Hari Poter

• Začetnik teme Začetnik teme jovana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni nikako nije jasno zasto vestice i carobnjaci u knjigama o Hariju Poteru slave Bozic... :confused: Mozda oni zapravo slave dan Luciferovog pada koji se sasvim slucajno poklapa sa danom Hristovog rodjenja... :lol:

Ma daj....
Ovo je vec vidjeno. Neka se trude da proglase Harija Sotonom, simpaticni su mi dok lupetaju. Mada, su se neki roditelji zabrinuli....ali tu je "zla magija koju smo naucili iz HP knjiga, i koju mozemo da primenimo na roditelje" :lol:
Isto je pricano i za Alisu u zemlji cuda.....kao, cela knjiga je ACID trip....

(mada.....hmmm)

А шта ћемо са нашим народним бајкама у којима се појављују виле, вукодлаци, аждаје, људи са девет глава......???
Мислим, како то душебрижници толеришу?

Јаооо, кад чујем: ''Куда воде наши наставни програми'' одмах се најежим!
Наши наставни програми су ЗАСТАРЕЛИ, прављени су пре више деценија...Одломак из ''Хари Потера'' 'јесте у читанци, али није у наставном програму!!!

Dokle god je kreatura od pisca kao Dobrica Cosic u lektiri,mozemo ladno da se pozdravimo od skolstva,a ovo Hari Poter-Satna je naravno cista glupost......pa sta je Hriscanstvio do jedna od mnogobrojnih sekti koja je uspela kroz istoriju da istisne i istrebi konkurentske sekte.

ja citala sve hp knjige po nekoliko puta i nisam primetila promenu ponasanja a nije mi se pojavio ni oziljak :? :roll:

i ko sto vec rekoh :arrow: daj ne tupi ni ti ni svieti naum :roll:
niko te ne tera da citas :roll:

Jedno je knjiga, drugo je film. Svakako kada bi se poredilo, nemoguće je da film uzme sve pojedinosti u obzir. Smanjuje nam prostor percepcije a time bitno i više usmerava naše misli na stvari koje oni smatraju za potrebne. Dalje te misli odrađuju svoje, zavisno od osobe.. Zašto bi knjiga propagirala sve to. Žena je lepo pisala u kafani, mislite da je razmišljala tada o religiji, službi antihrista ili sl. Primetilo bi se po stilu pisanja da je imala takve zadnje namere.. u ostalom, ako će mo po takvoj analogiji, isto je i sa Lotr knjigama i
filmovima...

Kao ponosni otac troje dece,od toga dva školarca reći ću samo:

1087.gif

Oh, kako chudna tema.....

Nego, da vas obavestim. Znate da 7. deo izlazi 27. jula i ako zhelite da dobijete svoju knjigu na vreme, morate da rezervishete u IPS-u i da platite 2000 dinara. Tako ce vam knjiga biti 15% jeftinija....
Ja sam stvarno morala to da uradim. A i to je garanicija da ce ovi iz Bloomsberry-ja poslati dovoljno knjiga za sve nas...

Shto se knjige na srpskom tiche, stvarno nemam pojma kada ce je V.Roganovic prevesti, ali i nije bitno, poshto nije bash veliki uzhitak chitati na srpskom... :|
Mada neki izvori kazhu da ce biti gotova na jesen....

pa, spremite se i uzhivajte...

:?: :?: Knjiga izlazi u sustini 21.07.2007. u 00:01. Od svega toga je napravljena tolika pompa... Mada i nije bilo potrebno, mislim HP je i ovako izuzetno popularan!
Da li neko zna da li ce Rolingova potpisivati knjige u Londonu i kada?

Ova tema je namjenjena isključivo onima koji su pročitali makar 1 dio HP-a,da bi dali svoj sud uopšte o knjizi,tj. radnji,likovima i dali svoje mišljenje o budućem razvijanju događaja u 7-moj knjizi!
Isto tako moram da dam akcenat na magiju uopšte...Dakle-očekujem vaša mišljenja o HP i magiji!

Naravno da je za decu, samo sto filmovi imaju neke dobre efekte, knjigu,ne znam koju sam poceo da citam i vrlo brzo odustao.

Nesto imam osecaj da ce ove teme brzo pod kljuc.

Jeste da ja ne mirisem cvikerasa Potera, ali to delo jeste fantasy, sa nekim britanskim vidjenjem socijalnog zivota "Oliver Twist" fola i ostalih sirocadi kojima je britanska knjizevnost puna.

Stvar je da na ovome podforumu ima dosta nas koji volimo istinska hard sf dela, klasike fantasy-a i tako...a jadni Poter se ne uklapa tu ni sekunde, jer je to ipak decija prica.
Moje misljenje je da temu ne treba zakljucati, ipak jeste fantasy....
Ali neka drugi odluce.....:):):)

Било је доста забавно, негде до 4, 5 дела, док није постало комерцијала -_- И ја сматрам да ова тема није за овај подфорум.

Back