HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja mislim da se sa ovim " dvostepenim mehanickim oscilatorom" ne dobija vise od ulozene energije.
nemogu da shvatim sta se desilo sa Akademikom Veljkom Milkovic, ali ovo je najblaze receno SMESNO.
a televizije sve prenele kao da je izmisljen perpetuum.
kakav visak od 2,5 puta, glupost, to valjda svako dete vidi da je ovo nemoguce. sta se desava sa svim ovim ljudima, nije mi jasno, imaju li mozak?
vrlo je lako konstruisati povratnu spregu , da radni deo ljulja klatno i onda da to sve radi samo od sebe. i da ubrzava, naravno, da se vidi visak energije.
ali, na zalost TO NEMOZE AKADEMICE

ma nemam pojma 15 godina se on baja sa time,i nije mogao da napravi da sa suprotne strane podigne neku kontru iste mase kao klatno,i onda se lepo vidi da li je taj kontra teg na kraju dostigao vecu visinu od pocetnog gornjeg polozaja klatna.naprimer da prepumpa vecu masu vode na istu visinu kao sto je klatno u najvisem gornjem polozaju,ilitako nesto.

pa pazi,mvujanovic jeste u pravu,on jeste akademik.i to se moze komentarisati na razne nacine.cime se akademici bave,ili ko sve moze da bude akademik.

ali ako ste citali,ono delovanje klatna na stacionarni sistem,tu jeste u pravu,uzdrmo je neki od njutnovih zakona,neznam koji.
kolica nebi trebala da se krecu napred ako se njise klatno na njima.

kolica ce se kretati u onom pravcu u kojem se pocne kretati klatno. posto je prvi zamah klatna ujedno i najjaci , kretace se u smeru prvog zamaha, neznam kako to nije jasno.
svaka cast njemu sto je akademik ali bruka i sebe i drzavu sa ovim klatnima.
zasto ne uzme malo od viska energije i ne iskoristi za pokretanje klatna :https://www.facebook.com/photo.php?...43412549.79715.100000183553299&type=3&theater
a visak iskoristi za pokretanje generatora.
ali to , na zalost , nemoze, zato sto se tu ne javlja nikakav visak energije, nema suficita.
mislim da se zbunio zato sto ne shvata da se klatno ponasa kao reduktor, a samim tim ima jacu silu udara na drugom kraju zato sto je manje kretanje.
ako posmatramo obican cekic,sta se tu sve desava?
cekic je vrlo lako dici u vis i onda njegova tezina i sila G i ubrzanje rukom preko te sile, i jos ako produzimo drsku ... i dobismo cudo. razbismo kamen koji nebi bio zdrobljen da smo spustili na njega tonu tereta.

sve koji pričaju o tim famoznim klatnima treba staviti u zatvor i oduzeti im sve diplome do osnovne škole.
kakva klatna kakvi bakrači.
Nikada, ali nikada nisam dobio odgovor na pitanje odakle taj "višak" energije. naravno da ga nisam dobio kad to i ne postoji. zamajavanje za budale, može on biti 16 akademika, prolupao je.

sve koji pričaju o tim famoznim klatnima treba staviti u zatvor i oduzeti im sve diplome do osnovne škole.
Nikada, ali nikada nisam dobio odgovor na pitanje odakle taj "višak" energije. naravno da ga nisam dobio kad to i ne postoji. zamajavanje za budale, može on biti 16 akademika, prolupao je.
da, PROLUPAO je i to je zalosno.
cenim vase normalno rezonovanje , gospodine Signature350, i, mada sam ovde saznao oko vaseg stava u vezi HHO, pitao bih vas jos jednom dali verujete u " joe cell" i ORGON, posto je logicno da od proizvodnje vodonika i njegovog koriscenja na vozilu nema vajde.

cenim vase normalno rezonovanje , gospodine Signature350, i, mada sam ovde saznao oko vaseg stava u vezi HHO, pitao bih vas jos jednom dali verujete u " joe cell" i ORGON, posto je logicno da od proizvodnje vodonika i njegovog koriscenja na vozilu nema vajde.
Naravno da ne verujem u bilo kakve orgone, organe, orgonite i ostala čudesa

Misha,mnogo si brz ne mogu da te pratim.

btw: na prethodnu pricu sa klatnom,verovatno ulozeno dobijeno moze lako da se izmeri na nekom starom satu sa klatnom,ako znamo tezinu klatna,i tezinu kontra tega.izmeri se na koju visinu podigne kontra teg klatno do trenutka dok se ne umiri, a znamo i maksimalnu visinu klatna u pocetnom polozaju.

ps: mnogim ljudima jos uvek nije jasno kako klima uredjaj greje 3 kw sa utroskom od 1 kw ,i to sa nizom spoljnom temperaturom :)
tako da nije sve uvek bas tako jasno , logicno i prosto.

ps: mnogim ljudima jos uvek nije jasno kako klima uredjaj greje 3 kw sa utroskom od 1 kw ,i to sa nizom spoljnom temperaturom
tako da nije sve uvek bas tako jasno , logicno i prosto.
E ovo je prava tema.
poceo sam praviti masinu za geotermalno busenje, i planiram da napravim toplotnu pumpu u " homemade"...
znaci: prvo se pravi gradjevinska dizalica, pa onda na to stub i klackalica. radio bih udarnom, tzv, perkusionom metodom, jer je daleko jeftinija i masina i rad, ali je zato i mnogo sporija, ali makar vremena imam, haha
potrebna je jedna sonda od 100 metara dubine ili 2 po 50 ili... ma moze bilo kako samo je potrebna kolicina protoka u jedinici vremena.
i onda to , najbanalnije izgleda ovako: spoljnu jedinicu klime ( mislim, spoljni razmenjivac toplote) potopim u fluid koji kruzi kroz zemlju a ostalo sve radi kao i klima.

Poslednja izmena:
Pa ajde sad ti meni objasni po kojoj logici nema vajde od vodonika i njegovog korišćenja na vozilu?

Šta bi tek trebalo raditi sa separatistima?! Ovi sa klatnima se bar trude da nešto urade, poštuj čovekovu diploma ili smatraš da je jedino tvoja za poštovanje.
Ako čovek pokretom malog prsta zanjiše klatno, a ono pokrene polugu koja pogoni pumpu za vodu,valjda si nekada pumpao vodu ručnom pumpom nije baš lako pumpati priznaćeš, ipak je energija koja je utrošena na pokretanje klatna manja nego kad to radiš direktno pokretanjem te poluge.
Ajde sad krenite sa drvljem i kamenjem!

on je diplomu zaradio onda kada je za to bilo vreme, a sada je dementan u skladu sa godinama. sada je ne bi nikada dobio.
separatistima, kako ih ti nazivaš, ponuditi referendum.

ta priča o energiji ne pije vodu, da si nekad napisao bilo kakvu jednačinu kretanja, bilo bi ti jasno zašto to ne može. to je kao kada bi umesto nule, ti obrisao pa napisao 16. to je apsurd jednak tome. nema odakle ta energija da dođe. Sva priča o klatnima je krajnje jednostavna, i koliko god da ti to klatno namestiš pod uglom ili ga ofarbaš u žuto, priča ostaje ista pogotovu zato što se radi o KONZERVATIVNOM POLJU. Definicija takvog polja je da je rad po zatvorenoj putanji u njemu jednak nuli. tu nema mesta za zaradu po cikličnoj metodi, ponavljanjem, tu možeš samo jednokratno nešto da "zaradiš", tako što ćeš doći na liticu, namotati sajlu oko generatora, vezati je za kamen i gurnuti ga. al kad on padne dole, kraj.

suma svih energija(potencijalnih i kinetičkih) na koliko god složenom klatnu hoćeš, je uvek ista. Ona tokom rada klatna menja samo odnos svojih sabiraka, dal je više Ep ili Ek, ali suma im je ista ne može da se povećava bez da ti to diraš. može samo da opada zbog otpora vazduha i trenja u ležajevima.

Poslednja izmena:
on je diplomu zaradio onda kada je za to bilo vreme, a sada je dementan u skladu sa godinama. sada je ne bi nikada dobio.
separatistima, kako ih ti nazivaš, ponuditi referendum.

ta priča o energiji ne pije vodu, da si nekad napisao bilo kakvu jednačinu kretanja, bilo bi ti jasno zašto to ne može. to je kao kada bi umesto nule, ti obrisao pa napisao 16. to je apsurd jednak tome. nema odakle ta energija da dođe. Sva priča o klatnima je krajnje jednostavna, i koliko god da ti to klatno namestiš pod uglom ili ga ofarbaš u žuto, priča ostaje ista pogotovu zato što se radi o KONZERVATIVNOM POLJU. Definicija takvog polja je da je rad po zatvorenoj putanji u njemu jednak nuli. tu nema mesta za zaradu po cikličnoj metodi, ponavljanjem, tu možeš samo jednokratno nešto da "zaradiš", tako što ćeš doći na liticu, namotati sajlu oko generatora, vezati je za kamen i gurnuti ga. al kad on padne dole, kraj.

suma svih energija(potencijalnih i kinetičkih) na koliko god složenom klatnu hoćeš, je uvek ista. Ona tokom rada klatna menja samo odnos svojih sabiraka, dal je više Ep ili Ek, ali suma im je ista ne može da se povećava bez da ti to diraš. može samo da opada zbog otpora vazduha i trenja u ležajevima.

Kakav bre referendum, zna se za šta se raspisuje referendum, ali sigurno ne za rasparčavanje države, mene da se pita ja bi vam dao pa da vam se zapuše usta jednom za svagda, ni 5% ne biste imali.

Lepo si ti ovo upakovao što se tiče klatna, da te prost čovek ne razume ništa. Kažeš suma Ep i Ek je ista i nemože da se povećava ako se ne dira, ali kolika je energija tog dodira u odnosu na dobijenu na poluzi to si izostavio.

Kakav bre referendum, zna se za šta se raspisuje referendum, ali sigurno ne za rasparčavanje države, mene da se pita ja bi vam dao pa da vam se zapuše usta jednom za svagda, ni 5% ne biste imali.

Lepo si ti ovo upakovao što se tiče klatna, da te prost čovek ne razume ništa. Kažeš suma Ep i Ek je ista i nemože da se povećava ako se ne dira, ali kolika je energija tog dodira u odnosu na dobijenu na poluzi to si izostavio.

poluga ne može da promeni iznos energije. ti kada polugom nešto radiš, samo menjaš snagu ali ne energiju. Veća snaga istu energiju "pojede" brže nego manja snaga. Nisam ništa tu upakovao, obično klatno kad zaljuljaš levodesno imaš 3 bitna položaja:
skroz levo: kinetička energija klatna je nula, jer ono stoji u tom jednom trenutku dok ne krene nazad. Tada je ukupna energija klatna jednaka samo Ep i tada je Ep na maksimumu
sredina: potencijalna energija je nula (nije apsolutno nula, nego je minimum u odnosu na ostale položaje, ali to se uvek uzima za nulu), ali je Ek sada maksimalna(brzina je maksimalna u tom položaju, tik pre nego što počne uzbrdo da ide) i iznosi isto onoliko koliko je iznosila Ep u onom prvom položaju.
skroz desno: isto kao i levo, Ep je max a Ek je nula. I tokom njihanja klatna samo dolazi do prelivanja Ek u Ep i obrnuto. Tu nema nigde nikakvog dobijanja nove energije, nema iz čega jednostavno.
http://www.physicsclassroom.com/mmedia/energy/pe.cfm gledaj ovde animaciju KE i PE kako se menjaju. to je ovo o čemu pričam i to važi za svako klatno, koliko god ono složeno bilo, i ono samo to radi i ništa više.

poluga ne može da promeni iznos energije. ti kada polugom nešto radiš, samo menjaš snagu ali ne energiju. Veća snaga istu energiju "pojede" brže nego manja snaga. Nisam ništa tu upakovao, obično klatno kad zaljuljaš levodesno imaš 3 bitna položaja:
skroz levo: kinetička energija klatna je nula, jer ono stoji u tom jednom trenutku dok ne krene nazad. Tada je ukupna energija klatna jednaka samo Ep i tada je Ep na maksimumu
sredina: potencijalna energija je nula (nije apsolutno nula, nego je minimum u odnosu na ostale položaje, ali to se uvek uzima za nulu), ali je Ek sada maksimalna(brzina je maksimalna u tom položaju, tik pre nego što počne uzbrdo da ide) i iznosi isto onoliko koliko je iznosila Ep u onom prvom položaju.
skroz desno: isto kao i levo, Ep je max a Ek je nula. I tokom njihanja klatna samo dolazi do prelivanja Ek u Ep i obrnuto. Tu nema nigde nikakvog dobijanja nove energije, nema iz čega jednostavno.
http://www.physicsclassroom.com/mmedia/energy/pe.cfm gledaj ovde animaciju KE i PE kako se menjaju. to je ovo o čemu pričam i to važi za svako klatno, koliko god ono složeno bilo, i ono samo to radi i ništa više.
Stalno izbegavaš ono što je bit cele priče oko Milkovićevog klatna. Dakle to klatno pokreće polugu koja vrši neki rad,daje neku energiju(pumpa vodu,služi kao čekić,pokreće generator itd.), da bi pokrenuo i održavao u gibanju klatno potrebna je neka energija, ali je svakako manja od one koju dobiješ na poluzi, ili po tebi nije.

nije manja jer ne može biti. Čovek ne može da oseti pojam energije, ali može snage. Malo snage a više vremena, može da izlazu da bude puno snage za kratko vremena. Kao praćka, povlačiš je nekoliko sekundi dok je ne zapneš skroz, a ona to sve isprazni za pola sekunde. ali nije ona izbacila ništa više nego što si ti već uložio.

p.s. ako uzmem klackalicu i stavim 100kg na jedan kraj i 90 na drugi, i pod taj kraj gde je 100kg stavim tvoje stopalo - ti nećeš osetiti 100kg na stopalu već 10. i ljuljanjem onih 90 tamo, neće biti tebi isti osećaj kao da sam uzeo malj od 100kg pa te udaro po nozi. Razumeš o čemu pričam?

nije manja jer ne može biti. Čovek ne može da oseti pojam energije, ali može snage. Malo snage a više vremena, može da izlazu da bude puno snage za kratko vremena. Kao praćka, povlačiš je nekoliko sekundi dok je ne zapneš skroz, a ona to sve isprazni za pola sekunde. ali nije ona izbacila ništa više nego što si ti već uložio.
Ti samo kažeš ne može biti, pitao sam te jesi li ikada pumpao vodu ručnom pumpom, a probaj to da uradiš pomoću klatna i te iste poluge, pa mi kaži gde si uložio više energije, ti ćeš reći isto. Evo ti prost primer: Daj detetu od 5 godina da pumpa vodu ručnom pumpom , a daj mu tu istu pumpu da je pokreće klatnom.
Šta misliš koju će moći da pokrene i održava u radu?

Ti samo kažeš ne može biti, pitao sam te jesi li ikada pumpao vodu ručnom pumpom, a probaj to da uradiš pomoću klatna i te iste poluge, pa mi kaži gde si uložio više energije, ti ćeš reći isto. Evo ti prost primer: Daj detetu od 5 godina da pumpa vodu ručnom pumpom , a daj mu tu istu pumpu da je pokreće klatnom.
Šta misliš koju će moći da pokrene i održava u radu?
Prvo mi se ucinilo da sam nesto ovde propustio, sada vidim da nisam nista. Ovde se i salje mlati na prazno ( cast izuzetcima ).
vujanovicu,
lepo ti je Signature objasnio sve oko klatna na primeru pracke.
Kod klatna dolazi do zabune zato sto se radi o svojevrsnom reduktoru. Jeste lakse ljuljati teg nego pumpati rukom, ali teg treba ljuljati 40 puta za kofu vode a rukom se natoci za 7-8 zamaha.zato je teze rukom.
Da ima viska energije 2,5 puta, nemozes ni da zamislis sta bi se desilo za mesec dva...a ovaj ljulja 15 godina i nista..
Sto se tice HHO,
Sta se na kraju dobija sagorevanjem ( oksidacijom ) vodonika? voda.... kao krajnji proizvod kao pepeo nema nikakvu energiju ( osim energije kretanja , a to ovde nema veze) i sad bi ti od te vode da pravis gorivo?
moze, ali moras uloziti energiju da izdvojis vodonik i sagorevanjem vodonika je ponovo oslobodis i tako u krug.
i ako se dobije nesto na poboljsanju sagorevanja benzina to si vec izgubio u prethodnom procesu jer se nemoze bez gubitaka pretvarati energija iz jednog oblika u drugi..
e sada postoji mogucnost da se nesto prividno dobije, kao sto su ljudi mislili da se blokadom jednog grla na karburatoru smanjuje potrosnja goriva.
A ako neko nezna, dva grla na karb. su izmisljena upravo da smanje potrosnju goriva ( da motor na visim obrtajima lakse usisava )
serser69
naveo sam primer da sonda treba da bude ili 100 m ili 2 puta po 50 ili 10 puta po 10 m, mislim da smo se razumeli sta treba sa tim da se dobije.atemperatura je konstantna vec posle dva metra i povecava se svakih 30 metara za jedan stepen ( prosecno )

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back