Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molio bih malu pomoc oko ispunjavanja DV prijave; zna li tko sto da odabirem u prijavi za DV ako imam zavrsenu visu skolu (VI. stupanj)? Mogu li odabrati High school degree (sigurno necu pogrijesiti) ili nesto drugo?

Takodjer, sto upisati pod:
8a. In Care Of,
8b. Address Line 1 - pretpostavljam da tu ide normalna adresa?
8e. District/County/Province/State ?
14. Number of Children, ako nemam djece? 0 ili n/a ?

Molio bih malu pomoc oko ispunjavanja DV prijave; zna li tko sto da odabirem u prijavi za DV ako imam zavrsenu visu skolu (VI. stupanj)? Mogu li odabrati High school degree (sigurno necu pogrijesiti) ili nesto drugo?

Takodjer, sto upisati pod:
8a. In Care Of,
8b. Address Line 1 - pretpostavljam da tu ide normalna adresa?
8e. District/County/Province/State ?
14. Number of Children, ako nemam djece? 0 ili n/a ?

....Sve sto ima da se napise o zelenoj karti vec je vise puta napisano na ovom forumu....da ljudi nece ama bas da mrdnu prstom da malo potraze odgovore na svoja pitanja...ne mogu da shvatim...
....ako neko ima neko konkretno pitanje na koje do sada nije odgovoreno X puta, rado cu pomoci, mnogo puta i jesam.....svi ovi koji ne mogu da procitaju ni prethodnu stranicu na ovoj temi......sta da kazem....
Mene na ovoj temi nista ne zanima....kroz sve to sam vec prosao i ovde sam samo da bih pomogao ljudima koje cela procedura tek ceka i koji ne mogu lako da dodju do informacija.....secam se kako je meni bilo....ali ja sam se odrao nedeljama citajuci i domace i strane forume i zvanicna obavestenja americke ambasde, konzularne sluzbe, itd......
Posle svega toga sam to svoje iskustvo podelio sa mnogim ljudima i na ovom i na mnogim drugim forumima i ne mogu da shvatim da je neko toliko lenj da ne moze da napravi pretragu po svom pitanju bilo na ovom forumu ili na googlu.....siguran sam da ce naci barem moja objasnjenja i to na srpskom....ako ste toliko lenji i to da uradite....moj savet vam je zaboravite na green card lutriju....nista vas ovde ne ceka na gotovo i za sve cete morati dobro da zapnete i da se angazujete....

I ja stvarno ne razumem, ljudima je stalo da odu, a ne znaju obichnu prijavu popuniti (a nije ni to problem da ne budem pogresno shvacena) nego nisu spremni sami malo probrljati po internetu pre nego sto postave stoti put isto pitanje.
daj samo jos neko da predlozi neki sajt ili agenciju koja povoljno popunjava po 50-100$ glupu prijavu...pa nek im da i naredne godine gratis (a sta ce vam gratis naredna ako ove dobijete?!) joj ma stvarno ljudi su se bas nalupetali.

Meni nece da odradi proveru fotografije nikako, ostavi me da cekam i onda "Page not found" i to sam probala u vise browsera i isto, na prijavi isto tako kad kliknem ono "continue" na kraju stranice opet me izbaci. Sad ne znam da li je prijava otisla ili ne i kako da je popunim, posto vec 3 dana kad god probam nece da odradi photo validation.

Stvarno ljudi, sta se dogadja?! Ni meni nece da posalje application kada kliknem continue! Zbog cega?! Samo izbaci Internet Explorer cannot display the webpage! Da li vredi da i dalje pokusavam?

verovatno vam je spor internet, jer bas pre nekoliko sati sam popunio za neke ljude; imao sam malo problema kod validacije, jer fotografije nisu bile 300x300piksela, pa dok sam ih optimizivao na manje od 62,5 kb...
heh, buduci da sam i sam dosao u usa ove godine preko lutrije, najmanje sto mogu je da...
prijava nije otisla; poosle continue stranice ima i submit ...; na kraju izadje strana kojom potvrdjuju da je prijava uspesno poslata, a koju nude da otstampate

Da li slike mogu biti slikane sa digitalnim fotoaparatom, ali da se obrade po uputsvima?
da, to je najjednostavnije, mada videh u pdf uputstvu da mogu i skenirane, ali onda se nesto razlikuje; znaci, ja sam uzeo neke digitalne slike sa cd-a, pa buduci da je fotograf kompjuterski analfabeta, smanjio na nekih 20-tak kb (do65.5kb je uslov), napravio sa crop da budu cetvrtaste, pa onda sa windows paint iz nekoliko puta doveo do 300x300 (strech and skew, ako je bila 1200 da bi doveo do 300 to je cetbrtina tj. 25%) - parola: snadji se:)
p.s. pozadina neutralna, svetla, ... http://travel.state.gov/pdf/2009DVInstructions.pdf

Stvarno ljudi, sta se dogadja?! Ni meni nece da posalje application kada kliknem continue! Zbog cega?! Samo izbaci Internet Explorer cannot display the webpage! Da li vredi da i dalje pokusavam?
sad sam proverio, i verujem da je resenje ovde:

Begin Standard Application

If you would like to use an SSL-encrypted web connection, you may click the link below to continue. Please be aware that by using SSL encryption, your connection may be noticeably slower.

Begin SSL Application
http://www.dvlottery.state.gov/

znaci, idite na STANDARDNU APLIKACIJU

...bilo je govora o tome u okviru paketa zakona koji bi omogucio legalizaciju svih ilegalnih emigranata koji trenutno zive i rade u americi, ali se nikada nije dogodilo...predlog zkaona nije prosao...

Poslao sam prijavu, sve je prihvatilo ali sumnjam da ce i sliku, jer je previse svetla (istu sam koristio i za am. ambasadu)...

Prilozi

• Igor.jpg
    Igor.jpg
    46 KB · Pregleda: 38
Jesam, proverio sam, sve je bilo u redu, al' ne znam da li moze photo validator osim velicine da uoci i ovakve stvari.... Inace ovu sliku sam nosio i u Americku ambasadu, i na samoj slici je takva svetlost i nije bilo nikakvih problema )

Jesam, proverio sam, sve je bilo u redu, al' ne znam da li moze photo validator osim velicine da uoci i ovakve stvari.... Inace ovu sliku sam nosio i u Americku ambasadu, i na samoj slici je takva svetlost i nije bilo nikakvih problema )

Koliko ja znam - photo validator ce samo da proveri dimenzije (pixele) slike i velicinu (koliko Kb zauzima)... sadrzaj slike (osvetljenje, koliki % slike ti lice zauzima i sl.) se ne proverava sa photo validatorom.

Deca i supruznici se moraju prijaviti,jedino novonastale promene od prijave do izvlacenja se mogu kasnije dojaviti.Mislim da je sa lutrijom sve veoma jednostavno i da se sitnicama pridaje velika vrednost i da se ljudi samo dzabe nerviraju.

Deca i supruznici se moraju prijaviti,jedino novonastale promene od prijave do izvlacenja se mogu kasnije dojaviti.Mislim da je sa lutrijom sve veoma jednostavno i da se sitnicama pridaje velika vrednost i da se ljudi samo dzabe nerviraju.

Veruj mi, nije dzaba. Znam ljude koji su bili izvuceni i bili odbijeni zbog "sitnice".
Zato u Americi imas pravila za sve, pa ukljucujuci i green card lutriju: pravila za sliku, za nacin popunjavanja... ako ti 'zeznes', ima jos milion ljudi 'iza tebe u redu' sa pravilno popunjenom dokumentacijom, samo ce da kazu: "Next...". Nece da gube vreme da ti dodas/popravis - nego ce da 'prozovu' sledeceg u redu koji ima svu dokumentaciju kao sto se trazi.

Dodajem:
Problem je sto 'nasi' imaju neku 'deformaciju' da mora da se muva nesto.
Lutrija je jednostavna - predas slike i popunis online prijavu. Uneses svoje podatke i porodicu (suprug(a)/deca). Ako te izvuku, ides na razgovor ti i osobe koje si naveo(la) pri popunjavanju dokumentacije za lutriju...
Uopste ne razumem zasto neko ne bi uneo ostale clanove porodice, ako vec hoce svi zajedno da dodju u USA?

Šta ćeš u Americi,vidiš da ih stiže Božiji gnev....non-stop nevreme i uvek strepnja od terorizma.Volim ameriku ali imaju gubavu politiku...

Ja mogu isto to da kazem za neke druge zemlje... ali necu sada da zapocinjem offtopic. Ako hoces malo u detalje, otvori temu sa istim komentarom u delu foruma za politiku - onda cemo se ispricati :wink:

Uopste ne razumem zasto neko ne bi uneo ostale clanove porodice, ako vec hoce svi zajedno da dodju u USA?

ili je razveden/a, ili je dete vanbracno, ili ne planiraju svi zajedno useljenje, ali bez obzira na sve obavezno sve prijavi jer clanovi porodice imaju mogucnost da kasnije dodju u toku te fiskalne godine za koju si izvucen/a, a ako ni tada ne bi dosli, onda bi izgubili vizu, a ti koji/a si izvucen/a kao primarni/a si ionako vec sa zelenom kartom u usa - ne znam da li bi, tj. kada bi mogao/la kasnije da dovodes clanove porodice, suprugu/a i decu/dete, ali u svakom slucaju bi se to oteglo

Back