Hoće li Srbiju pogoditi oluja Pia?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.571
39141414765856100a71eb282656709_v4_big.jpg


Oluja Pia pravi haos u Velikoj Britaniji, koja je već pripremila stanovništvo na orkanske udare vetra i velike količine padavina. Udari vetra procenjeni su na 130 kilometara na čas.

Srbija je danas pod uticajem veoma snažnog ciklona sa severa i severoistoka Evrope, koji svojim obodnim delom zahvata i Srbiju, a u sklopu njega preko Srbije se premešta i hladni front.

U Srbiji će tokom dana biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, dok će na severu uglavnom biti suvo, ali se tokom večeri kiša očekuje i u ovim predelima.
Ovog prepodneva kiša pada u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije i ovaj oblačni i padavinski sistem premešta se prema jugoistoku. Na višim planinama poput Kopaonika pada sneg. Istovremeno, na severu Vojvodine je vedro.

Ali, dobra vest je da se orkan iz severne i centralne Evrope neće obrušiti na Srbiju, već će u znatno blažem obliku doneti veoma vetrovito vreme i povremene padavine koje neće biti obilne. Ovaj ciklon svojim obodnim delom zahvatiće Srbiju, a očekuje se i spuštanje prostrane visinske doline, uz premeštanje i atmosferskih frontova, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

(internet mediji )
 

Back
Top