medved_bg
Elita
- Poruka
- 15.540
------------------
Uklopili se, nema sta![]()
Moji roditelji (onaj post sa prve strane i opis žrtava tranzicije) su upravo tu proveli svoj radni vek. Znaš li da sam ja njima još kad mi je sa 16 godina prvi put zapalo da izdržavam celu porodicu, znači negde 96-97, govorila da beže iz te prokletinje i da se to nikad više neće dići? Meni je to još tada bilo očigledno.
A znaš kako je poslednjih par godina tamo? Smanjili su broj radnika, otpremnine, bla-bla. Rade neke manje poslove, nešto sklapaju, imaju neke kombinacije sa John Deer-om, uglavnom raducka se. Znaš kako se radi u pogonu? Šef mora da stoji pored radnika celo radno vreme. Ako ode na poziv direktora ili da preuzme vezu u kancelariji, posle 15 min radnici prekinu rad u pogonu, otvore rakiju, koje uvek ima par flaša i ode sve dođavola. Ako zapretiš otkazom, prete da će ti pobiti porodicu. Ne možeš da smanjiš platu jer je ionako mizerna. U suštini ne možeš ništa da uradiš.

I važnije im je njihovo pravo nego obaveza. Čista manipulacija i stvaranje dvostrukih standarda a izazvana lenjošću.