(H)armagedon

Kakvo je ovo lupetanje?
sta je lupetanje: da je MAGOG zapravo zemlja? ne, nego ti vredjas, a jesi pobrkao sve
Jezekilj 38,2Sine čovječji, okreni lice svoje prema Gogu u zemlji Magogu, knezu i glavi u Mesehu i Tuvalu; i prorokuj na nj;

sta je lupetanje, da je pisac laznog otkrivenja sebi uzeo za pravo da se predstavlja SINOM COVECIJIM , ciji drugi dolazak cekamo, sto rece Hrstos: ''a kada dodje Sin Coveciji, ...''?

sta je lupetanje, da je pisac laznog otkrivenja sebi uzeo za pravo da se predstavlja SINOM COVECIJIM i otvoreno laze? pa imamo JEZEKILJA DA PROVERIMO, ko hoce, a ko bi da sledi tvoje brkanje svega i trpanje u isti kos, imace problem.

Poslednja izmena:
sta je lupetanje da je MAGOG zapravo zemlja? ne, nego ti vredjas, a jesi pobrkao sve
Jezekilj 38,2Sine čovječji, okreni lice svoje prema Gogu u zemlji Magogu, knezu i glavi u Mesehu i Tuvalu; i prorokuj na nj;

sta je lupetanje, da je pisac laznog otkrivenja sebi uzeo za pravo da se predstavlja SINOM COVECIJIM, ciji drugi dolazak cekamo, sto rece Hrstos: ''a kada dodje Sin Coveciji, ...''?
Niko nije to porekao.
Ali zemlja, narod, koji je napadao Bozji narod.
I uzima se ta slika i simbolika za poslednji napad na Bozji narod.
Ali tebi da nacrta neko ti ne kapiras.
Dosadno mi je sa tobom da presipam iz duplje u prazno.
Nadji nekog drugog.

Otkrivenje 20,7Kad Tisuću godinu tako bude navršeno, *Sotona će biti oslobođen iz svog zatvora,
Otkrivenje 20,8i on će otići zavoditi narode koji su u četiri kraja zemlje, Gog i Magog . On će ih prikupiti za boj: njihov je broj kao što je pijeska morskog.
Otkrivenje 20,9Oni će preplaviti sav šir zemaljski i opkolit će tabor *svetih i ljubljeni grad. Ali, sići će vatra s neba i spalit će njih.

Ali zemlja, narod, koji je napadao Bozji narod.
1 zemlja, gogova, znana kao magog, da bi posle ispalo ceo svet na sve 4 strane
i on će otići zavoditi narode koji su u četiri kraja zemlje, Gog i Magog . On će ih prikupiti za boj: njihov je broj kao što je pijeska morskog.
znaci da neko laze, pobrkao je sve, cak ni ne razlikujuci zemlju i samog goga, zagovarajuci satanizam
*Sotona će biti oslobođen iz svog zatvora,
ko ce da oslobodi satanu, ako ne sami satanisti u svojim satanistickim snovima?
ko, Bog? pa nije lud.
to samo vi koji navijate za satanu bi je oslobadjali.
satana je porazena jos prvim dolaskom, i sada kao fol, treba opet, ali da je oslobodimo? ko da je oslobodi? - eto samo mi to odgovori, ko?

LUKA 10,17 Vratiše se pak Sedamdesetorica sa radošću govoreći: Gospode, i demoni nam se pokoravaju u ime tvoje
10,18 A on im reče: Videh satanu gde pade sa neba kao munja [OTK. 16,17 i 18; 11,19; 8,5: 4,5]

Znači, ako Gospod još onda posvedoči da je satana pao sa neba, nije li djavolski plan ono što govori lažno otkrivenje, koji svojim scenarijem bacanja 1/3 zvezda na zemlju [OTK. 12,4], te zbacivanja [OTK. 12,10], tj. silaženja [OTK. 12,12 ...sidje k vama djavo...], pa bacanja u bezdan i puštanja iz tamnice [OTK. 20,7], predstavlja lukavo izmišljenu bajku koja zavodi svet, a da ne govorim da koga god starozavetnog Svetog proroka Božijeg da se latio, izopačio Ga je ili direktno napravio lažovom kao u gornjoj digresiji sa Jezekiljom gde dokazah da nije omanuo jedno slovo, već komplet sudbinu Goga pervertirao?

1 zemlja, gogova, znana kao magog, da bi posle ispalo ceo svet na sve 4 strane

znaci da neko laze, pobrkao je sve, cak ni ne razlikujuci zemlju i samog goga, zagovarajuci satanizam

ko ce da oslobodi satanu, ako ne sami saranisti u svojim satanistickim snovima?
ko, Bog? pa nije lud.
to samo vi koji navijate za satanu bi je oslobadjali.
satana je porazena jos prvim dolaskom
Pa zato sto Bog sada ima svoj narod po celom svetu.
I na kraju ce ceo svet napasti Bozji narod.
Matej 28,19Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,

Mrzi me sa tobom da pisem jer nema nikakvog smisla.
Kao da pisem sa nacisto pijanim covekom.
Djabe.
Zelim ti sve najbolje.

I na kraju ce ceo svet napasti Bozji narod.
ovde samo ti mene napadas da sam kao pijan, a u stvari bezis od odgovora na pitanje: ko ce da oslobodi sotonu ako je svezana?
Kao da pisem sa nacisto pijanim covekom.
kazes boziji narod, a radi se o mnogim narodima sirom planete
kazes da ce neprijatej biti sabran da se unisti na jednom mestu, u armagedonu, jel tako, a jevandjelje nam kaze da ce boziji da budu sabrani od 4 vetra, sa 4 strane sveta

neko laze za medalju sledeci za laznim otkrivenjem, ne razlikujuci ni licnost goga od njegove zemlje magog, sve lepo pise u jezekilju.
Ali na Gogovu zemlju Magog (JEZEKILJ 38,2) i ostrva bez straha Gospod Gospod pušta oganj (JEZEKILJ 39,4-6), a ne na njegov i njegove vojske invazioni pohod, kad izadje na širinu zemlje da opkoli stan svetih i grad voljenih kako tvrdi lažno otkrivenje 20,9.
odgovori, ko laze, sveti prorok jezekilj, ili ovaj koji se predstavlja sinom covecijim, pisac laznog otkrivenja koji laznoprorokuje od nekog ''andjeoskog'' glasa sa neba?

GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba [OTK. 14,6] javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!
Otkrivenje 14,6I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.

jel pavle upozorio cak i ako neki od navodno apostola prevari?? eto, dokaz, lazni prorok navodno JOVAN bi da vam uvali neko novo jevandjelje, KOJE TEK ANDJELOM TREBA DA SE OBJAVI.

Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,

GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba [OTK. 14,6] javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!

Otkrivenje 14,6I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje

JEL CEKATE VECNO JEVANDJELJE OD TOG ANDJELA?
I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.
VI STE NEPRIJATELJI JEVANDJELJA GOSPODNJEG AKO ZAGOVARATE NEKO DRUGO, VECNO

Poslednja izmena:
ako je ovo lažno, koje je istinito otkrivenje?
Apostola Pavla, pa pola Novog zaveta je on ispisao, cak je i rekao bukvalno da je njemu predato otkrivenje BOZIJE.
jel nam malo otkriveno preko njega? ja mislim ne malo, nego mnogo, najvise
Ali apostol PAVLE JE JASNO REKAO DA JE NJEMU LIČNO PREDATO OTKRIVENJE BOŽIJE (i svi apostoli primiše i priznaše njega, PAVLA), I EVO ŠTA KAŽE U PRVOJ TIMOTIJU 4:
https://www.geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic1
A DUH IZRIČITO GOVORI DA ĆE U POSLEDNJA VREMENA OTSTUPITI NEKI OD VERE SLUŠAJUĆI DUHOVE PREVARE I NAUKE DEMONSKE U LICEMERJU LAŽLJIVACA ČIJA JE SAVEST ŽIGOSANA (umesto čela i ruke - otk.13,16) KOJI ZABRANJUJU ŽENITI SE, kako ih lepo opisa apostol PAVLE, BUDUĆE KATOLIKE, A NASLEDNIKE ZAPADNE CRKVE IZ KOJE JE I DOŠLO LAŽNO OTKRIVENJE U ISTOČNU KOJA GA VEKOVIMA NIJE PRIZNAVALA, I DAN-DANAS GA ZABRANJUJE DA SE ČITA U NJOJ, NA SLUŽBI, NA SVETOJ LITURGIJI. Opširnije...

ovde samo ti mene napadas da sam kao pijan, a u stvari bezis od odgovora na pitanje: ko ce da oslobodi sotonu ako je svezana?

kazes boziji narod, a radi se o mnogim narodima sirom planete
kazes da ce neprijatej biti sabran da se unisti na jednom mestu, u armagedonu, jel tako, a jevandjelje nam kaze da ce boziji da budu sabrani od 4 vetra, sa 4 strane sveta

neko laze za medalju sledeci za laznim otkrivenjem, ne razlikujuci ni licnost goga od njegove zemlje magog, sve lepo pise u jezekilju.

odgovori, ko laze, sveti prorok jezekilj, ili ovaj koji se predstavlja sinom covecijim, pisac laznog otkrivenja koji laznoprorokuje od nekog ''andjeoskog'' glasa sa neba?

Otkrivenje 14,6I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.

jel pavle upozorio cak i ako neki od navodno apostola prevari?? eto, dokaz, lazni prorok navodno JOVAN bi da vam uvali neko novo jevandjelje, KOJE TEK ANDJELOM TREBA DA SE OBJAVI.

Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,

Otkrivenje 14,6I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje

JEL CEKATE VECNO JEVANDJELJE OD TOG ANDJELA?
I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.
VI STE NEPRIJATELJI JEVANDJELJA GOSPODNJEG AKO ZAGOVARATE NEKO DRUGO, VECNO
Sve si pogresno napisao.
Niti ja tvrdim tako niti biblija uci tako.
I onda mi kazi trezan si?
Mrzi me da presipam iz supljeg u prazno sa tobom.
O cemu da diskutujemo kada ti ne mozes ni da pogodis sta ko stvarno tvrdi ili sta biblija kaze?
Dosadno mi na ovaj nacin.

i ja smatram da je otkrivenje bespotrebno baš kao i start zavet za hrišćane.
ne mozemo mi tako znajuci
MATEJ 5,18 ... neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne crte iz Zakona, dok se sve ne zbude.
PO BILO KOM BIBLIJSKOM LEKSIKONU, PRAVOSLAVNOM, ILI KATOLIČKOM, TORA, TJ. ZAKON OZNAČAVA CEO STARI ZAVET, A NE SAMO PETOKNJIŽJE, A TO SHVATANJE JE, NARAVNO, NASLEDJENO OD JEVREJA.
TAJ KONTEKST HRISTOVIH REČI SU RAZUMELI HRIŠĆANI I U 1. VEKU (KAO NPR. 4. JEVANDJELJE 10,34 KOJE REFERIŠE NA PSALAM 82,6, ILI RIMLJANIMA 3,21 A sada se bez zakona javila pravda Božija, posvedočena od Zakona i Proroka, ILI PAK, 1. KORINĆANIMA 14,21 U Zakonu je napisano: tudjim jezicima i tudjim usnama govoriću ovome narodu, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod, POSLANICI KOJA REFERIŠE NA ISAIJU 28,11).
Dakle, nece nestati ni slovca dok se sve ne ispuni od PROROKA starozavetnih, ali neki bi da ih ukinu ili izopace kako bi nam nametnuli svoje lazne proroke - to je djavolski posao u dve etape bar, i zato su opasne tvrdnje kao tvoje.
Sto se tice da je apostolu Pavlu dato licno otkrivenje, pokusavam da nadjem tacan citat...

Glasnik.:

Сале

evo prostog pitanja, za vas dvojicu, ako hocete da debatujemo:

kada Hristos kaze: nece nestati ni jote, ni slovca, dok se sve ne ispuni, - jel on ima u vidu i knjigu proroka Jezekilja, da ili ne? jel znate vi koliko je ta knjiga JEZEKILJA podebela? jel cemo mi to sad da smandrljamo sve, gog=magog, i skratimo i izopacimo kao lazno otkrivenje, digest-iramo? ja necu, a vi?

pa ja se ne igram pogadjackih igara, sorry

jok, ja, ti si sve pobrkao i u isti kos strpo, pa bi sada da se igramo pogadjanja, a ja sam sve citirao.
Nista nisam strpao nego ti i ne razumes o cemu sam pisao.
Da si se barem u medjuvrenenu potrudio da naucis sta pise u bibliji i sta drugi veruju da bi mogao da diskutujes.
Ovako da te naucim sada da bi mogao samnom da diskutujes?
Ne.
Nemoj vise da mi dolazis takav...

Glasnik.:

Сале

kada Hristos kaze: nece nestati ni jote, ni slovca, dok se sve ne ispuni, - jel on ima u vidu i knjigu proroka Jezekilja, da ili ne? jel znate vi koliko je ta knjiga JEZEKILJA podebela? jel cemo mi to sad da smandrljamo sve, gog=magog, i skratimo i izopacimo kao lazno otkrivenje? ja necu, a vi?
koje slovce kad ima hiljade i hiljade zapisa.
meni to više zvuči kao da je crkva sastavljajući bibliju ubacila

Glasnik.:

Сале

kada Hristos kaze: nece nestati ni jote, ni slovca, dok se sve ne ispuni, - jel on ima u vidu i knjigu proroka Jezekilja, da ili ne? jel znate vi koliko je ta knjiga JEZEKILJA podebela? jel cemo mi to sad da smandrljamo sve, gog=magog, i skratimo i izopacimo kao lazno otkrivenje, digest-iramo? ja necu, a vi?
Da si citirao ceo tekst vidio bi.
A ti onako samo iz srcanja.
I onda da ti odgoborimo na nesto sto i sam ne znas kako glasi??

Takve stvari me ne zanimaji.
Ili znas sta pricamo ili necemo...

koje slovce kad ima hiljade i hiljade zapisa.
meni to više zvuči kao da je crkva sastavljajući bibliju ubacila
ma covece, jel se apostoli pozivaju i citiraju sz proroke, ali samo delimicno, da kazemo tu i tamo poneku recenicu? a sta cemo sa ostalim?
pa nije to nasa crkva sacuvala, nego jevreji, isti oni od kojih su i apostoli i Hristos

e, sada, radi se samo o tome da iz citata
MATEJ 5,18 ... neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne crte iz Zakona, dok se sve ne zbude.
Da si citirao ceo tekst vidio bi.
A ti onako samo iz srcanja.
I onda da ti odgoborimo na nesto sto i sam ne znas kako glasi??
stoji i citat... u stvari, evo sve komplet, da glasnik ne zvoca bzvz:
Matej 5,17Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Matej 5,18Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Matej 5,19Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome.

jel se ispunilo sve do slovca iz jezekilja? nije, jezekilj cak kaze tek kada dodje Sin Coveciji da onda prorokuje protiv Goga - pa jel dosao? Nije.

I sad ako ja hocu sve da naucim, a ne da ukidam i skracujem i izopacujem kao lazno otkrivenje, sta je vama do toga? vi nemojte da mi smetate, moje pravo da hocu da budem veliki, vasa stvar sto se zadovoljavate da budete mali, ako vam i to podje za rukom, ali da UKIDATE NE SMETE NI JOTU, niko nista nije ubacivao, nego je tako od pre Hrista, kada govorimo o SZ prorocima koji tek trebaju da se ispune, jer nisu se svi ispunuili do kraja prvim dolaskom.
Ili znas sta pricamo ili necemo...
ja znam, ali odgovori, jel se odnosi i na proroke kada kaze da ce sve ispuniti do poslednje jote?
ako se odnosi, jel se vec ispunilo? ako nije, zasto skracujte sa laznim otkrivenjem i brljavite?

Poslednja izmena:
aj opet
bibliju su sastsvljali tadašnji episkopi. sz nije u svakoj bibliji isti. otkrivenje i poslanica jevrejima ušli u kanon radi "mira u kući", gde je enohova knjiga...
dakle na koje se slovce misli?

aj opet
bibliju su sastsvljali tadašnji episkopi. sz nije u svakoj bibliji isti. otkrivenje i poslanica jevrejima ušli u kanon radi "mira u kući", gde je enohova knjiga...
dakle na koje se slovce misli?
kako na koje se misli? pa na starozavetno prorocko, koje se neko ispunilo prvim dolaskom, a neko ce se tek ispuniti drugim, ili do drugog, jedno po jedno slovce, ma cele knjige, jel vide koliko je debela knjiga jezekilja?

NAS stari zavet nismo mi sastavljali, hriscani, nego jevreji pre Hrista, TORA, ne znam o kojim razlikama ti sada, ali bar su proroci isti vecinom, mozda neki deo samo fali kod danila, bezveze teras mak na konac sada, pitanje je principijelno, npr. ako uzmemo Zaharija 13, delimicno se ostvario samo, sto sam ovde analizirao

https://www.geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic3

ILI KADA KAZE ZAKON A MISLI SE NA PROROKA ISAIJU, SVE JE TO TORAH:

1. KORINĆANIMA 14,21 U Zakonu je napisano: tudjim jezicima i tudjim usnama govoriću ovome narodu, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod, POSLANICI KOJA REFERIŠE NA ISAIJU 28,11).

SVE SU TO DELIMICNA ISPUNJENJA, A DELIMICNO JE OSTAVLJENO DA SE TEK ISPUNI, TJ IZVRSI - SVE
dok se sve ne izvrši.

Poslednja izmena:
ma covece, jel se apostoli pozivaju i citiraju sz proroke, ali samo delimicno, da kazemo tu i tamo poneku recenicu? a sta cemo sa ostalim?
pa nije to nasa crkva sacuvala, nego jevreji, isti oni od kojih su i apostoli i Hristos

e, sada, radi se samo o tome da iz citata

stoji i citat... u stvari, evo sve komplet, da glasnik ne zvoca bzvz:
Matej 5,17Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Matej 5,18Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Matej 5,19Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome.

jel se ispunilo sve do slovca iz jezekilja? nije, jezekilj cak kaze tek kada dodje Sin Coveciji da onda prorokuje protiv Goga - pa jel dosao? Nije.

I sad ako ja hocu sve da naucim, a ne da ukidam i skracujem i izopacujem kao lazno otkrivenje, sta je vama do toga? vi nemojte da mi smetate, moje pravo da hocu da budem veliki, vasa stvar sto se zadovoljavate da budete mali, ako vam i to podje za rukom, ali da UKIDATE NE SMETE NI JOTU, niko nista nije ubacivao, nego je tako od pre Hrista, kada govorimo o SZ prorocima koji tek trebaju da se ispune, jer nisu se svi ispunuili do kraja prvim dolaskom.

ja znam, ali odgovori, jel se odnosi i na proroke kada kaze da ce sve ispuniti do poslednje jote?
ako se odnosi, jel se vec ispunilo? ako nije, zasto skracujte sa laznim otkrivenjem i brljavite?
Kao sto rekoh.
Treba da ti objasnjavam da bu ti mogao da diskutujes samnom.

Tekst ima znacenje za tadasnje vreme i buduce.
Ispunile bi se i tada mnoge stvari da je Izrail ostao veran.
Ali ce se ispuniti na kraju kada simbolicki Gog krene na Bozji narod.

Isus govori sve sto je proreceno o njemu.
A ima jos mnogo toga.

Tekst ima znacenje za tadasnje vreme i buduce.
Ispunile bi se i tada mnoge stvari da je Izrail ostao veran.
Ali ce se ispuniti na kraju kada simbolicki Gog krene na Bozji narod.
Pa u tome i jeste problem, sto ti preskaces sadasnje vreme koje ti treba za tvoje lazne proroke, kazes moglo je onda, ali ce se ispuniti tek na kraju, a ne kazes sta cemo sa medjuvremenom, sa sadasnjim vremenom - -ono vam treba da promovisete vase lazne proroke, ukrali ste sadasnjost mnogim generacijama, i zato i imamo problem, sto je sve na hold-u, na cekanju! pazi, ja to ne zameram samo tebi i denominacijama, ja to zameram i nasoj crkvi, zasto ne uci isto sto i ja, da sve sto se delimicno ispunilo, treba do kraja da se ispuni od starozavetnh proroka, pa znamo da se decenijama posle Hristovog vaznesenja isunjavalo sa apostolima? zasto kazu da su se ispunila sz prorostva na Hristu, ako vidimo da su se ispunila samo delimicno, delimicno nastavila, i onda sve ODJEDNOM stalo, upravo ONDA kada su prihvaceni lazni proroci, na kraju 1. veka sa piscem laznog Otkrivenja, potom Didahi itd? to je pitanje i za riu, a ne samo za vas, za tebe i saleta, so
  • RIA77 you're invited, what do you say?
  1. Thanks for the invitation. I'm not sure whether I can but I'll check my calendar and let you know.
  2. THAT'S CONSPIRACY THEORY
  3. ?

Poslednja izmena:
Pa u tome i jeste problem, sto ti preskaces sadasnje vreme koje ti treba za tvoje lazne proroke, kazes moglo je onda, ali ce se ispuniti tek na kraju, a ne kazes sta cemo sa medjuvremenom, sa sadasnjim vremenom - -ono vam treba da promovisete vase lazne proroke, ukrali ste sadasnjost mnogim generacijama, i zato i imamo problem, sto je sve na hold-u, na cekanju! pazi, ja to ne zameram samo tebi i denominacijama, ja to zameram i nasoj crkvi, zasto ne uci isto sto i ja, da sve sto se delimicno ispunilo, treba do kraja da se ispuni od starozavetnh proroka, pa znamo da se decenijama posle Hristovog vaznesenja isunjavalo sa apostolima? zasto kazu da su se ispunila sz prorostva na Hristu, ako vidimo da su se ispunila samo delimicno, delimicno nastavila, i onda sve ODJENOM stalo, upravo kada ste prihvatili lazne proroke, na kraju 1. veka sa piscem laznog otkrivenja, potom didahi itd? to je pitanje i za riu, a ne samo za vas, za tebe i saleta, so
  • RIA77 you're invited, what do you say?
  1. Thanks for the invitation. I'm not sure whether I can but I'll check my calendar and let you know.
  2. ?
Opet presipanje u suplje.
Prorocanstvo Bog sam primenjuje na dva puta ne ja...ne neki proroci..
Bog kaze da bi unistio sve Izraileve neprijatelje da je Izrail ostao veran.
Ali sam Bog u bibliji kaze da ce unistiti neprijatelja Bozjeg naroda na kraju.
Ne kazem to ja ili proroci.

I kako da kazem da si trezan?
Ti ne znas ni o cemu pricamo.
Zato me mrzi da idem u dubinu i uopste.

Ja ne znam gde je problem ako sam postavio jednostavno pitanje, ali evo da preformulisem:

kako su se ispunila sz prorocanstva na Hristu sva, ne samo delimicno, neka, ako sam Hristos citira DANILA I KAZE ZA VREME 100 GODINA POSLE NJEGA:

KADA VIDITE DA VOJSKA OPKOLJAVA jERUSALIM, BEZITE?

Onda se nisu ispunila sva sz prorocanstva za vreme Hrista, nego neka i posle njega, samo sto su kasnije izronili mnogi lazni proroci, i zato ste svi skrajnuli sz svete proroke da date mesta tim laznim. Po meni to je sustinski problem hriscanstva, jesu li se ostvarila, ili nisu sva, samo neka sz prorocanstva, a potom ste ih blokirali da biste posli za laznim prorocima, od laznog otkrivenja koji izopaci jezekilja i mnoge druge sz proroke, didahij-ja koji proroke predpostavlja apostolima i redom dalje, do modernih osnivaca sekti.

Poslednja izmena:
Ja ne znam gde je problem ako sam postavio jednostavno pitanje, ali evo da preformuslisem:

kako su se ispunila sz prorocanstva na Hristu sva, ne samo delimicno, neka, ako sam Hristos citira DANILA I KAZE ZA VREME 100 GODINA POSLE NJEGA:

KADA VIDITE DA VOJSKA OPKOLJAVA jERUSALIM, BEZITE?

Onda se nisu ispunila sva sz prorocabstva za vreme Hrista, nego neka i posle njega, samo sto su kasnije izronili mnogi lazni proroci, i zato ste svi skrajnuli sz svete proroke da date mesta tim laznim. Po meni to je sustinski problem hriscanstva, jesu li se ostvarila, ili nisu sva, samo neka sz proirocanstva, a potom ste ih blokirali da biste posli za laznim prorocima, od laznog otkrivenja, didhaija i redom dalje.
Pa prorocanstva nisu ogranicema samo do Hrista.
Ovo opkoljavanje grada Jerusalima od Rimske vojskr se u istoriji desilo.
Jer je Isus prorekao unistenje jevreja, Jerusalima i Hrama.
Rimljani su opkolili grad i bez razloga odjedared se povukli.
Posle toga su svi hruscani pobegli i nisu se vracali.
2 god posle toga su Rimljani dosli ponobo i pobili preko milion jevreja, razorili grad, spalili hram.
Ostatak jevreja raselili po svetu.
Dok su hriscani ostali svi zivi.
Istoricari pisu da na daleko nisi mogao da nadjes neko drvo jer su Rimljani sve posekli i razapinjali jevreje.
Bilo je to more razapetih...

Isus Mesija.
https://biblija.serbianforum.info/t103-isus-je-zaista-mesija

Jevrejski istoricar Josif Flavije, u svom delu `JUDEJSKI RAT, u 11 poglavlju na 413 strani, i 13 poglavlju na 178 strani, opisujuci Rimsku opsadu Jerusalima 70 godine nove ere, kaze da su Rimljani tom prilikom posekli svo drvece u neposrednoj okolini grada i od njih napravili krstove na koje su svakodnevno razapinjali Jevreje koji su hteli da izadju iz grada i pobegnu.
On kaze da se cela okolina osecala na raspadnuta tela onih koji su visili na krstovima...

Back