Kha
Gost
- Poruka
- 60
СРЕЋНА НОВА ГОДИНА
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mmmile:Evo jedne (nadam se) dobre vesti :
"U varosici Vojnic kod Karlovca od pocetka ove sedmice na zgradu opstinskog veca i izvrsne vlasti postavljene su i table na cirilici, a nakon sto se dovrsi izrada postolja, uz drzavnu i zastavu opstine zavijorice se i zastava srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj." VECERNJE NOVOSTI 14.1.2007.
Hteo sam da pitam - kako ta zastava izgleda?
P.S. Bar ce se u Karlovcu videti cirilicni natpis.... ako ih vec nema u Virovitici i Karlobagu.... a bice jednom
massaro:Zastava srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj je crveno.plavo-bijela trobojka (bez ikakvih dodataka, znači bez grba, ocila, krsta ili nečeg sličnog).
A što se tiče Karlovac-Virovitica-Karlobag...mislim da je to prevaziđena tema na koju ne treba trošiti riječi.
Vujawolf:Hvala na predjasnjem odgovoru. A zanima me isto tako da li boje na porodicnom grbu simbolizuju osobine koje sam vec video na ovoj temi ili one mogu biti povezane i sa teritrijalnom pripadnoscu?A kada bih ja zeleo da imam svoj porodicni grb,postoji li neka institucija u Srbiji gde bih ja taj grb mogao da registrujem i da postane zvanican?
Ja se unapred izvinjavam ako pitam neke stvari koje su opste poznate.
Vujawolf:Hvala na predjasnjem odgovoru. A zanima me isto tako da li boje na porodicnom grbu simbolizuju osobine koje sam vec video na ovoj temi ili one mogu biti povezane i sa teritrijalnom pripadnoscu?A kada bih ja zeleo da imam svoj porodicni grb,postoji li neka institucija u Srbiji gde bih ja taj grb mogao da registrujem i da postane zvanican?
Ja se unapred izvinjavam ako pitam neke stvari koje su opste poznate.
Kha:Постоји, ако дозволите да ја додам. То су Центар за истраживање православног монархизма односно његов Одбор за хералдичке студије и Српско друштво за хералдику, вексикологију и фалеристику "Бели орао".
Иначе, у последњем броју "Европе" изашао је текст о уставној проблематици везаној за грб и заставу Републике Срспке. Своје мишљење о овом пробелему дао је и наш уважени саговорник Стема!
CTEMA:Хвала на овоме лепоме уводу, Формице.
Лично су ме тугре увек интригирале, као и јапански мон...
Kha:Радгосте, видим ли ја то нове детаље на штиту? Шта значе ова два љиљана?
Радгост:Поздрав Кха & ПијанстоМоја баба је од Кузмића из Мраморца (Јасеничког) и потомак је Мирка Јовановића, Карађорђевог стрица.
Кузмићи су једна од 19 фамилија из тога краја које су сродници Карађорђеви...