GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Nisam imao dovoljno sluha. Otkrio si moju dugo skrivanu tajnu Katilju jedan.

Hm .. vidim Accordo i Katilj se neshto zakachili oko shtimanja ....je u pitanju javni sukob u povoju.

Ma kakav sukob. Accordo ima izvanredan sluh, blizak apsolutnom . Stvar je u tome da se Pashchad nikada nije potrudila da nabavi zvucnu viljusku ili bilo kakav rekvizit za stimovanje, niti smo imali standardno nastimovani instrument (poput klavira, harmonike, usne harmonike ....) u blizini. Jednostavno, nije nam bilo bitno. Ceh je placen u studiju.

Ne ubacujem se ako nemam nishta da kazhem, prokomentarishem ili
prilozhim.
Pogotovo se ne bih upushtao u shtimovanje, jer sam pocheo da se shtimam po propisu
tek pre tri godine, kada mi je to postala zadnja briga na svetu. Ono shto sam primetio
od kako se shtimujem shtimerom je da NIJEDNU stvar ne mogu da otpevam.
Pa sad ti vidi.
Ne bih se usudio cackati po Accordovom sluhu, on je verovatno jedini od svih nas koji ga je imao.

Poslednja izmena:
Ne ubacujem se ako nemam nishta da kazhem, prokomentarishem ili prilozhim.
Ne bih se usudio cackati po Accordovom sluhu, on je verovatno jedini od svih nas koji ga je imao.

Mi smo prijatelju Prdim-u zajedno sa ZIGZAG-om od prvog dana na ovom forumu sto je vec preko dva meseca, pa smo se uprkos nashemu mladalackom duhu malo istrosili.
Vreme je da malo danemo dushom i unidjemo samo kada imamo reci sto pametno, tu si u pravu.
Accordov sluh je uvek bio osnova njegovog svirackog umeca, niko nikada nije stimovao gitare tako dobro kao on, niti skidao solo deonice iz prve kao sto on znade da radi.
Accordo ne daj se provocirati:ok:

Zabrljivko je ovde najveci umetnik. I SCHLUS!

Hvala Neutro sine, volim i ja tebe...

Oduvek sam sebe voleo smatrati umetnickom dushom i umetnikom zhivljenja.
Ponekad bi mi to ishlo dobro, ponekad ne...
Umetnik?
Ne, ja sam samo jedan od onih koji se oduvek znali pronaci kvalitetnu skupinu ljudi
i kanalisati njihov talenat i energiju.Stabilna osrednjost i sigurnost koju imam u svemu sto radim(osim montiranja decijeg krevetca) mi je uvek overavala ulaznicu.
Mozda ja i jesam okupio Paschad, ali definitivno su Sale i Dejan trebali odigrati glavnu ulogu u toj nadarenoj skupini.Ali vrag ne miruje,Deki je napustio poprishte borbe i nijemi agitator je morao otici u prvu liniju fronte.Ostalo je legenda.....

Hvala Neutro sine, volim i ja tebe...

Oduvek sam sebe voleo smatrati umetnickom dushom i umetnikom zhivljenja.
Ponekad bi mi to ishlo dobro, ponekad ne...
Umetnik?
Ne, ja sam samo jedan od onih koji se oduvek znali pronaci kvalitetnu skupinu ljudi
i kanalisati njihov talenat i energiju.QUOTE]

To se sada zove menadzer, ne?! Ili mozda "sam svoj majstor" posto ti kao umetniku nazovi 'menadzer' nije ni bio potreban. Ma chovek - car, bre!

pritinabp3.jpg

ZiguZagu, zar ti ne begase od Fendera kao djavo od krsta? Cak se secam kako smo "pljuvali" ja po Gipsonu ti po Fenderu.

Eh, mnogo je godina proshlo pa je mozhda vreme da se neke stvari priznaju.
U tim ranim godinama moje adolescencije StatusQuo je imao stanovitog utjecaja na moju mladjanu psihu.
One nijhove Telecaster gitare su mi se mnogo bile dojmile - zvuk, oblik, shmek ...

A Stratocaster? Ko je ikada mogao da pljuje po Stratu?
To bi bilo isto kao pljuvati po Hendrixu, shto bi bilo neoprostivo svetogrdje.
'Pljuvanje' po Fenderu? Samo glupave mladalachke bravure.

Ipak mi Les Paul ostaje najmilija od sviju mojih 6-zhichnih ljepotica.

Poslednja izmena:
Dragi ZigZag...
Divne gitare, narochto ona djusakustichna...
Ja sada slusham samo Cigane... Rozenberg trio i to...Kolichina dushe u njihovoj muzici nemerljiva je sadashnjom tehnologijom...
Shto se shtimanja i shtimera tiche moj brat koristi specialen gitarski najnovi model...
http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=GT120&category_id=5
a ja koristim orkestarski model...
http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=OT120&category_id=5

Shto se pojachala i procesora tiche tu je sada Roland zakon... Vidim da svi studiji u svetu koriste BOSS
GT7 procesor i Roland amp...
Za akustichnu gitaru zakon je...
http://www.rolandus.com/products/productdetails.aspx?ObjectId=559&ParentId=57
sa nekim mic...
http://www.shure.com/ProAudio/Products/WiredMicrophones/us_pro_PG81-XLR_content
ili slichno... Piju vodu i razne sondice koje sam dao u ranijem linku... koje se lepe ili ugradjuju...
http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Pickups:_Guitar,_acoustic.html
Josh i ako ovo neko pogleda... znachu da nisam 35 godina ljubavi prema zvuku spr*ao u prazno...

Poslednja izmena:
Kazhi mi koja je ovo gitara... ima elektroniku i raspored kao les pol
telo je kao neki stari gretch
po kolicini ukrrasa bi rekao da je rucno pravljenja
gretch nije, jer gretch ima potenciometar na donjem rogu, to im je zastitni znak

Kao i uvek tvoja je dedukcija nepogreshiva po pitanju muzichkih instrumenata (i suxhuka).
Gitara je Antoniosa. Nepoznata firma. Jeste ruchni rad.
Ali neqete verovati chiji je rad. Vijetnamski !?!?
Potomak nekog VijetKong heroja otkrio talenat za gradnju gitara i violina.
Kad sam je video totalno sam se bio odushevio mahagonijem, majstorskim radom, luxuznim finishom i sedefnim detaljima po najljuqoj Gretch tradiciji.

Donesem je ja kuqi a zhena da popizdi.
"Zar josh jedna gitara? Gitare na sve strane! Ionako ih nikad ne svirash!
Samo bacash pare na tvoje gitare, dzidze i motore.
Kad qesh veq jednom da odrastesh?"

Ja naravno ne zborim ni rechi. Kako da joj objasnim kad zhenska glava ne razume?

Poslednja izmena:

Back