Bio ja s drugarom da vidimo neki veći stan koji bi on da iznajmi za poslovni prostor neke buduće zajedničke firme
(nešto pokušava uz podršku branše...),a ono u stvari čitav sprat i to u fazi renoviranja...
Dočekačla nas poslovna žena od nekih četrdeset pet,pedeset godina,skockana,solidnog izgleda i vrlo pametnih reči u
prvom kontaktu...Trudio sam se da budem u drugom planu iako me drugar pokušao forsirati i jedno vreme mi je uspevalo...
Nakon razgledanja tog sprata,pošto je videla da smo zainteresovani,pozvala nas je da odemo s njom u zgradu preko puta i da
tamo razgovaramo,a ne u toj prašini u kojoj su neki rudari-majstori nešto rasturali...

Preko u zgradi ,na prvom spratu,stan -poslovni prostor od velike svetle prostorije kao prijemne do konferencijske za sastanke...
Taman nas poslužila kad je drugaru zazvonio fon i morao je odmah da ode! Zamolio me da nastavim u njegovo ime,tako da nisam mogao
da se izvučem...
Poslovni deo sam brzo završio (snimao sam krišom razgovor)ostavivši samo potpisivanje ugovora o zakupu drugaru kao i dogovor o
obaveznim rokovima...
Kako mi je prilikom dolaska drugar rekao da ću sresti najbogatiju udavaču u gradu koja je uz to i dr.i šta ja znam poput ženskog Ajnštajna,
te da živi sama jer su joj dvoje dece po inostranstvu,bilo mi je čudno što nisam nigde video nikog ,bar od saradnika,obezbeđenja ili bilo kog
i konačno uz treći viskić sam je upitao kako to da se nije udavala više...Naravno,slatkorečivo sam se izvinuo što postavljam takvo pitanje...
-Jednostavno,nisam naišla na dostojnog "protivnika"...Odgovorila mi uz mangupski osmeh...
-Šteta...Ja sam mator za konkurenta,a i onu moju ne bih menjao za dve upola mlađe,a preostali raspoloživi sin je ipak premlad za vas...Da
je situacija drukčija-kako bismo zaratili!
-I ja bih rekla da bi bilo gužve,ali...Ali i nema logike da su slobodni oni koji zaista vrede truda!Već se neka potrudila oko njih!Smejala se
glasno...
-Jeste,baš tako...No ima tu...Hm...Mada je taj naš udovac sjeban do kraja života tom tragedijom ipak je izuzetan čovek...Zamislite,
umrla mu druga žena,a imala trideset i koju...Već pet-šest godina samuje...Taj bi bio,ali treba truda oko njega...No vaše znanje...
-Pa,pošaljite mi ga u ordinaciju,da vidimo šta se tu može...
Poslao sam ga...
Još se nije vratio!