ajde i ja da moj lik malo ozivim....
e,imam i jedno pitanje,da li na primer Sliterinci mogu da dolaze u dnevni boravak Grifindoraca i obrnutno.Recite mi sta mislite,da znam da li kasnije da ubacim nesto sto sam htela......
-"Saro!!!"
-"Da?E,reci Gven(spomenucu Gven jer odavno nismo cini mi se)?",Sara je jos uvek razmisljala o dogadjaju sa dorucka...
-"Sta se sa tobom desilo jutros ?Bila si nekako...pa...cudna?",osecala je da jje Gven pomalo neprijatno
-"Ma,nije to nista",slagala je na brzinu.
-"Ok,pa nadam se da cemo se videti na dvocasu napitaka"
-"Da,svakako",Gven se uputila ka Grifindorskom dnevnom boravku...
-"Gven?"
-"Da?"
-"Nista....ovaj...ma,vidimo se"
-"Ok"
Nije znala da li da joj kaze.Mozda bi joj se smejala,jer ipak Sara je osecala da nisu svi isti prema njoj.Osecala je i da su svi pomalo odbojni prema njoj zato sto je iz Sliterina.Zasto bas Sliterin?Zbog Voldemora?Da li to ima neke veze?Da li je to povezano sa tajnom koju porodica Ridl krije?Ne prezivaju se bezveze Ridl(da vas podsetim,Ridl na engleskom znaci zagonetka)...
Cak ni Eleni ne sme da kaze za ovo od jutros.Kako je,bre uopste mogla da cuje sta Fran misli u stvari da razmislja o Ediju,sigurno,jer na kilometar kvadratni se vidi da se jedno drugom dopadaju...
"Zasto su svi zaljubljeni samo ja nemam nikog...osim Elene za koju bih sve ucinila?"
Sara nije ni primetila da je dosla do Severnoh tornja,gde su se nekada odrzavali casovi predskazivanja,a koji je sada bio jednom recju-pustos!Usla je polako...Sve je bilo puno paucine.Jastucici,tacnije vise perje bila su rasuta
po podu,nekoliko stolica je vec polako trulilo..."Boze,da li je ovo ZAISTA deo Hogvortsa?",Sara je bila zapanjena.Prozor je jos uvek bio citav,nekim cudom,sigurno.
Ovde sigurno niko nije ulazio dobrih pet godina ako ne i vise.U svom tom haosu,na samoj sredini sobe stajao je stocic a na njemo nesto sto je licilo na.....KRISTALNU KUGLU!Da li je moguce da je to ista kugla pomocu koje je Sibil prorekla Voldemorov povratak?!
Sara ju je uzela u ruke.Bio je divan osecaj drzati je u rukama.Bacila je pogled na sto i videla poruku:"Samo onaj ko ima istinske moci moze gledati kroz ovu kuglu,maglu ce zameniti proroanstvo,prorocanstvo-buducnost,i samo onaj ko ima dara moze videti i proslost!"
U neverici je nekoliko puta procitala poruku.Ko li je ovo ostavio?Sta je ovo?
"Boze,da li da pokusam?Da li mozda imam dara kao sto misle moji...pa nadam se da mogu da kazem,prijatelji?!".Lagano ju je stavila na sto i..........................
potrcala ka vratima iz sve snage.Suze su same tekle a nije ni znala zasto..."Ne,ja nemam nista,a kamoli kakve moci,ja..."Koliko je brzo potrcala niz stepenice saplela se i pala.Malo je raskrvarila ruku,ali nije bolelo,bar ne jos.Trcala je i na samom ulazu sudarila se sa.....................................
-"LISA???",Sara je bila zadihana,"Sta ti radis....ovaj...joj...?"
-"Saro?",Lisa je bila i vise nego zapanjena,"Sta se desilo?Da li si dobro?",bila je zabrinuta.
-"Ja....ovaj....ma,ok sam,nego nesto,ne znam....nije vazno"
-"Sigurno?"
-"Da,nego sta ti radis?"
-"ma trazim Lajonela da se dogovorimo oko sastanka,tako da cu te obavestiti".Lisa ju je cmoknula i otisla
Sari je bilo drago sto iam prijatelje na Hogvortsu,ali da li su joj oni dovoljno prijatelji da ima kaze sta jo se desilo?Pa.....to zavisi od njih,zar ne?
E,odo ja sad,vidimo se,sad sam spomenula Lisu jer je nema odavno,necemo da zapostavljamo likove onih koji nisu tu zar ne?
Kisssssss