Vujadine pravi si laf
Stema stari druže provjeriću ovaj link svakako.
Stema onaj tekst; Бранислав Божовић СПЕЦИЈАЛНА ПОЛИЦИЈА У БЕОГРАДУ 1941 – 1944, mi se čini potpuno u redu.
Drugi tekst ХЕРАЛДИКA ОВДЕ И ДАНАС mi se takođe čini u redu. Dobro jezik je malo snažniji, ali čovjek ima pravo na to. Vrlo su duhoviti komentari oko naljepnice za kisjelu vodu i opet je u pravu isto kao i za grb Vojvodine.
Naravno pretpostavljaš da ću prokomentarisati grb i zastavu Crne Gore. Uvodni dio mi je čak izmamio i osmijeh.Na tvrdnju: „da su autentični državni simboli Crne Gore, uvek bili istovetni znamenju Svetorodne Kraljevske Dinastije Petrović-Njegoša.“, moram reći da grb Petrovića-Njeguša nije nikad bili istovjetni sa grbom Crne Gore.
Grb Petrovića je :

Maison Pétrovitch-Niégoch
Ecartelé en sautoir : 1 et 4, d'argent, à la tête et col d'aigle contournée de sable; 2 et 3, d'azur, au demi-vol rabattu de sable (posés en regard l'un de l'autre); sur-le-tout de gueules, à l'aigle contournée d'argnet, le vol rabattu, becquée, languée, membrée et couronnée d'or.
(on trouve aussi ces armes avec d'autres couleurs)
Dok je grb Kraljevine Crne Gore:

Royaume de Monténégro
De gueules, à l'aigle bicéphale d'argent, becquée, languée et membrée et couronnée d'or, tenant dans sa patte dextre un sceptre du même, et dans sa sénestre un orbre d'azur, cerclé et croisé d'or; chargée en coeur d'un écusson d'azur, à un lion léopardé d'or, armé et lampassé de gueules, passant sur une terrasse de sinople.
Na grbu kraljevine je dvoglavi orao srebrne boje, što je posljedica Nikolinog politikanstva. Nikola je najprije, podstrekivan od Rusa (vođenih sopstvenim političkim interesima), zamišljao da će biti dovoljno moćan da zasjedne na prijesto oslobođenih i ujedinjenih južnoslovenskih naroda. Promjenom politike Rusije i buđenjem iz imperijalnih snova, Nikola se sudario sa okrutnom stvarnošću. Kako bi se umilio srpskom prijestolu i obezbijedio makar opstanak svojoj dinastiji proglašavanjem Kraljevine Crne Gore u grb uvodi bijelog dvoglavog orla. To mu nije ništa vrijeđelo i unuk ga mršikne iz Crne Gore koja se