to bila losa ideja ...ali bi ,po meni ,bilo mnogo bolja varijanta da su napravili horor sa gomilom akcije ,i tucnjave sa tim cudovistima ,nego sto su muljavili sa odnosom Sare i Dzuno ...
i da su na kraju lepo obe izasle iz pecine ,zagrljene ,i da ih je ona pandurka odvela kuci na kafu i kolace i da ih upozna sa svojom cerkom :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back