Teta Ira
Domaćin
- Poruka
- 4.376
To je super. Ja sam to pravila samo sam u svaku lopticu dodavala po kasiku umucenog sremskog sira. To cisto da pokvarim 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Sto volim kad musko nezna i onda se mi kao pravimo vazne i ocemo da ga naucimo. Salim se.
U vanglicu se sipa brasno, napravi se rupa i onda unutra se dodaje 2 umucena belanca, 1 kasika soli, 1 kasika secera, 1 kvasac, 100 ml ulja, 100 ml jogurta i tople vode da se umesi testo. Da odstoji oko 40 min.Onda se sipa na radni sto i podeli na 15 loptice. Svaka se razvije oklagijom, premaze margarinom i kako Ira kaze i sremskim sirom, skupe se krajevi, okrene se na podmazan pleh. Da odstoji jos oko 20 min.Svaka loptica se premaze zumancetom, posoli se susam i naravno pece se.
Mirko u dalekom svetu kad ovo napravis seti se nas vrednica i oprosti ako sam zeznula neki padez, nije lako izmedju srpskog i makedonskog, a ja nesto izmedju.

Moze i fata sir unesto sremskog. Nece da smeta. Javi kako je uspelo. Jos bolje uslikaj.
Ali pravi ti licno i obraduj zenu.
)Veruj mi,mrzi me da se zezam sa tim slikanjima,imam sve ali mi je to bljak,sto bi rekli klinci)
Čestitam! I da dobacim svoja iskustva. Mislim da je bila 1990. godina kad sam u nekom američkom časopisu pročitao kako su Japanci napravili mini pekaricu za kuću. Oduševim se i momentalno dobijem špenadlu u d..., razletim se i iskopam u Nemačkoj slatkiš marke SANYO. Taman stiglo ono vreme redova za hleb, a ja lepo u petak veče ubacim sve u makinu, isprogamiram vreme, pa hoću li manje ili više reš...A u subotu jutrom čujem pip, pip...ustanem a cela kuća miriše na frišak hleb. Pola grada se stuštilo da vidi čudo, pa sam pekao hleeb i 5 puta dnevno. Priznajem da se nisam puno držao uputstva i recepata, izmišljao sam najneverovatnije varijante, ali sve je ispadalo super!Evo drage moje ,da se i ja pohvalim.Ponovila sam se!
Kupila sam mini pekaru Clatronic BBA 2865.
Vec duze vreme je merkam i evo odlucila i kupila.Ono sto bih vas molila je da mi napisete neki proveren recept za sve vrste hlebova koje imate.Ljubim vas i zeljno iscekujem recepte,a sad odoh napraviti jedan po receptu iz koji sam dobila uz aparat.Doduse, nije originalna knjizica ali snaci cu se.
I ne samo hleb, u mašinici se lepo mesilo i raslo testo za zemičke, đevreke, kolače. Sve u svemu jadna mašinica je odrmbala više od 10 godina dok joj na dnu posude nije ispustio dušu dihtung. Sve ostalo je još uvek kao novo.Verovatno ste primetili da nema slika...Ne stigne da ga naslikam,pojedose sve!Mislim hleb,pekara je jos tu.

)Ostro brasno je krupnije mleveno nego meko, a tip odredjuje njegov kvalitet. Tip 400 je najkvalitetnile i najbelje, tip 500 je losijeg kvaliteta i tamnije. Na svakoj kesi pise da li je meko ili ostro.
Juce mi bio dan za odmaranje i moj sin doveo drugare, obecao im hleb sa maslinama.I kad sam vec mesila, umesila i pitu sa prazilukom, nisam odavno, a mnogo je volim.Smeh navukli smo se na tvoj hleb sa maslinama, otkad si napisala recept mesim tri puta.Jedva sam spasila komad za slikanje.Slike su u albumu i hleb i pita.