GSP Novi Sad

Da li ste zadovoljni gradskim saobraćajem u Novom Sadu?

• Da

glasova: 3 42,9%
  • Ne

glasova: 3 42,9%
  • Delimično

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7
Ja sam ubedjen da su ovo sranje sa busevima uveli jer imaju nameru da privatizuju GSP. Al retardirana uprava GSP ima mogu da se kladim jedno veoma uzano vidno polje. Stvarno me zanima dal' ce kasniti ljudi na posao, klinci u skolu, na fax, ispite i ostala sranja kada nagrne masa posle raspusta i krene skola. Mislim cekati par minuta da udjete u bus je van svake pameti, pogotovo sto nigde u civilizovanom svetu prednost nemaju osobe koju ulaze vec one koje izlaze iz bus-a!!!! Pre neki dan sam se vozio 4-om i cekao sam 5 minuta da izadjem i je****g busa!!!!! To je sramota!!! Postoji jos jedna stvar. Ako uhvate nekog bez karte, vozac dobija 5000dinara kaznu, tj smanjuje mu se plata za 5K dinara, drugi put, 20% manja plata a treci dobija sut kartu sa posla!!! Koji djavo onda sluzi dobilna kontrola!!!! Takodje, druga su izbacili iz busa jer nisu mogli da mu vrate kusur ( 500din je imao i nista sitno ), tacnije nisu mu dozvolili da udje!!! Zaista sumnjam da se retardi koji su doneli takvu odredbu voze Bus-om!!!! Takodje, pricao sam sa jednim vozacem bus-a ( njih nimalo ne krivim ) imaju zabranu da koriste klimatizaciju ( ma kakva ona blia ) jer time stede potrosnju goriva!!! Debilizam, al sta ocekivati od kaubojske drzave!!!

Pre neki dan kod Konkordije...
Otvori dvojka srednja vrata i dva momka (oko 91. godista) pokusavaju da udju. Jedan uspe, a drugi ne i sad ovaj sto je usao izadje na prva da ne bi ostavio svog druga. Posle 10-ak sekundi taj sto je usao (a potom i izasao iz busa) se vraca i pita vozaca da li njih dvojica mogu da udju i vozac ih 'ladno nije pustio?!?!?!?!
Da li su imali kartu? Pa to je verovatno mnogo manje bitno...

Za sve ovo krivicu snosi Ds buduci da je Gsp javno preduzece , ne razumem zasto im uopste daju ogromne subvencije , donacije itd kada ovi i ovako koriste monopolski polozaj da odredjuju cene koje prevazilaze trzisne,usluge su im veoma lose ali naravno imaju armiju zaposlenih sa ogromnim platama ,sve se na kraju prelama preko ledja gradjana

Ja sam ubedjen da su ovo sranje sa busevima uveli jer imaju nameru da privatizuju GSP. Al retardirana uprava GSP ima mogu da se kladim jedno veoma uzano vidno polje. Stvarno me zanima dal' ce kasniti ljudi na posao, klinci u skolu, na fax, ispite i ostala sranja kada nagrne masa posle raspusta i krene skola. Mislim cekati par minuta da udjete u bus je van svake pameti, pogotovo sto nigde u civilizovanom svetu prednost nemaju osobe koju ulaze vec one koje izlaze iz bus-a!!!! Pre neki dan sam se vozio 4-om i cekao sam 5 minuta da izadjem i je****g busa!!!!! To je sramota!!! Postoji jos jedna stvar. Ako uhvate nekog bez karte, vozac dobija 5000dinara kaznu, tj smanjuje mu se plata za 5K dinara, drugi put, 20% manja plata a treci dobija sut kartu sa posla!!! Koji djavo onda sluzi dobilna kontrola!!!! Takodje, druga su izbacili iz busa jer nisu mogli da mu vrate kusur ( 500din je imao i nista sitno ), tacnije nisu mu dozvolili da udje!!! Zaista sumnjam da se retardi koji su doneli takvu odredbu voze Bus-om!!!! Takodje, pricao sam sa jednim vozacem bus-a ( njih nimalo ne krivim ) imaju zabranu da koriste klimatizaciju ( ma kakva ona blia ) jer time stede potrosnju goriva!!! Debilizam, al sta ocekivati od kaubojske drzave!!!

....ne mogu da verujem....:eek:

*** ovi nisu normalni...

I shta rece Renegade 80 dinara za Veternik? Ju ju.....
I meni zesce smeta ovo samo sa prvim vratima,mislim dobro iskreno ja se jesam pre svercovala stalno,placala samo ponekad, ali to cekanje, sad mozda nije strasno ali tek kad dodje zima....Sad im je doslo vreme da se izivljavaju i to koriste,i to za kontrolu,ne shvatam zashto je koji moj potrebna,ja ne vidim nacin da neko moze neopazen da udje i da ne plati,ali ovo sa cenama njihovim je :evil::evil:

Тема је замрла па да је мало оживим. Како вам се чини градски превоз после 2 месеца од увођења (не)реда, тј. акције „Ред је“?

Могло би то да успе на неким линијама, али не на свим линијама и не у свако доба. Нпр. у петици је немогуће возити од 13 до 16 сати јер је гужва толика да људи остају на станицама јер не могу да уђу у аутобус, а ГСП не жели да пошаље дугачке аутобусе, већ увек соло. Деси се понеки дугачки, али се то може на прсте набројати. То је моја највећа замерка на градски превоз.

Red je... Da me vozač autobusa ne pokupi na pešačkom kad šetam sa devojkom a pored žena gura kolica sa bebom... Svi smo prelazili na zeleno... Red je da mu tad glavu prepolovim...
Red bi bio da su pametnije prišli problemu, sa nekom razvijenom strategijom, a ne s neba pa u rebra: nećemo puštati iza...
Red je da ako ja platim kartu da i onaj drugi plati... Treba uvesti kao nekad dugačke buseve sa konduktersim pultovima u zadnjem kraju, kao '90-ih...
Red je mnogo toga, ali je činjenica da ovde nema reda...

Red je... Da me vozač autobusa ne pokupi na pešačkom kad šetam sa devojkom a pored žena gura kolica sa bebom... Svi smo prelazili na zeleno... Red je da mu tad glavu prepolovim...
Red bi bio da su pametnije prišli problemu, sa nekom razvijenom strategijom, a ne s neba pa u rebra: nećemo puštati iza...
Red je da ako ja platim kartu da i onaj drugi plati... Treba uvesti kao nekad dugačke buseve sa konduktersim pultovima u zadnjem kraju, kao '90-ih...
Red je mnogo toga, ali je činjenica da ovde nema reda...
Milane, sine, ti baš vodiš neki ne tako uobičajen porodični život !!! :lol:

Kod pozorista kad cekam osmicu (prema Naselju) u poslednje vreme redovno ulazim na neka ne-prednja vrata. Znaju i vozaci da je to nemoguce ispostovati.
Inace poceli su da salju kontrolu u buseve; za dva dana dva puta su me "uhvatili".

Pa neka 'vataju. To im je posao. Ako neko ne plati kartu treba da plati kaznu. Ako ništa drugo ono bar zbog onih koji redovno plaćaju. Ali, maltretirati 20-30 ljudi da čekaju u redu da izađu ili uđu zbog 2-3 "švercera" zaista nije poslovno (a bogami ni malo prijatno). Šta očekivati tek kada krene ružno vreme (a tu je, samo što nije zimica)? Kiša, sneg, vetar, bljuzga i štošta još će samo dodati pravi ugođaj vožnje gradskim prevozom "našeg" JGSP-a. Gospodo, da li ste razmišljali o uvođenju privatnih prevoznika u gradu? Ne, a i zašto bi, jer bi vas za manje od pola godine "sa'ranili". To što bi građani možda imali mogućnost izbora i (sigurno) što bi dobili povećanje kvaliteta pružanja usluga za vas nije bitno. Bitno je da se "glavonje" iz "vlasti" motaju po raznim gradilištima kako bi obezbedili poene za predstojeće izbore. Ovce ima ko da šiša. Zar nije malo bljutavo i samo ime preduzeća: JAVNO GRADSKO saobraćajno preduzeće? Javno? Hmmmmm.....

Pa neka 'vataju. To im je posao. Ako neko ne plati kartu treba da plati kaznu. Ako ništa drugo ono bar zbog onih koji redovno plaćaju. Ali, maltretirati 20-30 ljudi da čekaju u redu da izađu ili uđu zbog 2-3 "švercera" zaista nije poslovno (a bogami ni malo prijatno). Šta očekivati tek kada krene ružno vreme (a tu je, samo što nije zimica)? Kiša, sneg, vetar, bljuzga i štošta još će samo dodati pravi ugođaj vožnje gradskim prevozom "našeg" JGSP-a. Gospodo, da li ste razmišljali o uvođenju privatnih prevoznika u gradu? Ne, a i zašto bi, jer bi vas za manje od pola godine "sa'ranili". To što bi građani možda imali mogućnost izbora i (sigurno) što bi dobili povećanje kvaliteta pružanja usluga za vas nije bitno. Bitno je da se "glavonje" iz "vlasti" motaju po raznim gradilištima kako bi obezbedili poene za predstojeće izbore. Ovce ima ko da šiša. Zar nije malo bljutavo i samo ime preduzeća: JAVNO GRADSKO saobraćajno preduzeće? Javno? Hmmmmm.....

Pa naravno da oni ne zele konkurenciju , cene su im previsoke i trebalo bi im ukinuti apsolutno sve subvencije ,dotacije iz gradskog budzeta i uvesti konkurenciju pa neka propadnu ili pruze kvalitetniju uslugu i budu konkurentniji a gradska vlast je pala na ispitu

Poslednja izmena:
Ne slazem se sa vama.GSP u Novom Sadu je sasvim OK.

Obrazlozi sta je to ok? Cene astronomske ,usluga nikakva , troskovi su im minimalni imajuci u vidu da Ns je grad veoma gusto naseljen i pritom ima malu povrsinu dakle za 10 min stizes sa jednog kraja grada do drugog ,cena za prigradski saobracaj je pljacka pogotovo Veternik i Futog gde je jeftiniji taxi prevoz ,imaju monopol , armiju zaposlenih , cene preko trzisnih a ogromne subvencije i dotacije iz gradskog budzeta primaju

Poslednja izmena:
Dovoljno je porediti Bg i Ns , uze podrucje Bg ima 360 km2 a Ns zajedno sa Petrovaradinom i Kamenicom 120km2 cena karte ista , za udaljenija naselja u Bg kao sto su Sremcica,Borca ,Ovca cena je 60 din a u Ns do Veternika 80 din koji je 5 km od centra udaljen ,Futog 100 din ,drugo gustina naseljenosti u Ns je 2 000 st.\ km2 a u Bg 480 st.\km 2

Kralj zna znanje... :D

Šah-mat! :D

p.s. ja se sećam kad je karta bila 3,5 dinara... Ybt, koliko sam mator...
I onda su 25.12. povisili na 5, navodno zbog praznika, i nikad nisu vratili... I tad je to bilo: wooow, 5 dinara karta, nema šanse...

isplativije kupiti litar dizela,pa se voziti do npr:faksa i nazad...a jos ako idu kola na plin,onda je banja...ima jedan preduslov...treba posedovati kola...zato je bicikli prava stvar...a i studentska markica se isplati za nedelju dana...580 dinara...

Back