ГУБИТНИЦИ ТРАНЗИЦИЈЕ...

Ma neka nas nazivaju imenima kakvim hoce, samo da vise ne budemo u toj tzv. tranziciji, nego da konacno "istranzitujemo" i izbavimo se bede i siromastva. Meni licno ne smeta ovakav izraz, ali nije li ih sramota da se pred svake izbore "sete" ovog izraza i ulaguju se narodu, kao da ce sutra da rese sve probleme?

koliko ja vidim velika ali znaci velika vecina nasih gradjana potpadaju pod GUBITNIKE TRANZICIJE ...

i ja sam jedan od njih, od skole imam sss , poznajem dobro rad na racunaru cak znam i da ih popravljam i to sa lakocom i za MENE NEMA POSLA... nikako da nadjm pristojan posao, naime od kako sam zavrsio srednju skolu a to je bilo pre par godina nista nisam mogao da nadjem, pre tri meseca sam potpisao ugovor sa jednom BG firmom na 3 meseca i ovog meseca mi istice ugovor od 3 meseca ... plata mi je 230 eura i samo cekam taj 19. februar da me najure... sta ce biti posle samnom ja neznam, neznam dali da kupujem kartu u jednom pravcu za bilo koju zemlju koja bi da me primi ili da kupim konopac da se obesim...

eto... iz svog primera sam vam opisao kako se danas zivi u srbiji (NAMERNO MALIM SLOVIMA sRBIJA jer sam kivan na nju!!!) i koliko nam je tesko u ovoj mutavoj tranziciji...

dokle ce ovako ja neznam samo sve vise cujem od drugara da i stranci kada dodju ne nameravaju da nam daju vece plate , ponasaju se prema nama kao da smo jeftina radna snaga i izrabljuju nas kao zivotinje...

Sta predlazete konopac , selidbu ili pak dizanje neke nove revolucije???
Предлажем промене и отупљивање либералне тржишне економије која је све само не у интересу живота људи.
Дакле,сменити ову власт која је створила систем оваквим какав је.Па,ви клинци се убудуће не дајте преварити...
Још нешто.Својим незнањем и неискуством сте сами себи нашкодили,АЛИ и многим старијим људим који су остали без посла.Мислите о томе!!!

ma jedino ako su klinci nekog ostetili...
ne uvaljuj detetu krivicu, sram te bilo.

Не уваљујем ја њему кривицу,већ му говорим да својим избором грађани сносе део одговорности.Међу људима који гласају за ДС или ЛДП су многи изманипулисани тек свршени средњошколци и студенти.И они,иако зелени,морају да мисле о томе да и њихов глас важи једнако као и глас зрелог човека.Дакле,одговорност постоји и она се не може и не сме одбацити,већ се на то мора указивати.

Зато,још једном да напоменем,сваки пут кад сте чули преко медија(ако сте уопште желели да чујете) да је дошло до отпуштања људи(а мало је таквих вести било иако је река људи остала без посла) у оквциру транзиције,знајте да је и ваш дат глас садашњем режиму допринео таквој ситуацији.

Не уваљујем ја њему кривицу,већ му говорим да својим избором грађани сносе део одговорности.Међу људима који гласају за ДС или ЛДП су многи изманипулисани тек свршени средњошколци и студенти.И они,иако зелени,морају да мисле о томе да и њиов глас важи једнако као и неког зрелог човека.Дакле,одговорност постоји и она се не може и не сме одбацити,већ се на то мора указивати.

Зато,још једном да напоменем,сваки пут кад сте чули преко медија(ако сте уопште желели да чујете) да је дошло до отпуштања људи(а мало је таквих вести било иако је река људи остала без посла) у оквциру транзиције,знајте да је и ваш дат глас садашњем режиму допринео таквој ситуацији.

Ma daj, šta se ložiš, nema to veze sa strankom na vlasti. I sutra 100% radikalska vlada da se sastavi, misliš da bi bilo nešto drugačije? Nema tog čarobnog štapića.

Ako bog da Dinkic i DJelic ce da odu na dozivotnu robiju i da tamo lupaju kamen.
A one milione da im lepo uzmu i vrate tim gubitnicima.
E onda njih dvojicu i kamarilu oko njih da zovemo pravim gubitnicima.
Šta je bilo, nema više sive & crne ekonomije...Nema šverca benzina, cigareta...Nema krađe poreza...Teška vremena za muvare, slažem se:roll:
Ili da pojasnim -Muvaj ti, ali pritom plaćaj porez i čini to na odgovarajućem mestu8-)

sta da kazem o tvojoj logici pileta koje ne pamti dalje od juce.
sve firme iz kojih se otpustaju radnici propale su jos za vreme politicke vladavine milosevica. ali propale skroz... ostala je infuzija socijalne pomoci koja se zvala plata.

ovo sto podmeces ovom decku je tako perfidno i jadno da nemam reci.
u stvari imam, ali necu da me banuju. jos. 8-)

koliko ja vidim velika ali znaci velika vecina nasih gradjana potpadaju pod GUBITNIKE TRANZICIJE ...

i ja sam jedan od njih, od skole imam sss , poznajem dobro rad na racunaru cak znam i da ih popravljam i to sa lakocom i za MENE NEMA POSLA... nikako da nadjm pristojan posao, naime od kako sam zavrsio srednju skolu a to je bilo pre par godina nista nisam mogao da nadjem, pre tri meseca sam potpisao ugovor sa jednom BG firmom na 3 meseca i ovog meseca mi istice ugovor od 3 meseca ... plata mi je 230 eura i samo cekam taj 19. februar da me najure... sta ce biti posle samnom ja neznam, neznam dali da kupujem kartu u jednom pravcu za bilo koju zemlju koja bi da me primi ili da kupim konopac da se obesim...

eto... iz svog primera sam vam opisao kako se danas zivi u srbiji (NAMERNO MALIM SLOVIMA sRBIJA jer sam kivan na nju!!!) i koliko nam je tesko u ovoj mutavoj tranziciji...

dokle ce ovako ja neznam samo sve vise cujem od drugara da i stranci kada dodju ne nameravaju da nam daju vece plate , ponasaju se prema nama kao da smo jeftina radna snaga i izrabljuju nas kao zivotinje...

Sta predlazete konopac , selidbu ili pak dizanje neke nove revolucije???
Predlažem da se baviš unutrašnjom politikom u Sloveniji:arrow::!:

Gubi samo onaj koji se pravi da se nista ne desava i ne menja. Samo cu kratko crnohumorno da spomenem nasu himnu koja je vazila "do preljuce" koja je imala "... mi stojimo postojano, kao klisurine..." - i ne mrdamo ni malim prstom.

To sto je kod nas bilo svasta... najblaze receno "buka" od 1990. do 2000. to nam svakako nije pomoglo. Bilo bi nam nesto bolje, ali koliko?
Secam se da sam 2000. negde u leto gledao prilog na tv o Skodi i o tome kako su se lepo uklopili sa Nemcima. I o tome kako su '90 radili tek pola kolicine automobila od Zastave, a onda su bili vec 3 puta (sada 4 puta) jaci.

Znaci - 5. oktobar nije bio promena sama po sebi - to je bilo budjenje. Da objasnim to malo bolje.
Neko se probudio sam, 5 minuta pre budilnika. Neko sa budilnikom. Nekoga su i preko toga svojerucno probudili. A neko je popio kofu hladne vode preko glave.
Mi nismo daleko od kofe vode...

A svet se uveliko promenio. Sve te fabrike koje smo pravili bi sa ljudstvom koje je bilo uposljeno trebalo da snabdevaju bar 300 miliona ljudi svim sto im treba. Da samo napomenem da je za tako nesto potrebna najnovija tehnologija - za koju mora da se bude informaticki pismen i znati engleski.

Ono sto nam nisu rekli u skoli, a nisu ni na tv... Poneko je imao srecu da procita ponegde. Knjiga kaze.... Ono sve sto danas znamo za 3 godine je zastarelo (tehnologija) a za 5 godina je beskorisno. To znaci da za 40 godina radnog staza imamo bar 10 novih nivoa tehnologije kojima mora da se ovlada.
Kod nas je prosek da ono sto se naucilo u skoli (srednja/faks svejedno) vazi za do penzije. A nista ne moze biti dalje od istine.

Kao sto neko pre mene rece... ima srednju skolu, i zna oko kompjutera - vrlo slicno meni. Verovatno ima polozenu voznju... a i vojni rok odradjen.
Bio sam pozvan u uzi izbor.. u jednu firmu... stranu a ovde... i nisam ipak primljen. Ono sto kazu - menjamo tehnologiju svakih 6 meseci !!!!!!!
Moze lepo da se zaradi... ali bas zaradi. Radno vreme ima pocetak - a kraj je kada posao bude zavrsen. Ponekad i u sred noci... bez slobodnih vikenda... unapred rekose da ce biti svo dozvoljeno prekovremeno za mesec dana...

Kratko receno: ono sto je ogromna promena, a sto 99,9% ljudi ne zna ili nije mislilo o tome... Placenost rada je sve slabija. Pre 100 godina je bila dobra, sada je vec jako klimava... A proces ide u minus i niko ga ne dira ! A penzija uopste nece biti. Barem, ne drzavnih. Samo ono sto sami napravimo.
Ima tek par izuzetaka - ali vecina ce biti bedna. Srednja klasa ce nestati ne samo kod nas nego i u Nemackoj.

Imacemo samo ono za sta se sami izborimo. Samo nasim direktnim ucescem cemo napraviti ne samo brak i decu kao do sada, nego cemo se dobro razmisljati oko plata, penzija, zdravstvenog osiguranja... kredita....

Ona blazena neobavestenost po Bibliji je danas krajnje rizicna i opasna :!:

sta da kazem o tvojoj logici pileta koje ne pamti dalje od juce.
sve firme iz kojih se otpustaju radnici propale su jos za vreme politicke vladavine milosevica. ali propale skroz... ostala je infuzija socijalne pomoci koja se zvala plata.

ovo sto podmeces ovom decku je tako perfidno i jadno da nemam reci.
u stvari imam, ali necu da me banuju. jos. 8-)

Понашај се.Немој да си некултурна.
То прво...

Друго,све фирме нису пропале,то су глупости и "мантрања" тренутне олигархије да би се лакше остварио циљ нехумане приватизације.
Ја се сећам привредног узлета `99 године.Ту годину ни дан данас по продуктивност српска привреда није достигла.Мисли и о томе.

Ја се сећам привредног узлета `99 године.Ту годину ни дан данас по продуктивност српска привреда није достигла.Мисли и о томе.
joe, vidim ja da nisam adekvatno kvalifikovana za razgovor sa tobom... hc...

sto se tice propadanja firmi tokom devedesetih, ti si mozda ziveo na marsu, ali ja sam zivela ovde i vrlo dobro pamtim sta se desavalo. tako da nema potrebe da mi neko prica.

Понашај се.Немој да си некултурна.
То прво...

Друго,све фирме нису пропале,то су глупости и "мантрања" тренутне олигархије да би се лакше остварио циљ нехумане приватизације.

Da, to verovatno misliš na period kad je Mrkonjić terao ljude da prave mostove i puteve za džabe. Država nikad nikome ništa nije platila i firme propale....

To je ta produktivnost, je li?

Ti, kao i još neki radikali, da nešto napišeš, a to što to nema veze s mozgom, nije važno.

Hehehe, kakva komunistička filozofija... Ljudi su, pa zato treba da prave majmunima iste takve ljude koji žele da rade, a?
Eh Srbijo, nestani više...
k022.gif

Ako mi je stalo da niko u Srbiji ne bude nesretan i ako je to odlika komuniste - onda jesam.
Ima bezobraznih a ima i nesposobnih. S bezobraznima je lako, ali šta s nesposobnima, nekvalifikovanima ? Pobiti ili pustiti da umru od gladi ?
Da li vi sposobni i vredni pomišljate ikada šta sve gubi čovek koji nema posao, ne privređuje, ne zarađuje ? Milion ljudi koji nema nikakvu perspektivu - niko ih ne ceni, gube poštovanje okoline, padaju u depresiju ili se odluče da odu u beli svet, trbuhom za kruhom.

Da li vam je poznato da je više "odbeglo" u svet za ovih 7 godina nego u vreme zlog Slobe? Taj trend će se nastaviti nezavisno od toga ko bude bio na vlasti jer, destrukcija koju nam je uradio zapad, a pomogli i "tranzicionisti" je tako velika i duboka da sluti ispunjnje onog kletog proročanstva o toliko Srba kolko ispod jedne šljive. Plus bela kuga...
Nestaćemo a Hrvati neće morati da se muče da nas masovno kolju kao u WWII. Jedino ako im se baš bude žurilo ...A i šipcima će da svane ,,,

Država kojoj je stalo do nacije mora o svemu da vodi računa ili će i jedno i drugo nestati.

Da, to verovatno misliš na period kad je Mrkonjić terao ljude da prave mostove i puteve za džabe. Država nikad nikome ništa nije platila i firme propale....

To je ta produktivnost, je li?

Ti, kao i još neki radikali, da nešto napišeš, a to što to nema veze s mozgom, nije važno.

Mnogo se palis devojcice. Nisi dupetom mrdnula iz tog kazamata u kome zivis a sva si se nesto utripovala na eUropske vrednosti i ostale gluposti s'kojim ti isprase mozak. Sta ti bre znas o kapitalizmu? Nista. Zato sedi, jedan, i ne javljaj se vise sa tom kretenskom replikom "radikali ovo, radikali ono".

Doci ce sutra Nemac da te plati duplo vise nego sto te Srbin danas placa :P hoce hoce, na Q da te stavi, onako eUropski, dok ne crknes :evil:

Ako mi je stalo da niko u Srbiji ne bude nesretan i ako je to odlika komuniste - onda jesam.
Ima bezobraznih a ima i nesposobnih. S bezobraznima je lako, ali šta s nesposobnima, nekvalifikovanima ? Pobiti ili pustiti da umru od gladi ?
Da li vi sposobni i vredni pomišljate ikada šta sve gubi čovek koji nema posao, ne privređuje, ne zarađuje ? Milion ljudi koji nema nikakvu perspektivu - niko ih ne ceni, gube poštovanje okoline, padaju u depresiju ili se odluče da odu u beli svet, trbuhom za kruhom.

Šta sa nesposobnim i nekvalifikovanim? Pa da rade poslove koje mogu da rade. Fizikalisanje. Zašto ti ili ja da držimo na grbači nekoga konije ni za šta kvalifokovan? Da bi taj neko bio srećan i zadovoljan? Pa? Ja da ga držim srećnim? Ili ti? Daj, molim te... Poslova ima kako za kvalifikovane, tako i za ove druge, čak i više za ove druge.

Back