GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Zato su se kroz celu istoriju covecanstva i cenili pripovedachi.
Treba ispricati pricu..
Dali je prica verodostojna, koga se to tice.
Kome ce prica biti ispricana?
Ovakvi forumi su zamenili logorske vatre....

Brate zabrljivko, sechas li se Svoje rechenice:
"TAA - TOT- SHU je bio mudar i mudroschu svojom izborio najbolje mesto uz vatru..."

Ja sam inspirisan tom rechenicom nekad davno napisao kratku prichu "IZA PRUGE".
Pocinjala je (posle legendarnog uvoda o TAA TOT SHUU) recenicom:
"Druge, sushne godine, odjezdio je pod goruchim nebom duzh bele linije.
Josh dva treptaja gledala je za njim, a onda odvojila lice od ceste.
"Unuko moja" - rece deda - "vratiche se on."

"Nece".

"Hoce. Vratice se i doneti priche."

Jahao je dugo, dugo. Do kraja svetlosti.
A onda jos duze, do prestanka goriva.

"Verni druzhe" - rekao je kolima i ispalio metak u mashinu....

itd.

Poslednja izmena:
Brate zabrljivko, sechas li se Svoje rechenice:
"TAA - TOT- SHU je bio mudar i mudroschu svojom izborio najbolje mesto uz vatru..."

Chovece, tu sam potpuno zaboravio...
Ishlo je nesto ovako:
.......dok je govorio, a mi smo ga slushali .I puno godina kasnije dok je pustinjski pesak prekrio njegovo telo
a ja zauzeo njegovo mesto uz vatru, poceo sam da shvatam zakon

Ne secam se bas tacno ni kako je ishla ona:Vidimo se na tronu..

Poslednja izmena:
Druge, sushne godine, odjezdio je pod goruchim nebom duzh bele linije.
Josh dva treptaja gledala je za njim, a onda odvojila lice od ceste.
"Unuko moja" - rece deda - "vratiche se on."

"Nece".

"Hoce. Vratice se i doneti priche."

Jahao je dugo, dugo. Do kraja svetlosti.
A onda jos duze, do prestanka goriva.

"Verni druzhe" - rekao je kolima i ispalio metak u mashinu....[/B][/SIZE]

itd.[/QUOTE] Ovo me mnogo podseca na zen price koje si mi jednom prilikom poklonio u kojima je neprevazidjena bila prica o Monahu, tigru i jagodi sa krajem ... a kako je samo bila slatka.

Prijatelju SEVAND
Ne budi lenj vec procitaj neke od mojih prethodnih dopisa te dodaj ono shto nedostaje
(recimo onaj prevod o Panduru koji hvata klinca da krade ili onaj pad preko zbuna na drugi januar jedne davne nove godine)...

Poslednja izmena:
Prijatelju SEVAND
Ne budi lenj vec procitaj neke od mojih prethodnih dopisa te dodaj ono shto nedostaje
(recimo onaj prevod o Panduru koji hvata klinca da krade ili onaj pad preko zbuna na drugi januar jedne davne nove godine)...
Prijatelju ZABRLJIVKO,
Prevod o panduru i klincu je bio na engleskom i glasio je Keep you stealling any more, A?
- NOOOU
- AAAAAAH
A onog drugog janura se ne secam stvarno. Secam se neceg slicnog, mada nisam 100% siguran jesi li i ti bio tu. Sedeli smo na platou Boro i Ramiza i pili. Odjednom mi pade na pamet J.D. i ja poceh da trcim i dozivam to ime. U tom momentu, Peca koji je otisao da se olaksa, primeti me i sa coldom u ruci poce da juri za mnom i jos usput je pisao. Kad to videh, od ocaja, prsnuh u smeh, a Peca me dohvati i rece, budalo jedna da te nisam uhvatio, slomio bi se niz stepenice.

Scena za Zigijem i prilog o njegovog neunistivosti. Idemo Zule, Zigi i ja pored cuvenih prodavnica kod 4. stuba, 22. decembar, Krasa i sajdzije, a nadole su isle stepenice prema Novitetu, Grmiji, Elektru itd. Kako smo se priblizavali stepenicama, Zigi se zalete da ga nosimo na ramenima preko stepenica. Zule izmace rame, a Zigi prelete i nas i stepenice, pade dole, mi sidjosmo da vidimo sta mu je bilo, Zigi skoci na noge i onako copajuci, otrese se i rece, ***** vam materina, sto me zajebaste, zamalo da izginem. Zule se posle toga kurvinski smejao prema meni, a ja, posto nisam mogao da izdrzim, iako sam to pokusavao zbog toga sto mi bese zao Zigija, prasnuh u smejanje, na sta je Zigi jos vise popizedo i krenuo zurno od nas, onako copajuci, te smo ga nas dvojica jurili da mu objasnimo da se Zule slucajno krenuo posto je mislio da ga neko zove, prica, ma koliko neubedljiva bese, delovase na Zigija, koiji je jos uvek gundjao, ali se smirio.
Slicnih dogadjaja za Zigijem bilo je i na futbalu na platou Boro i Ramiza. Joka je uvek birao Zigija, koji iako nije imao veze sa futbalom, uvek se ustremljivao, ne na konzervu, vec na igraca. Ponekad bi uspeo da skrlja nekog, ali je uglavnom izvlacio deblji kraj i sam se razbijao. Imao je slabiju konkurenciju, uvek na suprotnoj strani, Saleta, koji ipak nije bio bas toliko sklon pogibeljnim i samo pogibeljnim startovima na konzervu i protivnickog igraca. Slicni dogadjaji u vezi sportova slede...

... i samo pogibeljnim startovima na konzervu i protivnickog igraca. Slicni dogadjaji u vezi sportova slede...

Prijatelju SEVAND
Fudbal sa konzervom, BRAVO na secanju i prici, lepo sam se nasmejao...
Niko da nastavi temu o pokeru koji je cinio jednako vazan element nase institucije kao i muzika koji sam probao da zapocnem par dana ranije...
Ko se seca kako je SALE stavio shtednu knjizicu na ulog da bi dokazao neku glupu teoriju da se dupliranjem uloga uvek moze dobiti na ruletu, i jedva se spasao u poslednjoj ruci.
Zaboravio je da je rec o progresiji a da uvek postoji gornji limit novca igraca(onaj ko je beskonacno bogat nece ni da kocka):think:

Poslednja izmena:
Prijatelju SEVAND
Ko se sea kako je SALE stavio shtednu knjizicu na ulog da bi dokazao neku glupu teoriju da se dupliranjem uloga uvek moze dobiti na rulet, i jedva se spasao u poslednjoj ruci.
Zaboravio je da je rec o progresiji a da uvek postoji gornji limit novca igraca(onaj ko je beskonacno bogat nece ni da kocka):think:
Nesto se secam toga, a cini mi se da sam ja sa Musom bio kod njega i nakon te epizode dosli kod Saleta, ili tako nesto. Secas li se kad smo igrali poker u paru, da zaradimo za Malboro, picu i pivo. Najvise sam voleo kad uzmemo pare od Amera, koji je ceo zivot za nesto skupljao, na kraju je cicijasenjem na pokeru gubio. Dosta cesto nam je uspevalo, ali ponekad smo gledali ljude koji jedu, piju i puse. Secam se i jedne izreke sa pokera, ne znam da li je Tairova ili tvoja Lakse je uzeti suzu iz nosa no dinar iz oka. Ja sam ih imao za Loru Zapevase jutrom petli, sad se igra igra Betli, Svanuo je novi dan, evo nama Crven ban (pop erac).

Poslednja izmena:
Prijatelju ZABRLJIVKO,
Scena za Zigijem i prilog o njegovog neunistivosti. Idemo Zule, Zigi i ja....
Najbolji dokaz ZIGGY-jeve neunishtivosti ipak jeste ozhiljak koji i danas ima na podlaktici a zaradio ga je udariom napona od 12000 V dok je kao mali pokushavao da iscupa zhicu iz zida te od nje napravi djitku...
ZIGGY prilozhi kao dokaz fotografiju oziljka, bas kao shto ja prilazhem neke albume koji ni ja neznam kako zalutashe u moju kolekciju.
Neka svako uzme shto je njegovo pa smo kvit.

Prilozi

• ploce.jpg
    ploce.jpg
    40,3 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
... dosli kod Saleta, ili tako nesto. Secas li se kad smo igrali poker u paru

Teorija je bila mnogo glupa. Sale je baci na rulet knjizicu na kojoj je bila suma ekvivalentna sadasnjih 1500E i dobio u zadnjoj ruci, te povratio gubitak.
TO mu je bilo zadnji put da se kocka. Naprasno je prestao. Nikad vise ga nije vuklo ni najmanje da igra poker, ili rulet, ili automate. Za razliku od Zareta koga je strast spopala o25-30.

Original postavio Dziber (Katilj) Katunar
...Sto pokazuje da je secanje selektivno i da se, ... Samo zivimo u iluziji da se secamo svega.

Ne samo to, nego i ono cega se secamo je selektivno u svakoga: Pitaj tri coveka o istom dogadjaju, svako ima svoju prizmu ... dogadjaje u kojima sam bio kivna i izrabljena zrtva procitao (s njene tacke) kao da sam bio poslednji mamlaz, krivac za sve nedache i pokvarenjak koji ju je debelo zajebao i izrabljivao.
[/SIZE]

Katilju, Seqanja blede kazhesh. Naravno. Eto ja na primer nikako ne mogu da se setim incidenta kada sam, sudeqi po Accordovoj pripovesti, glavom razbio Dejanov novi luster skochivshi od sreqe shto je BSK Bujanovce spichio pobedonosni gol FK Donje Merdare. Eto godinama sam se pitah odakle mi jedan ozhiljak na temenu, i na kraju nadjoh odgovor preko interneta (oduvek sam govorio da internet ima odgovor za sve) ((:)))

--------------------

Prdim Glasno, verujem da svi mi imamo slichna iskustva, mada od kako me zrelije godine okrutno stigoshe, kontam mozhda nisam i bio toliko 'innocent' u tim nekim ljubavnim i socijalnim havarijama koje mi koske izglodashe u zadnjih 20 i kusur godina. Oni koji su gledali Spinal Tap (rock band parodija) mozhda qe se setiti detalja kada je jedan od likova bio totalno zasrao motku i umesto da se brani, prihvati odgovornost te reche:

"Here's my ass, I want you to kick it.
I am not asking you, I am telling you.
Kick my ass 'cos I fucked up!

Ovih dana i ja tako gledam nekako. Mirnija mi glava.

---------------------

Zabrljivko, kad veq prichamo o memoriji i o poznavanju fudbala, evo ti jedan detalj iz davne 1974. (imali smo po 11-12 godina) kada se Jugoslovenska reprezentacija plasirala na Svetsko futbalsko prvenstvo u Minhenu:
Selektor: Miljan Miljaniq,
11orica na zelenoj livadi:
1. Enver Mariq, 2. Ivan Buljan, 3. Dzemal Hadziabdiq, 4. Brane Oblak, 5. Josip Katalinski, 6. Bogiqeviq, 7. Ilija Petkoviq, 8. Stanislav Karasi, 9. Ivica Shurjak, 10. Jovan Aqimoviq, 11. Dragan Dzajiq.

Ne diraj mi u fudbal, Hendixa i u Tita! :wink:

Poslednja izmena:
ZIG ZAG, sajt izgleda odlichno, ali LINKOVI NE RADE! Ne mogah da poslusham nishta!

Proveri da li imash najnoviju verziju QuickTime plugina ili iTunes.
Sve numere su u AAC/MPG4 formatu, koje stariji media plejeri ne kontaju.
MPG4 chak i na 64kb/s audio kompresije (shto koristih za vebsajt) zadrzhava veoma dobru reprodukciju.Odlichih se na ovu kombinaciju zbog brzheg punjenja vebsajta, poshto bi sa starim MP3 od 128 kb/s punjenje bilo veoma sporo, a ne mozhesh ga sabiti vishe jer zvuchi uzhas.

Web sajt je josh uvek u povoju. Treba josh dosta koda da prochistim, ali u principu bi trebao solidno da radi sa svim browzerima.

Kao umjetnik umjetniku, hvala na pohvali dizajna.

Tada je Enver Marich odbranio Millerov penal!

Tachno! Selektivna memorije ili ne, to nije bitno.
Detalj je istorijski tachan i chinjenichno potkrepljen!

Accordo, Katilju,
Da li qete izazvati smak sveta svojom fudbaskom znanoshqu?
Sudbina planete je na vama! :!:

Seqa li se iko kada je Jugoslavija igrala u Belfastu 1976te Protiv Severne Irske?
Poshto smo ih pocepali na njihovom terenu, Drazhen Jerkoviq na kraju utakmice skida gaqe do kolena i pokazuje svoje skromne, ali hrabre genitalije podivljaloj Irskoj publici i time izaziva ozbiljan medjunarodni incident.
Divnih li vremana. Ovih se dana nema muda za takve viteshke ispade.

Poslednja izmena:

Accordo, Katilju,
Sudbina planete je na vama! :!:

Seqa li se iko kada je Jugoslavija igrala u Belfastu 1976te Protiv Severne Irske?

Moram da priznam da ne bih znao da nabrojim reprezentaciju sadasnju, sve da mi daju da citam spisak pogresio bih negde, a kamoli te daleke 76. Naravno, secam se nekih imena koji su postali legende jer je tada fudbal i uopste sport bio posteniji i viteskiji nego danas gde od jednonedeljne plate Bekamove mozes da prehranjujes citav grad Etiopijske dece godinu dana. Ali secam se nekih stvari koje su na mene ostavile veliki utisak. Tada je harala ABBA i ako sam nekad voleo neki pop zvuk to je bio taj. Mislim da je tandem kompozitora Ulvaeus- Anderson bio jedan od najboljih na svetu ikada. Takodje je martin Scorceze snimio The Last Waltz oprostajni koncert grupe za koju niko nije ni cuo do tada (The Band) jer su uglavnom bili prateci muzicari svima koji su nesto znacili u muzici tih godina. Cetvorostruki album cekao sam danima da stigne u robnu kucu i prvi sam ga kupio sigurno. A posle sam ga slusao naredne cetiri godine. Takodje mi se cini da je upravo te godine pocela da se vrti Boemska rapsodija. Upravo pre neki dan mi je bila Anci, drugarica iz Praga, inace vec pomenuta u prici o spotu za Hortenziju. Bila je sa detetom pa sam ja malo uzeo gitaru, prvo svirao decje pesme, pa malo pop, pa presao na rok da bih zavrsio mini koncert upravo Boemskom rapsodijom koju smo svi zajedno i uglas pevali Anci, Slavica, Ivce, Ceca, moje dve cere Iva i Anisja i Dina Ivcetova a klinac po imenu Simeon upijao je u tisini po prvi put u zivotu muziku onako bebasto nesvestan da mu vec menjamo zivot i da ce je i sam pevati za trideset godina.

Accordo, Katilju,
Sudbina planete je na vama!/QUOTE]

Moje fudbalsko znanje doseze do cinjenice da je Lato (Poljska) bio AGILAN, a njegov kolega JANOSCIK (Poljska) LUCIDAN.
ACCORDO, kao vrstan poznavalac, znao je i imena rezervi tog istog tima Poljske, sa Svetskog prvenstva 1978 - bili su to ZAMENKO, RESERVA i PRIPOMOC, fudbaleri koji, nazalost nisu imali veliku minutazu na tom prvenstvu

Pravi kishni dan u Beogradu, kao u pesmi MULTI (link na #335 ):

AAAAAAAA
Kishni dan, staklo na prozoru se muti
i sve je ...
EEEEEEEE
Kishni dan, djivdjani pod strejama su kruti
i sve je, i sve je multi
AAAAAAAAAA
Kishni dan, pada danas, padache i sutra
i sve je ultra

Malo znam o nastanku ove pesme koja nikada nije prestajala da se svira na reportoaru Paschadi?
Kada je prvi put svirana u zivo, u Klubu negde 82-83 OKAC je rekao Zharetu u ushicenju: KAKVA STVAR !!!!!
Dojmila mu se bluz shema sa nekim sedmicama.

Poslednja izmena:
.... je harala ABBA i ako sam nekad voleo neki pop zvuk ...

Kad je veq rech kod pradavne 1974te, da pomenemo chuveni Evrovizijski festival u Brightonu kada je ABBA pobedila pesmom Waterloo.
Moj matori gleda one dve ribe na ekranu i mrmlja pod bradu:
"Kako bi ih pocepao ove dve sa ljuti ljezet ..."
shto ja onda nisam bash razumeo al' sam nasluqivao smisao njegovih nezhnih misli.

Eto, 34 godina kasnije, Evrovizija je u Beogradu. Ovde sva javna glasila samo to pominju. Evrovizija je u principu festival idiotske muzike, al vecheras sedim kuqi i gledam gostoljubivost koju qe Beograd pruzhiti Evropi, u nadi da qe mozhda sa tog fetivala izaqi neka nova ABBA (shto sumnjam).

-------------

Pesmu MULTI pamtim kao kroz maglu mada dobro pamtim originalnost i blesavost te glupe pesme .. Dok smo se ja i mnogi oko mene palili na ljute rifove Zeppelina i Black Sabatha, Pashchad su birali drugi muzichki put koji je meni onda bio chudan, mada veoma drag. Ludi Zharetov smisao za humor je objashnjavao sve i rashchishqavao neke moje dileme o muzichkom pravcu koji Pashchad onda odabrashe.

Kazhem Zharetov iako ustvari mislim na celu ekipu. Ipak je Zhare moj najstariji drug svih vremena, chovek koji me je uveo u svet Hendrixa, Credenca i Bowia, otprilike iste godine kada su ABBA i nasha fudbalska reprezentacija pruzhali naciji toliko sreqe i optimizma.

Poslednja izmena:

Back