HIRON

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hiron je asteroid koji je predstavljen likom kentaura.
Po mitologiji on je ranjen strelom u koleno, ali je strela bila otrovana krvlju hidre, pa iako iscelitelj nije mogao sebe nikada da izleci. Tamo gde se nadje hiron, mi preuzimamo ranu na sebe. Pa ako je u sedmoj kuci , onda je to bracni partner, a ako je u cetvrtoj, mi tada preuzimamo emotivnu ranu jednog od roditelja.

Da li to onda znaci da ja treba da na neki nacin "izlecim" neku ranu svog bracnog partnera.
Iako je tako kako bih znala koju od toliko rana koje svi imamo?

Ovako ja imam poziciju 7 kuce i mene ta pozicija jako muci:(
Uvijek me rane na nacin koji neocekivam, posto je u biku dobijem manje emotivne ljubavi
Zavisi od znaka

-Chiron-

- Otkriven je 1.11.1977.
- Smatra se da je privremeno u Sun.sustavu
- Orbita mu je izmedju Sa i Ur
- Orbita mu je veoma ekscentricna
- Oko 50 god.mu je potrebno da napravi jedan krug kroz zodijacki znak
- Chiron je kentaur
- Sastoji se iz velikih ledenih delova i odvojenih u vece mase

-Mitoloski-

Roditelji su mu Saturn i Filina!On je pola muskarac pola konj!Bogovi su kasnije Filinu (Chironovu majku) pretvorili u lipu!
Chiron vlada mnogim vestinama,a odgojio ga je Apolon (jahanje,streljastvo)!Chiron je kasnije bio ucitelj mnogima!Najbolji prijatelj Heraklo pogodio ga je otrovnom strelom!Ta rana nije zarasla ceo zivot!Ceo zivot je tragao za lekom!

- Chiron vlada isceljivanjem,lekovitim biljem
- Chiron je tezio za mirom i mirnim resavanjem problema

Chiron je poveznica izmedju starog i novog (Saturn konj.Uran)!Veza izmedju poznatog i nepoznatog!Chiron dolazi kao evolucija,vodi ka novom ali uz mudrost (sacuvati ono staro)!Evolucija postuje vreme!Chiron ujedinjuje osobine Sa i Ur na najbolji moguci nacin!
- Chiron simbolizuje dugin most (povezuje licnost i dusu)
- Chiron je most ujedinjenja

-Chironski tip-

(naglasen u horoskopu) - tip koji povezuje staro i novo!To je teznja celovitosti!Preteca poboljsava coveka!Moramo sebe poboljsati!Ujediniti instinkte i znanje jer to nudi Chiron!Znakovito je Chiron kretanje,on je najblizi Suncu kad se nalazi u Vagi,i tad je 15 mes.,a najudaljeniji je u Ovnu i tu boravi 8 god i 3 mes.!

+Mit- obavezno procitajte da bi znali o cemu se zapravo radi

- Ranjeni iscelitelj
- Tamo gde se nalazi tamo osecamo ranjivost,to moze biti iskustvo odbijanja,bola,unutrasnje patnje,bilo kakvog gubitka(majka nas je odbacila,odsustvo oca),osecaj nepravde,finansija ako ne mozemo opstati u ovom svetu
- Osecaj nepravedne patnje
- Karmicka rana (ono sto smo nasledili,a uzasno boli)
- Nesto na sta nismo mogli uticati
- To je zakopano duboko u nesvesno
- Pozicija u karti je izuzetno osetljiva

Revolucija-nagli preokret
Evolucija-postepeni preokret

-Tumacenje u karti-

Povreda koju cemo nauciti isceliti!Znak u kojem je Chiron moze nam naneti bol i sa kojim se postepeno sto vestije moramo nositi!Kuca govori o podrucju zivota koje moze biti blokirano,ranjeno i onda tu slabo funkcionisemo i tu trpimo bol!Aspekti mogu biti izvor bola,ali i mudrosti,isceljenja!Pametno je pogledati vladara znaka!Neke osobe imaju naglasen Chiron (ako imaju jake aspekte),ta osoba neumorno trazi lek!Ljudi sa jakim Chironom su ucitelji i iscelitelji!Chiron je jedan od Kentaura(oni su bili divlji),najcesce su ometani od vlastitog straha!

- Chiron je ucitelj i mentor
- Chiron je filozof
- Chiron vlada alternativnim(traziti drugo resenje)
- On je SAMAN(osoba koja preuzima na sebe tudju bol i ranu,moze biti od pomoci)
- Tamo gde je Chiron tamo mozemo postati vrsni

Chiron

4 kuca-svako ima neke probleme sa roditeljima u detinjstvu!Chiron to sve ovde cini malo upadljivijim!Kuca sama po sebi bi mogla biti faktor ovde!Mozda je osoba prezauzeta,pa ne moze provoditi puno vremena u kuci!Otac ove osobe mozda ima neku hronicnu bolest ili je emocionalno nedostupan!Postoji osecaj da osoba nigde ne pripada!Ovde bi se moglo dogoditi da osoba svima moze pomoci oko njihove kuce,ali ne moze srediti svoju!

7 kuca-ovde se osoba brine o svom partneru koji ima neki problem(zdravstveni)!I daje odlicne bracne savete dok osoba ima svoj brak u rasulu!To vazi i za poslovne partnere!

10 kuca-karijera i javni prestiz su bojista sa ovom pozicijom!Ovo je super pozicija za vodjenje neke organizacije i klinicke ustanove,ali osoba ce se cesto osecati kao da se brine o svima osim o sebi!Postoji i druga strana,osoba ce odbacivati svaku vrstu odgovornosti u strahu od neuspeha!

10 kuca-karijera i javni prestiz su bojista sa ovom pozicijom! Ovo je super pozicija za vodjenje neke organizacije i klinicke ustanove, ali osoba ce se cesto osecati kao da se brine o svima osim o sebi!
ovo mi je poznato
Postoji i druga strana, osoba ce odbacivati svaku vrstu odgovornosti u strahu od neuspeha!
... ovo potpuno nepoznato :roll: uglavom se upustam u sve moguce kombinacije, pa kud puklo da puklo. verujem da svaki dogadjaj vodi necemu i da nista ne treba propustiti.

Hiron u natalnom X polju
Ovi ljudi su poznati i javnost zna za njih, narocito zbog toga što su voljni da idu iznad konvencionalnih metoda, bilo u vezi profesije ili nekog javnog poziva, ne vodeci racuna cak ni ukoliko postoje protivnici ili pripadnici suprotnih stavova. Poznati mogu biti i iz razloga što imaju „nešto ekstra“ a to cini da se istaknu kao nezavisni i nepokolebljivi borci za svoje stavove i odabrane oblasti kojima se bave. Tipicno je da ovi ljudi dostignu visoke položaje i jak profesionalni status, cak i sa nedovoljnim obrazovanjem. Ovde je usavršavanje naglašeno u pitanjima karijere i licnog imidža. Mogu imati poteškoca da postignu svoje ciljeve ili ostvare karijeru ali moraju nauciti šta je ono znacajno za njih na šta ce se fokusirati [treba pogledati trigone ili sekstile sa Hironom, kako bi se to otkrilo].

Chiron u Ovnu-duboke rane-fizicko zlostavljanje,deformitet,osecaj bezvrednosti,sklonost ka autodestrukciji!Retko kad se osecate dobro u vezi sa samim sobom!
Sugestija:Napravite listu onih stvari i oblasti vaseg zivota koji uticu da se vi osecate dobro i vredno!Identifikujte svoje prave vrednosti!Osluskujte svoj unutrasnji glas sve dok se vase srce ne otvori za ljubav prema sebi!Ne odustajte!
Pouka: Svest o sopstvenoj vrednosti!

Chiron u Biku-ranjena osecanja,nikad niste primili ni dobili dovoljno,bilo materijalno,bilo emotivno,mentalno ili duhovno!Vase srce se oseca zapostavljenim i gladnim!Uvek vam se cini da drugi dobijaju ili vise ili bolje!
Sugestija:Napravite listu svega sto ste primili prvenstveno od strane najblizih,a zatim i od drugih ljudi!Slusajte svoj unutrasnji glas i zagledajte se u sebe sve dok ne dodjete do duboke zahvalnosti i ispunjenosti!
Pouka:Ljubav je kljuc svega i ne poznaje granice!Vi ste zaceti u ljubavi da bi ste je delili!

-Chiron/Sunce-

Sunce konjukcija Chiron-uloga i funkcije Chirona cine integralnu ulogu vaseg identiteta!Cesto se osecate kao stranac u stranoj zemlji!Vase percepcije realnosti i vasa uloga u njima su nekonvencionalne,pa se osecate kao autsajder!Imate neverovatnu sposobnost da razumete suptilne energije i spiritualne realnosti!Posto je Chiron ranjeni izlecitelj,morate sami sebe leciti...!

Sunce opozicija Chiron-osecate cudnu nefunkcionalnost u sebi,potrebu za uspehom koja nije kompatibilna sa osobnim potrebama!Osecate ogranicenja vase druge linije svesti!Znate stvari koje ne znate objasniti!Otprilike kad napunite 50 godina,otvorice vam se put gde cete morati odluciti sta cete slediti!

Sunce trigon i sekstil Chiron-vas identitet i osecaj cilja bice oblikovan iskustvima vise realnosti!To ce vas voditi i stvoriti prilike spiritualnog rasta!Vi ste doktor i ucitelj i osecate se ugodno u tim ulogama!

Sunce kvadrat Chiron-vi ste orijentisani ka uspehu i netolerantni prema filozofiji i nekonvencionalnim konceptima!Osecate kao da su oni pretnja vasem identitetu i nacinu zivota!Drzite se tradicije i ne dopustate da vam pridje ista sto je van toga!Mogli bi imati neke teske odluke vezano za lecenje i terapiju!

Sunce kvintil Chiron-vrlo ste nadareni i razumete suptilne energije,simbolizam i druge energije realnosti!Mogli bi biti odlican astrolog,doktor i spiritualni vodic!

Sunce septil Chiron-postoji nevidljiva sila koja vas vodi i koje niste svesni!Postoji jak osecaj da ste na nekoj misiji,ali ne znajuci tacno kojoj!Kriza zdravlja bi se mogla naci na vasem putu,ali ce ona vas odvesti na prosirenu percepciju realnosti!

Sunce kvinkunks Chiron-ponekad ste mistificirani iskustvima koje se cine suprotne onima sto su vase koncepcije realnosti!Preispitujete vase stavove i osecaj identiteta i svrhe!Pitanja zdravlja mogla bi vas naterati da promenite vase ciljeve i stavove i probate nekonvencionalne i holisticke metode lecenja!

RAZUNELA SAM-Postoji osecaj da osoba nigde ne pripada.Ovde bi se moglo dogoditi da osoba svima moze pomoci oko njihove kuce,ali ne moze srediti svoju!Chiron u Biku-ranjena osecanja,nikad niste primili ni dobili dovoljno,bilo materijalno,bilo emotivno,mentalno ili duhovno!Vase srce se oseca zapostavljenim i gladnim!Uvek vam se cini da drugi
Pa sve to u 4 kuci .HVALA PRONASLA SAM SE MALO PA DA KAZEM HVALA ali ja imam u toj kuci i MESEC .JELI TO DODATNO LOSE ILI OK¨!

A Hiron u 10. kuci u Blizancima? :)

Chiron u Blizancima-duboka rana u smislu vaseg vrednovanja sopstvene inteligencije!Vi sebe vidite kao neinteligentnu osobu,sporu,ne tako pametnu kao sto su drugi!Mozda imate problema sa jasnom i direktnom komunikacijom!Vi zelite da vas drugi bolje shvataju!
Sugestija:Napravite listu oblasti koje poznajete i o kojima posedujete znanje!Ne prihvatajte "ne znam" kao odgovor!Tragajte za vasim istinskim znanjima!
Pouka: Duboka potraga za znanjem i sposobnost da prenosite mudrost kroz komunikaciju!Spoznaja da pravo znanje lezi u srcu!Komunikacija sa drugima bez reci!
.............. A o Chironu u 10 kucu je pisano...!Pozz!:D

Vidimd a se pise o Lilit,Fortuni...veoma mi se dopadaju ove nove teme.
Da li bi neko ko se razume(vidim da ih ima dosta) da pise o HIRONU?Mislimda je i on dosta interesantan ali neznam gotovo nista o njemu.
Meni je Hiron u 7. kuci u Ovnu,pravi konjukciju sa desc. i retrogradnim Merkurom-takodje u 7. kuci u Ovnu.Zna li neko sta to znaci?

To znaci da ce ti bracni partner biti prilicno bolna tacka na neki nacin. To je rana koja stalno krvari. Ranjenost kroz brak.

Reci mi nesto za Hiron u 8. kuci u Raku...please :)

-Chiron u Raku-ova rana izgleda kao ponor koju izgleda nikakva kolicina ljubavi ne moze da popuni!Dominira osecaj da ste nepozeljni,odbaceni,nevoljeni;niko se o vama ne stara!Zato vi imate potrebu da se starate o odbacenima ili nevoljenima oko vas i u svetu!
Sugestija: Sacinite spisak ljudi koji vas vole,i za svakog od njih nacin na koji vam pruzaju ljubav!Za one koje pokusavate da "spasite" nacinite analizu kako im njihova iskusenja pomazu u licnom rastu!
Pouka: Otkrice bezgranicne ljubavi koja lezi u vasem srcu!Spoznaja da sve na ovom svetu postoji upravo da bi vas okrenulo ka tom unutrasnjem izvoru ljubavi!
-Chiron u 8 kuci-dobar sexualni terapeut!Mozete izvuci ono najbolje iz sexa kod partnera dok sebi uskracujete!Moglo bi vam se dogoditi da konstantno dobijate partnere koji vam zele preuzeti neku imovinu,nasledstvo... ili previse zavisite od drugih i njihove pomoci!U ovoj kuci mit o Chironu bi mogao oziveti..!
Pozz!:D

A Hiron u 6. kući u Biku?

Chiron u 6 kuci-uvek mozete pomoci saradnicima da rade bolje nego vi!Mozda svima drugima pomazete u ozdravljenju,ali ne brinete o sebi!Ponekad deluje obrnuto-osoba od svih zahteva da je sluze i nikad nije zadovoljna!Naravno,i to stvara probleme!I postoji problem sa prehranom koji se manifestuje kroz jako voljenje ili mrzenje neke vrste hrane!
................. O Chironu u Biku nadji na prethodnoj strani!Pozz!:D

@ - Vesna ubaci svoje podatke na astro.com i na chart ces dobiti ovakvu(slicnu) sliku sa informacijama sa strane i tabelom
prilicno zgodna stvar, da nije nje, zivjela bih u dozivotnoj zabljudi da sam u podznaku vaga a ne jarac :lol:

Clipboard01-4.jpg

pitanje za iskusne - kako da znamo sta znace znakovi u ovoj donjoj tabeli?

pitanje za iskusne - kako da znamo sta znace znakovi u ovoj donjoj tabeli?[/QUOTE]

Znakovi u tabeli su simbolima prikazani aspekti koje medjusobno prave planete u natalnoj karti. Na karti su to linije koje povezuju planete.

Back