GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Hvala za reklamu, odusevljen sam kao i nekoc. Stvarno si odlican. Kako te ne uvatise posle ove reklame da snimis joste nesto?

Ponudishe mi naredne, 1998me godine da izadjem LIVE na direktan prenos
sa drzhavne svechanosti koja se zavrshavala valcer - balom pred ondashnjim predsednikom Turske Demirelom, kao i snimanje jos jedne "znacajne" reklame, a ja ti se tog jutra
tushiram i padnem u kupatilu, te me hitna pomoch odvede u bolnicu gde se probudim sa cvorugom na glavi, potpuno oshamuchen i bez mogucnosti da bilo kome ishta javim,
tako da produkcija u panici brzhe bolje odvede "rezervu" u igru.
Tada sam reshio da kupim mobilni telefon, koji danas drzhim uglavno zatvorenim.
Dobio sam onda ponudu da igram glavnu ulogu u jednom igranom filmu - gluhonijemog
plivacha. Bacim se ja na plivanje 2-3 meseca ne bi li verodostojno ushao u lik, medjutim niko
da se javi. Nazovem reditelja i pitam "sta je, snima li se?" a on mi kazhe sav depresivan
"Neko mi je prochitao scenario pre mesec dana", pokrao ga skoro 80 % i taj se film
upravo snima u tudjoj produkcji. Film je snimljen i zove se "Kayakçı" - veslach.
To je izmenjeno - ne plivach nego veslach.
Tako ja ispushih velike uloge. A da sam igrao epizode - igrao sam, ali to je samo hobi.
Ne beshe kısmet (sudjeno) - sto bi rekli Turci. Kao tebi sa Zhilnikom.

Poslednja izmena:
Upravo instaliram stariju verziju Mac OS-a na jednu particiju , tako da cu imati GarageBand...

Stariji GarageBand bi trebao da radi sa Mac-OS 10.3. (10.5 je najnovija verzija).
U programu qesh naqi kolekciju svih moguqih i nemoguqish bubnjeva, basova, sintova i slichno.
Aplikacija istih je drag&drop na timeline.

Shto se tiche ucrtavanja nota, to neznam poshto ne umem da ih chitam.
Taj deo uvek preskochim, al pogledaqu ...

Klavijaturu povezhi preko USB - nishta MIDI.
Samplovi koji su u sklopu GarageBanda su vishe nego adekvatni za snimanje demoa.

Ako snimash glas, gitaru i slichno, tikni na opciju "Monitor On" na desnoj strane glavnog prozorcheta
(zaokruzheno crveno na prilozhneoj slici).

Ako ti zatreba pomoq kontaktiraj me na imejl.

Dz(K)K... Da se ne bi patio idi na
http://www.apple.com/ilife/garageband/#magic
pa odgledaj primere... mada je ovo igrachka, koja nema upotrebnu vrednost zbog kasnije sinhronizacije u pravom studiju... Naime ide se na to da ono shto se radi u HomeStudio mozhe da bude upotrebljivo kasnije za formiranje pravog snimka... Pri tome treba voditi rachuna o nivoima zhivih inst.... Moje iskustvo je da s ne treba mnogo brinuti o farbama i da ne treba koristiti EQ, to se sve radi kada se semplovi pretvore u wave, a to se radi u Logic Pro za MacOS ili NUENDO 4 za PC... Swmplovi koji se koriste moraju biti shto boleg kvaliteta, a prilikom pisanja pozheljno je uklj. quantizaciju na vrednost najmanje korishchene note...
Uffffffffff... Od ovog mozhe da se rikne... Ali pozdravljam inicijativu... koja che dovesti do konstruktive rasprave, bez prozivki... i gde mozhemo da izmenimo mishljenja...

Dz(K)K... Da se ne bi patio idi na
http://www.apple.com/ilife/garageband/#magic
pa odgledaj primere... mada je ovo igrachka, ...

GarageBand jeste igrachka u poredjenju sa LogicPro ili Nuendo, ali bogme opaka igrachka.

Vredi napomenuti da je ovde nekoliko dosta uspeshnih indi albuma snimljeno koristeqi GarageBand.

Ne verujem da DrKatilj ima u planu da svoje GarageBand fajle doteruje kasnije u profesionalnom studiju,
ali da napomem da se iste mogu otvarati u LogicPro za daljnju doradu/ produkciju.

Poslednja izmena:
Prihvatam kritiku Prdivoja, i mogu da razmoslim o istoj. Tesko mi je, medjutim, da komuniciram sa Zabrljivkom, i sve mi je teze da citam njegove priloge. Ako pricamo o gasenju foruma, sto se mene tice, ja znam zbog cega mi se ne mili da se javljam.

Nego, ne znam zashto, ali eto dobih blagi dojam stanovite netrpeljivosti izmedju nasha dva cenjena drugara.
Hm .. ma sigurno sam ja to loshe protumachio zar ne Zabrljivko i Katilj?

GarageBand jeste igrachka u poredjenju sa LogicPro ili Nuendo, ali bogme opaka igrachka.

Ne verujem da DrKatilj ima u planu da svoje GarageBand fajle doteruje kasnije u profesionalnom studiju,
ali da napomem da se iste mogu otvarati u LogicPro za daljnju doradu/ produkciju.

Naso sam sta mi treba. Voleo bih da se obucim za LogicPro ili Nuendo, ali slutim da mi trebaju meseci. Mozda jednog dana, kada se vratim na normalnije poslove.

Accordo svaka chast za Tommy Emmanuel link na youtube.

Nikada chuo nisam do sada, ali eto zahvaljujuqi tvojoj preporuci ...
Nepojmljiva tehnika, energija, dinamika, humor, still ...
Shta da kazhem, totalno sam ostao bez teksta. Hvala ti josh jednom.

...BTW...Tommy Emmanuel koristi trzalicu koja je zakachena za palac... Bio je skoro u Bgdu i radio sam snimke sa koncerta...
Kompletan post.... koji koliko ja znam josh nije izashao ali su ga lepili na snimak koncerta poshto su mi trazhili WorldClock sync...

Poslednja izmena:
Ideja je bila da se posranci koji se plashe letova avionom u chekaonama uljushkaju u jednolican,smirujuci ton i beskrajno spor ritam klavira i sinta.
Ne znam da li je na arerodromu to ikom pomoglo, ali moja cerkica ge definitivno slusha sa ogromnom paznjom, uspavljuje je i smiruje joj grceve.Jednom da vidim neke prakticne koristi od muzike.Toplo preporucham...[/QUOTE]

On je i koncertnu turneju za taj album drzao na aerodromima.

Vidim ja da ste se svi nesto bacili na tehniku, a to meni predstavlja spanska sela, a i interesi su mi otisli na drugu stranu. Pre neki dan sam chetovao za Zuletom o svemu i svacemu, uglavnom opste teme, zivot, kola i sl. Evropsko prvenstvo je u toku, tipujem na Holandjane, a bilo bi interesantno da cujemo sta ostali misle o tome, pobednik dobija bozu, o nacinu isporuke cemo se vec dogovoriti.
U subotu sam bio u Prizrenu sa sefom (Pieter Feith) i odrzavao se Roadshow pod nazivom Lets go to Europe. Naleteh na Migjena (Gjurmet) koji je pio pivo sa Blerimom u kaficu pored Bistrice. Sedoh sa njime, podsetismo se starih momenata i jedva nekako odoh dalje, ne zbog piva, vec sto je Migjen insistirao da ostanem. Zbog veoma nam dobro poznatih organizatorskih sposobnosti, predstava bi pomerena, te nas nekoliko ode sa Piterom na pivo i cufte kod cuvenog Syle u Prizrenu. Na Roadshow-u bese i Xen sa brotom mu Muhom, radili oko razglasa i svirali. Nakon sluzbenog dela, apet se vratismo u istoj ekipi, plus dva muska, minus Adriana na pivo, cufte i futbal Spanija-Svedska. Rezultat bese 1-1 i tad rekoh, poznajuci im kurvinski metalitet, a i sposobnosti napadaca Vilje i Toresa i da ce se Svedi umoriti te da ce Spanija da pobedi, na sta Lorik rece da ostaje nereseno. Igrao se zadnji minut i vec su me svi gledali u stilu da sam se zajebo, kad eto ga Vilja svirnu im drugi. Svi me pogledase ocima punim divljenja. Posle se rasturismo kud koji i usledi ona dobro znana kosovska rock scena, sve je ostalo isto kao nekoc, Xeni i Muha jos uvek sviraju iste pesme u istom stilu, jedino za pohvalu bese mlada prizrenska grupa sa pevacicom, a i atmosfera bese dobra, onako orijentalno rokerska. Odusevio me Prizren verovatno zbog toga sto je to jedino mesto na Kosovu koje ima dusu, to je stvar mentaliteta, tabijata, ili neceg drugog. Hiljadu kafica na dvesta metara, ljudi gostoljubivi, prica se na tulifar jezicima, pije se pivo i rakija, jedu cufte, ljudi opusteni, bas kao neko mesto iz proslosti u kome zivite i u biste se vratili. I na kraju poslovica (Prdim je na ljubaznu molbu moze prevesti, kako bi uzivali u carima turskog jezika) Gote giren semsije acilmaz, o ima dve tacke, a s i c one kukuce nadole.

I na kraju poslovica (Prdim je na ljubaznu molbu moze prevesti, kako bi uzivali u carima turskog jezika) Gote giren semsije acilmaz, o ima dve tacke, a s i c one kukuce nadole.

"Göte giren şemsiye açılmaz"
znachi doslovno
"KISHOBRAN U DUPETU SE NE OTVARA !"
iliti
KISHOBRAN KOJI JE USHAO U DUPE SE NE OTVARA.

Meni je jedna od najdrazhih:
"Sikilmiş götünun muhabbeti olmaz" - "O izje*banom dupetu se ne raspravlja"

i ona

"Ekersen kaktüs, bekleme üzüm" - "Ako sadish kaktus, ne chekaj grozhdje."

Back