HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti samo kažeš ne može biti, pitao sam te jesi li ikada pumpao vodu ručnom pumpom, a probaj to da uradiš pomoću klatna i te iste poluge, pa mi kaži gde si uložio više energije, ti ćeš reći isto. Evo ti prost primer: Daj detetu od 5 godina da pumpa vodu ručnom pumpom , a daj mu tu istu pumpu da je pokreće klatnom.
Šta misliš koju će moći da pokrene i održava u radu?
naravno da jesam i ta pumpa ti je klasičan primer prigušnice u mehanici - ta ručica može tolkom brzinom da ide, i vrlo teško može brže od toga, a ako pumpaš sporije od toga onda se ništa ni ne događa.
i nijedno klatno ne može da preživi prigušnicu ne znam šta tebi tu nije jasno? jel možeš ti da budeš suv pod vodom? ne, tako ni klatno ne može nastaviti da klati a prikačeno na prigušnicu čiji je posao da - guši.

naravno da jesam i ta pumpa ti je klasičan primer prigušnice u mehanici - ta ručica može tolkom brzinom da ide, i vrlo teško može brže od toga, a ako pumpaš sporije od toga onda se ništa ni ne događa.
i nijedno klatno ne može da preživi prigušnicu ne znam šta tebi tu nije jasno? jel možeš ti da budeš suv pod vodom? ne, tako ni klatno ne može nastaviti da klati a prikačeno na prigušnicu čiji je posao da - guši.
Opet filozofiraš, moje pitanje je bilo krajnje jednostavno i razumljivo svakom, a ti si kao po običaju izbegao odgovor.Ponavljam: "Daj detetu od 5 godina da pumpa vodu ručnom pumpom , a daj mu tu istu pumpu da je pokreće klatnom.
Šta misliš koju će moći da pokrene i održava u radu?"

Opet filozofiraš, moje pitanje je bilo krajnje jednostavno i razumljivo svakom, a ti si kao po običaju izbegao odgovor.Ponavljam: "Daj detetu od 5 godina da pumpa vodu ručnom pumpom , a daj mu tu istu pumpu da je pokreće klatnom.
mvujanovicu, jeste to reduktor, moze dete da klati ali isto tako moze i dete da digne kamion hidraulicnom dizalicom, samo sto tu nema viska energije sve se moze izracunati.
ako mislis da klatno pravi visak energije napravi da samo sebe pokrece, evo ti ideja https://www.facebook.com/photo.php?...43412549.79715.100000183553299&type=3&theater

Prvo mi se ucinilo da sam nesto ovde propustio, sada vidim da nisam nista. Ovde se i salje mlati na prazno ( cast izuzetcima ).
vujanovicu,
lepo ti je Signature objasnio sve oko klatna na primeru pracke.
Kod klatna dolazi do zabune zato sto se radi o svojevrsnom reduktoru. Jeste lakse ljuljati teg nego pumpati rukom, ali teg treba ljuljati 40 puta za kofu vode a rukom se natoci za 7-8 zamaha.zato je teze rukom.
Da ima viska energije 2,5 puta, nemozes ni da zamislis sta bi se desilo za mesec dva...a ovaj ljulja 15 godina i nista..
Sto se tice HHO,
Sta se na kraju dobija sagorevanjem ( oksidacijom ) vodonika? voda.... kao krajnji proizvod kao pepeo nema nikakvu energiju ( osim energije kretanja , a to ovde nema veze) i sad bi ti od te vode da pravis gorivo?
moze, ali moras uloziti energiju da izdvojis vodonik i sagorevanjem vodonika je ponovo oslobodis i tako u krug.
i ako se dobije nesto na poboljsanju sagorevanja benzina to si vec izgubio u prethodnom procesu jer se nemoze bez gubitaka pretvarati energija iz jednog oblika u drugi..
e sada postoji mogucnost da se nesto prividno dobije, kao sto su ljudi mislili da se blokadom jednog grla na karburatoru smanjuje potrosnja goriva.
A ako neko nezna, dva grla na karb. su izmisljena upravo da smanje potrosnju goriva ( da motor na visim obrtajima lakse usisava )
serser69
naveo sam primer da sonda treba da bude ili 100 m ili 2 puta po 50 ili 10 puta po 10 m, mislim da smo se razumeli sta treba sa tim da se dobije.atemperatura je konstantna vec posle dva metra i povecava se svakih 30 metara za jedan stepen ( prosecno )
Odgovoriću ti kontrapitanjem, šta se dobiva sagorevanjem nafte,benzina,TNG?Nije li potrebno uložiti neku energiju da se dobiju ti energenti?Složićeš se samnom da se sagorevanjem bilo čega oslobađa neka energija ili ? Kažeš da sam izgubio u procesu elektrolize neku energiju, jesam izgubio sam manje nego što mi farovi kratkih svetala uzmu pa se niko nije bunio da to povećava potrošnju goriva.Pokušaću da ti objasnim proces uštede goriva vodonikom.

"Sta je HHO? To je gas koji se dobija ELEKTROLIZOM, to je elektrohemijski process RAZLAGANJA VODE na molecule kiseonika i vodonika , pa kad ta dva gasa pomesamo dobijemo HHO…E, to jedva ceka VARNICU da bi naglo detoniralo , oslobodilo veliku kolicinu energije i kao nusprodukt dalo vodu…
Posmatrajući proces sagorevanja goriva na MOLEKULARNOM nivou…ono sto karburator ili brizgaljka posalje kao idealnu porciju goriva ( 14.7 delova vazduha prema 1 delu goriva ) daleko je od idealnog…svaka rasprsena cestica goriva je jedna OGROMNA KAPLJICA (posmatrano na molekularnom nivou- ogroman broj molekula ugljovodonika ) koji u procesu paljenja pocinju da sagorevaju od periferije ka centru…i sve bi to bilo u redu da to ne zahteva neko vreme , a znamo da su ciklusi sagorevanja unutar motora vremenski ograniceni…tako se desava da jedan deo goriva ne stigne da sagori , pa izadje na auspuh , ili se salje u katalizator na dogorevanje…
Sta su tvorci ove tehnologije uradili sa ovim sto uz gorivu smesu ubacuju male kolicine HHO gasa ? Taj gas u trenutku paljenja smese burno sagoreva ,pre nego gorivo koje tek pocinje da se pali od periferije ka centru, bukvalno RAZBIJAJUCI one velike kapljice goriva na skoro molekularne, omogucujuci bolje mesanje istoga sa kiseonikom i potpunije i cistije sagorevanje…termicki, to znaci brze rasprostiranje fronta plamena, brze sagorevanje, veca energija, jaci potisak na klipove…u sustini HHO gas u motoru ne daje svoj doprinos svojom nekom velikom kolicinom i gorivoscu, vec time sto menja (fizicku) strukturu postojeceg goriva na opisani nacin i time cini proces sagorevanja efikasnijim…
Da zakljucimo, par reci o manama i prednostima ove tehnologije…
NEMOGUCNOST SKLADISTENJA zbog nestabilnosti HHO gasa, znaci, sto se proizvede , odmah se mora potrositi…
DODATNO OPTERECENJE ELEKTROINSTALACIJE na vozilu, prvenstveno alternatora koji mora proizvesti dodatne ampere za proces elektrolize…od 5 do 10 A max.

Prednosti sistema se ogledaju u :
Ostvarenoj VECOJ SNAZI MOTORA, zbog svega gore recenog , da ne ponavljam…
CISTIJI DELOVI MOTORA , klipovi ,ventili iI komora se ociste od garezi…samim tim i duzi vek sklopova…
EMISIJA STETNIH GASOVA JE MINIMALNA…to je sve vezano sa potpunim sagorevanjem…
USTEDA U GORIVU JE OD 10-40 % …"
Što se tiče ovog klatna pitaću i tebe kao i Siga, ajde ovako neka je na dužem kraju poluge neki teg od 50 kg, daj detetu od 5 godina da pokuša da podigne taj teg, a zatim stavi klatno pa neka to dete zanjiše to klatno, a ti stavi nogu ispod tega u oba slučaja, ja u drugom slučaju ne bi smeo.Kakva prividnost?
Što se tiče dvogrlog karburatora, neznam gde si našao da sa njim vozilo manje troši? Zašto onda kad automobil sa tim dvogrlim karburatorom pređe granicu preko neke određene brzine napr. 100km/h počinje bukvalno da nestaje gorivo u rezervoaru. ( da motor na visim obrtajima lakse usisava ) zaboravio si da dodaš samim time i više.

mvujanovicu, jeste to reduktor, moze dete da klati ali isto tako moze i dete da digne kamion hidraulicnom dizalicom, samo sto tu nema viska energije sve se moze izracunati.
ako mislis da klatno pravi visak energije napravi da samo sebe pokrece, evo ti ideja https://www.facebook.com/photo.php?...43412549.79715.100000183553299&type=3&theater
A čemu služe reduktori? Pa valjda zato da sa manje snage uradimo nešto?!
P.S. Nije u redu da na FB mreži ismevaš čoveka, poštuj njegovu diplomu! Ili smatraš da je FB mesto za takvo nešto?!
Napravi svoj forum,blog,sajt pa udri.

Poslednja izmena:
"A čemu služe reduktori? Pa valjda zato da sa manje snage uradimo nešto?! "
vujanovicu
pa ti ne razumes sta je reduktor a sta perpetuum mobile...kod reduktora nema viska energije.
vidi se da u masinstvu nemas blage veze.
a ovo za karburatore nemogu sada da ti objasnjavam jer cu izgubiti puno vremena a tebi ni posle toga nece biti nista jasnije.
mozes se ljutiti koliko hoces ali ja ti moram ponoviti onu narodnu:
ako covek nezna a zna da nezna , nauci ga
ako nezna a nezna da nezna BEZI od njega.

ps;
ti ili si cudan covek ili si resio namerno da nas zezas i smejes se...

mvujanovic
samo jos ovo da dodam:kada si i sam uvideo da efekat elektrolize vode nema nikakve ustede, onda si okrenuo da prebiras po molekulima bezina u cilindru
ne vidim razlog tog nagadjanja kada imamo objasnjenje TVORCA svega toga .
Zato ovo procitaj malo pazljivije i mozda ces shvatiti o cemu se radi http://hhogorivo.wordpress.com/2010/12/29/joecell-automobil-na-vodu-orgon/
Ovako da se razumemo ti i ja Uroševiću Mišo! Ti izgleda tvrdiš da ja lažem, ili nisi ništa razumeo od onog što sam napisao u vezi sa vodonikom, šta tu nije jasno? Šta sam pogrešno napisao u vezi sa sagorevanjem goriva u motoru?! Tvrdiš li možda kako gorivo pogotovo u motorima starije generacije sagori 100%?
Ne želim sa tobom da se ubeđujem, pogotovo ne sa čovekom poput tebe koji za nekog ko ne misli kao ti kaže da je čudan. Ja sam ovde dao i rezultate eko testa i na tvoju žalost vozilo staro preko 20 godina imalo je bolji eko test od euro 4 motora i smanjio sam potrošnju TNG za 2litre, eto toliko o toj mojoj napravi i efektu elektrolize vode. Imaš ovde na forumu i dino test, čitaj malo, a meni nemoj davati razne članke koje sam davno pre tebe pročitao.
Nikada mi neće biti jasno zašto se ljudi poput tebe koji idi uvek linijom manjeg otpora uvek,ama baš uvek pozivaju na nekakav perpetum mobile iako ga niko nij e pomenuo. Ti sa diplomom srednje škole našao si da ismevaš jednog akademika na FB, kako si krenuo i Nikola Tesla će za tebe biti šarlatan.
Što se tiče karburatora nemoj da se trudiš, davno sam ja to probao i vrlo dobro znam kad manje troši. Hoćeš li reći da su te dvogrle karburatore stavljali na sportske motore radi manje potrošnje ili zbog nečeg drugog?!
A što se tiče one narodne zadrži je za sebe, samo ja moje vreme ne želim da trošim na tebe pa ću pobeći od istog.

hahah što je najgore ja uopšte nisam filozofirao, i sliku si dobio. ali za tebe je svaka egzaktna priča filozofija jer ti to ne razumeš jer nisi svestan koliko ne znaš.
Nikakvo klatno ne može da vrši rad samo od sebe, može samo da posluži kao neka vrsta reduktora za obrtni moment.
p.s. došli smo do toga da pričaš kako hahao menja način sagorevanja postojećeg goriva čineći ga efikasnijim, a meni si pričao kako je tvoj prijatelj ćerao agregat od 1kW na sopstveni hahao. i to si isto ovako žustro branio kao i ovog akademika. tako je to kad ne znaš a kitiš se tuđim perjem.

hahah što je najgore ja uopšte nisam filozofirao, i sliku si dobio. ali za tebe je svaka egzaktna priča filozofija jer ti to ne razumeš jer nisi svestan koliko ne znaš.
Nikakvo klatno ne može da vrši rad samo od sebe, može samo da posluži kao neka vrsta reduktora za obrtni moment.
p.s. došli smo do toga da pričaš kako hahao menja način sagorevanja postojećeg goriva čineći ga efikasnijim, a meni si pričao kako je tvoj prijatelj ćerao agregat od 1kW na sopstveni hahao. i to si isto ovako žustro branio kao i ovog akademika. tako je to kad ne znaš a kitiš se tuđim perjem.
Zašto bi se ja kitio tuđim perjem, jesam li ikada rekao da je nešto moje ako nije, pokvaren si čovek skroz ideš logikom da neko neće čitati baš sve što ovde piše ili si postao senilan, teraš me da tražim predhodne postove i da ti pokažem gde sam i pre govorio kako vodonik deluje na sagorevanje goriva i ti si se samnom pomalo u tome složio, to ti je bilo kao razumno rešenje.
Branim i braniću svakog ko se zalaže da nešto promeni, ti ovom akademiku nisi ni cipele da čistiš, a pljuješ po njemu. Šta misliš ko ima više znanja ti ili on? EEEEEEEEE ali on se drznuo da kaže nešto što ne piše u knjigama, pa dobro zar ti stvarno misliš da su zakoni fizike postavljeni jednom za svagda i da je to kraj.

Sig nisi se izjasnio u vezi sa ovim, kao po običaju izbegao si odgovor.
"inače mvujanovicu da te obavestim da jedan od naših 5 uređaja zadovoljno prede u safranu 3,0 V6 i obećava, konačne rezultate ćemo sračunati posle 1000km kombinovane vožnje."
Pa te pitam ponovo jeli ti veruješ konačno u HHO, ili si kontraverzan , ili se šegačiš i zbunjuješ ljude koji ovo čitaju,ili sa tvojim psihološkim profilom nešto nije u redu?

pa ne mogu da verujem da silni akademci nisu ukapirali ovo sto sam ja sad ukapirao.
pogledajte ovo : http://www.veljkomilkovic.com/Images/Analiza_Jovan_Bebic_2-merenje.pdf
hahahh on tvrdi da je merio podizanje desne strane mase m2 koja je tezine 1,435 Kg.
i kao kad se ta masa podigne za naprimer 5cm on meri kao da se stvarno podiglo 1,435 Kg za 5cm. Pa nije se podiglo 1,435 kg zato sto je skoro u balansu sa masom m1 koja je teza skoro duplo , ALI na duplo kracoj poluzi hahhaha.
tako da se podize samo neka minimalna razlika,jer je sistem blago disbalansiran i tezi na strani mase m2 , kad biste uzeli rucnu vagu dinamometar,i kada bi ste probali da podignete desnu stranu kada je ovako spregnuta sa levom stranom,pokazao bi mozda 50 - 100 grama , a ne 1435 grama kao kada bi ste teg m2 skinuli sa uredjaja i izmeril posebno. :) ,a oni racunaju silnu energiju kao da podizu ceo teg bez kontra mase.
a ulozena energija jeste prava za razliku od dobivene. jer klatno ima punu tezinu zato sto stoji pravo i ima punu tezinu u odnosu na centar zemlje.
koliko njih to racuna sa nekim diplomama ne mogu da verujem.na ovim stranama : http://www.veljkomilkovic.com/Oscilacije.htm
ps: pri kraju je vise .pdf- ova 'naucnika' koji su 'merili' :)

http://www.veljkomilkovic.com/Images..._2-merenje.pdf
haha, 22,89 puta veca energija od ulozene ( glupost nevidjena ) do tog se zakljucka doslo 19.11.2007 i nista...
http://www.veljkomilkovic.com/Oscilacije.htm, sta je ovo? sve profesori i akademici... jooooj Srbijo zemljo , dokle smo stigli...
mvujanovicu
naravno da ne osporavam Teslu i ostale dokazane umove
ali MORAM da osporim tebe i Milkovica i sve ove na njegovom sajtu, u ime zdravog razuma..
zasto biste vi imali pravo da se poredite sa Teslom a ja nemam pravo da vam kazem da ste u zabludi ili da sve ovo smisljeno radite iz nekih, meni nepoznatih , interesa

Ma pusti ti matematiku, ja tvrdim da to radi, 5 A moj automobil ne oseti, a pojača snagu kad je uključen elektrolizer. Ovi što su doneli novi zakon o saobraćaju ubiše se dokazujući da se ne poveća potošnja goriva kad vozimo pod svetlima, a H3 sijalica vuče više struje od mog elektrolizera.
Evo ovako moj prijatelj je uspeo da samo sa elektrolizerom bez dodatnog goriva pokrene agregat struje od 1kw, koji sam sebe pokreće, dakle ne stoji ono iz zakona o održanju energije da je uložena energija veća od dobijene.U to veoma lako možeš da se uveriš, ali ti ne želiš jer bi onda sve tvoje tvrdnje pale u vodu.Ograničen si brate mnogo, pa nisi ti jedini iz tog domena nauke, a mnogi tvrde suprotno od tebe.
ZNACI TVOJ PRIJATELJ JE KONACNO NAPRAVIO PERPETUMMOBILE ? HAHAHAHAHA

sada sam pročitao ovo hahahah kako je glup ovaj MERAČ hahahaha. on računa rad onog manjeg tega tako što je sabrao sve njegove pokrete Na gore! i onda rekao e to je toliko. hahaha pa ne možeš pajseru da računaš samo jedan, moraš sve i one na dole, a tu dolazimo do onoga što sam ja rekao a to je da je rad po zatvorenoj putanji jednak nuli, kada je u pitanju konzervativna sila a takva je sila Zemljine teže. pritom je na levoj strani samo jednom sabrao koliko je pomerio teg, a dalje nije računao to što i on osciluje... j8t koliko treba čovek biti glup i slep kod očiju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back