povremeni problemi sa hemoroidima od pre 5 godinna, sada mi je 26.od januara ove godine posle problema , manje vise obracam paznju na ishranu, mekinje, kuvano...higijena maximalna, slaba fizicka aktivnost ostala praksa, pre 3 dana veliki zatvor, neznam cime izazvan, veliki bol, i pomalo krvi
kazao mi je proktolog u priv.poliklinici, da su hemoroidi ispali vani,iako sam i ranije isao na pregled kod proktologa i gastroenterologa, nisam znao da imam unutrasnje. Doktor ih je valjda vratio je rekao da ce oni posle stolice opet da ispadnu, e sad ja jos nisam imao stolicu, vec 3 dana a oni se vide spolja ja neznam da li su to unutrasnji koji su ispali, a verovatno jesu, to znaci da su ispali i bez praznjenja ili ih doktor nije ni vratio. ja neznam da li smem i kako da ih vratim, ili da cekam praznjenje.
ja slabo jedem, supice , corbice, jabuke, a i neznam sta da jedem, lezao sam 2 dana ,sad vec mogu da se krecem i verovatno je pozeljno .
proktolog-nalaz j sledeci:
noduli haemorrhoidales intereni gradus IV inflamans incarcerans trombosans
Inspekcija analne I perianalne regije: ukljesteni inflaminirani unutrasnji hemoroidi sa pocetnim znacima tromboze
prepisao mi jugocilin 1.6000.000/3dana, zatim cliacil tablete narednih 3dana, tbl.metronidazol 400mg/6dana, tbl. chymoral forte/7dana, factu mast, i mast Lidocain ili Xylocain ako trebaju da se vrate, jer je to jedna vrsta analgetika-anesteziije
rekao mi je da kada se sanira trenutna upala da cemo da ih resavamo ili sklerozacijom ili nesto drugo , kontrola za 7 dana.
Sta bi bilo pozeljno da jedem, jer jos nisam imao stolicu,
i da li da uzimam neke cajeve protiv hemoroida, koji omeksavaju stolicu,
ono sto me najvise zanima jeste ovaj nalaz, i da li je sklerozacija pravo resenje ili ipak nesto drugo