Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tiberije:
Ja sam dobio zelenu kartu pre nekih mesec dana, preko lutrije. Prvi put sam poslao 2004 u jesen preko zvanicnog sajta i to nista ne kosta. Drugi put (2005 god) ne bih ni poslao da nisam dobio mail od green card serbia, gde me obavestavaju da za cenu od 200 dinara (preko Sms-a) oni obavljaju proceduru slanja u periodu kada lutrija pocinje. Odradio sam to i eto dobio sam zelenu kartu, tako da nije laz to sto oni nude sada jer kasnije kada pocne lutrija oni to salju iz svoje baze, ali tacno je to sto placati kada se mozes prijavti sam besplatno.

I ja sam dobila obavestenje 3. maja da sam dobila zelenu kartu. Papire za mene i muza smo poslali mislim 28. maja i to iz Amerike. U to vreme sam tamo bila. Jel' znas mozda koliko vremena treba da protekne da te obaveste. Znam da krece vec od septembra, i da traje do kraja leta valjda sledece godine, ali me zanima da li znas koliko uticaja ima koji si broj dobio? I uticaj toga kada si im poslao odgovor. Moj broj je oko 23000. I koliko je to uopste sigurno da ce nas pozvati na intervju, posto znam da Evropa dobija oko 16000 viza.

Ljudi, vi shto placate nekim tamo, zar je moguce da TOLIKO niste obavesteni???????
Prijava za GC je besplatna!!!!!!Kad jave sledecim pismom da ste dobili, kad krenete u ambasadu tamo ce lepo da vas oderu (spremite dolare ne evre jer cete trcati oko ambasade da menjate, a neke menjacnice imaju cak i po CELIH 6 dolara da vam zamene ;-))))
Zar je stvarno moguce da placate tamo nekim????CD spanskog???Pa skinite to s interneta? kakav prvi jezik? Prvi jezik je engleski u svim gradovima....I da govore se drugi jezici, ali CD spanskog sigurno nije najbitnija stvar koja ce vam pomoci ovde.......

Srdjan_NS:
Ja nikome nisam platio a evo 03.10. imam razgovor u ambasadi :)

Kostace te sigurno i to ne malo, ali na vreme ce te obavestiti. Ne znam jos nikog da je to odradio a da nije platio.

A kada su te kontaktirali da ti zakazu taj razgovor u ambasadi i kada si dobio obavestenje da si uopste izvucen na lutriji? I jesu li te kontaktirali postom ili telefonom za ovaj razgovor u ambasadi?

NIV:
Kostace te sigurno i to ne malo, ali na vreme ce te obavestiti. Ne znam jos nikog da je to odradio a da nije platio.

A kada su te kontaktirali da ti zakazu taj razgovor u ambasadi i kada si dobio obavestenje da si uopste izvucen na lutriji? I jesu li te kontaktirali postom ili telefonom za ovaj razgovor u ambasadi?
Kostace 750 dolara zelena karta ali to se placa u ambasadiPrvo obavestenje sam dobio u aprilu a drugo u pocetkom septembra.

Sutra pocinje prijavljivanje za Green Card Lottery! Woo-hoo!!! Jel bi neko mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju High school degree i High school no degree? Ja sam konkretno zavrsio srednju skolu, cetvrti stepen! Sta bih trebao da zaokruzim na entry form-u?

...koliko se secam na ovoj prijavi ne navodis nista osim osnovnih podataka tipa ime, prezime, adresa i datum rodjenja....sve to oko skole dolazi kasnije.....Minimum uslov da bi dobio GC je da imas zavrsenu bar cetvorogodisnju srednju skolu ili ekvivalent tome u vidu nekih obuka i radnog iskustva, ali ako vec imas srednju, onda o tome ne brines...

mene isto zanima to oko skole, sad sam ne trecoj godini faxa, jel to spada u "some university courses" ili ne? i jos nesto, adresa, prvo polje je in care of, to je pretpostavljam adresa na koju ce mi poslati (ili nece :D) pismo, a sta su adress line1 i 2? "opcionalne" adrese?

mene isto zanima to oko skole, sad sam ne trecoj godini faxa, jel to spada u "some university courses" ili ne? i jos nesto, adresa, prvo polje je in care of, to je pretpostavljam adresa na koju ce mi poslati (ili nece :D) pismo, a sta su adress line1 i 2? "opcionalne" adrese?

...spada pod "some college" ili "some courses"

..."in care of" tvoje ime i prezime
...address line 1 - ulica i broj
...address line 2 - Broj stana (nije obavezno ako ga nema ili moze i samo / pa broj stana u address line 1)

Da li moze da se registruju i moji u kuci osim mene, ili mora samo jedan clan porodice? (

...mogu da se registruju svi koji imaju zavrsenu bar srednju skolu ili ekvivalentno radno iskustvo bez obzira na to u kojem su srodstvu....muz i zena podnose prijave svako u svoje ime s tim sto u prijavi navode i podatke o supruzniku....2 sanse za dobitak....cak i deca ispod 21 godine starosti mogu da dobiju papire sa roditeljima dok istovremeno ako su zavrsili srednju skolu mogu i sami da se prijave...

Navedi High school degree ako si zavrsio 4-ti stepen.Moras imati minimum 12 godina skole.Inace da se pohvalim prosao sam na razgovoru i sada me ceka put :))))

E pa cestitam!!! Nek je sa srecom!

Hvala ljudim koji su mi odgovorili na pitanje! Sad videh da je neko pitao u vezi faxa nesto. Posto sam ja na visoj skoli, onda bih i ja u principu mogao da zaokruzim "some college" ili "some courses". By the way, ja sam tek sad upisao drugu godinu vise!
Sorry sto se nisam setio ranije da pitam ovo! :))

Obrazovanje se odnosi samo na zavrsene kurseve,tako da nema nikakve veze ako ste na nekoj godini faksa,racuna se samo srednja skola.Mada mnogo lakse prodje intervju ako imate zavrsen fakultet(izgleda da su veterinari trazeni u USA,jel je intervju trajao svega par minuta)

Obrazovanje se odnosi samo na zavrsene kurseve,tako da nema nikakve veze ako ste na nekoj godini faksa,racuna se samo srednja skola.Mada mnogo lakse prodje intervju ako imate zavrsen fakultet(izgleda da su veterinari trazeni u USA,jel je intervju trajao svega par minuta)

...nije tacno.....
Primary School Only University Degree
High School, no Degree Some Graduate Level Courses
High School Degree Master Degree
Vocational School Some Doctorate Level Courses
Some University Courses Doctorate Degree

some college je validna opcija, kako na prijavi za GC, tako i na razgovoru za posao u USA.

Bitno je samo da imas 12 god skole ukupno,ovo je i ovako samo za prijavu,ako te izvuku i pozovu na intervju onda tek nosis diplome.Ali ako si npr 3 god faksa,jedina diploma koju mozes pokazati je onda srednje skole.

Meni nece da odradi proveru fotografije nikako, ostavi me da cekam i onda "Page not found" i to sam probala u vise browsera i isto, na prijavi isto tako kad kliknem ono "continue" na kraju stranice opet me izbaci. Sad ne znam da li je prijava otisla ili ne i kako da je popunim, posto vec 3 dana kad god probam nece da odradi photo validation.

Back