Da predposavio sam, nego me sad zanima koje su ovo nošnje Šumadinac(desno) i Cincar (lijevo) ili neki terći (a možda i obratno)?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Грб Русије.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Претпостављам да су ово све Палавестрине реконструкције.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
--Допуна--
![]()
Можда најлепши грб на свету. Ово је одлична верзија, све боје су јасно изражене.
Књигу г. Ацовића - Хералдика и Срби.ШТА ПРЕПОРУЧУЈЕТЕ ОД ЛИТЕРАТУРЕ ОНИМА КОЈИ СЕ ТЕК УПОЗНАЈУ СА ХЕРАЛДИКОМ
ШТА ПРЕПОРУЧУЈЕТЕ ОД ЛИТЕРАТУРЕ ОНИМА КОЈИ СЕ ТЕК УПОЗНАЈУ СА ХЕРАЛДИКОМ
Pogledajte ovđe
http://www.***********/rar/vougbOQ3/heraldicka_pocetnica.html
azbuka heraldike na 100-tinak strana sa ilustracijama
Baš sam se juče registrovao na 4sharedEto zgodno ispalo
Hvala.
Odlično ovdje ćeš se upoznati sa osnovnim elementima a ozbiljno izučavanje svakako nastaviti sa Heraldika i Srbi koju možeš naći na sajtu Arhantis, jes da je mjestimično lošije ali se makar sve može pročitati.
Beograd mi deluje lepše stari grb nego novi ...Ne znam da li je novi zbog ove perspektive prekršio neka pravila i tako.
стари грб Београда је данас грб Старог Града- што је сасвим исправно, јер се некадашњи Београд није ни простирао изван оквира ове градске општине.
![]()
Zlatne naušnice sa grbom Nemanjića sa dvoglavim orlom nađene su u arheološkim istraživanjem ostataka crkve iz 10. veka u smederevskoj tvrđavi.
Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture izjavio je danas agenciji Beta da naušnice najverovatnije potiču iz 14. ili 15. veka.
Zlatne minđuše nađene su u grobu devojčice čiji je donji deo tela oštećen.
"Naušnice su po obliku i detaljima zahvalne za 'datirnje' jer takvih nalaza je malo", naveo je Radovanović i objasnio da je to "tipično srpski nakit". Slične minđuše sa grbom Nemanjića nađene u Makedoniji.
Prema njegovim rečima u smederevskoj tvrđavi ranije je u šutu nađena jedna zlatna minđuša.
Prva istraživanja lokaliteta počela su 1981. Tada su nađeni ostaci sakralnog objekta, a za pet godina istražene su 122 grobne celine. U 29 grobova bilo je arheoloških nalaza iz pravoslavne, katoličke i islamske konfesije.
Takodje mi je i ovo dosta interesantno:
Ovo samo na nekoliko primera , ali ima dosta grbova sa ova dva simbola kao noževi neki šta li je .. Šta je to ?