GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

[QUOTE
Evo i fotke iz doba kada je napravljena "MULTI"[/QUOTE]

Pa ko nije voleo to gitarce. Ona je posle otisla u Bg a zatim ne znam. Ja sam voleo sve instrumente koje su se vrtele po nasim kucama iako su bili uglavnom nesavrseni. Soulova gitara je bila za nas suva profesionalka a kad je Zigi dobio Gipsona shvatili smo da nije sve u glavi, zelji i umecu . Ipak i dalje sam zagovornik teorije da je u tome, ipak, skoro sve. Pre dve godine svirajuci u Art & Blues-u dobio sam u ruke gitaru staru kako biblija, slicna ovoj koju nam je poslao Prdim Glasno. Sva je bila izubijana i naizgled jadna. Ali najlepse tonove ikad u zivotu izvukao sam upravo iz nje i to mi jedna od najdrazih svirki.

[QUOTE
Posto vidim da neko pominje EUROVIZIJU, evo vam VIDEO SPOT ZA
TURSKE TAKMICHARE - napravljen u mojoj firmi.[/QUOTE]

Slusaj, cuo sam Tursku pjesmu i imaju jednu od najboljih, al sad bas da skidam spot- jedino ako si ga ti montirao. Naravno, ja gledam Euroviziju jer mi je zabavno, slatko se ismejem a bice i veceras dosta toga kada covek moze da se lepo oraspolozi. Kad sam u polufinalu video Azerbejdzan (a oni su prosli u finale pa slatko preporucujem) ja sam bukvalno plakao od smeha od prvog takta. Ima jos bisera eurosonga, pa pogledajte. Bosanci imaju odlicnu pesmu. Ali najbolji pokazatelj kakva je šitina Eurovizija je taj da te posle ove "predstave" obavezno zaboli glava zato sto je tesko podneti toliku kolicinu gluposti i kica.To je neverovatan fenomen, bar u mom slucaju. Posle svake evrovizije koju sam gledao mene je cepala glava. No sta ima veze. Ja sam u zivotu gledao i hiljadu ocajnih filmova pa nikada nisam izasao iz bioskopa.
Dakle ako nekoga zaboli glava posle trosatnog programa neka ne pije lek, samo nek iskljuci televizor i za 15 minuta bice sve u redu.

Turska pesma je jedna od najboljih, mada ne cuh ni pola toga sto ce biti veceras. Ako nista, Evrovizija je dokaz da Srbe samo treba lepo zaposliti i da tada svasta mogu. Naravno da je to jedna kicerska priredba, ali toliki kic je postao umetnost, pa sto da ne...

[QUOTE
Posto vidim da neko pominje EUROVIZIJU, evo vam VIDEO SPOT ZA
TURSKE TAKMICHARE - napravljen u mojoj firmi.

Osamdeset i neke i Paschad je bila odlucila da proba da se plasira na pesmu evrovizije.
Da bi stigao do kvalifikacione veceri za predstavnika na YU - nivou , moralo se prvo plasirati sa lokalnog festvala AKORDI KOSOVA.
Za tu priliku su napravljena pesma DANI,DANI, DANIJEL , posvecena zgodnoj Nemici koju su u Splitu svi probali da kresnu , a niko nije uspeo, naprotiv Pschad je uvek bila sklona izhitrenom zaljubljivanju..

Zalazak je dana, tama cudna vlada
Prestani da sanjas moje poljubce
Glas se cuo tihi, ostani sa nama
Sva svoja mastanja, ostavi za kraj
Od mene kada odes, ti neces biti sama
Ref:
DANI,DANI, DANIJEL
DANI,DANI, DANIJEL
Kakop smo te voleli
DAAAAAAANI
Cekali zore i pevali...

Pesma je bila odlicna, uradjena kao Djuli koja se prethdne godine visoko plasirala, sa malo Mungo Jerry-ja.
Ipak se odustalo od snimanja, te se na Akordima Kosova u Bori i Ramizu nastupalo u pauzi dok je zhiri vecao.
Zevan je na plejbek Soul za Aleksandru gde je frontman bio Zhare,Djafce na gitari,Zhuca na basu a Zhule na bubnjevima.

Ubrzo potom je Zhare pobedio na anketi Novog Sveta kao najbolji basista Kosova.
Kada je pitao autore ankete jeli to stvarno neko glasao, rekli su da jeste, za onog zhutog basistu sa beretkom iz Paschadi.

I ja nisam gledao evroviziju od ABBA-e ali veceras hocu...

Poslednja izmena:
DANI,DANI, DANIJEL

Manje je poznato da je i cuvena pesma JA VOLIM KCI STAROG RIBARA, pravljena sa ambicijom da se nastupi na nekom domacem bljuzga - festivalu. Ta ambicija je trajala dok Pascad nisu videli da nisu bas u formi. Nisu mogli da naprave melodiju, pa su slucajno preuzeli istu iz shpice za VALTER BRANI SARAJEVO. I tekst je ubrzo skrenuo na katunarizam>

Ja volim kci starog ribara,
Za sobom ja cujem bat koraka
Burek smo pojeli odavna
Boza je hladna u noci bez sna

Ljubavna drama
Okolo tama
Semke su taaaazeeee
Macke se maaaazeee

Pascadi nije islo sa komponovanjem pesama za festivale.Nasuprot tome, koketiranje sa folkom iznedrilo je SEVDIJU koja je bila cist hit i EVO IMA MESEC DANA koja je bila simpaticna bljuzga namenjena gastarbajterima daleko od kuce. Napominjem da je druga pesma prethodila prvoj i to je njena jedina vrednost.

Evo ima mesec dana
kako nemam para
Bolan jesam
A kod kuce
Umrla mi majka

Otac pije,
Brat robija
Sestra se prodaje
A ja pijem svake noci
KO ZA TUGU HAJE??!!??

Refren:
A, Aaaaaa,
Veseo sam jaaaaaa

Nikada nisam cuo ni za jednu Tursku grupu.
Ako je po filmovima koje smo pre neko vece razgledali , grupe se verovatno zovu: Turkish The Beatles,Turkish The Who....

Pre nekoliko godina u Antaliji na jugu Turske videh opasan lokalni bend.
Mladi. Ljuti chupavci, mrachno su izgledali i josh mrachnije svirali. Ozvuchenje prva liga.
Imena grupe se ne seqam.

Sala je bila puna dupke. Nisam mogao da verujem koliko je rulja izgledala zapadnjachki.
Posebno pamtim nepojmljivo jedre Turske pichorke.

Prihvatam opkladu!
Goran Bregovic verovatno na ovom festivalu jedini zaradjuje od muzike...

Trenutak koji najvishe pamtim a vezan za muziku je sledeci:

Bio sam shesti razred i poshalju me da donesem naftu za pec sa benzinske pumpice
izmedju moje i Salestove zgrade, pored malog kioska LOTO-a, u kome je godinama radio onaj chikica.Dakle na -15 , sve zavejano snegom, a taj deo grada je bio veoma lep kada napada sneg, ja stojim u redu sa kanticom.Iz benzinske pumpe se cuje svemirska gitara, Ne gledaj me tako SOLO Goran Bregovica .
To se ne moze recima opisati.

Kada se Dugme pre dve godine ponovo okupilo da bi sviralo na hipodromu, dvesta metara od moga stana, ja sam morao kuci posle prve pesme jer me proterala sraqka...

Aaa bogami Ukrainkinju bi' razvalio k'o beba zvechku

Grkinja je najbolje piche, svaki drugi rezultat bi bila podla prevara

Mislite da bi marile za prosede/procelave trbusaste skoro-pedesetogodisnjake, koji, usput, nisu ni producenti, ni kompozitori, ni menadzeri niti reziseri (s izuzetkom PRDIM-a, koji je ponesto od svega toga) ?

Back