Red_Zmaja
Domaćin
- Poruka
- 3.211
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

2. If both ends of the root chain have equidistant substituents:
(i) begin numbering at the end nearest a third substituent, if one is present.
(ii) begin numbering at the end nearest the first cited group (alphabetical order).
Zar ovo nije okten?

ove zadatke nije niko uspeo da resi, profesor slabo objasnjava...
1. Koliko se milimolova O-2(kiseonika) nalazi u 1 dm 3(kubni) vazduha pri normalnim uslovima ako je zapreminski udeo kiseonika u vazduhu 21 posto? (resenje - 9,4 mmol)
2. U zatvorenom sudu izmesano je 7,3 grama gasovitog HCl sa 4,0 g gasovitog NH3.Izracunajte koliko je grama NH4Cl nastalo pri reakciji i odredite masu nesjedinjenog jedinjenja. (resenje - 10,71 g NH4Cl , 0,6 g NH3 ostalo nesjedinjeno)
vise puta sam pokusala da ih resim, ali nisam uspela......
Nismo slabo aktivni nego čekamo neke izazovnije zadatke i pitanja :-) Ovakvih sam se naradio u životu tako da mi nisu ni najmanje zanimljivi a ima vas koji to takođe dobro radite.PozZPošto su ovi hemičari nešto slabo aktivni, ja ću malo da ti pomognem. Evo, prvi. Znači, imaš zapreminski udeo kiseonika koji je 0,21, pa onda u jednom dm kubnom imaš 0,21* 1 dm na 3 kisenika. Dakle svega 0, 21 dm^3.
Sad to množiš sa 22,4 mol/dm^3 dobijaš broj molova i jednostavno prevedeš u milimolove.
Nismo slabo aktivni nego čekamo neke izazovnije zadatke i pitanja :-) Ovakvih sam se naradio u životu tako da mi nisu ni najmanje zanimljivi a ima vas koji to takođe dobro radite.PozZ
.1. Izračunajte standardnu entalpiju stvaranja CuO (s), ako se pri redukciji 20g CuO pomoću ugljenika vezuje 11,11kJ toplote.
2. Kada se kaže da npr. Zn sagoreva u čistom kiseoniku, to je onda O? Ili O2?
3. H2O2 (l) ---> H2O (l) + 1/2 O2 (g)
delta rH = -98,2kJ/mol
Izračunati koliko se toplote oslobađa pri razlaganju 1g H2O2.
Ja dobijem -2,89kJ, a u knjizi je rezultat isti, ali pozitivan?
Moze li molim vas bilo ko da mi posalje STRUKTURU KVARCA????ili neki link gde mogu da pronadjem nesto o strukturi....
: