ma covece, jel se apostoli pozivaju i citiraju sz proroke, ali samo delimicno, da kazemo tu i tamo poneku recenicu? a sta cemo sa ostalim?
pa nije to nasa crkva sacuvala, nego jevreji, isti oni od kojih su i apostoli i Hristos
e, sada, radi se samo o tome da iz citata
MATEJ 5,18 ... neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne crte iz Zakona, dok se sve ne zbude.
stoji i citat... u stvari, evo sve komplet, da glasnik ne zvoca bzvz:
Matej 5,17 | Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim. |
Matej 5,18 | Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši. |
Matej 5,19 | Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome. |
jel se ispunilo sve do slovca iz jezekilja? nije, jezekilj cak kaze tek kada dodje Sin Coveciji da onda prorokuje protiv Goga - pa jel dosao? Nije.
I sad ako ja hocu sve da naucim, a ne da ukidam i skracujem i izopacujem kao lazno otkrivenje, sta je vama do toga? vi nemojte da mi smetate, moje pravo da hocu da budem veliki, vasa stvar sto se zadovoljavate da budete mali, ako vam i to podje za rukom, ali da UKIDATE NE SMETE NI JOTU, niko nista nije ubacivao, nego je tako od pre Hrista, kada govorimo o SZ prorocima koji tek trebaju da se ispune, jer nisu se svi ispunuili do kraja prvim dolaskom.
ja znam, ali odgovori, jel se odnosi i na proroke kada kaze da ce sve ispuniti do poslednje jote?
ako se odnosi, jel se vec ispunilo? ako nije, zasto skracujte sa laznim otkrivenjem i brljavite?