Hocu da se udam

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
нешто их нема више? Некуд нестадоше? Није да сам их препао браком?? Ако јесам, онда супер!! Значи: почели су да размишљају, па им сада треба време, тј. да остану сами! Тако је, децо моја! Добро размислите. Али се номјте плашити ничега и никога, до себе самога! Једино ту вам лежи опасност. Нигде другде.
Амин!

Pitas sta ce poverenje ? Na ovo zaista nemam komentar..:roll:

Коментар нисам ни тражио. Тражио сам одговор. Једноставно питање.
Ако немаш одговор сада, не мораш одмах ни одговорити. Узми времена...размисли. Ако немаш одговор сада, не значи да питање не ваља, нити значи да на њега не требаш одговорити.

Можда немаш одговор зато јер оговор не постоји?
Можда?
А можда постоји, само ја не знам?. можда.
Шта год да је, обоје ћемо видети вајду од одговора који се тражи.

- - - - - - - - - -

Ako si u kasnim dvadesetima, ranim tridesetima ili starija, onda: hahaahahhahahahahahah. :lol:

шта онда?

Poslednja izmena:
Tako je Samara, draga, Prvo slaganje u krevetu, pa onda ostalo.Pa deca su se pravila i u najvecim krizama i u najvecim blagostanjima.A sta ako mu se ne moz da digne "katarka", sta ces onda jadna ne bila, hoces li i dalje da ga volis, :think:

А које би то године требале да буду да му се уопште не диже, тад ћемо обоје бити матори и секс неће бити најважнији.

Kakva smesna predrasuda....
Ako nam je jedini cilj u zivotu da se udamo ili ozenimo i imam o decu onda su zivoti takvih ljudi mali i prazni..takvi zivoti se svedu na kucu, posao, kuvanje,
peglanje, povremeni sex iz obaveze, dosadu u braku, nezadovoljstvo, prevare i na kraju razlaz,ukoliko nemaju i svoja licna ostvarenja..koja su zanemarena obavezama u braku i stvaranju potomstva.. mislim, ok..ispunis tu duznost, udas se ili ozenis, stvoris decu i materijalno..i...sta onda, kada sve to uradis ? Sta onda sa samim sobom u tom braku

- - - - - - - - - -

ovako bi trebalo da bude

- - - - - - - - - -

Nije ok....jer slobodu a i nerviranje mozes da imas samo ako to ti zelis i hoces.

- - - - - - - - - -

Tako je....

- - - - - - - - - -

Ne sestro,da ne postoji razlike ne bi se imenovali sa bracna i vanbracna zajednica, i ne bi popovi rekli da nevencani cine greh..sto mi je posebno smesno,
jer kada vencani imaju sex i prave decu to nije greh,a ako to sve isto
radis nevencan onda si gresan...:pop:

Onda se razvedes ali bitno je da nisi babadevojka. To je jednostavno psihicki pritisak pod kojim zene pucaju. I niko ne kaze da porodica iskljucuje bilo kakav drugi oblik ostvarivanja zene.

Не купује ауто, тачно, али ПОТПИСУЈЕ ЗАКОНСКИ УГОВОР!!
Укључи минимум логике и схватићеш тривијалну истину: ПОТПИС!
Одговори ми на питање, (ти и сви они који тврде да је ПОЕВЕРЊЕ потребно за успешан брак): ЗАШТО СУПРУЖНИЦИ МОРАЈУ ДА ПОТПИШУ ДА БИ СЕ СМАТРАЛИ У БРАКУ??
Шта ће ту потпис?
O tome i pricamo, da potpis nije nuzan da bi dvoje ziveli zajedno...
a taj potpis je u najvecem broju slucajeva kada je nestalo poverenja jedno u drugo
izgubio svoju validnost..i samo stvarao probleme prilikom razvoda dvoje ..

inace poverenje je vise od potpisa kod maticara

Mame mi..

Imala sam vec ovu luduu ideju pa sam otvorila temu, koja smo zakatancili.
Sada mi je opet palo na pamet das` udam.

Kazu..vreme je,da osnujem, porodicu,da imam kucu,porodicni auto, basticu,decu,psa,godisnji odmor u Grckoj,
da kuvam,perem,peglam,spremam zimnicu,imam sex svako vece, ono,samo on i niko vise...i jos sto sta ,
pa me zanima koliko je sve ovo ostvarljivo i da li je danas brak potreban za srecu ili sreca za brak..
i kolika je verovatnoca da cu bas super lika da nadjem..

i gde bre da ga trazim.? :mrgreen:

Temu sam postavila ovde na Ljisu..Na „ona trazi njega“ nisam jer nisam toliko ocajna,
i zato
budite ozbiljni,kao nikada,i nemoj da mi neko zapljucne temu.. mrtva sam ozbiljna

Jbo godišnji odmor u Grčkoj, traži nekog pored koga nećeš morati raditi, pa ajd kad hoćeš ...

poverenje je imaginacija- tapija za sigurnost(???) a sigurnosti nema-ni u čemu..znači prevara! varamo se ljudi u svemu, najviše sebe same i živimo u ubedjenju da je svet ravna ploča a mi valjak za testo
(metaforički-da sve od nas zavisi...a nema se kuda..u okviru ograda koje su nametnute sa svih strana-NEMA se slobode..pa ti vidi kakav brak, zajednicu..ili zajedništvo želiš u tom definisanom zagušljivom prostoru od života)

ljudi se nalaze sa svim manama i kvalitetima bez gnjavaža podpitanja:voliš li me..da li si srećan..i sl..i tako se i razidju, bez sentimenta i ostataka..sve je precenjeno(na žalost...ali je to direktiva koja uništava čovečanstvo)

možemo da teoretišemo, no oni koji žive u nekoj zajednici ili to moraju jer sami ne bi da nanovo prolaze golgotu traženja, ili je "brlog" prirodno stanište po sistemu: svi tako žive pa moramo i mi-da nas ne bi osudjivali za različitost..

sve u svemu- nema želje za prijateljstvom koje znači život u svakom smislu, previše smo sebični i isključivi

poverenje je imaginacija- tapija za sigurnost(???) a sigurnosti nema-ni u čemu..znači prevara! varamo se ljudi u svemu, najviše sebe same i živimo u ubedjenju da je svet ravna ploča a mi valjak za testo
(metaforički-da sve od nas zavisi...a nema se kuda..u okviru ograda koje su nametnute sa svih strana-NEMA se slobode..pa ti vidi kakav brak, zajednicu..ili zajedništvo želiš u tom definisanom zagušljivom prostoru od života)

ljudi se nalaze sa svim manama i kvalitetima bez gnjavaža podpitanja:voliš li me..da li si srećan..i sl..i tako se i razidju, bez sentimenta i ostataka..sve je precenjeno(na žalost...ali je to direktiva koja uništava čovečanstvo)

možemo da teoretišemo, no oni koji žive u nekoj zajednici ili to moraju jer sami ne bi da nanovo prolaze golgotu traženja, ili je "brlog" prirodno stanište po sistemu: svi tako žive pa moramo i mi-da nas ne bi osudjivali za različitost..

sve u svemu- nema želje za prijateljstvom koje znači život u svakom smislu, previše smo sebični i isključivi

Pateticna si.

Mame mi..

Kazu..vreme je,da osnujem, porodicu,da imam kucu,porodicni auto, basticu,decu,psa,godisnji odmor u Grckoj,
da kuvam,perem,peglam,spremam zimnicu,imam sex svako vece, ono,samo on i niko vise...i jos sto sta ,
pa me zanima koliko je sve ovo ostvarljivo i da li je danas brak potreban za srecu ili sreca za brak..

Temu sam postavila ovde na Ljisu..Na „ona trazi njega“ nisam jer nisam toliko ocajna,
i zato
budite ozbiljni,kao nikada,i nemoj da mi neko zapljucne temu.. mrtva sam ozbiljna
Ja bih te ozenio..Zaradjujem lepo(ili kako se to zove finansijski situiran:mrgreen:)
,umem da usrecim osobu pored sebe i jos po koju sa strane :pOnako sam obdaren solidno,volim igrice,mazenje i romantiku..umem i da kuvam aaaa :lol:
jbt mi smo stvoreni jedno za drugo,,:heart:
Volimo avanture,prirodu i zezanje do daske,aaaa pravim i musku decu unikatne lepote :per:
ihhhh,,,,,,savrsena veza drugarstva i bracnog druga da nam pozavide i komsije :rotf:
al ne mogu da se ozenim :roll:
mogu svaler da ti budem uvek :flert:

:cvet::tease:

Потписујем! Много лепо речено.

Па није чудо што се варамо у свему кад су нам од малих ногу причали бајке о Пепељузи, да Правда и Истина УВЕК побеђује!? :hahaha:Говорили о Деда-Мразу (Божић-Бати) који постоје и доносе поклоне за добру децу??:rotf:

А кад добра деца тамо а оно МЕђУТИМ? Трежњење је болно и дуготрајно од ових Лажи. ДОКАЗ: Још увек има много оних који верују све те бљувотине! ОДрасли, али нису спремни за стварност. Почели да мрзе СВЕ и СВАКОГА који им стварност чак и на форуму, презентирају?:sad2:
туга.

Mame mi..

i zato

čisto sumnjam...
verujem da je u pitanju težnja da se otvori neka atraktivna tema da se razmrda učmali ljis i zaintrigiraju korisnici da pišu, pošto svako malo niču nove teme od strane administracije (u dogovoru s Tabom ili ne, svejedno) što se ranije baš i nije događalo tako često

- - - - - - - - - -

a ako se pretvaram da sam poverovao da si ozbiljna, samo bi napisao da je bilo puno pisanija na tu temu u ranijem periodu i da nisi morala da otvaraš posebnu temu, što ti naravno znaš :mrgreen:

Poslednja izmena:
Da je toliko loše biti u braku (zajednici bilo koje vrsta), niko ne bi bio u njemu...divno je biti sa nekim, smejati se sa nekim, imati oslonac u svemu, biti potreban nekome,
bračni drug je i ljubavnik i prijatelj i otac-majka vašoj deci
Da, ako naiđeš na takvu osobu!
U protivnom ...

To ti deda Pera reko..onaj deda Pera koji je sa Persidom proživeo u sreći i veselju svih pedesetak godinica?
"Sreća i veselje" su u to vreme bile prilično retke pojave. Tada je brak bio ekonomska kategorija jer pojedinac (bez obzira na pol!) nije mogao da opstane. Često su se mrzeli više nego pas i mačka. Oni koji su se manje mrzeli smatrali su da su srećni.
Jedna od prednosti današnjeg života je upravo to što oni koji se ne trpe ne moraju da ostanu zajedno.

Mogla bi da budes sa nekim u koga nemas poverenje u ono sto ti kaze i radi ?

Pitam jer kazes da je poverenje imaginacija..za mene nije imaginacije vec osnov dobre i stabilne veze..

Добра питања.
Удаја је изазов. А СВАКИ ИЗАЗОВ отвара нове светове, шири видике, отвара нове могућности које имамо а да претходно нисмо били свесни тога, ...просто јер нисмо имали могућност да завиримо дубоко у саме себе.
Непознати свет Брака. Заједнице у којој си ЗАКОНОМ везана и обавезна. Непознати свет ЗАХТЕВА за толеранцијом. Није више хођеш ли бити толератна или нећеш, зависно од твојег расположења, већ МОРАШ бити толерантна. (ово је само један пример као одговор на питање). Потпуно непознато до тада.

А онда нови свет у коме нема бајки, свет реалности и сурове стварности, када видиш да се особа којој си веровала и била сигурна да ће те разумети, одједном се претвара у свога родитеља, и тражи од тебе захтеве које ни у сну ниси сањала да би могао тражити!! (не плашим т, само желим да ти одговорим на питање. И то крајње реално, дете моје!).

И тада, дубоко завириш у своје скривене потенцијале, закопаш дубоко као у златни рудник за кога ниси знала да има злата уопште! И ту станеш да одговараш на све те изазове (брака) да се прилагођаваш ситуацији и успешно решиш све загонетке које до тада никада ниси имала! И кад видиш да то умеш и можеш, тада дође унутрашње задовољство јер си свесна да си далеко јача особа него што си раније мислила о себи. Самопоуздање је ту.
Ok....zato kazem ponovo..za sve gore navedeno nije potreban brak.Usavrsavati sebe na drugim poljima u odnosu na one koje smo navikli postoje í kad nisi u braku. Bajka? Mozes ziveti kao u bajci i kad si u braku....ovde striktno mislim ako od Zivota u braku ocekujes da nastupa zivot sigurnosti, moci, da ce neko drugi da misli i radi stvari za nas. Sve je to po meni povezano sa nezreloscu a nezrelost je nevezana za brak, godine i sl. Zivot je mnogo vise od Zivota u braku pogotovu za one sto misle da ce ih brak uozbiljiti, usreciti, ojacati....sta zelim reci sa svim ovim.? Brak nije garancija za srecu.

Mame mi..

i zato
....udaj se za mene...:cool:
...pa ideja ti nije loša ali je potrebno izabrati odgovarajuću osobu...

Back