GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Ti si zvao Raku da nam se pridruži. Kako nije znao gde je Suzana , izašli smo da sačekamo njega i devojku mu.

ULIS
Zadnji put sam video Raku negde 1987me, kada je pohadjao pilotsku skolu u Surchinu.
Dosao je iznebuha nochu na moj faks i nasao me u filmskoj montazhi, gde sam nesto
prchkao. Te noci smo citali "Urlik Uma" Alena Ginsberga kod mene na gajbi, a Raka se
pokrio chebetom u strahu da ne postane homoseksualac, jer ga je dojmila poema
"Molim te gospodaru" istoimenog. Kasnije sam samo jos jednom, za Novu 199*. i neku
dobio od njega razglednicu iz inostranstva sa Hemfri Bogartom na slici, a na poledjini je pisalo:

"Ovde mi je ovako:
1)PUSTARA
2)LOVAC NA JELENE
3)LET IZNAD KUKAVICJEG GNEZDA

Voli te Raka"

Od tada nisam vise nista cuo o njemu.

Poslednja izmena:
Secas se kako smo se pozdravljali kada si se iz svoji poseta Pristini vracao Beogradu da skupljas nove materijale za naredni dolazak(slicno Gorancima kada par puta godisnje odu u Brod iz svih lkrajeva pa se okupe u lokalnoj kafani)?

Na slikama ispod su
1. Dejanova oprostajna zurka pred vojsku i seobu u Beograd
2. Djafce i Zhare kako pushe na brdu pored Tehnicke skole[/ sad znam zasto je slika mutna, doprle Zaretove carape blizu objektiva, te se od isparenja i kiseline od istih i objektiv zamutio]

Zig
Nesto me bas interesuje sviras li i dan danas ili si batalio?
Ako sviras reci koju, ako si batalio?
Pa preslusacemo te stare snimke..

Momci, she en krat, izvinite shto me nema. U vremenskom sam cajtnotu u piz** mat**inu.

Zabrljivko, nishta nisam batalio. Sviram povremeno. Razbijamo rock nas nekoliko koji uspesmo da sachuvamo besni duh, a i malo kose. Snimanje nishta, ali zato svirke kao nekada - 120 decibela 50°C pod rasvetom.

Prdim Glasno, ti me pita shta radih u Engleskoj sve ove godine.
Snimi link kad stignesh pa nam raci shta mislish.

http://www.mac-experts.co.uk/Intro.html

Accordo, obzirom da si fazonu elektronske muzike snimi Electro na prilozhenom linku.

Dziber Katilju, snimi pesmu Fine Line na http://www.mac-experts.co.uk/WAtS.html.
Maglovita verzija Cara Dushana uradjena 200 godina posle koncepcije nasheg originala.

Sevand, jesi li josh uvek zhut kakvog te svi pamtimo? Nadam se da jesi.

Sajt josh treba da se dokreshe i da se pochisti, al nadam se da qe vas se sadrzhina dojmiti. Vashi komentari ...

Evo,sad sam hteo da instaliram jos fotografija. Imam sigurno jos dvadesetak interesantnih ali kad pokusam kaze mi da sam presao svoju kvotu. Da li se ovo jos nekome desilo? Dziberu da posaljem tebi ove fotke, sve sam ih smanjio, pa ih postavi ti, a?
Nisi dobro procitao, mora da si opterecen drugim stvarima, broj u jednom stavljanju fotografija je 5. i slovima pet komata.

Nisi dobro procitao, mora da si opterecen drugim stvarima, broj u jednom stavljanju fotografija je 5. i slovima pet komata.

Ko se seca kako se zvao matori koji je jedno vece banuo u vikendicu i posto je prvi put u zivotu video kasetofon pevao u njega improvizovane umotvorine citavu noc?
KOD VAGONA PADALA BOLBONA
.....
Snimci sa tih proba kruze i danas...

Sevand bab', taj problem sam resio uz pomoc Nese jos pre tri strane ( sto se da videti iz mase prilozenih fotografija). Pa kako se uvati za ovo moje pisamce, zivota ti, od toliko zanimljivih priloga?

Zabrljivko, covek se zvao Raša Kutlačić. Jedne noci kad su Paschad vezbali od ponoci, sa sve opremom a seljaci mislili da je kraj sveta krenuo bas od Golije i govorili jedni drugima kako u planini nesto tutnji, Rasa Kutlacic, razrooki cica, prljav, plavih ociju,u staroj seoskoj odeci i opancima, gustih razbarusenih obrva, sav naheren, ma kao da je izasao iz Majstora i Margarite, nasao se usred planine na 1600 metara posle ponoci. Gde je krenuo i kako je smeo to je pitanje, al da ih je sve prepao, kada se njegov lik pojavio prilepljen na prozorsko staklo, jeste. Veci stra' su oni doziveli od Raše nego selo od Zucinih bubnjeva i Zaretovog basa. No, kako su Paschad voleli izazove uveli su djavola na casicu razgovora i pica. Jos jedan momenat kada je trebala da nastane pesma a nije. Eh, propusti,propusti. da ih nije bilo Paschad bi imala 150 a ne 145 pesama.Zabrljivko, moram priznati da se ne secam da je pevao u kasetofon.
Ajde Prdim Glasno, ubaci Domacu kratku.

Рашо Кутлачић је име старца који је бануо у викендицу недге око поноћи, баш кад смо причали о вампирима и кога смо испраћали једно 5-6 пута.

SALE, IZVINI STO SMO TI KRALI PLOCE. BILI SMO MLADI I NEISKUSNI. DANAS BI UKRALI JOS STOSTA OD POKRETNOSTI, A I OD NEPOKRETNOSTI.

TVOJA PASCAD
ја се од овога дистанцирам, јербо се плоче у то време нису крале, већ позајмљивале, али се никад више нису враћале, и моја колекција била је десткована, али времена су била таква.

ULIS
Zadnji put sam video Raku negde 1987me,
Od tada nisam vise nista cuo o njemu.

Priča o onome šta se desilo Raki nije priča za forume.
On i ja smo, maltene, prohodali zajedno, išli u iste razrede u osnovnoj školi
i gimnaziji.Počeo je da studira građevinu pa smo imali neka zajednička predavanja.
Imao je (valjda još uvek) veliko srce. Poslednji put smo se videli početkom
devedesetih.

Sevand bab', taj problem sam resio uz pomoc Nese jos pre tri strane ( sto se da videti iz mase prilozenih fotografija). Pa kako se uvati za ovo moje pisamce, zivota ti, od toliko zanimljivih priloga?

Нисам јуче уопште отварао интернет, јербо смо га шљакали све у '16 и онда сам видео питање на које рекох да ти помогнем, а да ић нисам видео наредне стране, но ти ћеш ми као друг, надам се то опростити, ако треба отпеваћу ти и "Опрости ми папе". Немојте да се чудите што куцам ћирилицом, јербо сам јуче радио нека документа на њој, тако да се полако привикавам на то.

Да ли се неко сећа здравица са Нове године код Таира (ономад кад се износио скршени умиваоник, а комшије које су се враћале кући, уз неизбежно "Сретна нова!, додавали и весело било момци,? Једна од њих била је Поздравимо Кинга нашег друга, док бић сева као куга. За оне који се не сећају тога, или нису били тамо, асоцијација за Кинга је Жифра. Сећам се да смо Сале и ја отишли нешто код њега да спакујемо поклоне и да смо некако дошли до Жифрине јакне, и тамо испаде Кинг (за непознаваоце прилика из тог времена и за оне који су заборавили, становита марка је производила презервативе, или како смо их тад популарно звали, куртони). То вече је Жуле (не знам да ли је био и Медија, не јавно гласило, већ човек, наш другар из генерације) дувао некинешто у кади и како је нормално био го, Зиги, тад је био са Елидом, која је имала пратњу у виду брата Емила, је попиздео на њега, уз речи како можеш да се тако понашаш да те моја девојка види голог. У нормалним ситуацијама Зиги би се придружио Жулету, али, да ли због Цвете (Елиде) или због жакета (Емил), Зиги се вероватно једини пут у животу понашао згражавајуће по питању дувања траве.

Poslednja izmena:
Једна од њих била је Поздравимо Кинга нашег друга, док бић сева као куга. За оне који се не сећају тога, или нису били тамо, асоцијација за Кинга је Жифра.

Ajde sad, lepo caskamo i zabavljamo se (osim Dzibera koji nesto isteruje oko nekih albuma sa 25 godina zakasnjenja), ali ne moramo se sada prisecati svake pogane sitnice.Ako se vec prisecamo svega i svacega mozemo se prisetiti i nekog pada preko zivine ograde drugog januara 1979, u prisustvu stamenite J.D.????:rotf:

Poslednja izmena:
Ja to ne znam. Ali rado bih se prisetio epizode lomljenja jedne od kugli novog lustera u Dejanovom stanu. E sad ne mogu da se setim ko je sve bio, u svakom slucaju neko od Paschadi i Zigi koji je glavni junak ove price. Kod Dejana nisu bili matorci pa se malo caskalo i zezalo. U nekom trenutku neko je upalio televizor i isla je neka tupava utakmica velikog znacaja za ispadanje iz zonske c lige donjeg podunavlja . U svakom slucaju niko nije bio zaljubljenik u fudbal, ali je FK Donji Je..c postigao gol i Zigi je skocio, kao od srece, udario u luster izbio kuglu, pokusavao da je uhvati sve do poda i nije uspeo. Slomio je tek postavljeni luster. Posto smo bili u tim godinama kad nas je bolelo uvo za sve okolo pokidali smo se od smeha. Enigma je ostala kako je Zigi uspeo da skoci do lustera kad je sedeo na podu nogu podvucenih ispod precage niskod stola u dnevnoj sobi. I ne mogu da se setim ko je bio osim Zigija i Dejana nikako. Da li se uopste neko seca ovoga? Da li se i Zigi seca?

Zigi je skocio, kao od srece, udario u luster izbio kuglu, pokusavao da je uhvati sve do poda i nije uspeo. Slomio je tek postavljeni luster. Posto smo bili u tim godinama kad nas je bolelo uvo za sve okolo pokidali smo se od smeha. Enigma je ostala kako je Zigi uspeo da skoci do lustera kad je sedeo na podu nogu podvucenih ispod precage niskod stola u dnevnoj sobi. I ne mogu da se setim ko je bio osim Zigija i Dejana nikako. Da li se uopste neko seca ovoga? Da li se i Zigi seca?

Mislim da se ja secam,ZIGGY slomio luster na fudbalu!!!! a kada bi ga neko pitao da nabroji 3 fudbalera verovatno bi rekao
PELE,RONALDO,(Duzha pauza),JEL SAM REKAO PELE????
Kako je jednom slicno rekao Nesha Chor, samo su u pitanju bili pisci....

Drugoga puta idemo ZIGGY i ja od Zhuce pa pored Kasumove kafane u sred zime po najvecem ledu.To je bila jedna od onih zima kada su se ledila i pucala prozorska okna sto nama opet nije smetalo da udaramo muabet na ulici do kasno u noc.
Daklem, silazimo ti mi niz onu strmu ulicicu koja je usla u istoriju Rocka jer je iznjedrila nekoliko dobrih muzicara(Zhuca,Ljulji), Rajka Kockara(Komshija Rajko) i gomilu kriminalaca.
ZIGGY se poklizne a imao je ruke u dzepovima od svoje legendarne kratke jakne od izvrnute kozhe sa krznenom kragnom.I danas se budim nocu sa znojavim celom i placem kada poneki put sanjam njegovu izbezumljenu facu, gde pokushavajuci da odrzi ravnotezhu grcevito hita da izvuce ruke iz dzepova i ublazi tezak pad....

Poslednja izmena:
Zabrljivko, covek se zvao Raša Kutlačić.
Zabrljivko, moram priznati da se ne secam da je pevao u kasetofon.

Da, dugo godina posle toga ti snimci su bili u Jokinom vlasnistu.
Prdim Glasno bi mogao da baci na link par snimaka sa Golije(Ona lalala la, Seta , Kad bi oni znali ) ako ih ima .
ACCORDO,zar je moguce da nema nikakvih fotografija sa Golije, makar da se vidi vikendica?

Da nastavim pricu o Kocizu.
Osamdeset i neke kada je drustvo polako prestajalo da letuje choporativno, Kochiz i Zhare
odluce da zajedno odu na letovanje Rumunija,Bugarska i Grcka , svuda da kampuju po 10 dana.Rumunija pod Chausheskum, to se ne zaboravlja.Kamp u Konstanci,rakija koja ne vata,pesak koji se zavlaci u dupe i deset istih obroka u hotelima.Naime svuda se sluzio samo stek, pomfrit i shampinjoni.Kada su konacno desetog dana u Konstanci nasli PICERIJU !!!! i probali da naruce picu kelner im je rekao, unoseci znacajno dlake iz nosa u njihova lica:NO PICA, STECK.....

Daklem, zbog nemogucnosti da se brodom prebace u Bugarsku jer nije postojala nikakava veza a neki kapetan ih je izjebao, oni odluce da preskoce Bugarsku i da preko Pristine, vozom odu za Grcku...
Tako je Kociz proveo dva dana u Pristini sredinom avgusta,osamdeset i neke.
Ne mogu tacno da se setim koga je sve video u opusteloj Prishtini, ali se secam kako se sa Zlatkom Grobarom,Sekirica Muratovicem i jos nekim problematicnim starosedeocima bratimio na autobuskoj stanici u tri izjutra.
IZGLEDAO JE OPASNO PA SU GA PRISTEVACKE BARABE POSTOVALE:rotf:

Poslednja izmena:
.....десткована, али времена су била таква.

Da, komunisticka. Komesar Zarko i njegova brigada KONFISKUJ !!!

No dosta o tim plocama. Nije mi zaista krivo, da jeste verovatno bi ih zakljucao u spajzu ili negde drugo. Zanimljivo, nekih dogadjaja o kojima pricate se secam, ali kao kroz maglu. Sto pokazuje da je secanje selektivno i da se, u stvari i ne secamo vise od 1/10 stvari koje su nam se desile. Samo zivimo u iluziji da se secamo svega.

Poslednja izmena:
Zabrljivko, Accordo, pouzdrano znadem da pamtite tekst Komsije Rajka, spevanog na melodiju O.Dragojevica "Nadalina". Molim da se prilozi.

Zhuca je na Goliji toliko davio sa svojim komshijom Rajkom i njegovim pokerskim umecem
da je nastala pesma:
Komshija Rajko god.1981 Golija na muziku NADALINA Tekst Pripita Paschad

Kad komsija Rajko igra
poker po celi dan
Za jedno vece izgubi
dvesta miliona i stan
Ali kad mu pridje Mile
Mile zvani mazga
Tad se vise ne zna
ko je pravi gazda
Refren:
Komshija Rajko,Komshija Rajko
da si Holidej to zelish zarko
Ali Mile ti ne da shansu
ne da shansu u revanshu.

Mislim da Rajko Kockar nikada nije saznao da mu je posvecena pesma...
Mile Mazga je bio umisljen pokerash koji je jednom dohao sa namerom da odere Paschad...
Sve bi to i nekako ishlo da je znao pravila igre....
Accordo secas li se ove epizode????

Poslednja izmena:
Golija je te daleke 81.god bila zamishljena kao poslednje okupljanje drustva pred vojsku i probe u maniru Dugme na Jahorini.Otac Dejana Kijevcanina je napravio vikendicu tik iznad sela Kijevcani.Do Rashke se stizalo vozom, onda autobusom donekle, pa peshke.
Voz je kratko stajao na stanici pa se moralo iskakati iz njega gde se Zharko nije bas pokazao kao spretan i iscepao nove pantalone.Na putu do vikendice ih je presreo vuk.
Sama vikendica je bila neljudski hladna u avgustu mesecu, pa se lozila pec na drva.
Doshli su i Kociz i Daska iz Mitrovice.Daska je jutrom rushio sekirom stabla po okolnoj shumi.Uvece se pila travarica od koje se povracalo zeleno i vezbalo se...
Pijanom Mirsadu jednom zamalo nije otkinuta glava o precki na stubama dok ga je Daska, onako pijanog nosio pod mishkom.Prethodno mu je Zhuca iz supnene kashike utrpao 100 grama sirove kafe u usta, pokushavajuci da ga otrezni.Ujutru je Mirsad, onako mamuran i jadan pitao:Aj shto me boli vrat, ali odakle mi ovolika kafa u ustima?

Poslednja izmena:
...Sto pokazuje da je secanje selektivno i da se, u stvari i ne secamo vise od 1/10 stvari koje su nam se desile. Samo zivimo u iluziji da se secamo svega.

Ne samo to, nego i ono cega se secamo svi je selektivno u svakoga: Pitaj tri coveka o istom dogadjaju, svako ima svoju prizmu. Jednom sam ukrao dnevnik jedne od svojih
bivsih riba i totalno se zaprepastio kada sam dogadjaje u kojima sam bio kivna i izrabljena zrtva procitao (s njene tacke) kao da sam bio poslednji mamlaz, krivac za sve nedache i pokvarenjak
koji ju je debelo zajebao i izrabljivao.

Back