Homoseksualnost , problem savremenog društva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da si se zakacio za taj deo teksta a sustinski deo preskaces.
Radi se o izmestanju i stavljanju pod kontrolu proseca reprodukcije iz telesnog opstenja muskarca i zene na biloske procese osemenjivanja i uzgoja koji ce biti i vec jesu kontrolisani. Iznajmlivanje materice i prodaja semene tecnosti su sjajna dostignuca kapitalizma. Takodje, pada teorija i o rodoskrvnucu jer u homoseksualnosti to ne moze postojati. Iz takvog odnosa ne moze proisteci degenerativna promena na potomstvu jer potomstva ne moze ni biti. Samim tim,pod pretpostavkom da bi stupanjem srodnika razlicitog pola u brak moglo doci do degeneracije populacije,stupanje srodnika istog pola je cin koji ne poznaje barijeru tog tipa. Zbog cega dve odrasle osobe koje nisu pod prisilom ne bi mogle to uraditi ako je vec to dozvoljeno osobama koje nisu srodnici?

Vidim da si se zakacio za taj deo teksta a sustinski deo preskaces.
Radi se o izmestanju i stavljanju pod kontrolu proseca reprodukcije iz telesnog opstenja muskarca i zene na biloske procese osemenjivanja i uzgoja koji ce biti i vec jesu kontrolisani. Iznajmlivanje materice i prodaja semene tecnosti su sjajna dostignuca kapitalizma. Takodje, pada teorija i o rodoskrvnucu jer u homoseksualnosti to ne moze postojati. Iz takvog odnosa ne moze proisteci degenerativna promena na potomstvu jer potomstva ne moze ni biti. Samim tim,pod pretpostavkom da bi stupanjem srodnika razlicitog pola u brak moglo doci do degeneracije populacije,stupanje srodnika istog pola je cin koji ne poznaje barijeru tog tipa. Zbog cega dve odrasle osobe koje nisu pod prisilom ne bi mogle to uraditi ako je vec to dozvoljeno osobama koje nisu srodnici?
Jer naravno da se medicinom ne mogu kontrolisati i usmeravati demografski parametri i algoritmi...T je SF ili čak horor...Previše filmova...Naime,valjalo bi ,kad bi to bilo kako napisa,Svetska zdravstvena organizacija da ima operativnu moć,ali i pre svega objedinjene ,jedinstvene interese...Toga ,naravno,nema...I interesi su
dispergovani,čak i kontrolisani od mnogih država...Ja sam još blag-ovde je moguće da ti neko Okamovom oštricom isecka tu konstrukciju zahtevajući samo
neophodno,a odbacujući suvišno...
Ne sporim da bi ta organizacija za zlatnu milijardu u USA htela da sprovede svoje namere...Kažem namere.jer kad bi to bio plan,on bi morao imati finansijsku konstrukciju s prihodnom i rashodnom stranom,s redosledom izvodjenja radova ili akcija,organizovane i osposobljene (i tehnički i edukativno)za to itd...Zasad su u teškoćama da rašire svoje ideje na šta
troše svoje skromne (u odnosu na problematiku) resurse...Ni religija promisli koju propagiraju ne zadobija šire simpatije...
Nisu ni blizu nekadašnjeg hipi pokreta...
Pokret koji bi imao uspeha,morao bi da koristi delotvoran sistem izolovanih ćelija...

Poslednja izmena:
Jer naravno da se medicinom ne mogu kontrolisati i usmeravati demografski parametri i algoritmi...T je SF ili čak horor...Previše filmova...Naime,valjalo bi ,kad bi to bilo kako napisa,Svetska zdravstvena organizacija da ima operativnu moć,ali i pre svega objedinjene ,jedinstvene interese...Toga ,naravno,nema...I interesi su
dispergovani,čak i kontrolisani od mnogih država...Ja sam još blag-ovde je moguće da ti neko Okamovom oštricom isecka tu konstrukciju zahtevajući samo
neophodno,a odbacujući suvišno...

Zasto ne? Sterilizacija,kontracepcija je vec jedan od vidova kontrole .
Homoseksualnost je vise socioloski nego sam kontraceptivni fenomen.
A kao socioloski fenomen cilj mu je razbijanje braka kao izvornog zivototvornog jezgra. Tacno taj hibridni homoseksualni brak postaje ljustura i poligon za eksperimentisanje. Dakle tu se radi o teoriji manipulativnog izvrtanja polova a sve kroz neku,sto ti rece opusteno cirkus-dekor propagandu jer agresivna propagnada nema takav efekat,zar ne? U braku se sad izvrce suprotnost polova,sto je ranije bio preduslov,zasto se ne bi kasnije preispitala i starosna granica koja je u vecini kapitalistickih zemalja podvucena na 18 godina,a kasnije i brak moze biti reformisan uvodjenjem slobodne volje i drugih primata i sisara. Mislim,zahtevi vec postoje ali je recimo Kinsi malo zabusavao ili nije bio dovoljno motivisan da da maksimum... Ili je ta cast ostavljena za nekog drugog pionira buducih seksualnih sloboda...

Pokrečući ovu temu,ako to neko nije shvatio,namera mi je bila i traje,da se i učesnici ovog pdf filozofija na
pravi način suoče s ovom društvenom komponentom i da svojim kontemplacijama doprinesu ozdravljenju
od antagonističkih stavova koji vode u homofobiju...Pomalo Frojdovski,a to i tako shvatam homofobiju kao
neurotično stanje koje je moguće "lečiti" psihoanalizom (izvlačenje fobija iz podsvesti,razjašnjenje i transfer...)
Inače i meni treba malo psihoanalize jer ni ja baš ne "mirišem" pedere-ladno mogu i bez njih...

ipak je homoseksualnost u naslovu pretvorena u društveni problem. ali nisu homoseksualci bolesnici koje bi se trebalo i moglo liječiti. trebalo i moglo bi se liječiti bolesno društvo koje s njima ne može živjeti. oni koji bi ovdje rado bili filozofi, nemaju ni volje ni muda otkriti u čemu je stvarno problem i tko/što/kako ga uzrokuje.

Pokrečući ovu temu,ako to neko nije shvatio,namera mi je bila i traje,da se i učesnici ovog pdf filozofija na
pravi način suoče s ovom društvenom komponentom i da svojim kontemplacijama doprinesu ozdravljenju
od antagonističkih stavova koji vode u homofobiju...Pomalo Frojdovski,a to i tako shvatam homofobiju kao
neurotično stanje koje je moguće "lečiti" psihoanalizom (izvlačenje fobija iz podsvesti,razjašnjenje i transfer...)
Inače i meni treba malo psihoanalize jer ni ja baš ne "mirišem" pedere-ladno mogu i bez njih...

Kritika modernog homoseksualizma kao produkta konzumerskog drustva naravno,po neoliberalnim stavovima kapitala je i okarakterisana kao homofobija,tu nema dvojbe.
Homoseksualac je bacen na nivo drustvenog statusa,individue koja nije u stanju da izgradi stav u suprotnosti sa neoliberalizmom i kapitalizmom jer je i sam njihov nus produkt. Ne radi se o kritici homoseksualizma kao manifesta seksualnosti vec kritici kapitalistickog homoseksualizma,hibrida i kiborga izvedenog iz Kinsijevih "ispitivanja".

ipak je homoseksualnost u naslovu pretvorena u društveni problem. ali nisu homoseksualci bolesnici koje bi se trebalo i moglo liječiti. trebalo i moglo bi se liječiti bolesno društvo koje s njima ne može živjeti. oni koji bi ovdje rado bili filozofi, nemaju ni volje ni muda otkriti u čemu je stvarno problem i tko/što/kako ga uzrokuje.

Drustvo je bolesno,to je jasno kao dan,a uzrok bolesti je ekocidna i antislobodarska zver. Da nisu homoseksualci mozda odabrani koji ce izbeci ekocidnu katastrofu koju sprema nezajzljivi kapital. Ne bih rekao. Seksualnost je stavljena u koncept drustveno-socioloskih odnosa bas zato da bi odredjenoj grupi ljudi skrenula svest sa tog ekocida i antislobodarske borbe a sve pod maskom neke neoliberale i totalne slobode. Homoseksualac kao odojce te maskirane zveri je sveden na instinkte prezivljanja,oseca sisu te nemani kao svoj jedini izvor zivota i u nemogucnosti je da izvede bilo kakvu kritiku zla koju ta zver proizvodi.

Kako da ne?! Znamo mi šta je problem. Problem je u političkim manipulacijama kuronjama koji se osjećaju ko pi.ke zarad ostvarivanja perfidnih interesa anticivilizacijskih oligarha. Eto, protivu tih manipulacija se borimo, a ne protivu pedera.

Strašna nedisciplina vlada ovde na pdf filozofija...(Dobro,ni sam ne dajem baš sjajan primer,ali...)
Jedva smo nekako,uslovno prihvatili ( s ogradama...)da nije psihološki problem i da nećemo lečiti,
kad ono u drugu krajnost-u politikologiju...A postavio temu kao sociološku,dakle širu...
Sad ako ustvrdim da je homofobija izrasla na društvenim obrascima nastalim religijskim zapisima-dogmama
Hriščanstva,judaizma i Islama jer zapovesti i sure naređuju samo sex koji ima produžetak vrste i to u svetosti
porodice-ovo će postati religijsko-antireligijska tema... Jeste i takva...ali...
Tvrdim da je u osnovi problem sociološki i to u dubini društvenog bića ljudi na egzistencijalnom nivou.A šta
pobuđuje reagovanja-tek predstoji da se analizira iako je podosta več rečeno...

uvek je bio socioloski niko to ne spori ali zasto nikad nije toliko bolo oci? svuda se tolerisala homoseksualnost u manjoj ili vecoj meri... postao je problem onog trenutka kad je ta bolest, jer to je izvitoperen nagon a neprirodan nagon je bolest a ko ne zna bolest moze da bude lepa i u njoj covek da uziva kao npr. sizofrenija... znaci, onog trenutka kada su vladari sveta iz senke odlucili da se mora pokrenuti haos radi necega sto imamo danas na delu, nasli su najlakse resenje a to je gurnuti prst direktno covecanstvu u oko sa nekim ugrozenim pravima i laznim ozvanicenjem da bolest nije vise bolest bas kao vrli orvel sto rece da je rat ustvari mir. nakazni odnos gde neki od propagatora toga tvrde da je zdraviji od hetero odnosa kao onaj klinac sa medicinskog kad je srpskom lekarskom drustvu pisao disertaciju sta je homoseksualna ljubav osvrcuci se ekspllicitno na sam telesni cin kao da u lekarskom drustvu sede nevini ljudi koji nikad nisu nista hebali... znaci rece da je to in i da je odnos mnogo "cistiji" no hetero i osta ziv... :lol:

e sad ja vas pitam koji imate zene i muzeve, decu, imali ste veze i vezice, varke i varalice, ljubavnike i ljubavnice, imali mozda u adolescenstvu kao svako od nas neke negovestaje homo iskustva bilo kog intenziteta od bilo kog pola...kako da jedna manjina koja je mizerna moze do te mere da indoktrinira svet i naopako ga okrene sa nekim tzv. "pravima" preko noci a kad kazem preko noci mislim na 5-10 godina sto je istorijska nistica ako to nije svesno finansirano iz odredjenih krugova kome je to odgovaralo. ne zaboravimo da su ameri tu mantru prvo nudili celom svetu bas kao hilari danas sto kopi pejstuje a sami su imali restriktivne debilne zakone bas za homose, jer drzava koja ima zakon da zene ne smeju imati 5 cm kracu suknju iznad kolena nije normalna drzava i ne moze nikome propagirati moral.

od kako postoji sveta ima homosa, u crkva ima homosa, u tajnim drustvima ima homosa, u poltici i umetnosti ima homosa, u vojsci i policiji ima homosa, a o sportu da ne pricam.... ko njima ugrozava prava kad i takvim javnim funkcijama slobodno ispoljavaju svoju bolest? znaci nije prica o ljudskim pravima, nije ni socioloski fenomen, nije ni psiholoski a cak ni medicinski jer se moze u vaginu i anus staviti svasta, vec je stvar kontrole svetskog mnenja sa najordinarnijom manipulacijom. nazalost mnogi shvataju tek sad da je manipulacija u korenu cele te price i zato su obama i klinton odlepili ponovo u prezvakanoj propagandi ali kao sto znamo u istu reku ne mogu dva put ugaziti pa ma kolko im ta reka delovala kao digresioni spas iz sranja koja prave svaki dan po svetu. homosi su zrtve danas bas i kao hetero populacija onih centara moci kojim nista nije sveto. dokaz su prava i zakoni u drzavama koja stite bolesne psihopate mnogo bolje nego one koji te zakone postuju i ponekad iz prirodnog isprovociranog besa reaguju pre svega da zastite podmladak od bolesnog izivljavanja. vrhunac morbidnosti je pravo za usvajanje dece koje homosi traze i zbog toga ovaj svet mora da ode u pichku lepu materinu jer ako jednopolni parovi odgajaju istopolno dete, sigurno nece ono drugog pola a svi se naravno kunu da ce ga vaspitati tako da bude hetero licnost... ma da umres :lol: to jadno dete samo moze postati kao oni i imati frustracione napade ne znajuci sustinu bozanskog principa stvaranja... a to je vec znaci sfera patologije i time zalazimo na osetljiv teren sudbine ove populacije, nas ljudi od 7 milijardi komada bez obzira koliko je nistavna cifra takvih uvrnutih slucajeva. zato i treba da bude neka apokalipsa i ako ima boga bice je, jer se covek izvrnuo iz principa bozanskog i zastranio na putu bolesnog da ne kazem ono gore ime.

zivi i pusti druge da zive.... pravilo je svakog normalnog coveka.... danas je to nemoguce sa homoseksualcima jer oni ne dozvoljavaju normalnima da zive gledano iz bilo koje sfere poimanja onoga sta ti lobiji predstavljaju i kako grade svoju morbidnu palatu nakaznosti kao carsku palatu gde ce se njima samo na osnovu opredeeljenja ukazivati posebna cast i posebna paznja kao manjinskim zajednicama. ne vazi za sirotinju, za napustene, ne vazi za ratne invalide, ne vazi za manjinske narode, ne vazi za besposlene, ne vazi za zaista bolesne od neizlecivih ljudskih bolesti a ne od bolesti nakaznog nagona kao sto su homosi.... znaci to vazi samo za njih... i posao i paznja i cast i usvajanje sad i vencavanje u crkvama, crkvama koje toliko preziru kao i religiju...a ako to nije sutina cele lazi vezane za provokativni rat prema hetero populaciji onda vise ne znam sta je. a za njima hrabro stupaju i pedofili rododskrvnitelji i ostali nesoj koje jedri ova planeta koji traze svoja "prava" i u nekim drzavama ih cak i dobijaju.... i pitate se zasto je svet danas ovakav.

Poslednja izmena od moderatora:
Velemajstor uzburkavanja emocija...Kad popizdim,tebe ću zvati da odemo u neku kafančinu i tamo ćemo se potući s nekim
za dva minuta,mamicu mu blesavu...:mrgreen:
Ali,svaka čast! Bez obzira na tu visoku emotivnu tenziju,napisano čak poziva i na normativnu akciju,šta valja pozdraviti...
Ja bih ipak pozvao na izvesnu uzdržanost od bacanja pene i na mirnije sagledavanje
celog korpusa pitanja oko homoseksualnosti...
Naime,irelevantno je da li je zavera svetskih razmera u pitanju (pokret za zlatnu
milijardu i religija promisli) ili neoliberalni kapitalistički kancer več sadrži i takvu destruktivnost društava,jer je evidentno da svaki takav koncept vodi ka društvu više unutrašnje tolerantnosti...
Mislim da tu višu unutrašnju tolerantnost ne možemo (u Srbiji)izbeći,ali da joj možemo
pod etno karakteristikom pečatirati izvesna konzervativna ograničenja koja će biti
kompromisni sklad s religijskim ortodoksnim,preovlađujućim ,stavovima ! Ja bih ovakav
koncept čak savetovao državnim organima kao dugoročan i čak kulturno obogaćujuć u
odnosu na naše buduće članstvo u EU s kojim i nije značajno da se požuruje...
Možda će se učiniti da je ovakav stav konzervativan ili čak ksenofobićan,međutim
taj stav sledi visoke duhovne vrednosti iz kojih treba da izrastaju još više duhovne
vrednosti nacije koje takve neće biti ortodoksne već samo takvog autohtonog obojenja...Ovo smatram društvenim realitetom,baš kao i surovu istinu da su homosi i moja braća Srbi (7-8 % što rekosmo...) koje kao takve POGOĐENE
tom društvenom devijantnošću,neću osuđivati ni proganjati,ali ih neću ni podsticati
da dalje šire devijantnost i činiću sve neinvaziono ,da društvena sredina u kojoj sam
ne njedri veći procenat od upozoravajućeg takvih devijacija...I naravno,homoseksualni mobing prema deci valja sprečiti još efikasnijim i oštrijim
propisima jer su psihičke posledice dejstava kojekakvih kačavendi tragične...
Postoje načini da se ova društvena oblast lepo i čak na zadovoljstvo homosa,uredi,
ali državne institucije su veoma inertne i neefikasne u svojoj lenjosti trutova establišmentskih,tako da ćemo s ovim popričekati...No to ništa ne smeta da podižemo sopstvenu svest i u tom pogledu...
Najbolje da smo s ova dva posta baš sve rekli...:mrgreen:

uvek je bio socioloski niko to ne spori ali zasto nikad nije toliko bolo oci? svuda se tolerisala homoseksualnost u manjoj ili vecoj meri... postao je problem onog trenutka kad je ta bolest, jer to je izvitoperen nagon a neprirodan nagon je bolest a ko ne zna bolest moze da bude lepa i u njoj covek da uziva kao npr. sizofrenija... znaci, onog trenutka kada su vladari sveta iz senke odlucili da se mora pokrenuti haos radi necega sto imamo danas na delu, nasli su najlakse resenje a to je gurnuti prst direktno covecanstvu u oko sa nekim ugrozenim pravima i laznim ozvanicenjem da bolest nije vise bolest bas kao vrli orvel sto rece da je rat ustvari mir. nakazni odnos gde neki od propagatora toga tvrde da je zdraviji od hetero odnosa kao onaj klinac sa medicinskog kad je srpskom lekarskom drustvu pisao disertaciju sta je homoseksualna ljubav osvrcuci se ekspllicitno na sam telesni cin kao da u lekarskom drustvu sede nevini ljudi koji nikad nisu nista hebali... znaci rece da je to in i da je odnos mnogo "cistiji" no hetero i osta ziv... :lol:

e sad ja vas pitam koji imate zene i muzeve, decu, imali ste veze i vezice, varke i varalice, ljubavnike i ljubavnice, imali mozda u adolescenstvu kao svako od nas neke negovestaje homo iskustva bilo kog intenziteta od bilo kog pola...kako da jedna manjina koja je mizerna moze do te mere da indoktrinira svet i naopako ga okrene sa nekim tzv. "pravima" preko noci a kad kazem preko noci mislim na 5-10 godina sto je istorijska nistica ako to nije svesno finansirano iz odredjenih krugova kome je to odgovaralo. ne zaboravimo da su ameri tu mantru prvo nudili celom svetu bas kao hilari danas sto kopi pejstuje a sami su imali restriktivne debilne zakone bas za homose, jer drzava koja ima zakon da zene ne smeju imati 5 cm kracu suknju iznad kolena nije normalna drzava i ne moze nikome propagirati moral.

od kako postoji sveta ima homosa, u crkva ima homosa, u tajnim drustvima ima homosa, u poltici i umetnosti ima homosa, u vojsci i policiji ima homosa, a o sportu da ne pricam.... ko njima ugrozava prava kad i takvim javnim funkcijama slobodno ispoljavaju svoju bolest? znaci nije prica o ljudskim pravima, nije ni socioloski fenomen, nije ni psiholoski a cak ni medicinski jer se moze u vaginu i anus staviti svasta, vec je stvar kontrole svetskog mnenja sa najordinarnijom manipulacijom. nazalost mnogi shvataju tek sad da je manipulacija u korenu cele te price i zato su obama i klinton odlepili ponovo u prezvakanoj propagandi ali kao sto znamo u istu reku ne mogu dva put ugaziti pa ma kolko im ta reka delovala kao digresioni spas iz sranja koja prave svaki dan po svetu. homosi su zrtve danas bas i kao hetero populacija onih centara moci kojim nista nije sveto. dokaz su prava i zakoni u drzavama koja stite bolesne psihopate mnogo bolje nego one koji te zakone postuju i ponekad iz prirodnog isprovociranog besa reaguju pre svega da zastite podmladak od bolesnog izivljavanja. vrhunac morbidnosti je pravo za usvajanje dece koje homosi traze i zbog toga ovaj svet mora da ode u pichku lepu materinu jer ako jednopolni parovi odgajaju istopolno dete, sigurno nece ono drugog pola a svi se naravno kunu da ce ga vaspitati tako da bude hetero licnost... ma da umres :lol: to jadno dete samo moze postati kao oni i imati frustracione napade ne znajuci sustinu bozanskog principa stvaranja... a to je vec znaci sfera patologije i time zalazimo na osetljiv teren sudbine ove populacije, nas ljudi od 7 milijardi komada bez obzira koliko je nistavna cifra takvih uvrnutih slucajeva. zato i treba da bude neka apokalipsa i ako ima boga bice je, jer se covek izvrnuo iz principa bozanskog i zastranio na putu bolesnog da ne kazem ono gore ime.

zivi i pusti druge da zive.... pravilo je svakog normalnog coveka.... danas je to nemoguce sa homoseksualcima jer oni ne dozvoljavaju normalnima da zive gledano iz bilo koje sfere poimanja onoga sta ti lobiji predstavljaju i kako grade svoju morbidnu palatu nakaznosti kao carsku palatu gde ce se njima samo na osnovu opredeeljenja ukazivati posebna cast i posebna paznja kao manjinskim zajednicama. ne vazi za sirotinju, za napustene, ne vazi za ratne invalide, ne vazi za manjinske narode, ne vazi za besposlene, ne vazi za zaista bolesne od neizlecivih ljudskih bolesti a ne od bolesti nakaznog nagona kao sto su homosi.... znaci to vazi samo za njih... i posao i paznja i cast i usvajanje sad i vencavanje u crkvama, crkvama koje toliko preziru kao i religiju...a ako to nije sutina cele lazi vezane za provokativni rat prema hetero populaciji onda vise ne znam sta je. a za njima hrabro stupaju i pedofili rododskrvnitelji i ostali nesoj koje jedri ova planeta koji traze svoja "prava" i u nekim drzavama ih cak i dobijaju.... i pitate se zasto je svet danas ovakav.
Da podvučem tekst! Koliko da se pročita još jednom.

addendum... u americi je pokrenut postipak menjanja zakona koji je bio kako ga zovu "vojni" i gde je sodomija sa zivotinjama koja je zabranjena pod krivicnom odgovornoscu danas stavljena na listu "slobodnih aktivnosti" koji ne potpadaju pod udar bolesti izvrsioca. znaci ocekujte uskoro da cete na ulici gledati kako neko guzi kozu, ovcu, kucku, medvedicu, svinju ili sta mu je vec pri ruci posto je to njegovo pravo i slobodno seksualno opredeljenje dozvoljeno zakonom. ovde ima boraca za prava zivotinja koji podrzavaju demokratske slobode ljudi kao citirana prava homosekualaca... bas me zanima kako ce da se postave prema ovoj novoj poshasti a da ne zapdanu u kurslus razmisljanja. jer ako je pravo onda je pravo za sve ili ni za koga. ako se meni svidi npr. komsijinina kucka i ja je opalim niko me ne moze na sud jer je to moj nagon posto je ona slobodno setala hodnikom zgrade a nigde nije pisalo da je necije vlasnistvo posto i zivotinje mogu da opste sa kim im volja bez da ih gazda primora na samo jednog zivotinjskog partnera. znaci i zivotinje su drustvena bica ko sto rece pera bozovic u lepoti poroka i coek moz sh'njom da radi sho god 'oce.... bice zanimljivo to neko novo prasko prolece ako ta ideja zazivi u evropi sto me uopste ne bi cudilo da je prihvate oberucke i trojenozno posto bolesnika ima danas mnogo vise sa ove strane bare no sa one.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back