ГУБИТНИЦИ ТРАНЗИЦИЈЕ...

Mnogo se palis devojcice. Nisi dupetom mrdnula iz tog kazamata u kome zivis a sva si se nesto utripovala na eUropske vrednosti i ostale gluposti s'kojim ti isprase mozak. Sta ti bre znas o kapitalizmu? Nista. Zato sedi, jedan, i ne javljaj se vise sa tom kretenskom replikom "radikali ovo, radikali ono".
pazi, ovo je kretenska replika sto ti pises.
odakle znas gde ona zivi i da li je putovala ili cak zivela van srbije?
ne znas.
odakle ti znas koja su njena saznanja o kapitalizmu?
ne znas.

ali te to ne sprecava da napises ovo sto si napisao.
sto znaci da si ili glup ili lud.
treceg nema. 8-)

Ako mi je stalo da niko u Srbiji ne bude nesretan i ako je to odlika komuniste - onda jesam.
Ima bezobraznih a ima i nesposobnih. S bezobraznima je lako, ali šta s nesposobnima, nekvalifikovanima ? Pobiti ili pustiti da umru od gladi ?
Da li vi sposobni i vredni pomišljate ikada šta sve gubi čovek koji nema posao, ne privređuje, ne zarađuje ? Milion ljudi koji nema nikakvu perspektivu - niko ih ne ceni, gube poštovanje okoline, padaju u depresiju ili se odluče da odu u beli svet, trbuhom za kruhom.

Da li vam je poznato da je više "odbeglo" u svet za ovih 7 godina nego u vreme zlog Slobe? Taj trend će se nastaviti nezavisno od toga ko bude bio na vlasti jer, destrukcija koju nam je uradio zapad, a pomogli i "tranzicionisti" je tako velika i duboka da sluti ispunjnje onog kletog proročanstva o toliko Srba kolko ispod jedne šljive. Plus bela kuga...
Nestaćemo a Hrvati neće morati da se muče da nas masovno kolju kao u WWII. Jedino ako im se baš bude žurilo ...A i šipcima će da svane ,,,

Država kojoj je stalo do nacije mora o svemu da vodi računa ili će i jedno i drugo nestati.

Laci, lepo je to što ti pričaš.
Nekvalifikovani treba da se dokvalifikuju, nesposobni...u kojem smislu nesposobni?
Uostalom, sad najviše posla u Srbiji i ima za nekvalifikovane, fizičke radnike.
Pomenuo si odnos 3:1 i iskreno to i jeste realni odnos. Ali ne mogu trojica od četvorice da budu "pasivna prikolica", a jednako tretirani.
To je prosto nepravda, pa imaš reakciju tipa: a što ja da se cimam, boli i mene uvo, sad ću i ja kao i oni. I kakva je posledica po kolektiv i firmu i profit i plate?

Šta sa nesposobnim i nekvalifikovanim? Pa da rade poslove koje mogu da rade. Fizikalisanje. Zašto ti ili ja da držimo na grbači nekoga konije ni za šta kvalifokovan? Da bi taj neko bio srećan i zadovoljan? Pa? Ja da ga držim srećnim? Ili ti? Daj, molim te... Poslova ima kako za kvalifikovane, tako i za ove druge, čak i više za ove druge.
А,тако...добро.

Колико има незапослених са вишом или високом стручном спремом у Србији?Сви они имају посао?
Немају?Е,ако немају,мора да су неспособни,пошто су квалификовани.:)

pazi, ovo je kretenska replika sto ti pises.
odakle znas gde ona zivi i da li je putovala ili cak zivela van srbije?
ne znas.
odakle ti znas koja su njena saznanja o kapitalizmu?
ne znas.

ali te to ne sprecava da napises ovo sto si napisao.
sto znaci da si ili glup ili lud.
treceg nema. 8-)

Znam i jedno i drugo i trece.
Vidim iz datih komentara njena saznanja o kapitalizmu, sto znaci da i to znam.

Nisam ni glup ni lud, a i trece postoji.
Jos nesto ?

Ti se opet javi sa tako maloumnim komentarom, pa cu da te napusim k'o budalu koju konstantno glumis ;) ok

А,тако...добро.

Колико има незапослених са вишом или високом стручном спремом у Србији?Сви они имају посао?

Šta pričaš ti, pa to je sad neka sasvim leva priča. Joj. :roll:

Šta sa nesposobnim i nekvalifikovanim? Pa da rade poslove koje mogu da rade. Fizikalisanje. Zašto ti ili ja da držimo na grbači nekoga konije ni za šta kvalifokovan? Da bi taj neko bio srećan i zadovoljan? Pa? Ja da ga držim srećnim? Ili ti? Daj, molim te... Poslova ima kako za kvalifikovane, tako i za ove druge, čak i više za ove druge.

A sta ako je visokkvalifikovan? A takvih je puno medju nezaposlenima.

Jomini, sve je manje posla čak i za fizikalce. Posla koji bi se platio sve je manje, ili, stvaranje novih radnih mesta je toliko sporo da proždire čitave generacije. To nije mali problem, postojao je on i u Titovoj Yugi a kamo li danas posle svega ...

Tuga je što ne postoji empatija (osećaj, samilost, razumevanje) za nezaposlene. Mišković truli od bogaćenja a milion bi samo da živi od svog rada. Miško neće nesposobne, trudnice, eventualne trudnice, porodilje ...a ne voli ni da ih plati mnogo. Pa kolika mu je to ta nezasita ******? I njemu i ostalim multi-milionerima ?

А,тако...добро.

To su najveci gubitnici tranzicije, zato sto im se gazda sa 8 razreda os. skole dere kad god stigne iz komplexa sto nikad nece imati nikakav nivo, a ovaj mu dodje kao sluga, pa ga to zadovoljava na uvrnut nacin.

Dobro reče ,leva8-)
MjIxMi0tLTMxNTkzMi0tLTIw.jpg

:arrow:
C-H04skull.jpg

UbicaDecijegaLica: Znam i jedno i drugo i trece.

sta privatno je poznajes, pa znas gde je zivela i sta o cemu zna...?
ne mozes samo nesto da tvrdis, bez ikakvog objasnjenja, pa jos i da vredjas... mada, ti mozes, radikal si... to ti je u psiho-portretu.

UbicaDecijegaLica: Ti se opet javi sa tako maloumnim komentarom, pa cu da te napusim k'o budalu koju konstantno glumis ;) ok

cvok-cvok, usrala sam se od straha... (ja mogu da glumim, nema svako srece da bude originalna budala k'o ti) 8-)

Jomini, sve je manje posla čak i za fizikalce. Posla koji bi se platio sve je manje, ili, stvaranje novih radnih mesta je toliko sporo da proždire čitave generacije. To nije mali problem, postojao je on i u Titovoj Yugi a kamo li danas posle svega ...

Tuga je što ne postoji empatija (osećaj, samilost, razumevanje) za nezaposlene. Mišković truli od bogaćenja a milion bi samo da živi od svog rada. Miško neće nesposobne, trudnice, eventualne trudnice, porodilje ...a ne voli ni da ih plati mnogo. Pa kolika mu je to ta nezasita ******? I njemu i ostalim multi-milionerima ?

Laci, znaš šta je crnjak?
Što je kod tog istog Miška konkurs non-stop otvoren. Za raznorazne poslove u ovim marketima. Ne treba ni stručna sprema, nema uslova. I dalje nema dovoljno radnika.
Ok, on je životinja, male plate, sve to stoji. Ali za nekoga ko nema bolji posao ni u perspektivi, nema kvalifikacije, nema leba da jede, a takvih je tuga koliki broj, tih 15-20 hiljada je k'o kuća. A znamo da nisu samo trudnice među nezaposlenima, bilo bi nas 300 miliona.

Prilicno tacno.Zemlje tranzicije su playground za velike lovatore shto domace tako i strane..shto vishe haosa..to vishe odgovara lovatorima..u srbiji je opshti haos i put tranzicije je toliko spor da boli glava.
Srbija je zapala u veliku zamku , koja je duzhna samo sebi..kako?..ne mrda se , a ne mrda se zbog politike koju zastupa.Nece josh dugo se mrdnuti iz tog blata, a " nesposobni" za rad ce josh vishe da zaglibe u blatu.
Jake sindikate u srbiji je vredno pomenuti koliko i snezhanu sa svih sedam patuljaka

Није "лева прича".Видиш,ти кажеш: "Zašto ti ili ja da držimo na grbači nekoga konije ni za šta kvalifokovan? Da bi taj neko bio srećan i zadovoljan? Pa? Ja da ga držim srećnim? Ili ti? Daj, molim te..." , па се поставља питање да ли то значи да ћемо квалификоване ипак "држати на грбачи"?Или ћемо и једне и друге пустити да поцркају,а онда ћемо се послужити статистиком и рећи како смо силне демократе јер смо успели да смањимо незапосленост?:)

Није "лева прича".Видиш,ти кажеш: "Zašto ti ili ja da držimo na grbači nekoga konije ni za šta kvalifokovan? Da bi taj neko bio srećan i zadovoljan? Pa? Ja da ga držim srećnim? Ili ti? Daj, molim te..." , па се поставља питање да ли то значи да ћемо квалификоване ипак "држати на грбачи"?Или ћемо и једне и друге пустити да поцркају,а онда ћемо се послужити статистиком и рећи како смо силне демократе јер смо успели да смањимо незапосленост?:)

Pa ništa, ti onda uživaj što ti neka nesposobna vezara uživa na poslu dok ti na istom crnčiš da ga ne bi izgubio.
I vezare upadaju u ovu priču.

Видим овде су ствари кренуле у правцу као да су губитници транзиције само неквалификовани људи,
међутим, у великом броју "губитници транзиције" су и факултетски образовани високостручни људи,
чији је једини "грех" што нису жути...

Колико је само лекара по болницама и домовима здравља, бачено у запећак од "жутих" колега, и
колико инжењера, професора, уметника који нису режимски...

Кад треба неко да свира за нову годину, или на некој прослави на Тргу Репулике, ту су режимски
уметници Бајага и Гоца Тржан!!!
:evil:
Где је Кербер, где је Галија, где је Марија, где је Жељко Јоксимовић, где је ЈУ група,....?!

Жути су све успели да поделе и заваде, и народ и уметнике!

Back