HIRON

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako Vip natalni Hiron ti je na dsc?A tranzitni Uran opoziciju ce raditi sa Saturnom...
kad je to za jedno godinu,dve jel da?

da, natalni Hiron mi je na 2 Ovna a Dsc na 1 Ovna,,,Tranzitni Uran ce doci tu a Saturn ce biti na Asc..tako od prilike, da ne jurim sada tacan period..negde sam snimila "u glavi" taj deo ali ne znam tacno kada...da ne trazim..cisto informativno..

Kako se moze tumaciti polozaj u uporednom horoskopu mog chirona u prvoj kuci na 20. stepenu ovna u konjukciji sa njegovom venerom u 7 kuci na 20. stepenu ovna?

uhuh...sad videh ....problemi sa ocem u detinjstvu,da....i dalje s vremena na vreme emocionalno nedostupan,nazalost,da....ispravite me ako sam pogresno skontala hiron u biku u 4.kuci....

Hiron, Ranjeni Iscelitelj

Hiron [Greek - Cheiron; eng - Chiron] jeste asteroid. Veće od meteora ali manje od planete, poznato i pod nazivom - planetoid tj. manje planetarno telo koje se kreće u Sunčevoj orbiti. Otkrio ga je američki astronom Charles Kowal 1977. godine. Kreće se nestabilnom ekscentričnom putanjom i prečnika je 200 - 300 km (120 - 190 milja). 1989 grupa astronoma je otkrila oblak sićušnih čestica oko samog Hirona što ih je navelo da ga preklasifikuju u grupu kometa.

Pozicija Hirona
daje ključ za posebne rane blokade i unutrašnji bol. Zodijački znak u kom je smešten u vašoj natalnoj karti govori o prirodi same rane - njenom sadržaju, poreklu i istoriji. Zodijačka kuća u kojoj je opisuje područje našeg života gde rana najčešće dolazi do izražaja - pružajući otpor, reagujemo instinktivno blokadom u svakodnevnom životu. Aspekti koje obrazuje će nam opisati načine na koje se mogu razrešiti problemi i anulirati blokade koje posedujemo. Takođe će nas usmeriti i na mnoštvo prečica kojima isceljenje može biti svesno preduzimano.
Ukoliko je Hiron retrogradan ili u uklještenoj kući/znaku takođe ukazuje i na blokade koje smo preneli iz prethodnog života.

Hiron u aspektima
Hiron na istaknutoj poziciji u natalnoj karti priziva na isceljenje bilo sebe ili drugih, u konjunkciji ili opoziciji sa ostalim snažnim tačkama donosi iznenađujuću snagu volje i poziva na izlečenje.Klasično uređena natana karta jednog iscelitelja najčešće poseduje Hiron u opoziciji sa Uranom i kvadratu sa Suncem ili Hiron u konjunkcijisa Suncem ili Severnim čvorom. Generacije 60-tih su nosioci snažne opozicije Hiron - Pluton u konjunkciji u Devici.

Tranzitni Hiron
će osvetliti nerešena pitanja tačaka preko kojih se kreće aktivirajući samo jezgro problema i kao što je dobro poznato što je sporija planeta koja tranzitira to je snažnija moć njenog uticaja. Tranzitni Saturn će od nas tražiti da preuzmemo odgovornosti za nerešena pitanja, Uran će pokušati da nam ukaže da postoji i opozitna - sasvim pozitivna strana svake situacije, uputivši nas da postoji više razumevanje za naše poteškoće. Neptun će pokušati da nas probudi i pruži nam mogućnost prepuštanja emocijama i izvan svakodnevnih poteškoća. Hiron u tranzitu preko Hirona će moćno prodrmati i u celini izopačiti naše situacije primoravajući nas da ih sagledamo i sa potpuno druge strane. Hiron tranzitirajući svoju natalnu poziciju nas ohrabruje da pronađemo put ka izlečenju na bilo koji način.

Ovaj tekst sam nasla na nekom sajtu,moze li meni neko reci sta on govori u mom natalu?
Sad cu postaviti kartu..

Ne, može i "lekovito" delovati na osobu čije je Sunce (Hiron kao iscelitelj), sve u zavisnosti od ostalih aspekata. ;) ali nije po definiciji loše, to je poenta.

Btw, Emily, kad kopiraš tekst, napišeš izvor/ko ga je napisao. ;)

Hiron je vrlo specifičan.

Ja se uvijek sjećam Dupora kada oprezno govori o Plutonu, a sada ja to činim sa HIronom.

Hiron ne utječe na sve ljude, utječe samo na neke, i to na one koji imaju dovoljno vode u sebi da budu u stanju primiti njegove vibracije, jer Hiron je jako dalekooooo.

ima ljudi koji ni Pluton ne osjete i to možda samo u najtežim direkcijama.

tako da budimo oprezni.

Znam da uvijek plačem kad mi Mars ide preko HIrona.

Da li vaša iskustva potvrđuju utjecaj Hirona u kombinaciji sa fixnim zvijezdama ?

Hiron ne utječe na sve ljude, utječe samo na neke, i to na one koji imaju dovoljno vode u sebi da budu u stanju primiti njegove vibracije, jer Hiron je jako dalekooooo.
Da, slično kao fiksne zvezde, Lilit i sl., Hiron treba da je npr. u aspektu s nekim ličnim planetama ili specifično postavljen u natalu (na Asc-u, npr.) da bi se njegov uticaj osetio.

Pozdrav svima, uzasno mi je vazno da shvatim ovo za hirona... Meni je u 5. kuci u Biku, pokusacu da postavim kartu.

Prilozi

• KARTA.jpg
    KARTA.jpg
    43,2 KB · Pregleda: 9
prochitala sam da ste na predhodnim stranama pisali kako su jako wazni aspekti Hirona sa lichnim planetama,i ako sam dobro prochitala a prowerila sam 2 puta, Hiron mi je u kwadratu sa Suncem,Merkurom i Wenerom........??? owo meni uposhte dobro ne zwuchi..... shta wi mislite? :?

Sad se vrati ponovo pa pogledaj da li se aspekti uklapaju o orbis (od svega par stepeni, 2 u proseku). ;) Ako si gledala sa karte na astro.comu, moguće je da su uzeti preveliki orbisi.

A što se tiče toga da li je to "dobro" ili "loše", ne mora da znači ni jedno ni drugo samo na osnovu ovih aspekata, jer mora da se gleda kako je sve ukombinovano u natalnoj karti. I to je već napisano. ;)

Back