Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bleach:
Ucenici su polako pristizali u Veliku salu na dorucak. Frances je provela jos jednu besanu noc, pa je prva pristigla u salu. Velika sala. Izgledala je veoma privlacno tako ogromna, a prazna…ispunjena nekih cudnim mirisom… ali, ne, nije bio miris u pitanju… bila je ta magija u vazduhu… moc, tako svetla, dobra, umirujuca… Verujem da ce ovde zauvek ziveti duh Albusa Dambldora, pomisli Fran… ma gde on bio… uvek ce biti ovde, na Hogvortsu.
Veliko presto u centru stola za profesore, koje je odgovaralo direktoru, sada je izgledalo jos sjajnije u ocima mlade ucenice ko zna koje generacije ove prastare skole. A mozda je to cinio I zrak sunca koji se provukao kroz raznobojni vitraz.

U tim usamljenim jutrima koje je provodila (prijalo joj je, to se nije moglo poreci), Fran je birala izmedju jezera I Velike sale. Ti rani casovi… kada su svi bezbrizni… spavaju u svojim toplim posteljama, ne zeleci da ustanu… Frances bi volela da naglo prekine taj san I prepusti se razmisljanju. Da, to je ono sto je ona volela… razmisljanje… I tako bi pustila vreme da prolazi… To su uglavnom bila filozofska razmisljanja… (eh, pa nije ni cudo sto je recenica najcesce izgovarana u njenom prisustvu I to njoj upucena- Nemoj da filozofiras!)… medjutim… sad ju je nesto drugo mucilo…

Sinoc je pricala sa Lajonelom… (I s njim se nesto cudno desava, presece je neka misao, al se ona ne obazre)… o Ediju. Izgleda da je ljut na nju. To ju je rastuzilo. Nije volela da ima neprijatelje. Nije volela da ne voli ljude. Nije volela da je ljudi ne vole. Nisu morali svi tj. nije morao niko da je voli, ali ne mora bas I da je ne voli… Tako bi se njena razmisljanja sirila… na ogromne razmere, cesto nemajuci veze sa onom pocetnom, dok je ne bi zabolela glava… medjutim, bas u to vreme bi je uvek prekinuo dorucak, kao slucajno, al ona je znala da to nije tek tako… vec tako treba… sutra ce nastaviti, znala je.

Nastavila je da razmislja. Sala jos nije bila ispunjena. Barem Grifindorci oko nje nisu stigli.

Zasto bi Edi bio ljut na nju? Pa nije ucinila nista lose… Barem je tako mislila. Mrzela je to. To neznanje. Sada je trebalo sebe da preispituje sta je radila… da nije bilo nesto slucajno, nenamerno… Mozda neki pogled, pokret… znala je, o, kako je dobro znala da to moze da povredi… kokliko puta je to osetila na svojoj kozi… Ali, nije mogla da seti. Nicega… Hmhm… na kontrolnom je sve bilo ok. Jao… da se nije uvredio sto je prekinula onu prepirku izmedju njega I Rejcel oko te proklete godine… zar je bitno?
Pogubljena vestica jer je drzala neke zmije, otrovnice bese, jao… sad sam zaboravila I koja je vrsta bila, ionako nisam ni ucila… Dobro, vazno je to, cim mi ucimo, ali toliko vazno da se uvredi zbog toga.

Frances je osecala neku hladnocu s njegove strane. Uvek je bio nasmejan sa njima… Pa tako su se lepo salili oko onog napitaka u Redu. Ali, ipak… nesto je bilo drugacije. Pa I Lajonel je primetio.
Da, Lajonel ce razumeti. I on poznaje Edija. Nije mogla da razgovara ni sa kim drugim, jer… nisu bas sve razumeli.

I, kao slucajno (Fran je znala da nista nije slucajno), pojavi se Lajonel s knjigom ispod ruke.
Fran pomisli da ga upita sta je to sto je toliko zaokupilo njegovu paznju, ali se predomisli.
-Hej… Lajonele! Gde ces bre tako? Evo mene ovde? Sedi. Jos niko nije stigao, povika Fran njemu dok je prilazio mestu jako udaljenom od nje.
-A da… tu si. Izvini, nesto sam se zamislio, promrlja on I pridje.
-Ma vidim. Razumem. Nego… mozemo li, molim te, da pricamo o Ediju?, upita ona, ovaj put fiksirajuci ocima Lajonela, koji je jos uvek gledao zamisljeno okolo.

Trgnuvsi se, spustio je knjigu I u trenutku se promenio. Kao da je tek sad stigaou Veliku salu.

-Da. Ovih dana sam nesto u guzvi (Fran ga razumevajuce pogleda), ali to sam I ja zeleo. Cela ova zbrka sa mnom (Fran ga upitno pogleda, ali Lajonel odmahnu glavom I nastavi) cini mi se potpuno drugacija od ovog sto se desava sa Edijem. Neverovatno je cudan u poslednje vreme.
-Meni pricas… Ma daj, potpuno se promenio. Ne provodi vreme s nama. Nije da ja sad zelim da se svi vucemo zajedno I kad ne zelimo, pa ja prva odlutam, ali… tu smo, drsutvo smo. Zar ne?
-Mislis da bi trebalo da pricamo sa njim? Ja sam nesto pokusao… ali, nije bas raspolozen. Ti? Mozda bi mogla da pokusas?
-Ne znam. Htela bih, ali mi je neprijatno kad osecam nesto hladno s njegove strane.
U redu. Hocu. Za to sluze prijatelji. Jel tako?
-Naravno, nasmesi se Lajonel, a sada su ves ostali Grifindorci poceli da pristizu.

Gven I Rejcel su po obicaju nesto cavrljale, a Fran je imala snazan utisak da se ovaj put radi o Varviku. Negde u guzvi iza njih, isli su Edi I Keli, koja je pricala nesto sto se cinilo veoma zanimljivo, najverovatnije nesto o novoj vrsti magijskih stvorenja, ali Edi nije izgledao nimalo zainteresovan.

Frances nije zelela ostale da mesa u ovo. Najbolje je da nista ne znaju.

Kada su se priblizili stolu, Edi mrko pogleda Fran, koja je trazila nesto u svojoj torbi, ali je to ipak osetila. On ode na drugu stranu stola I sede pored Grifindorskog gonica Bendzamina Zeksa.
Fran, kojoj je ova situacija vec odavno dojadila, ustala je.

-Edi, ako nije problem, mogli bi pre casova da obidjemo krug oko jezera.
Nije je cuo. Nastavio je da prica o novim fintama koje su se pojavile na utamici koja se odigrala prosle nedelje, a clanovi magijskih porodica, koji su imali rodbinu tamo I imali sveze informacije, bili su ekstremno popularni.
Frances je gubila strpljenje.
Ponovila je pitanje, a Edi se najzad okrenuo.

(sad ostavljam
infidelu da nastavi ovo, a vi mozete o dorucku I o necemu kasnije. Ok?)

- Da. Rekla si nesto? Ili mi se ucinilo? - Edi nije mogao da veruje. - Ako mi se nije ucinilo hocu.
Edi je sada bio zbunjen. Sta ako mu se samo ucinilo da ga je nesto pitala. Nije hteo ni da pomisli na tu mogucnost. Nastavio je da gleda u nju. Nije znao sta da kaze.

Ma pokusaj ti jos koji put. Nece da ti skodi... Nego, ako cemo po takvom redosledu, onda ja moram prvi... :(
Najzad, dorucak se zavrsio. Situacija je bila prilicno napeta za Grifindorskim stolom. Lajonel je opet otisao u biblioteku, gde je posle nekoliko minuta dosla i Lisa:
"I, sta si odlucio u vezi, paaa, u vezi onoga?" pogledala ga je upitno
"Nista. Jos nista. Razmisljam da odustanem. Ali ipak, ne znam. Osecam da je to nesto sto ipak moram da uradim. Kako bih spavao mirnije. I ne znam zasto to shvatam tako ozbiljno. Ali i zelim da saznam istinu. Da li su oni samo fikcija, ili predstavljaju nasu davno zaboravljenu proslost... Razumes na sta mislim?"
"Aha"
"E pa, ako su oni zaista postojali, onda bi to umnogome izmenilo shvatanja, barem moja, a verovatno i drugih ljudi. Tesili bi se takodje time da Voldemor nije bio najgori carobnjak, tj zlo koje je hodilo ovim svetom. A da ne pominjem to da bi onda znao da tamo negde, meni nedospupno, postoji Valinor i Tirion Velicanstveni. Mozda nikada necu videti to mesto, ali znacu za utehu da postoji. Jer neverujem da je ikoji smrtnik u stanju da izmisli onakvu pricu, a da nema deo istine u njoj. I ovo je jednostavno stvar koju moram da uradim i preguram bez icije pomoci. Ali necu da te gnjavim vise time."

infidel:
- Da. Rekla si nesto? Ili mi se ucinilo? - Edi nije mogao da veruje. - Ako mi se nije ucinilo hocu.
Edi je sada bio zbunjen. Sta ako mu se samo ucinilo da ga je nesto pitala. Nije hteo ni da pomisli na tu mogucnost. Nastavio je da gleda u nju. Nije znao sta da kaze.
Frances nije reagovala na tu zbunjenost. Nije znala sta misli. Zasto je to sto ga je upitala bilo zbunjujuce...?!
Ma nije ni vazno.
-Da. Rekoh, da li mozemo da popricamo pre nego sto pocnu casovi? Nesto ocigledno nije u redu.
Ti nisi primetio? Meni je bilo prilicno jednostavno.

bleach:
infidel:
Frances nije reagovala na tu zbunjenost. Nije znala sta misli. Zasto je to sto ga je upitala bilo zbunjujuce...?!
Ma nije ni vazno.
-Da. Rekoh, da li mozemo da popricamo pre nego sto pocnu casovi? Nesto ocigledno nije u redu.
Ti nisi primetio? Meni je bilo prilicno jednostavno.
- Izvini - rece Edi osecajuci krivicu. Primetio je da u njenom glasu nema mrznje, iako je malo posvisila ton. Shvatio je da je pogresio.
- Hajdemo. - rece Edi pomalo crven u licu.

Feanor the elf king:
Ti da nemas inspiraciju? To je cudno. Nego, pricaj malo da li se cujes sa Danielom? Kada ce izaci cetvrti deo, da li ce ostati do kraja na snimanjima itd...? Sace ocean da napise nesto (nadam se...)

Pa kao sto sam rekla ranjije posvadjala sam se sa njim oko devojke.A nisam se cula sa njim jos od novebra otprilike jer nisam odlazila u inostranstvo.Odlazila sam par puta ali kod babe jer je bila bolesna i nista vise.Poslednji put sam cula da je poceo da snima cetvrti deo.Da snima sa Kejt Winslet i da je ona cool osoba.Ostalo ne znam.Sorry

Feanor the elf king:
Elishabeth:
Feanor the elf king:

Hmm...Ne verujes?Uostalom on mi je neki dalji rod tako da nemamo sjajan kontakt.A ko ce zapoceti rp
Da sam na tvom mestu, potrudio bih se da ostanem u kontaktu. Dobro je imati slavnu licnost kao prijatelja, jos bolje ako je rodjak. A za rp, e pa ne znam. Nemam vremena sada. Moram da idem uskoro :(

Pa znas i ja sam to mislila ali nije bas sve sjajno kako izgleda.Bas mi zao da znate kako sam lep post napisala malo pre i komp mi obrise sve! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :cry: :cry: :cry: :( Pa napisacu ga sutra!Poz svima odoh ja na spavanjac!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gwen se setala po zamku..."Necu u boravak" mislila je "Dosta mi je vise svega".......zasto imam tu potrebu da budem vecito sama?.....I ovaj Varvik..grr...mislila sam da je dobar....Voli zivotinje kao i ja.....a sad mi izgleda umisljeno.....pravi se da je faca........i Kelly samo trcka za njim "Varvik mi je pomogao oko testa,bla bla,on je divan,bla bla" rekla je Fwen imitirajuci Kelin glas......sta ja to pricam....pa dobra je ona,ne mogu da je krivim ako joj se svidja....svi su mi dojadili.......samo misle na glupave testove,OCN i na ljubav.......e pa dosta mi je svega....iako znam da bi trebalo malo vise da ucim....popustila sam u skoli......Da odem do biblioteke?Ko zna ko je tamo.....samo cu da uzmem knjigu i idem....idem negde u neku praznu ucionicu......hocu da se izgubim u nekom drugom svetu,dosta mi je vise.....ovde je sve svaki dan isto......dosadno.....zeljna sam neke avanture,kao ona sa hapovima....brosem....sad nisu hteli ni sastanak da odrze...ali kada razmislim i bolje je tako...jutros sam pokusala da izgledam veselo,ali ne mogu tako....jednostavno mi nije dan....
~~~~~~~~~~~~~
Sisla je u biblioteku....
-Hej,Gwen-cula je glas iza nje...."o,ne...opet neka dosada....."okrenula se,to je bio Horacije...."dobro je da je on..."
-Cao,sta ima novo?Sta to radis?-Upita ga ona.
-Pisem domaci iz istorije magije......dosadno...Jel' se spremas za OCN?-
-Pa da...upravo sam pocela malo da ucim za ispite....mada ima jos tri meseca...-
-Pa i nije nesto puno vremena-
-Hmmm,kako god-
-Sta ti je Gven,nisi raspolozena?-
-Nisam...Danas sam bas ubedacena...-
-Ni ja nisam nesto veseo...Rachel i ja se ne druzimo toliko ovih dana...-
-Rachel,pa ona je rekla da misli da je izbegavas...a ne vidi da je ona u pitanju......sledece nedelje idemo u Hogsmid,jel tako?-Gwen je bila nesto veselija....
-Aha,ides?-
-Da,naravno......vec je postalo dosadno ovde...-
-I ja...-
-Ok,idem da uzmem knjigu pa cu malo da lutam okolo...do pocetka sledeceg casa.Cao-
-Cao Gwen-rece on i nastavi sa domacim...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ljudi,malo smo postali depresivni u rp-u,zar ne?!!! :lol:
Evo,da I ja nesto malo napisem....

Rejcel je malo sama hodala po zamku,I razmisljala…
“Jao,stvarno mi je za sto sam bila onako hladna prema ostalima…Ne znam sta mi se desilo…Ja,koja toliko zelim zabavu,avanturu,druzenje,da se onako zatvorim?!Ne…To ne lici na mene…
Naravno,volim razmisljati,analizirati stvari,ali da budem onako sutljiva….Hm…”U hodu,je naisla na njenu drugaricu Gven.
“Hej,Rejc…”,rekla je pomlo tuzno.
“Zdravo Gwen,sta se desilo?Zvucis cudno.”,upitala je Rejcel tiho.
“Ma…Varvik.Mislila sam da mu se ja dopadam…Ali nije vazno,necemo o tome.Znas da imamo nekoliko ispita,moramo uciti…Uostalom,moramo dogvoriti sastanak Reda.Znas da ga nismo odrzali.A ima mnogo toga,o cemu bismo mogli razgovarati na sastanku,mislim.Zar ne?”,Gven je govorila brzo,sa nekim cudnim strahom u glasu.
“Da.Da….Dobro,ja idem u biblioteku.Hoces li samnom?Mogli bismo razgovarati.O…Varviku naprimjer?”,Rejc je rekla jos tise,bojeci se Gwenine reakcije.
“Neee…Upravo sam dosla od tamo.Horacije je takodje u biblioteci.A o Varviku,ne zelim da razgovaram!”,ovu zadnju recenicu Gven je izgovorila poprilicno drsko.
“U redu…Kako hoces.Ako ti budem trebala,mozes me potraziti u biblioteci…”,Rejcel je slegnula ramenima,I krenula svojim putem.Pred vratima biblioteke pomislila je:”Jao…Sta li se to desava sa Gven.Ona mi je super drugarica.Trebala je samnom popricati,..No,dobro…Kasnije…”
Kada je stavila ruku na veliku kvaku vrata biblioteke,neki strah ju je obuzeo…Vjerovatno zbog Horacija.Medjutim,ipak je zakoracila u prostoriju….

Toliko za sada…Idem…Imate svi pozdrav od meneee!! :wink:

Back