HIRON

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da da,gledala sam na astro.com ........poshto ne razumem shta je orbis,ne znam.a postawili bih i kartu ali ne znam zashto,uopshte netje da mi otwori imageshake,pa ne mogu da postawim.....hwala za sawet,ischitatju ponowo da razumem bolje,pa se jawljam... :)

Mislim da uopšte nema potrebe da neko tumači nečije pojedinačne aspekte, jer je već bilo reči o tome (na gotovo svakoj temi) da to nema smisla. Smernice za tumačenje Hirona - orbisi i sl., kao i gde možete pročitati tumačenja su već napisana na ovoj temi (nekoliko puta, koliko se sećam, čak i na ovoj strani) - dakle, aktivirajte se malo ... a posle toga, ako ima nekih konkretnijih pitanja, možemo diskutovati.

gledjate jednu stvar.

Taj Kiron kod 80 posto ljudi nema utjecaja. Pogotovo ako ne radi aspekte. Jedini njegov utjecaj će se osjetiti kada neka jača planeta prijeđe preko njega i to će donijeti prolaznu patnju i to je to.

Tačno je to oko uticaja, samo je pitanje koliko će ga uopšte neko osetiti i u tranzitima ako mu u natalu Hiron nije naglašen i nema neki uticaj.

Sad sam videla da sam tebi odgovarala i za onu kombinaciju Sunce-Hiron uporedno ... Suština Hirona je uvek slična samo je pitanje koji aspekt ličnosti (ili odnosa) je zakačen što zavisi od planeta koje su s njim u aspektu ... dakle, rane i/ili (njihovo)isceljenje ... Ovde sa Mesecom su emocije u pitanju.

Naravno, treba gledati kao i uvek sve, ali ako bismo posmatrali samo Mesec-Hiron mislim da bi taj odnos mogao da bude dubok jer su osobe u njemu osetljive i prilično ranjive, nekako "otvorene" za sve. E sad, kako će se to manifestovati, kao pozitivno ili negativno dosta bi zavisilo od ostalih aspekata tj da li će te osobe zbog ranjivosti reagovati više odbrambeno pa će to dovoditi do svađa (i povređivanja), ili će npr za osoba čiji je Hiron da utiče isceljujuće (pozitivno) na emocije na onog drugog pa to dovede do veće bliskosti, npr.

Nadam se da nisam jako upetljala. :lol:

dati ću va m svoj primjer.

bavim se dugo bioenergijom, i imam velikih uspjeha u tome, pomagao sam i u centru za krizna stanja i tu je kiron pokazao pravo lice.

moj kiron je u blizancima u 6 polju = liječik riječima, 90 mars = brzo izlječenje , 60 jupiter = obilje, 180 uran = sofisticiranost ;)

Tačno je to oko uticaja, samo je pitanje koliko će ga uopšte neko osetiti i u tranzitima ako mu u natalu Hiron nije naglašen i nema neki uticaj.

Da to oje velika istina - ako neko telo nije naglaseno u natalu na bilo koji nacin , ni u tranzitu ne napravi bog zna sta. Mislim ne napravi nista. A i ovako najvise napravi kada se ponovi dodir sa planetom ili tackom sa kojom je i u natalu.
Mislim to vazi za sve planete i asteroide, tacke i tackice ;)

dati ću va m svoj primjer.

bavim se dugo bioenergijom, i imam velikih uspjeha u tome, pomagao sam i u centru za krizna stanja i tu je kiron pokazao pravo lice.

moj kiron je u blizancima u 6 polju = liječik riječima, 90 mars = brzo izlječenje , 60 jupiter = obilje, 180 uran = sofisticiranost ;)
Ti si ovde ispisao neke aspekte a ako je tako kako si napisao, verovatno si izostavio one gde Kiron aspektuje neke za tebe mnogo ličnije planete - nešto tipa Meseca, Merkura ili nekog vladara.
Osim toga, dispozitor Kirona je veoma jak - Merkur konjunkcija Pluton na MC-u u Škorpionu, itd itd.

Hoću da kažem da Kiron mora "zakačiti" nešto bitno u natalu, nije dovoljan jedan Mars ili Jupiter koji su suviše spori, bez obzira na to što je Kiron u 6. polju (koliko li je njih samo sa tom pozicijom pa ne osete ni k od Kirona).

ključan orbis koji se dozvoljava kod hirona, neki kažu da je 1 do 2.

ako gledamo mjesec možemo reći da je orbis mog kirona i mjeseca sextil 60 dakle orbis oko 2 , 2,5 samo ne znam da li to radi.

i naravno zaboravio sam napomenuti skoro egzaktni aspekt kirona i venere :D

ako gledamo mjesec možemo reći da je orbis mog kirona i mjeseca sextil 60 dakle orbis oko 2 , 2,5 samo ne znam da li to radi.

i naravno zaboravio sam napomenuti skoro egzaktni aspekt kirona i venere :D
;) kao što se i dalo pretpostaviti.

Kod tebe je ključna kombinacija svega toga, odnosno nagomilavanje faktora koji vode priču u istom smeru. Ako mene pitaš najinteresantniji je ovde upravo dispozitor Kirona koji je jak a uz to ima aspekat sa Ascendentom i Neptunom na Asc-u, dakle "kači" ti opet neke lične tačke.
Tebe je vladar 9. Venera u sedištu odvukla na studije prava ali ako gledamo 6., 10. polje i sl. vidiš i sam da tu puno veze ima i sa nekim drugim stvarima, više vuče na nešto Plutonovski, Hironski ... Sa ovakvim Merkurom verovatno ćeš kad tad i napisati nešto na tu temu (tj iz te simbolike), čudi me samo da te psihologija ne zanima previše ili bar ne spominješ i ne pokazuješ. ;)
Dobar horoskop za iscelitelja (ili nešto tog tipa), sve u svemu, pre bi na to vukla tvoja profesionalna priča zbog ovih raznoraznih faktora, osim ako se ne budeš bavio npr krivičnim pravom :lol: pa odradiš simboliku Škorpiona i Plutona.

ovako ću ti ispričati nešto.

Ja sam inače originalno bio spiritista jer sam mogao se povezati sa dušama umre osobe, tada sam bio još mlađi nego sada, međutim to me ubijalo i morao sam odustati.

i šokirao sam se novim otkrićem. javljali su mi se blicevi s vremena na vrijeme, međutim otkrio sam jučer dosta dramatično da kad nekog držim za ruku uspijevam dobiti sve moguće slike . toliko sam danas umoran i boli me glava.

kiron je u blizancima pa možda zato ima veze.
= ruke

što se tiče kirona on radi aspekte sa skoro svim planetama: uran, mjesec, venera, mars, jupiter.

navesti ću još jedan primjer hirona, bila je kod mene jedna osoba sa anoreksijom, i mogu reći da sam je putem bioenergije izliječio.

loša strana svega toga je što se na kraju osjećam tragično umorno, depresivno i jadno.

odmaram se danima.

što se tiče knjige to si pogodila, već ju pišem ;)

Uh, mnogo je pokazatelja u tvom natalu za takve stvari ... Kao prvo vladar Asc-a u 12. kući konjunkcija Uran (- fleševi intuicije? pre bih to povezala s Uranom) uz Neptun na Asc-u tvoju celu priču vodi u ezoteriju i sl. jer bi se inače sa tvojim Ascendentom u Jarcu i nizom drugih sličnih faktora cela simbolika odrazila kroz nešto mnogo prizemnije. Ovako sve vuče u nesvesno i sl., malo proučene stvari mada je dobro kod tebe jako 9. polje kao i vladar Asc-a u Strelcu što daje intelektualnost koji uz Marsa u Devici verovatno daju težnju da ipak stvari nekako intelektom objasniš i prizemljiš. Jeste da su ti pokazatelji za spiritualnost jači ali treba forsirati Devicu, Merkur i sl. radi protivteže, kad već ima osnova za tako nešto.

Btw za pisanje aspekti sami govore, Merkur u 10. jako često daje ako ništa drugo "glasnogovornike" ali uvek su to neke "velike reči" (ili figurativno ili bukvalno) bilo pismeno bilo usmeno kao i potreba da se čovek izrazi kroz pisanje naročito, tj reči a ne nešto drugo. S tim da tvoj Merkur nije neki isprazan, da se tako izrazim ... :lol: Škorpion daje dubinu pa uz aspekte sa Neptunom to sve govori o istoj stvari. Kao i ceo tvoj horoskop. :D

Elle_77,

Sada svatko moze izračunati, gde mu je Chiron (iscelitelj): u kojem znaku i u kojoj kuci.

Ako ovo nije pravo mesto za Chiron, prebaci ga negde gde se bolje moze videti ili kao novi Topic.

Ja sam isto mislila, da Chiron nije nisto posebno. Pa je! Vazan je za zdravlje, a jos vazniji u Sinastriji.

Lep pozdrav.

Back