Hocu da se udam

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nina, nemoj tako, nije mi to bila namera.

Sad ovo moram da ispeglam:malav:

Pa da pocnem: da li si svesna da ce ti se prioriteti izmeniti, ne zato sto to mora ili neko ocekuje, vec zasto sto ces ti to zeleti?
Pa bolece te uvo za polovinu stvari o kojima sad brines.
Voleces neke druge stvari koje cete raditi zajedno. i isto ce ti biti sve jedno za mnogo toga.

tolerancija je potrebna u zivotu ne samo u braku...ali ako u braku treba da se osecam sputano i bezlicno..onda mi takav brak ne treba

- - - - - - - - - -

sada si me ubedacio sebastijane i necu da se udajem..:lol:

- - - - - - - - - -

ni na hiljaditom postu...:lol:

:sad2: :rida:

A tek sam nabavio BMW :dash:

bmw-mule-Abadan-iran.jpg

pa vi pominjte slobodu a ja nesto razmisljam ako nemam slobodu u braku sta ce mi brak

Ajmo malo ozbiljno: brak koristi samo vladjucem stalezu da SPUTA pojedinca.

Jedino vladaoci dobijaju kada spakuju pojedince u brak.

kada je covek sam, bez porodice, svakakve ideje mu mogu pati na pamet...

Tada nema mnogo sta da izgubi osim svog malog, bednog zivota...

Ali kada je u braku...pa zena, pa deca, pa dugovi, pa rodjaci, pa komsije....

Odjednom snazni pojedinac biva svezan, sputan okolnostima...

I ne moze vise nista da uradi osim onoga sto mu vlast dozvoli...

U tom grmu lezi zec koji se zove - brak.

Ajmo malo ozbiljno: brak koristi samo vladjucem stalezu da SPUTA pojedinca.

Jedino vladaoci dobijaju kada spakuju pojedince u brak.

kada je covek sam, bez porodice, svakakve ideje mu mogu pati na pamet...

Tada nema mnogo sta da izgubi osim svog malog, bednog zivota...

Ali kada je u braku...pa zena, pa deca, pa dugovi, pa rodjaci, pa komsije....

Odjednom snazni pojedinac biva svezan, sputan okolnostima...

I ne moze vise nista da uradi osim onoga sto mu vlast dozvoli...

U tom grmu lezi zec koji se zove - brak.

tebe kada citam odmah mi nije dobro...:(

Mame mi..

Kazu..vreme mi je ..da osnujem, porodicu..da imam kucu..porodicni auto basticu..decu..psa..godisnji odmor u Grckoj..
da kuvam..perem...peglam.spremam zimnicu..imam sex svako vece...ono,samo on i niko vise...i jos sto sta ...

aj da vas cujem.

Zelim sa vama da porazgovaram o ovome...i to da li je moja odluka ispravna ..koliko je izvodljiva..moze li se ostvariti u braku...da li je brak potreban danas za srecu ili sreca za brak..i kolika je verovatnoca da cu bas super lika da nadjem..
i gde da ga nadjem..da li uopste da se udajem..aaa koliko pitanja a ja ne znam odgovore..

Temu sam postavila ovde na Ljisu..na ona trazi njega nisam jer nisam toliko ocajna i zato budite ozbiljni..kao nikada..u pitanju je biti ili ne biti..misim..stvarno..sta da radim?
a jos nisi..:lol:

Razlika između braka i vanbračne zajednice je u papirima. Pa ako se u braku rode deca ne mora tvoj dečko da ode da ih prizna, već se pretpostavlja da su njegova.

Ne mora nužno da ide da ih priznaje u slučaju vanbračne zajednice, majka ili dete može podneti tužbu za utvrđivanje očinstva. No, najvažnija razlika sa formalno pravnog stanovišta jeste u imovinskim i nasledno pravnim odnosima. Položaj supružnika je tu povoljniji, ima veća prava od vanbračnog partnera.

u zivotu generalno uzasno mi smetaju ovd dve reci...."moras" i "vreme ti je"
ne moram nista jer je sve u mom zivotu moj izbor i uvek je vreme za ono sto hocu i zelim bez da mi neko odredjuje sta i kada

Na kraju dana se sve svodi na to šta želiš. Niko te neće pištoljem naterati pred matičara... bar ne mislim da neće.... bar se nadam neće... hoće li?

Ti se samo suočavaš sa pritiskom i očekivanjima koje društvo, čiji si deo, svojim ustaljenim normama i vrednostima pred tebe nameće. Ako ti brak, kao jednu od tih vrednosti, ne smatraš legitimnim (u smislu njegove nužnosti i opravdanosti) ciljem kojem svaka odrasla individua treba da teži, već potpuno opcionim ili čak bespredmetnim, onda bi trebalo da si u miru sa samom sobom. U suprotnom... jebbiga, udaj se, šta da ti kažem. :mrgreen:

ljubav je valjda ono sto te cini da pozelis s nekim zivot provesti

to dodje po sebi

nije to hocu sad da se udam

moze i tako ali to znaci interes ii sto je vreme...

nema tu prave srece a prava sreca je najveci razlog

danas je to retko na zalost

Ako ti ne treba zasto si postavila temu s ovakvim naslovom? Niko nije sasvim slobodan. Zato sam te i pitao za nivo.

- - - - - - - - - -

To si videla ili samo po prici?

vidi ti njega kako se uhebao..:mrgreen:

postavila sam temu pod tim naslovom jer hocu ali pitam kako i da li vredi..
i da ja tebe pitam.koji to nivoi slobode postoje..jer ako postoje nivoi onda znaci i da postoje ogranicenja..sto znaci da nisi slobodan bez obzira o kom nivou pricamo

..nisam videla..citala bolan .citala u kuriru..:lol:..kazu da je procentualno najvise onih koji se hebu u mraku ...:rotf:

vidi ti njega kako se uhebao..:mrgreen:

postavila sam temu pod tim naslovom jer hocu ali pitam kako i da li vredi..
i da ja tebe pitam.koji to nivoi slobode postoje..jer ako postoje nivoi onda znaci i da postoje ogranicenja..sto znaci da nisi slobodan bez obzira o kom nivou pricamo
Ninche darling, rekoh ti vec da niko nije potpuno slobodan, dakle naravno da postoje ogranicenja. To vazi za svakoga. Da li se vredi udati, to je licna odluka, znaci kako kome, ali kad si vec napisala da hoces, pretpostavljao sam da si vec i izracunala da tebi vredi.

..nisam videla..citala bolan .citala u kuriru..:lol:..kazu da je procentualno najvise onih koji se hebu u mraku ...:rotf:
Znao sam da si samo citala u Kuriru ili tako necemu, ali sam hteo da i sama to napises.

Back