Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
E, baš ovu macu sam nameračio. Gotova je!
hihihihihihiiiii....Ajd, sretna kupovina.!
Možda ću i ja, al tek posle praznika.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E, baš ovu macu sam nameračio. Gotova je!

Hvala! A i tebi savetujem da ubrzaš. Zamisli recimo drugi januar, svi bunovni, uspavani, pekare ne rade, a ti se probudiš i vruć hleb miri po kući. Ajao, ne mogu da sačekam jutro!hihihihihihiiiii....Ajd, sretna kupovina.!
Možda ću i ja, al tek posle praznika.![]()

Hvala! A i tebi savetujem da ubrzaš. Zamisli recimo drugi januar, svi bunovni, uspavani, pekare ne rade, a ti se probudiš i vruć hleb miri po kući. Ajao, ne mogu da sačekam jutro!

Momak, zaista mi ne bi bilo teško da odem do Sarajevske i sutra ujutru samo osim markice za bus trebaće mi i sedam hiljada dinara viška..![]()
Mislim da ne treba da te potsećam da je januar najduži mesec u godini..![]()

Ahaa...Fora je da gazdarica pajki a makina mesi! Pa,tako kažite, sad razumem...
Ne mora da pajki. Moze se baviti mnogo kreativnijim stvarima sto bi rekao nas forumski petao " ispod jorganceta"
.Evo resenjaaaaaaa...kolega Espanol ide do Sarajevske rano ujutro,kupi masinu,pa svrati kod tebe da je probate .Svi zadovoljni.![]()

Podseti me na jednu od omiljenih pesama Stonsa: " The night time is the right time...Dalje može i da se zvižduće, a ko zna da lepo koristi instrumente udari solo po istim. Pa ko dočeka jutro čeka ga vrući 'lebac iz Moulinex-a!A neee, rano ujutru molim te. Ovde se priča kako makina noću pravi 'lebac![]()

Ne može da omane. Kad se javi Teta Ira samo pršti od iskustva i korisnih stvari!Ahaa...Fora je da gazdarica pajki a makina mesi! Pa,tako kažite, sad razumem...
Ne mora da pajki. Moze se baviti mnogo kreativnijim stvarima sto bi rekao nas forumski petao " ispod jorganceta"![]()
Pa o tome ti i pričam, mesec dug, globalna kriza pritisla, štednja na sve strane...Znači, čim malo omrkne puni makinu komponentama, pravac pod jorganče i uživaj do jutra i vrućeg 'leba. Pa u uživanje mora malo i da se uloži. Svaka ljubav košta! A kad kriza prođe (ništa nije večito, jel' te), ti se nauživala a makina i dalje radi i došla skoro "za đabe"...Momak, zaista mi ne bi bilo teško da odem do Sarajevske i sutra ujutru samo osim markice za bus trebaće mi i sedam hiljada dinara viška..![]()
Mislim da ne treba da te potsećam da je januar najduži mesec u godini..![]()

Pa o tome ti i pričam, mesec dug, globalna kriza pritisla, štednja na sve strane...Znači, čim malo omrkne puni makinu komponentama, pravac pod jorganče i uživaj do jutra i vrućeg 'leba. Pa u uživanje mora malo i da se uloži. Svaka ljubav košta! A kad kriza prođe (ništa nije večito, jel' te), ti se nauživala a makina i dalje radi i došla skoro "za đabe"...![]()

: Ne beri ti brigu za njega . Stara je to kajla vidi se iz postova
Kako je samo vešto obrn'o moj post i utrpa' u moju nekupljenu makinu Teta Iru, globalnu krizu, hlebne komponente
Djelića zaboravio
: Ne beri ti brigu za njega . Stara je to kajla vidi se iz postova
Kako je samo vešto obrn'o moj post i utrpa' u moju nekupljenu makinu Teta Iru, globalnu krizu, hlebne komponente
Djelića zaboravio
Evo ja mesim,mesim k'o mašina![]()

Svaka čast, tako i treba!: Ne beri ti brigu za njega . Stara je to kajla vidi se iz postova
Djelića zaboravio
Evo ja mesim,mesim k'o mašina![]()

A još i laže! 

Mesi,mesi Jagodinka...samo da znas,Perica ti je za vratom.![]()

A šta bi on jadničak sa Sekom, da je vodi na perece i sladoled?Hm....Misliš da laže kad reče da voli jake žene poput Seke Aleksić?![]()

E, to nije rekao. Bio je pristojan.A šta bi on jadničak sa Sekom, da je vodi na perece i sladoled?
Tako kažuUvek ima resenja.![]()
Evo nešto za mlade, neiskusne domaćice (ako takvih ovde ima) a za iskusne kada su u stisci s vremenom: Brza pogača
Sastojci:
16 kašika brašna (oko ½ kg) po mogućstvu crnog
1 prašak za pecivo
2-3 jajeta
1 jogurt ili kiselo mleko
1 šoljica ulja (može i manje)
Malo masnoće za podmazivanje
Malo soli
Postupak:
Testo se napravi od svih sastojaka koji se promešaju varjačom ili mikserom. Testo je žitko i lepi se za sud, nije kao testo za hleb. Peći ga u podmazanom manjem okruglom sudu na 220 dok ne porumeni i ne odvoji se od stranica pleha. Ispečen zaviti u čistu krpu i staviti na rešetku da se prohladi.
Osnovni recept
Potrebno je:
1 kg brašna
6 dl mlake vode
1 kvasac
1 kašika šećera
2 kašike soli
1 kašika masnoće (mast, ulje)
2 kašike sirćeta
U 1dl mlake vode dodati malo šećera i kašičicu brašna, pa rastopiti kvasac, poklopiti i sačekati da "krene".
Prosejati brašno, dodati sve sastojke i na kraju rastopljen kvasac. Testo dobro izmesiti i ostaviti da odstoji dok ne počne da raste, zatim ga podeliti na dva dela, premesiti svaki i ostaviti da stoji najmanje 5 sati na sobnoj temperaturi. U principu što ga više mesite, i više puta premesite, testo je bolje. Testo razviti, svaku obgu uviti u veknu, i ostaviti da odstoji najmanje 1h. Pre pečenja, svaku veknu zaseći nožem i peći na 250C.
Pečene vekne hleba umotati u vlažnu krpu i ostaviti 10'tak minuta.
Kada smo ovaj hleb pravili '93, bili smo se ispraksovali da testo zamesimo uveče i noću ga premesimo, pa ga tek ujutro pečemo.
Jako su dobre i mekike, kifle, lepinje...a ubacivala sam i ječmene, zobene, pšenične pahuljice, zrna suncokreta, susam (šta ko voli!) a deo brašna se može zameniti integralnim.