Hari Poter

• Začetnik teme Začetnik teme jovana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo jedna mala napomena-koja glasi:"Ova tema je namjenjena isključivo onima koji su pročitali makar 1 dio HP-a,da bi dali svoj sud uopšte o knjizi"!!!
Dakle...neko ko nije pročitao knjigu ne može da tvrdi da je HP knjiga za djecu ili nešto sl. tome!!!
Film ne može da se poredi s knjigom!!! Film je pokvario knjigu i film je zaslužan za neka negativna mišljenja o knjizi!
HP film ima extra efekte,ali neke scene su urađene u takvoj atmosferi da bi svi pomislili: Ej...pa ovo je neki film za klince!!!
Imam jedno pitanje za one koji tvrde da HP nije vrsta fantastike,a pitanje glasi: U koji bi žanr svrstali HP-a ako ne u fantastiku?

HP jeste Fantasy pa je toj temi ipak mjesto ovdje i ne slažem se da je treba zaključati. Dobro, jeste malo neozbiljnija i lakša od onoga što mi obično čitamo ali ima svoje ljubitelje koji će, kada malo sazriju, ipak preći na ozbiljnije stvari. Neki od njih će to možda uraditi danas, sutra, za mjesec ili godinu, i evo nama novih pravih ljubitelja prave književnosti.

Po meni je HP stivo samo za citanje na WC solji...pardon, nosi...:):)
Ako ce zaista da lupi o ledinu u ovom nastavku, pridruzicu se AniBg u radosti i veselju...

Jadan Hari, ode u vecna lovista a nije se omrsio...a ona njegova balavi za njim ko kobila...:):)
Bas bi bilo zanimljivo gledati kako to rade na metli, na 500 metara nadmorske visine..:):):)

Sal:
Po meni je HP stivo samo za citanje na WC solji...pardon, nosi...:):)
Ako ce zaista da lupi o ledinu u ovom nastavku, pridruzicu se AniBg u radosti i veselju...

Jadan Hari, ode u vecna lovista a nije se omrsio...a ona njegova balavi za njim ko kobila...:):)
Bas bi bilo zanimljivo gledati kako to rade na metli, na 500 metara nadmorske visine..:):):)
Sto si takav Sal, svaka roba ima svog kupca, Ako ti ne volis HP nemoj dolaziti na ovu temu. Ima klinaca koji ga obozavaju, cak i ja ga volim (knjige), citala sam ga kad niko nije ni znao ko je Harry Potter. Knjiga je dobra, dugo se niko nije usudio da napise ovako nesto, zato je knjiga i toliko popularna. A posto je namenjena tinejdz- grupi moglo se ocekivati da ce da nastane ovakvo ludilo za njim.
Zato pusti klince da raspravljaju o HP, a ti ces vec naci sto te zanima na ovom forumu. Od tebe stvarno ocekujem vise, nego da se spustas na nivo "Rasteracu svu decicu jer ja sam veliki zli Vuk".

E,Ana, malo s*res, da znas.... Cela tinejdz populacija gotivi Hari Potera, a ti se nasla tu pametna da protivrecis. Okej je ako ti se ne dopada, ali da vec omalovazavas, e to nece moci.

@SuzanKalvin

Ja sam prvi stao u odbranu ove teme od kljuca, kontajuci bez obzira sto ga ne volim, (ali i ne mrzim ga)
ipak jeste fantasy delo i treba da bude ovde, uprkos suprotnog misljenja mojih cenjenih drugova iz tim-a.

Samim tim sam izneo usput svoje misljenje o tome...nisam ja nikakav zli vuk...decice, nastavite diskusiju slobodno, necu vas pojesti...:):):):)

Koliko sam ja upucena u Srbiju knjiga dolazi na engleskom u isto vreme kada i svugde u svetu - 21. jula. MIslim da jos uvek moze da se naruci u knjizari Akademija u Knez MIhajlovoj, a mozda i jos negde, nisam se posebno raspitivala.
Sto se tice srpskog izdanja, nesto se prica da Narodna knjiga nece objaviti sedmi deo, sto verovatno produzuje rok objavljivanja, mada jos uvek to nisu javno rekli, tako da je sve moguce. POcetkom godine su najavili da ce u septembru izaci sprski prevod u njihovom izdanju pa mozda jos ima nade za to

MasterYoda:
HP jeste Fantasy pa je toj temi ipak mjesto ovdje i ne slažem se da je treba zaključati. Dobro, jeste malo neozbiljnija i lakša od onoga što mi obično čitamo ali ima svoje ljubitelje koji će, kada malo sazriju, ipak preći na ozbiljnije stvari. Neki od njih će to možda uraditi danas, sutra, za mjesec ili godinu, i evo nama novih pravih ljubitelja prave književnosti.
Amin ovome, i ja sam počela sa Potterom, zapravo bila veeeeeeeeeeliki zaluđenik jedno vreme, pa sa njega prešla na ozbiljnu sf književnost...Mislim su knjižice lake za čitanje, razonode i dok mi god knjiga drži pažnju da mogu 2 dana bez prestanka da je čitam mislim da je zaslužuje paznju... Dakle HP je jako zanimljiv, jedina mu je mana što se brzo prerasta... I da, filmovi ga jesu pretvorili u komercijalu i izbljutavili, a ovi naši kada su ga prevodili na srpski su ga mnogo razvodnili, da tako kazem, da mi je ispao nikakav, stoga smatram da ga valja pročitati na engleskom... Sve u svemu, vredno čitanja...
P.S. Nadam se da ce prvo da kresne Čo pa onda da rikne...

Чо? Ваљда је са оном Роновом дефектном сестром :? Превод Дворане тајни је катастрофалан, док су остали делови ОК. А и задњи део је никакав, не личи уопште на себе, Хари и Дамблодр иду у неке пећине :roll: Ред Феникса остаје најкомплекснији и најбољи део.

Slažem se sa tobom da je Red najbolji deo... A uopste ne shvatam poentu 6. dela... Samo prokleta retrospektiva iz Dambldorovog života, a i svi smo znali da je Snejp loš, mislim, nažvrljala je Polukrvnog princa, samo da bi imala 6. knjigu a ubila je Dambldora samo da bi se nešto desilo...:roll:

Back