Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja supruga ima isto problema. Trenitno ne sa hemoroidima ali mislim da ima veze sa njima.Naime posle nuzde se opere ali posle nekih pola sata -sat se desava kao da se nije oprala.Jedan deo (mali)ostane kao trag na toalet papiru .Kao da analni otvor ne zatvara odma skroz odnosno kao da flisuje. Posle drugog pranja sve je uredu do sledece nuzde.Napominjem da trenutno nema upaljene hemoroide niti bilo kakve probleme vezano za njih osim ako sam ovaj problem nije vezan za hemoroide .Pozalila mi se da joj se to javlja od zadnjih problema sa njima

Ljudi moji,potrebna mi je pomoc.
Slucajno sam primetila izraslinu(dakle spoljasnji hemoroid) i jako sam se uplasila posto ne znam nista o tome.Procitala sam skoro sve na ovoj temi.Medjutim,kod mene je slucaj da se on samo pojavio,ali me ni ne boli,a kamoli da krvari.....Nisam sigurna sta da radim.A najgore mi je to sto sam procitala da ce mi se sa vremena na vreme pojavljivati.Sportista sam i tu i tamo se zdravo hranim,problema sa stolicom nemam i nije mi jasno ni zasto mi se pojavio uopste???

Odgovor iznad tvog pitanja. Napamet i bez da se promena vidi niko ti nista pametno ne moze reci sto bi imalo medicinsku podlogu i validnost. Za aletrnativu imas temu koja se zove "alternativna medicina', ukoliko te zanimaju razni biljni preparati i ne klasicne medicinske metode - pitaj tamo.

Pre dva dana mi je izasao hemoroid (bar se nadam da je hemoroid).Bio sam kod lekara i covek me nije ni pregledao.Samo mi je dao Faktu cepice i uputio me na pregled kod gastroenterologa.Oni su mi zakazali pregled za 25 dana :dash:.Tako da me niko nije ni pregledao.Problem je sto se povecao hemoroid i na vrhu ima nesto belo kao kod bubuljice.
Jel to hemoroid ili je nesto drugo?Inace boli na dodir i po malo kad hodam.
hvala unapred.

Tesko da ti ovde mozemo pomoci, bez pregleda ,napamet pricati sta je....ne ide.
Moze biti da je hemoroid, moze biti aspces, u svakom slucaju na prethodnim stranama imas sve savete kako treba da se ponasas ako su hemoroidi u pitanju, videces i sam kako ce se ovih dana odvijati situacija.

Ja imam bolove jednom u 3 meseca i mazem Faktu. medjutim kad imam bolove(koji su uzasni) nista mi ne izadje, a vidim da svi pricaju o tome da hemeroidi izlaze napolje. Da li je moguce da imam probleme sa njima a da ne izlaze?

Do jedno dve do tri godine imao sam hemoroide , koji su se pojavili kad sam otprilike krenuo na fakultet , a koji su i na neki nacin urodjeni , jer i moja majka pati od istog problema . Mozda sam jednom ili dvaput imao probleme sa krvarenjem ali to je proslo .Dok sam imao problema koristio sam neku narandzastu mast/kremu zaboravio osam kako se zove . Ne pusim vec dve godine , ne pijem kafu godinu dana , redovno idem u teretanu , svaki dan setam oko sat vremena , seksualni zivot mi je koliko toliko redovan . Tako da hemoroide sad nemam , mada je ostao mali oziljak sa spoljne strane , kao mali mladez , ali sa tim nemam nikakve probleme , jer mi je stolica uredna .
Jedini problemi koji me sada muce su nesanica i nizak pritisak , ne mogu da zaspem pre 4 -5 sati , a i pritisak je tu negde uvek oko 100/60 i nize .

Ljudi ovo sa hemoroidima nije uopste zezanje. Ja se patim sa tim duze od 20 godina. Sve od danas do sutra... i dosao do stadijuma da moram pod noz. Krvarim svaki dan najmanje 2 dl krvi. Nekada bolllllli a nekada ne.A sto se tice krvi to je uobicajeno. Koristim uloske sa najvecim brojem kapljica i ponekad mi prodje i kroz njega i kroz farmerke. Postoje 4 stadijuma. Prva tri se lece laserom ,veoma uspesno. A ovaj moj cetvrti je iskljucivo samo za pod noz.Lekar mi je nasao jedan unutrasnji koji je na dubini od 25 cm i velicine jajeta ,a oko njega jos gomila manjih. Imam takodje i spoljasnje. Uzasss. ZATO ODMAH NA LASER dok je vreme.Moj savet je da se ne ceka ni da se ne isprobavaju nikakve travke i bajalice.Posle operacije se lezi u bolnici sve do prve stolice i onda nekih 15-ak dana kuci (strogo mirovanje i ishrana lagana).NE CEKAJTE!!!!!

moze li pomoc prijatelja?

koliko dugo kao th (koja odgovara) mogu da se koriste hepatrombin supozitorije(2X) i phlebodia 600mg(3X)?

da li phlebodia ima i diureticko dejstvo?

povremeni problemi sa hemoroidima od pre 5 godinna, sada mi je 26.od januara ove godine posle problema , manje vise obracam paznju na ishranu, mekinje, kuvano...higijena maximalna, slaba fizicka aktivnost ostala praksa, pre 3 dana veliki zatvor, neznam cime izazvan, veliki bol, i pomalo krvi

kazao mi je proktolog u priv.poliklinici, da su hemoroidi ispali vani,iako sam i ranije isao na pregled kod proktologa i gastroenterologa, nisam znao da imam unutrasnje. Doktor ih je valjda vratio je rekao da ce oni posle stolice opet da ispadnu, e sad ja jos nisam imao stolicu, vec 3 dana a oni se vide spolja ja neznam da li su to unutrasnji koji su ispali, a verovatno jesu, to znaci da su ispali i bez praznjenja ili ih doktor nije ni vratio. ja neznam da li smem i kako da ih vratim, ili da cekam praznjenje.

ja slabo jedem, supice , corbice, jabuke, a i neznam sta da jedem, lezao sam 2 dana ,sad vec mogu da se krecem i verovatno je pozeljno .

proktolog-nalaz j sledeci:
noduli haemorrhoidales intereni gradus IV inflamans incarcerans trombosans

Inspekcija analne I perianalne regije: ukljesteni inflaminirani unutrasnji hemoroidi sa pocetnim znacima tromboze

prepisao mi jugocilin 1.6000.000/3dana, zatim cliacil tablete narednih 3dana, tbl.metronidazol 400mg/6dana, tbl. chymoral forte/7dana, factu mast, i mast Lidocain ili Xylocain ako trebaju da se vrate, jer je to jedna vrsta analgetika-anesteziije
rekao mi je da kada se sanira trenutna upala da cemo da ih resavamo ili sklerozacijom ili nesto drugo , kontrola za 7 dana.

Sta bi bilo pozeljno da jedem, jer jos nisam imao stolicu,
i da li da uzimam neke cajeve protiv hemoroida, koji omeksavaju stolicu,
ono sto me najvise zanima jeste ovaj nalaz, i da li je sklerozacija pravo resenje ili ipak nesto drugo

hvala, procitao sam ovde mnogo korisnih saveta
ipak, ja nisam bio izgleda bas jasan sto se tice moje ishrane, ja prva dva dana nista nisam jeo, izmedju ostalog i zbog pregleda, sada jedem supice, corbice, kuvano, u malim porcijama, jabuke , evo danas i kompot od suvih sljiva, hleb ne jedem i pijem taj caj protiv hemoroida, a i dalje nemam stolicu , ranije uz adekvatnu hranu stolicu sam imao jednom dnevno, ponekad u dva dana, uzimao skoro redovno ujutru mekinje s jogurtom neznam da li bi trebao i sada, da li da uzimam obimnije obroke, jer su sadasnji mnogo manji nego uobicajno, da li da uzimam neki laksativ npr. Portolak, i njega sam ponekad pio

Back