Hoću da moja deca idu u školu

pa neka blokiraju institucije države a ne škole i univeritete.
To sam i ja rekla, blokada skola, a ovima seva za to. Uzmes blokiras nesto njima od znacaja.
Ako napises ovako nesto, odmah si za vlast, pritisci jezivi sa obe strane.
Odrasla sam na protestima, necete me vise zaebati da cu se sutra probuditi u divnoj, nekorumpiranoj drzavi, sistem ne cini samo vrh piramide, nego i portir na vratima, narod je takav i nece prestati takav da bude.

Схватам ја твој страх да ли ћеш успети да ишколујеш децу АЛИ
nije reč o iškolovanju. hoću sigurno. snaći ću se. u svakoj situaciji čovek treba da nadje adekvatan odogovor.
Мораш да схватиш да ово није политичка борба. Ово је борба за голи живот, за биолошки и сваки други опстанак нације и државе.
Нашом државом влада картел онакав исти као у Колумбији и Мексику али не из сапуница него из црних гангстерских хроника.
Морамо се сви изборити да се успостави уређена држава.
medjutim, vaše su metode pogrešne. maltretiraju porodice slične mojoj. još malo pa će te blokirati obdaništa ili početi pucati, nedaj bože, po demoinstrantima?

od pobede u nekoj političkoj borbi važniji je način kako da se do nje dodje. na pogrešnom ste putu očigledno.

Схватам ја твој страх да ли ћеш успети да ишколујеш децу АЛИ
Мораш да схватиш да ово није политичка борба. Ово је борба за голи живот, за биолошки и сваки други опстанак нације и државе.
Нашом државом влада картел онакав исти као у Колумбији и Мексику али не из сапуница него из црних гангстерских хроника.
Морамо се сви изборити да се успостави уређена држава.
Ти тражиш да нико не дира завесе у броду који увелико тоне. Ускоро нас неће више бити.
Схвати то.
Da sjase Kurta i uzjase Murta
Ne zelim to

Kažem svojoj ćerki da bih podržao studente; "Ma hebeš školu , ajmo kao da krenemo u školu pa da završimo na Kališu .Kupiće ti tata rokfem čokoladu usput pošto druge ne voliš". Kaže ona meni "Neću tata meni je škola najvažnija da ne kasnim u znanju".
Bojim se da mi dijete nije zdravo u mozak, da je meni tako neko ponudio ikada nogama bih se udarao u guzicu od sreće.

za ostatak privrede poprilične. plus rade efektivno 50% vremena. druga je stvar što sad 800EUR ne vredi ništa. a to je kriva država svima a ne samo njima.
Njima je drzava obecala povecanje plate pretprosle godine za pocetak skolske sezone u Septembru,prosle godine,pa nisu ispunili taj dogovor.Oni samo traze sto je njihovo i nista vise.Nece da je nepismeni iz vlasti sa kupljenim diplomama varaju.Sada nek se pokazu babe i dede da prihvate decu,dok se ne rasi problem.Ja svoje unuke hocu.

Kažem svojoj ćerki da bih podržao studente; "Ma hebeš školu , ajmo kao da krenemo u školu pa da završimo na Kališu .Kupiće ti tata rokfem čokoladu usput pošto druge ne voliš". Kaže ona meni "Neću tata meni je škola najvažnija da ne kasnim u znanju".
Bojim se da mi dijete nije zdravo u mozak, da je meni tako neko ponudio ikada nogama bih se udarao u guzicu od sreće.
Nego, jel si se prebacio na jekavicu iz patrijotskih razloga ili si se samo dobro pretvarao do sada?

@Dе Sisti šta ti misliš?

Tudjq tragedija se desila zbog političkih pitanja.
nije zbog političkih već zboog kriminalnih radnji nekih ljudi na položaju. i sasvim je opravdano tražiti punu odgovornost učesnika ali i onih koji procesiraju ovaj slučaj. uključujući policiju i sudstvo.

pitam vas je li blokada škola i fakulteta put za rešavanje. razbesnećete samo ostatak zajednice i potpuno promašiti cilj.

nije zbog političkih već zboog kriminalnih radnji nekih ljudi na položaju. i sasvim je opravdano tražiti punu odgovornost učesnika ali i onih koji procesiraju ovaj slučaj. uključujući policiju i sudstvo.

pitam vas je li blokada škola i fakulteta put za rešavanje. razbesnećete samo ostatak zajednice i potpuno promašiti cilj.

Ja koliko vidim u manjini ste . Tako da...

Njima je drzava obecala povecanje plate pretprosle godine za pocetak skolske sezone u Septembru,prosle godine,pa nisu ispunili taj dogovor.Oni samo traze sto je njihovo i nista vise.Nece da je nepismeni iz vlasti sa kupljenim diplomama varaju.Sada nek se pokazu babe i dede da prihvate decu,dok se ne rasi problem.Ja svoje unuke hocu.
postoje uslovi za štrajk prosvetara. nema uslova za prekid nastave.
Ta stilska figura se u debatovanju naziva "Slippery slope" ili "Klizava nizbrdica".

Evo ti da pročitaš malo, da se ne zezneš drugi put.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Клизава_низбрдица
ko zna kako si ti "razumeo" napisano. aj reci kako si shvatio.

Back