vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
Није ми познато, ево још неких из исте књиге
Вујадин
Вујадин
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
FORMICA:...
Massaro grb mi izgleda u redu, ali mi se čini da je preopterećen simbolikom prvo grb Srbije zatim klasje žita zatim lišće hrasta zatim divlja svinja i najzad u dnu rijeka. Simbolično bi trebalo predstavljati kraj naseljen Srbima koji je poljoprivredni kraj bogat šumom i divljačima, vjerovatno je i neka rijeka u blizini ili neko jezero (zbog lokvanja) pa je tu iu ribolov pored lova. S druge strave klas žita je jedinstvo naroda (ljudi su zrnevlje, kji se drže zajedno kao zrna u klasu), hrast je sveto drvo slovena i sjevernih naroda, vepar ima svoju posebnu simboliku kao i boje primjenjene na štitu.Ovo samo da iniciram razgovor. :wink:
Sada sam još više zbunjen.CTEMA:Неисправна су оба, јер не садрже и грб Барање, а лаву на грбу Баната је ''истргнута'' одрубљена турска глава из шапе.[/url]
Pijanista:Sada sam još više zbunjen.
Da li je u redu da u grbu sadašnje Vojvodine bude grb Baranje koja nažalost više nije u njenom sastavu?
Što se tiče turske glave na grbu Vojvodine, ja je nisam video nigde osim na rekonstrukciji grba koja je delo gospodina Acovića.
FORMICA:Predpostavljam da je svijetlo plava u ovom slučaju „čelično plava“ koja bi trebala da predstavlja hrabrost i nepobjedivost koju su mještani pokazali u zadnjem ratu (razumio sam da je mjesto u Republici srpskoj). Ako se ne varam ta boja postoji u njemačkoj heraldici sa otprilike istom simbolikom.