Half life 1 i 2

Prica je extra konfuzna i zamrsena bez pocetka i bez kraja ali evo onoga sto je ocigledno....

Ti si Gordon Freeman koji je radio u nekoj naucnoj laboratoriji Balck mesa i onda ste pronasli "nesto" sa druge planete (tj. planete Xen) i onda Gordon pocinje neke eksperimente na tom cudu i dolazi do nezgode i otvaraju se direktni portali sa Xen-a i tu pocinje Alien invazija. gordon uzima pajser i krece da sredi sr*nje koje je zakuvao. Na kraju dolazi do Xen-a i unistava kraljicu aliena. Kroz celyu pricu se ubacuje i neki misteriozan lik G-Man (valjda se tako zove) i nakon unistenja kraljice on Gordonu nudi da radi za njega. I tu pocinje HL2. Gordon dolazi u City 17 gde su alieni vec zavladali gradom ali oni su prijateljski nasttrojeni. Problem je neki sedi cica (ne znam mu ime) koji ima svoju vojsku (tj. armiju veci od hitlerove) i drzi ceo grad u zarobljenistvu i pokusava da otvori portal do Xen-a. Gordon se prikljucuje napacenom stanovnistvu i ubacuje se u neki pokret otpora koji hoce da obore vlast sedog cicice. Gordon ponovo uzima pajser u ruke i uspeva da ubije starca (sekund pre otvaranja portala) i tu pocine unistavanje Citadele (veliku gradjevinu gde je glavni stab svih neprijateljskih vojnika)... I tu pocinje Episode One... Gordon pokusava da pobegne iz City 17 pre nego sto Citadela eksplodira i raznese ceo grad....

Svaka cast za kratak opis igre Fanatic_Kv.
Inace vidim da su svi u nekoj konfuziji sto se tice epizode 1 i epizode 2,mislim da je neko cak pomenuo kako je igrao epizodu 2.
Valveoci su izdali pre nekog vremena epizodu 1 i planiraju da izdaju za nekih sad vec 3 - 4 meseca epizodu 2.Inace ja sam od jednog druga cuo kako on ima neki nastavak H2 ali nije epizoda 1 vec nekako drugacije.Iskren da budem nisam ga razumeo a mozda on ni ne zna da ima upravo epizodu 1.
Inace ja trebad da nabavim ovu igru za par dana jer u Novom Sadu nisam uspeo da je nadjem tako da cu preko nekog rodjaka da nabavim.Nije ni bitno.
Sustina je u tome da je H2 jedna od boljih igara koji sam igrao i jedva cekam da pocnem da igram ep one!!!

Ако бисмо гледали са СФ стране гледишта,ХЛ има фантастичну причу,која је намерно растегнута "наглим" скоком са 1 на 2.На крају др.Фримен прихвата да ради за Г-мена,и одједном-пуф "Вејк ап,др Фримен"-хоп налазиш се у комуњарско-диктаторском граду,и прикључујеш покрету отпора. :? Али кладим се да ће у ових неколико епизода разрешити до краја причу.Најзад,сага о др.Гордону траје од 1998.Време је да се заврши како треба,јер игра,сама с оваквом причом+специфичном начину припведања(нема филмића,већ је све скриптовано,и све се дешава у реалном времену),из поштовања према целом СФ жанру,ЗАСЛУЖУЈЕ да се заврши ОК,што се надам да ће се догодити.

но нејм

Ридикова прича је једна од бољих у последње време,држи се старих принципа,и сасвим је ОК.Док је игра "мућкалица" разних жанрова,ако се добро сећам :?

Friend:
U pravu si. Samo nisam siguran da li iko od nas zeli da se ovaj serijal zavrsi?
ja sigurno ne zelim...:(po meni najbolji FPS ikad...
@SLR
Redosled izlazaka Half Life Igara:
Half-Life 1 1998.
Half-Life 2 decembar 2004.
Half Life : LOST COAST januar 2006.
Half Life: Episode One jun 2006.

Miki 13991:
Ако бисмо гледали са СФ стране гледишта,ХЛ има фантастичну причу,која је намерно растегнута "наглим" скоком са 1 на 2.На крају др.Фримен прихвата да ради за Г-мена,и одједном-пуф "Вејк ап,др Фримен"-хоп налазиш се у комуњарско-диктаторском граду,и прикључујеш покрету отпора. :? Али кладим се да ће у ових неколико епизода разрешити до краја причу.Најзад,сага о др.Гордону траје од 1998.Време је да се заврши како треба,јер игра,сама с оваквом причом+специфичном начину припведања(нема филмића,већ је све скриптовано,и све се дешава у реалном времену),из поштовања према целом СФ жанру,ЗАСЛУЖУЈЕ да се заврши ОК,што се надам да ће се догодити.

Pa ako cemo iskreno prica jeste malo konfuzna jer nema mnogo onih "kljucaonica" gde proviris i saznas sve pikantne detalje koji ti polako sklapaju pricu u glavi vec ti sam moras da nagadjas i pokusavas da cujes svaki nebitan dijalog izmedju NPC-ova da bi saznao nesto a oni pricaju o TV emisijama!!!!! Prica ce se zavrsiti (nadam se ne kao na kraju Hl1) a pricu za Hl2:E2 mozemo samo da predpostavimo... Imamo one "escape pods" sa nekim bicima koja se pojavljuju na ekranima sirom City 17 (lice ma Xen kraljicu) koja negativno uticu na vas mozak, one aliene koji su vas spasli na kraju Hl2 i koji vas spasavaju na poceku Hl2:E2 i Citadelu koja eksplodira a iz nje izlecu isti escape pods puni neki aliena koji ce pokusati da osvoje svet....I na kraju... Zasto je Gordon dosao u City 17, koji je njegov zadatak, ko je G-Man... to su pitanja na koje necemo dobiti odgovor!

Back