Da li volite Srbiju?

Srbi iz Hrvatske? Kao prvo u doba Juge Srbi su u Socijalistickoj republici Hrvatskoj, koju su opet neki Srbi komunisti stvorili u ovim granicama su bili konatitutivan narod, dakle jednaki i ravnopravni. Pre toga u kraljevini Jugoslaviji su bile banovine, i Srbi izdeljeni, a ako odemo u Austriju i AustroIgarski dalje u Mletacku republiku,
vise su znali sta je drzava od ovih pod Otomanima. A i tona Katolika i Muslimana su bili gledani kao Srbi od strane Austrijanaca, Madjara, Turaka , Italijana.
Dalje Dalmacija nije bila Hrvatska u vreme Austrije, postojala je provincija Hrvatska i Slavonija, Dalmacija je bila zasebna.
Srbi poreklom sa one strane Drine,ne bi trebali ucestvovati u drzavnim poslovima ili barem ne,pre no sto prodju detaljno obucavanje,dokvalifikaciju,ideolosko doradjivanje na osnovama pravnika i politicara koji su utemeljili danasnju Srbiju.Licani su dobri gradjani Amerike,uspesni,poslusni,napredni i cestitam na tome,pravi primer.
Problem nastaje kad se skupe na jednom mestu u maloj drzavi kakva je Srbija.Mislim nema potrebe objasnjavati,rezultate prekodrinske vladavine su lako uocljivi:sami su sebe izdali u Krajini,napustanje Srba u svetoj Makedoniji,sveto Kosovo i Metohija su otisli,sad slede ostali delovi Srbije,sve dok ne dodje do njihovih fotelja u Boegradu.

Meni veoma smetaju te podele i insistiranje na tome ko je odakle došao. Mesto rođenja niko nije mogao da bira.
Bitno je da smo svi tu.
pa nije to bas tako,mi nismo ratovali protiv njih u prvom svetskom ratu,nego oni protiv nas,nismo mi streljali njih u drugom nego oni nas,nismo mi na silu preuzeli vlast u Srbiji,nego oni,nismo mi pokupili sve privilegije nego oni,ne nasledjuju nasa deca poslove po WMA i Klinickim centrima i po Vrhovnim,Ustavnim sudovima nego njihova i da ne nabrajam ovde milion stvari

Srbi poreklom sa one strane Drine,ne bi trebali ucestvovati u drzavnim poslovima ili barem ne,pre no sto prodju detaljno obucavanje,dokvalifikaciju,ideolosko doradjivanje na osnovama pravnika i politicara koji su utemeljili danasnju Srbiju.Licani su dobri gradjani Amerike,uspesni,poslusni,napredni i cestitam na tome,pravi primer.
Problem nastaje kad se skupe na jednom mestu u maloj drzavi kakva je Srbija.Mislim nema potrebe objasnjavati,rezultate prekodrinske vladavine su lako uocljivi:sami su sebe izdali u Krajini,napustanje Srba u svetoj Makedoniji,sveto Kosovo i Metohija su otisli,sad slede ostali delovi Srbije,sve dok ne dodje do njihovih fotelja u Boegradu.
Makedonija nije srpska, tako da ne znam po cemu je sveta. Sto se ostalog tice duhovitosti ti ne fali

Ma nije problem odakle su ti Karadjordje i Milos,vec ko je koji duh nosio u sebi.Srbi iz Hrvatske imaju hrvatski duh i istorijski vuku komplekse nize vrednost jer nisu smeli da pisnu na toj teritoriji gde su ziveli ,ovde dosli i prikacili se na drzavu i naravno da pustaju drzavno jasle vec se nasledjuju s kolena na koleno,do njenog konacnog kraja.Mislim da su oni veci problem za ovu drzavu od crnogoraca jer nemaju pojma sta je drzava
Па управо су хрвати историјски имали комплекс од Срба краишника. Замисли сам како је било хрватским кметовима, који савијени над земљом неког мађарског феудалца, глеају наоружане Србе краишнике, којиимају право да тргују, носе оружје и јашу коње. Срби краишници су такав статус палаћали крвљу ратујући за Аустрију, али хрватски кметови из жабље перспективе то нису могли да виде. Један део то грозоморне хрватске мржње свакако потиче од те фрустрације.

Netacno, Nemanjici su svega odredjeni period vladali delovima, a kratko i citavom teritorijom koderne Makedonije. Makedonija nije stara Srbija, to je propaganda i Balkanskih ratova, i treba reci kako jeste a je ko komsije siriti mitomaniju.
Makesonija je Bigarska oduvek, pa to im je kolevka nacije
Ти си или луд, или се лажно представљаш. Па и пре Немањића су Срби владали македонијом. Уосталом, народ који је ту живео, били су Срби. Шта су то Бугари. Бугари су татаро-турски народ, са својим аутентичним језиком Да ли си икад видео такве Бугаре. Народ у Бугарској себе зове по свом окупатору у ствари, каои Французи. Сви наши непријатељи најлакше Србе најлакше преводе у Србе. И у Македонији и у Грчкој. Није да њих тамо нема. Сви који се презивају на ЕВ и ОВ су Бугари, а сви на СКИ су некад били Срби, па их је КПЈ претворила у некакве македонце.

Ти си или луд, или се лажно представљаш. Па и пре Немањића су Срби владали македонијом. Уосталом, народ који је ту живео, били су Срби. Шта су то Бугари. Бугари су татаро-турски народ, са својим аутентичним језиком Да ли си икад видео такве Бугаре. Народ у Бугарској себе зове по свом окупатору у ствари, каои Французи. Сви наши непријатељи најлакше Србе најлакше преводе у Србе. И у Македонији и у Грчкој. Није да њих тамо нема. Сви који се презивају на ЕВ и ОВ су Бугари, а сви на СКИ су некад били Срби, па их је КПЈ претворила у некакве македонце.
Ок, дај ми истотијсле доказе?
Ја кад се бавим историјом, ја читам обе стране, у овом случају и српску и бугарску. Онда повезујем, језик нпр је у основи бугарски, онда гледам шта днк остраживања кажу па наком 100 извора донесем закључак. Срби нису бладали Македонијом пре Немањића, нису ни источном Србијом. И то је лако проверити, имаш гоогле.
Nazalost bajka da su Makedonci Srbi a Makedonija stara Srbija je samo mit.
Srbi jesu imali uticaj na tu teritoriju, jesu je donekle kolonizovali, jesu gradili tamo, jesu imali svoje namesnike i vlastelu. Al srpsko pleme nije izvorno to naselilo. Eto nadji mi dokumente izvore itd, priznacu gresku

Moderni Bugari sta su? Sloveni ko i moderni Srbi. To pleme turkijsko je zavladalo slovenakom vecinom i utopilo se, tu je takodje bilo mali milion Tracanskih plemena i eto predaka Bugara.
A sta ti mislis da smo mi cisti Srbi? Srbi su upili sve sto su zatekli na Balkanu, i jos po nesto kasnije. Sva ta Ilirska(vlaska) plemena su usla u moderne zapadne juzne Slovene.
Dokaz za to da su ovi sa -ski Srbi?

Moderni Bugari sta su? Sloveni ko i moderni Srbi. To pleme turkijsko je zavladalo slovenakom vecinom i utopilo se, tu je takodje bilo mali milion Tracanskih plemena i eto predaka Bugara.
A sta ti mislis da smo mi cisti Srbi? Srbi su upili sve sto su zatekli na Balkanu, i jos po nesto kasnije. Sva ta Ilirska(vlaska) plemena su usla u moderne zapadne juzne Slovene.
Dokaz za to da su ovi sa -ski Srbi?
Срби су упили све Србе, ( Трибале и Илире), које су затекли овде. Слабо ти је то са Ски. Прво, у Македонији су преизмена из Ић мењана у ски , после другог светског рата. И то је лако доказиво. Друго, пола војвођаских Срба старседеоца се презива на ски и ов..Истоеијски документи се често правепо потреби, а и уништавају се по потреби. Тачно се зна где су Бгари живели у Македонији. Уосталим, тамо су им и Цркве. Па преброј наше, и преброј њихове. На срећу, за сваку се зна ко је правио. Само да те одсетим... и Мијаци и Брсјаци су Срби. Неки од њих прихваали су кроз време хеленски културу, али то не мења чињеницу да су Срби.

Срби су упили све Србе, ( Трибале и Илире), које су затекли овде. Слабо ти је то са Ски. Прво, у Македонији су преизмена из Ић мењана у ски , после другог светског рата. И то је лако доказиво. Друго, пола војвођаских Срба старседеоца се презива на ски и ов..
Hvala, ali mitomanija Deretica me ne zanima

Апомњници су исто историјски доказ зар не?
Untitled.jpeg

Видиш како су презимена мењана. Страшно је бити титоиста и комуниста. Исто као усташа, само кад је прадеда Србин.
96082749_2663743953914949_3452715237067718656_n.jpg

Tema je postavljena tako da se mogu davati pozitivni i negativni odgovori, s tim da se naravno očekuje da velika većina odgovora bude pozitivna. I onda naravno svi pišu romansirane odgovore, tipa moja otadžbina itd.

A zamislite da je pitanje bilo ''Zašto volite Srbiju?'' sa zahtevom da svi odgovaraju iskreno i bez skrivanja ičega. Koliko učesnika bi se odvažilo da napiše ''Da, volim Srbiju zato što mi je ona dala sve što imam. I stan u kojem živim, i posao koji radim a preko kojeg sam stekao svu ostalu imovinu. To sam sve dobio jer sam bio član partije. Da nije bilo partije i da se nisam nakačio na državni/opštinski budžet, umro bih od gladi''?

E to bi onda bilo zanimljivo čitati.

Niko nikome ne brani da, ako ne voli Srbiju to i napiše kao sto si pisali i da obrazloži zasto je ne voli
Prva sam napisala da volim Srbiju ali sam napisala i šta ne volim u Srbiji ..
Volim moju Srbiju i njenu kulturu i njenu istoriju .:heart:
Ono što ne volim je estradni kič i šund koji se promoviše
i sve više urušava moralne norme našeg društva
Tebe nisam videla da si napisao da li voliš Srbiju ili ne voliš i obrazložiš :)

Niko nikome ne brani da, ako ne voli Srbiju to i napiše kao sto si pisali i da obrazloži zasto je ne voli
Prva sam napisala da volim Srbiju ali sam napisala i šta ne volim u Srbiji ..

Tebe nisam videla da si napisao da li voliš Srbiju ili ne voliš i obrazložiš :)
Nisam rekao da me interesuju ljudi koji ne vole Srbiju i njihovi razlozi zašto je ne vole, već upravo oni koji tvrde da je vole i zašto je vole, ali pod uslovom da odgovaraju potpuno iskreno.

Back