Da li neko od vas ima tacne (nove) podatke o tome koliko je Nemaca poginulo u aprilu 1941?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
The initial German casualties, incurred in the invasion of Yugoslavia and Greece between 6 and 27 April 1941 were 932 KIA, 3,773 WIA, and 257 MIA. Then from 28 April to 22 June the occupation forces recorded no casualties. However, severe losses were incurred in the airborne assault on the island of Crete (20 – 31 May 1941). German losses were: Luftwaffe 1,032 KIA, 1,632 WIA, 2,097 MIA; Army (5. Gebirgs-Division) 321 KIA, 488 WIA, 324 MIA. The 5,894 lost in the battle for Crete accounted for 54.29 percent of the Germans total loss in the campaign.
From 22 June to 31 August 1941 German casualties were 67 KIA and 112 WIA, and average of just over 2.6 casualties per day. During this period popular uprisings erupted sporadically in areas occupied by the Axis forces – 7 July in Serbia, 13 July in Montenegro, 22 July in Slovenia, and 27 July in Croatia, Bosnia, and Herzegovina. All of these uprisings were suppressed with savage force. However, by early September 1941 the Partisan movement had taken strong hold in western Serbia and established its headquarters in Uzice (thus it was known as the ‘Uzice Republic’). The first major German anti-Partisan offensive, spearheaded by the 342. Infanterie-Division drawn from France, was directed against the Uzice Republic and lasted from about 1 September 1941 to 20 December 1941. On 29 November the Germans captured Uzice, and the Partisans withdrew to northeastern Montenegro and then to eastern Bosnia. German casualties totaled 149 KIA, 325 WIA, and 194 MIA, an increase to an average of nearly six casualties per day.
Major Percy Schramm, Foreign Military Studies, MS# P-011, German Statistical Systems, (Historical Division: HQ US Army, Europe, ND). p.118
Ibid., p. 131
U napadu na Uzicku Republiku je poginuo samo jedan Nemac,a dva su ranjena.
Bravo biseru! Alal vera,ovo ne moze svako da izlupeta ovako...stomak me zabole od smeha!
Ala vera tvoj mami sto te rodila takvog acragam, posto crpis istorijske cinjenice iz partizanskih filmova.
Jel to podaci za celu Jugoslaviju,ili Srbiju samo?
A jel ti stvarno mislis da su nemci ginuli i u Hrvatskoj i Sloveniji ... zaboga?
Balkan area, including Greece, from April 1941 to November 1944 24,267
Cifra od 24 267 do novembra 44 je vjerovatno tačna.
definitivno su ginuli u sloveniji i u hrvatskoj.
I ti si jos jedan iskompleksiran ravnogorac koji ne vidi dalje od svog nosa.I koji naravno ne moze iz sebe da izbaci gubitnicki mentakitet.Sta ja tu mogu da ti radim,pokusaj nekako toga da se oslobodis inace ti nema spasa.
Kazes da crpim istorijske cinjenice iz partizanskih filmova,e tu si se malo zajebao.Cak kad se pomislim mozda si u pravu,jer u partizanskim filmovima je 95% tacno ono sto je prikazivano.Ako nisi znao,ti filmovi su prikazivani i u inostranstvu i dobijali raznorzne nagrade (npr film `Bitka na Neretvi`,u kome se vide cetnici kako rame uz rame sa svojim vernim saveznicima ustasama,domobranima i Nemcima jurisaju na one koji brane svoju zemlju od okupatora),i kako to da niko tada nije rekao da je to laz?
Ne znam zasto vi ne snimite neki film o borbama cetnika protiv okupatora,kad ste toliko bili junaci?Daj snimite nesto pa da vidimo gde je to bilo i sta.Ali nemate sta da snimite!Ja tebe zalim i tebi slicne koji samo lupetaju gluposti ovde,uce nas istorije iz ravnogorske citanke i memoara cetnika koji su pobegli zajedno sa nemcima na kraju rata,pa sada prodaju muda za bubrege ovom narodu.
A jel imas nekoi podatak o nekakvim akcijama protiv Nemaca u Sloveniji , ili Hrvatskoj , al ne 45 , nego bilo koje druge godine ?. Jeli i tamo bilo 100 za jednog , ala samo u Srbiji ?
A jel imas nekoi podatak o nekakvim akcijama protiv Nemaca u Sloveniji , ili Hrvatskoj , al ne 45 , nego bilo koje druge godine ?. Jeli i tamo bilo 100 za jednog , ala samo u Srbiji ?
Moj pradeda je bio partizan u Slavoniji, i da, itekako su se borili i protiv nemaca i protiv ustasa. Imam jos uvek kojekakvih trofeja iz tog perioda. Nije bilo 100 za jednog, vec je bilo masovno pokatolicavanje... Ali to nije vezano za ovu temu.
gde . U sloveniji je bilo masovnog pokatolicavanja ? U Sloveniji se borio protv ustasa .... kao partizan ?