Hey zene,zenice

lady aries

Primećen član
Poruka
502
Ja mislila nikad se necu udati..eto,to mi nesto bilo kao pod pressing teski..uz to strah od braka,kao nesto konacno,bezvezno..i nadjem momcica(babski izraz;))..dobar..ko lebac..zao mi ga ispustiti..pa mi nesto pade na pamet da vas pitam(posto pretpostavljavam da vas ima dosta u braku),na koje stvari treba obratiti paznju kad se udajes..koje kvalitete su(da kazem)naj pozeljnije,sta je prioritet koji se gleda kod muskarca sa kojim planiras ostariti?Ja znam da je brak,kao i zivot kocka..i nikad ne znas..ali ipak predpostavljam da postoje neke bazicne stvari na koje treba obratiti paznju!Ljubav ogradjujem iz ove price..jer se (pretpostavimo)podrazumeva!!Na sta obratiti paznju..otvoriti oci..a na sta zazmuriti jer tako mora biti( npr.prljave carape van korpe,tekme itd;)!Nadam se da ova tema nije vec sto puta prosla centifugu a i ako jeste ne zamerite,neiskusna sam..moram da pitam!:cmok2:

Ja mislila nikad se necu udati..eto,to mi nesto bilo kao pod pressing teski..uz to strah od braka,kao nesto konacno,bezvezno..i nadjem momcica(babski izraz;))..dobar..ko lebac..zao mi ga ispustiti..pa mi nesto pade na pamet da vas pitam(posto pretpostavljavam da vas ima dosta u braku),na koje stvari treba obratiti paznju kad se udajes..koje kvalitete su(da kazem)naj pozeljnije,sta je prioritet koji se gleda kod muskarca sa kojim planiras ostariti?Ja znam da je brak,kao i zivot kocka..i nikad ne znas..ali ipak predpostavljam da postoje neke bazicne stvari na koje treba obratiti paznju!Ljubav ogradjujem iz ove price..jer se (pretpostavimo)podrazumeva!!Na sta obratiti paznju..otvoriti oci..a na sta zazmuriti jer tako mora biti( npr.prljave carape van korpe,tekme itd;)!Nadam se da ova tema nije vec sto puta prosla centifugu a i ako jeste ne zamerite,neiskusna sam..moram da pitam!:cmok2:

pa to valjdaa zavisi od slucaja do slucaja...Od braka do braka.....Zavisi od toga sta ocekujemo od tog braka..Sta mi sami zelimo..a to je sve individualno
Mislim da ne postoji neki univerzalni recept za dobar brak, niti nam bilo ko moze reci da li je nas partner pravi ili ne
I bre najvaznije je da je LJUBAV dovoljno jaka da odrzi taj brak, da ljubav pobedi i sve one manje vise sitne razmirice, probleme koje brak nosi
Najvaznije je udati se iz ljubavi a ne zato da bismo se udale..
To je moj stav

ps..nekome smetaju prljave carape,neko to smatra pod normalno..nekome smeta muskarac zavaljen u fotelju sa daljinskim u ruci,neko na to ne obraca paznju..
Trazis kvalitete koje TI ocekujes od muskarca,a zatvaras oci kod onih stvari koje ti *ne bodu oci*

Poslednja izmena:
da je dobar covek.
gledaj kakav odnos ima prema onima sa kojima nije vise u dobrom odnosu - to ce sve da ti pokaze.
to sto ces da se udas, ne znaci i da ces do kraja zivota u tom braku da ostanes..ali je jako bitno da onaj sa kojim ukrstis genetski kod, eventualno posle prekida bude neko na koga ces moci da racunas kao na prijatelja.
cim razmisljas o udaji za njega, to znaci da ti nije gadan miris njegove koze, nacin na koji jede, dlake koje ostavlja za sobom u kadi..
i tako ;)

Dobar, nežan, razvijena empatija, odgovoran, bez predrasuda (da nije samoživ i isključiv), sa željom za porodicom i da te puno voli :zaljubljena:

Jel ima tatu, strica? Gledaš njihovo ponašanje, pogotovo tatino, prema mami, kući, celoj porodici, parama, trošenju, štekarenju, ponašanju za stolom, odnos prema drugim ljudima...
Kod potencijalnog djuvegije gledaš isto to, sa akcentom na to koliko puta dnevno kaže - mama, dodaj mi, majkaaaa, gde mi je :roll: .... i tako dalje
I naročito obratiš pažnju koliko pije, koliko alkohola je u cugu sposoban da ubaci u sebe, i da li ume da stane i da se zaustavi. Gledaš u raznim situacijama, pogotovo u nekim, tipa neke proslave, rodjendan kod druga i slično, gde se inače puno pije. Ako nećeš da lupaš glavu jednod dana
Ustvari, meni je samo ovo zadnje bilo bitno. El ne šljoka, e ok je onda, sve drugo je tako kako je.

I, najbitnije od svega, kad postaviš ovakvu temu i procenjuješ svoga dragog na ovaj način, onda budi spremna da se i ti osećaš k'o krava muzara na stočnoj pijaci - i da te zagledaju i da te odmeravaju i da vagaju kol'ko mleka daješ... Ružno poredjenje, ali istinito :mrgreen:

A da se ja ipak ne udajem??Xe,xe...

Da se udaš, da se udaš, nego šta, što tebi da bude bolje nego nama udatima? :zper:
Šalim se, naravno.
Slušaj, ne razmišljaj o tome toliko, ne opterećuj se toliko. Što se nebi udala, što nebi imala svoju porodicu? Ljudi se menjaju, to što je neko danas dobar, ne znači da će biti i sutra. Ako se danas volite i slažete, ne znači da ćete i sutra. A opet, ne znači i da nećete!!! Evo, npr. ZvezdanKa ima takva iskustva, ne znači da ćeš i ti. Sa druge strane, moji matorci, 37 godina u braku, eeeej, 37 godina, ja ne pamtim da je bilo neke svadje. Bilo je rasprave, bilo je i vike tu i tamo, ali nikada nešto dramatično ili da ne govore ili šta znam kako. 37 godina i i dalje su golupčići! :D
Imaš i ovakve i onakve primere. Nikad se ne zna. A zbog toga ostati sam, bez veze je! :)

pa....;)

salim se..
mislim da je bitno da vidis kakvi su mu odnosi u porodici i kako on to gleda, sta prihvata, sta kritikuje, (moj bivsi je kritikovaio neke stvari u svojoj porodici, ali je toliko bio vezan za njih da je uvek kad mu se nesto ne svijd abio toliko ljut i nervozan, mene je to nerviralo-a on je milio da mrzim njegovu porodicu, pa sam je na kraju i zamrzela)
zatim koliko kuka i zali se, znaci ako je posle posla umoran (kao i svi), i misli da treba da se zavali i da gleda tv...ne valja, jer svi bi to zeleli, ali neko ce morati nesto da radi, a u toj situaciji to obicno bude zena...
ako se nikad ni sa kim nije posvadjao i neguje dobre odnose, ne valja, iako je meni to delovalo kao tolerancija i korektnost, uvidela sam da je to potreba za brojem "prijatelja" i za samopotvrdjivanjem i da u sustine ne sme da se zamera drugima...
...onda je bitno da zivite zajedno, a li duze vremena i da se sazivite, ako mozete...jer to treba da bude do kraja zivota...

onda, potrebno je da je zadovoljan sobom, poslom itd...jer ce sve svoje frustracije da prebaci u kucu...
mada koliko ljudi toliko cudi...:)

bitno je da brine o tebi...i da zna da treba da te vozi, nosi kese, namestaj, da ne moze sutra, nego danas, da hoces da budes lepa i da ides u grad sa drugaricama, ne samo kad oni kaze sto ne ides, nego kad ti kazes hocu da idem...da je odmor potreban svima...e sad...ako to govori, je jedno, ako cini je drugo...

posto sam sve ovo naucila, mozda cu sledeci put boje da prodjem! :)

Da se udaš, da se udaš, nego šta, što tebi da bude bolje nego nama udatima? :zper:
Šalim se, naravno.
Slušaj, ne razmišljaj o tome toliko, ne opterećuj se toliko. Što se nebi udala, što nebi imala svoju porodicu? Ljudi se menjaju, to što je neko danas dobar, ne znači da će biti i sutra. Ako se danas volite i slažete, ne znači da ćete i sutra. A opet, ne znači i da nećete!!! Evo, npr. ZvezdanKa ima takva iskustva, ne znači da ćeš i ti. Sa druge strane, moji matorci, 37 godina u braku, eeeej, 37 godina, ja ne pamtim da je bilo neke svadje. Bilo je rasprave, bilo je i vike tu i tamo, ali nikada nešto dramatično ili da ne govore ili šta znam kako. 37 godina i i dalje su golupčići! :D
Imaš i ovakve i onakve primere. Nikad se ne zna. A zbog toga ostati sam, bez veze je! :)

tacno!

i dalje verujem u ljubav i u brak i mislim da je zajednicki zivot i porodica vredno svakog rizika.

mozda je ovaj moj i bio dobar stvarno dok nisam zatrudnela, pa se iskvario! :)

e da, ljubomora i posesivnost...iako prija pomalo, mislis voli te mnogo i to...najgora stvar na svetu...za mene...
ustvari ljubav je kompatibilnost dve neuroze, tako makar kazu psiholozi...:D

a znam razicite brakove, razlicite kompromise i razlicite ljubavi...koej funkcionisu...i en mzoe se reci da postoji univerzalni obrazac za uspeh i ljubav...i brak i srecu...samo tvoje je samo tvoje! :)

Šalim se, naravno.

Hvala na savetima!Iskreno, ni ne kolebam se ja nesto mnogo..medjutim ovu temu sam postavila cisto da vidim iskustva onih udanih,jer ljubav iako ne prodje,njen intenzitet se nakon godina i godina smanji..pa sam samo htela da malo procaskamo o tim nekim osnovnim osobinama,koje su bitne zeni kod muskarca sa kojim je!Npr.moje licno iskustvo je da sam bila u vezi u kojoj je muskarac macho,dominantan,lep,frajer(da se tako izrazim)!Uvek se sa takvima zavrsalo krahom i emotivnim brodolomom!Sadasnji,nije ni frajer,ni mnogo lep(a takvi su me uvek privlacili)ali sa njim se osecam tako smireno,voljeno,ususkano!Poklanja mi svu paznju ovog svijeta,sto me zbunjuje jer sam navikla na dominantne muskarce a on to nije..ispada da kalkulisem..ali mislim da je isplativije(da se izrazim ovako grozno)uci u brak sa nekim ko je i mozda manje po tvom ukusu(fizickom npr.)a ko je dobar kao covek,partner nego sa nekim ko je laf ali los kao covek!!

Poslednja izmena:
Hvala na savetima!Iskreno, ni ne kolebam se ja nesto mnogo..medjutim ovu temu sam postavila cisto da vidim iskustva onih udanih,jer ljubav iako ne prodje,njen intenzitet se nakon godina i godina smanji..pa sam samo htela da malo procaskamo o tim nekim osnovnim osobinama,koje su bitne zeni kod muskarca sa kojim je!Npr.moje licno iskustvo je da sam bila u vezi u kojoj je muskarac macho,dominantan,lep,frajer(da se tako izrazim)!Uvek se sa takvima zavrsalo krahom i emotivnim brodolomom!Sadasnji,nije ni frajer,ni mnogo lep(a takvi su me uvek privlacili)ali sa njim se osecam tako smireno,voljeno,ususkano!Poklanja mi svu paznju ovog svijeta,sto me zbunjuje jer sam navikla na dominantne muskarce a on to nije..ispada da kalkulisem..ali mislim da je isplativije(da se izrazim ovako grozno)uci u brak sa nekim ko je i mozda manje po tvom ukusu(fizickom npr.)a ko je dobar kao covek,partner nego sa nekim ko je laf ali los kao covek!!

jooojjjjj! neka te sreca prati! :cmok:

pa....;)

salim se..
mislim da je bitno da vidis kakvi su mu odnosi u porodici i kako on to gleda, sta prihvata, sta kritikuje, (moj bivsi je kritikovaio neke stvari u svojoj porodici, ali je toliko bio vezan za njih da je uvek kad mu se nesto ne svijd abio toliko ljut i nervozan, mene je to nerviralo-a on je milio da mrzim njegovu porodicu, pa sam je na kraju i zamrzela)
zatim koliko kuka i zali se, znaci ako je posle posla umoran (kao i svi), i misli da treba da se zavali i da gleda tv...ne valja, jer svi bi to zeleli, ali neko ce morati nesto da radi, a u toj situaciji to obicno bude zena...
ako se nikad ni sa kim nije posvadjao i neguje dobre odnose, ne valja, iako je meni to delovalo kao tolerancija i korektnost, uvidela sam da je to potreba za brojem "prijatelja" i za samopotvrdjivanjem i da u sustine ne sme da se zamera drugima...
...onda je bitno da zivite zajedno, a li duze vremena i da se sazivite, ako mozete...jer to treba da bude do kraja zivota...

onda, potrebno je da je zadovoljan sobom, poslom itd...jer ce sve svoje frustracije da prebaci u kucu...
mada koliko ljudi toliko cudi...:)

bitno je da brine o tebi...i da zna da treba da te vozi, nosi kese, namestaj, da ne moze sutra, nego danas, da hoces da budes lepa i da ides u grad sa drugaricama, ne samo kad oni kaze sto ne ides, nego kad ti kazes hocu da idem...da je odmor potreban svima...e sad...ako to govori, je jedno, ako cini je drugo...

posto sam sve ovo naucila, mozda cu sledeci put boje da prodjem! :)

Ma i da ne bude drugog puta bar si probala.osetila taj brak_mrak(xe xe)Naravno,zezam se!Sretno sledeci put i naravno da ces bolje proci..sad su ti sva cula izostrena a radari u fullu..(ne moze te vise niko zeznuti)..

Koliko se ja u ljubav razumem, ne promeni se intenzitet, već vrsta ljubavi. I ona sazreva, pa od početne zaljubljenosti izraste u jednu dubinsku povezanost gde stvari kao što su fizički izgled više nemaju značaja. Msm, treba se voleti i želeti i u bolesti i slabosti i starosti i svakakvim stanjima...

Svakodnevni zajednički život je takođe veliki izazov, pa treba razmisliti tu i o sebi, prisetiti se života sa roditeljima, sestrama/braćom, cimerima, šta god...setiti se šta nas je tu izluđivalo i čime smo druge izluđivali. Msm, i sa najrođenijima se posvađaš na smrt zbog potrošene vode iz bojlera, razbacanih stvari ili buke u nedoba, moš misliti kako će da pršti sa mužem :lol: Sa druge strane, normalno je polupati pokoji tanjir na godišnjem nivou :lol: pa ne kažem da to treba da bude sad neki isključivi kriterijum, nego, eto, razmisliti možete li se nositi sa stresovima u svakodnevnom funkcionisanju.

Back