Da li volite Srbiju?

Крушевац је свакако Србија на сваки начин. Мора да си херцеговац, па зато имаш такав став. Но, ако си Србин, треба да знаш да се границе наше државе ниу ком случају не поклапају са границама наше отаџбине. И то несамо згоб комуниста, мада претежну кривицу сносе они. Наша отаџбина је описана у десетерцу.
Srbi su neslozan narod, mi smo ginuli za Srbiju u orvom sv ratu, u drugom Srbija za nas nikad.
A pri tom jedino zapadni Srbi nogu reci da su izvorni Srbi bez znaka ?. Mi smo Srbiji dali mnogo Srbija nama nikad nista

Nekad sam voleo, bio pre deceniju ok, sad kako starim pocinjem da ne volim!

Volim prirodu i to nesto sto je nekako dostupno na nacin gde u drugim zemljama je zatvorenog tipa i vestacki tj za sve mora da
platis pa i da cak prosetas tom prirodom dok je ovde jos uvek slobodne prirode...
Nece to da potraje jer je narod izgubio svest za cuvanje prirode i plus hoce da sve naplati tj gleda da iskopira zapad i uskrati slobodu kretanja u njoj.Svojim vlascu i moci istu prirodu unistava jer mu se moze i zakon koji je instaliran za njega i njegove ljude ne vazi vec samo za odredjene ljude.Iza zavese ga briga i sve unistava zarad profita i njegove porodice dece a posle njega i za drugog nimalo nije bitno sta ce ostati...Dovede ored medije i javnost udruzenja za zastitu ekologije i orirode, biologe itd a iza zavese sa njima dogovori da on istu prirodu i njene resurse koristi kako hoce i na koji nacin hoce ali samo za njega i njegove ljude dok ostali moraju da paze i placaju i sta sve ne.Naravno niko od ostalih i da hoce pa cak i bude nemaran ne bi mogao da unisti prirodu ko ovaj sa vlasti i parama koji pravi predstavu briznosti sa ekolozima.

Licemeran, koristoljubiv, samoziv narod smo postali.Druzenje se svelo na korist i konkurenciju gde svako svakog ogovara i podmuklo zeza onako nisko kroz salu i komunikaciju spusta.Niko nikom ne pomaze i tipa ja se snadjoh a tebe ko ebe a uz to cu da ti popujem kako treba da zivis i da ti se smejem i solim pamet.Ako ti neko pomogne naplati ti to duplo, ili te podebava nisko pred svima koliko moze ili saceka trenutak da ti se po.enja u zivot omalovazi itd.Ni slucajno da si u necemu ispred jer tad svaku pomoc koju si dobio gleda trostuko da naplati pa da te zaebe nisko i uvedi.Za zene necu ni da pricam koliko sve gledaju kroz digiton i uz novac sve prastaju i zanemaruju.
Svaka cast svim izuzetcima ali oni su malo, vrlo malo...
Zavladao kic, sund, losa muzika, kultura, nacionalizam najgore sorte, sve najodvrtnije sa zapada mladi pokupili, ego do nebesa, niko nema odrziv stav i svako menja stav za mase da bude prihvatnjiv i in u trendu.Niko se istinski ne buni protiv nicega svi laju i cekaju da im vatra stigne na prag a tad je vec kasno a komsije gledaju i kazu cuti nije kod nas nama je dobro a sticice i tako uvek.Umetnici prodani za pare politicarima, sportisti vise od pola njih dok ostali cute i sitan deo se kao buni nesto.Ogadili pola sporta i kulture sns radikalske sekte i trule politicke duse...

Ne volim vise izgleda ovaj narod i to je tako.
Ne mogu da prepoznam ovaj narod od pre i sad danas i ne mogu da se opustim jer iza ledja svasta se radi.Koliko samo sabotiranja na poslu vez ikakvog razloga da ti napakoste, uvrede naprave zivot teskim, kao da ce nagradu i vecu platu za to dobiti, vahati poslodavci bez imalo osecaja za zaposlene.
Timski rad 0 svako bi svakog ubio da moze ali poso mora da se zavrsi a sad uz rad i proces samo da napakostim nekako ali poso da ne trpi mnogo kolegi jer mi se ne svidja jer sam tako resio bez razloga.

Ma jok slobo volim svoj narod jer me i sam narod mene ne voli niti me postuje.Pricamo isti jezik i sad ja treba zbog toga da sam srecan?

Vrlo malo ljudi ovde volim i cenim koje znam i ne znam licno ali aj da kazem da me to nekako odrzava ovde i jos uvek mi uliva neku nadu ali generalno vecina mi se ne svidja...

Mnogo imam losa iskustva i mogu da ih navedem i pricam o njima do sutra...Mnogo losih a ne dovoljno dobrih i sta cu...

Mislim da svi koji živimo ovde ili je u neku ruku volimo ili neki nemaju drugu opciju.

Samo smatram da se problem javlja u tome kad jedna strana koja je za ovo ili ono misli da druga strana koja je za nešto drugo ne voli Srbiju dovoljno.

Ne kapiraju da samo imaju drugo viđenje ove zemlje.

Srbi su neslozan narod, mi smo ginuli za Srbiju u orvom sv ratu, u drugom Srbija za nas nikad.
A pri tom jedino zapadni Srbi nogu reci da su izvorni Srbi bez znaka ?. Mi smo Srbiji dali mnogo Srbija nama nikad nista
Опасна и злонамерна оптужба. Не треба ти то. Срби и овце и тамо су једно те исто. Разлике су мале, а пошто имаш такав накарадан став, који не одговара истини, нећу наводити разлике. Само у ти рећи да сам у Босни изгубио више својих другова из Шумадије и Београда. Шта значи то, изворни Срби вез знака? То ми није баш нај јасније, па би те замолио да појасниш. И који су то Срби из Херцеговине и Босне, или данашње случајне хрватсксе ратовали за Србију у другом светском рату????

Nisam nesto lud za njom... zvuci mozda banalno ali muzika koja dominira u ovoj zemlji mi je veliki problem posto uopste ne volim narodnjake (ni stare ni nove). To ume da bude znacajan hendikep kod socijalizacije posto koji god dogadjaj da je racunaj da ce se veseliti uz to sranjje.
Uloga muzike u socijalizaciji i formiranju ličnosti je precjenjena.

Другари. Не може један народ да буде онакав јуче, а данас да буде овакав. Ако се коментарише један народ, онда се узима његово свеукупно постојање, или бар његова достигнућа од неколико стотина година. Јер , један народ може на кратак период од 60 година да падне у окупацију од стране неке секте, или од страног завојевача, ( ово друго је далеко лакша окупација, и да промени неке своје особине. Међутим , у колико се сачува идентитет, онда се све врати под конац, за онолико година, колико је трајала та окупација. И још нешто. Зашто коритите реченицу " овај народ"? Зашто не кажете " Срби"?

Poslednja izmena:
Šta ti znaš kako živim i koga branim?
Svoju zemlju, za razliku od tebe, volim.

Jedino što ne volim to su pljuvači izdaleka, kao ti, a koji su dobro izmuzli državu, dobili dobra obrazovanja i onda se pos.rali na sve!

Nista ja nisam dobio, sve sam platio debelo :)

I pljujem po SNS sekti. To sto ti shvatas licno, to je tvoj problem i znak da si pripadnik te sekte.

Опасна и злонамерна оптужба. Не треба ти то. Срби и овце и тамо су једно те исто. Разлике су мале, а пошто имаш такав накарадан став, који не одговара истини, нећу наводити разлике. Само у ти рећи да сам у Босни изгубио више својих другова из Шумадије и Београда. Шта значи то, изворни Срби вез знака? То ми није баш нај јасније, па би те замолио да појасниш. И који су то Срби из Херцеговине и Босне, или данашње случајне хрватсксе ратовали за Србију у другом светском рату????
Dobro za drugi si u pravu, ali u prvom su manje vise svi promenili austrijsku ubiformu za srpsku i orosli svu golgotu ko inovi preko Drine i juzno od Dunava i Save.
Zao mi je tvojih drugova, to su Heroji.
A to Srbi bez ? Je lako objasniti, to su kolevke srpskog naroda, to su ljudi koji su dizali ustanke. Sad ces reci i po Srbiji su, a ko ih je dizao doseljenici iz dinarskih krajeva, vecinom. A po Pirotu i Vranju se uredno dimije nosile.

Другари. Не може један народ да буде онакав јуче, а данас да буде овакав. Ако се коментарише један народ, онда се узима његово свеукупно постојање, или бар његова достигнућа од неколико стотина година. Јер , један народ може на кратак период од 60 година да падне у окупацију од стране неке секте, или од страног завојевача, ( ово друго је далеко лакша окупација, и да промени неке своје особине. Међутим , у колико се сачува идентитет, онда се све врати под конац, за онолико година, колико је трајала та окупација. И још нешто. Зашто коритите реченицу " овај народ"? Зашто не кажете " Срби"?
Kratko odhebi....
Ne moze svako da bude idealista kao ti , to je samo osakacen covek...
Narod se menja treba mu 6 godina da postane imitacija politicara, a 12 da se totalno promeni...

Moze i brze, ali uz velike lomove, ne teskoce nego lomove..

Ali ovde nije pitanje narod, nego Srbija...ne Srbi...
Srbe mozes da rasteras, ako ti ne odgovara idi , ili mozes da ih nadbrojis doselis vise bosanaca nego sto je Srbijanaca, ili hrvatskih Srba ili Kosovara...

Sve je to kulturno razlicito...

Pa mozes da jednostanvo ne vaspitavas decu nego zeks da ti vaspitava 30 godina i onda dobijes nove , drugacije ljude, koji ne znaju nista sta je bilo pre njih..

Da si cutao , ne bih ti ovo ni pisao...

To je mozda problem....jer ljudi su uzeli previse slobode a ne koriste imho princip...
Gledaj svoja posla, a ne da ti solis drugome...
Ali ne, onda ne znas da li si u pravu , niti mozes lako da nametnes svoje interese, zato Srbi stalno namecu svoju volju , uz njih i interes, i sire sferu svog uticaja preko jednoumlja koje sire i insistiraju , ili da kazem indoktrinacija...

Vise to rade od svakog stranca koji dodje u Srbiju, ili npr vodje..
Srbi su veci englezi od engleza, veci turci od turaka, veci sve od orginala..

A to sto svaka posebna zajednica Srba ne oseca Srbpstvo kao pravo je sasvim legitimno , tj normalno , tj hercegovci osecaju ovo u Srbiji sad kao propalitet, Kosovari drugacije, ne znam kako , hrvatski Srbi na treci nacin...
To je samo razlika u svhatanjima prema svojim merilima, tj svaka grupa ima svoj primitivizam, pa je tome naklonjena...

Sigurno da ni hercegovci nisu bas cisti i idealni i da su cesto bili komentari da je Srbija blago kako je u hercegovini....ali tada je Srbija bila puna Srbijanaca, a sad ih nema...
Svih ima samo nema Srbijanaca..

Ali dobro , to je evolucija jednog naroda... ne mogu svi da se popravljaju , neki narodi mora da se kvare....

Poslednja izmena:

Back