Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnogo hvala na odgovoru koji mi i nije donio mnogo novih informacija ali ipak hvala. Mi smo stari kamperi i dok ne pronadjemo pravi tj. kamp koji nam odgovara mi ne stajemo. Crnogorsko primorje smo obisli od Igala do Ulcinja a nadam se da cemo i Grcku obalu bolje upoznati u narednim godinama.

Vidim, ima tu podosta forumasa koji letuju u Grckoj, maltene redovno. Ja sam tamo od 1. - 31.avgusta. Ima li neko ko ce biti tamo u to vreme? Oko Atine ili na Peloponezu ili okolina Delfija, Lamije...?
Bilo bi sjajno da se nadjemo ako ima sanse? :)

Anonymous:
Goscica:
Uplatila Pefkohori 15. juna....Nece valjda i tada biti hladno? :( :?
Preko koje agencije ako nije tajna i koliko kosta?Hvala
Aranzman je dzabe, ali sta da ti kazem kad sam u zadnji cas uplatila poslednji dvokrevetni apartman. Cena je verovali ili ne sa sve vizom, busom i zdrav. osig. i smestajem 105e po osobi, 10 nocenja.Ali nema vise...U sezoni je kod njih 3x skuplje :? Da, agencija SIM turs u Narodnog fronta, blizu hotela Prag...

To je severnije od onog sto ja obilazim svakog leta. Solun je oko 85km od Katerini. Malo posle KAterini je Platamonas i naravno gomila ostalih malih mesta.

Ovog februara sam posetio Platamonas da prespavam na putu iz Atine i posto nista nije radilo, morao sam da obidjem uz obalu mnogo malih mesta u tom kraju.
Ne znam da li to spada u "Olimpic beach" (jer je Olimp blizu valjda)
Uglavnom su plaze peskovite koliko videh, u to doba je sve pusto i tuzno sa svim kaficima i restorancicima praznim, stolice naslagane na gomilu, nigde nikoga, jedva nadjoh hotel koji radi konacno, u Platamonasu.

Sve u svemu izgleda da se tu moze letovati, ima i nekoliko kampova, uglavnom privatni mali hoteli/hosteli, verovatno je leti lepo. Mada sam stekao utisak da je dosta siromasno, kao da me podseca na "socijalni" turizam, mozda i gresim.

Generalno, ima nekoliko lepih mesta, ali sam naisao usput i na siromasna mala naselja, nije mi se svidelo.
U nekim mestima uz obalu, mnogo su udaljene kuce od obale, a i obala je sa nekim siprazjem opasana ponegde, pa verovatno treba obratiti paznju u vezi udaljenosti od mora. Merio sam kolima u jednom mestu, punom hostelcica, od mesta do obale mora vodi nekoliko puteljaka ali ima vise od 3km... Ne znaci da je svuda tako, ali eto i to sam video.

No, verovatno mi je taj dosta sumorni utisak ostao jer sam bio totalno van sezone, u punoj sezoni je verovatno lepse i veselije.

Licno bih jedino ostao u Platamonasu, druga mesta mi nisu ulivala neku nadu u dobar provod i udoban smestaj. Katerini blizu, glavnim putem prema Evzoni (granici) a ni Solun nije daleko. Samo ne volim ni Katerini ni Solun, jer je uzasna guzva i van sezone u njima a da ne govorim u sred leta. Proslog leta sam u Katerini svratio na nagovor cerke, vise od dva sata sam trazio parking i na kraju zamalo ostao gladan :)

Raspitajte se pa samo napred :) U principu, mene gde god da "bace" u Grckoj ja uzivam iz sve snage, valjda zato sto volim da posecujem tu zemlju.

OB ti je ustvari hotelsko i apartmansko naselje,udaljeno oko 2 km od Paralije,a Paralija,otprilike oko 6-7 km od Katerinija...Znaci,tipicno naselje sagradjeno samo za turiste,u kome osim hotela nema nista drugo...Apartmani su sasvim solidni i udobni,plaza je duga,pjescana,more nema neku boju,ali je toplo...Nocni zivot se odvija uglavnom u Paraliji,do koje vodi staza kraj mora...
Inace,Platamonas,Nei Pori,Leptokarija i druga manja mjesta su posle Katerinija,a OB I Paralija prije,naravno kad ides iz pravca Soluna... a sva su slicna...hoteli,plaza,restorani...
Sve u svemu nije lose... :wink: Ako volis izlete,blizu je Olimp,Dion i manastir Meteori...

e,code...
posto idem u julu,a ti u avgustu...ako ne zapalis za koji dan poslom...
pricacu ti kako je!
nema sanse da ne svrnem na olimp...
hvala limunadice,sto milepo opisa situaciju..
bas me je to i zanimalo,znam gde je,i prosla sam tamo kada se to gradilo,pre 15-tak godina...ali je bas bila gradjevina...
a provod mi bas i nije bitan,jer imam malu decu.
e,a meduze :shock:
nisam ni znala za taj problem,jel ima tamo?

codemaker:
Vidim, ima tu podosta forumasa koji letuju u Grckoj, maltene redovno. Ja sam tamo od 1. - 31.avgusta. Ima li neko ko ce biti tamo u to vreme? Oko Atine ili na Peloponezu ili okolina Delfija, Lamije...?

Moze kafa u Korintu.Necemo da trazimo tursku.Za svaki slucaj.

barrbarra:
codemaker:

Moze kafa u Korintu.Necemo da trazimo tursku.Za svaki slucaj.
Ma moze kafa, sok, pivo, mleko, Lutraki voda, uzi 9mm,itd... Ja sam tamo od 01.Avgusta, jesi stvarno u Korintu u to doba?

xpajamacax:
Elada:
Najbolje mesto,po meni je Neos Marmaras na srednjem prstu,na Halkidikiju...jel ste bili tamo?
ja bila.meni bre svi ti prsti :? i uopste kopno...ali sta cu kad moram sitna mi deca.
Pa kasno si pocela sa decom :)
Uostalom strpi se, prvih 20 godina je najteze :)
A nije ti ni ovako lose, videces kad porastu, pa sa tobom nece hteti niu pod razno... Opet ces kukati :)

Eve ovako:
Kroz makedoniju imas mislim 3 ili 4 puta da platis. Prosecno je 60 denara, ali ako nemas denare, traze evre pa im ispada 1 evro :evil: A nije, medjutim u sred noci, nemas denare, das evro pa te puste. Nikako nemoj da im dajes novcanice ili kovanice vise od evra, jer ce ti vratiti 10 kg denara, sa kojima ne mozes nista kasnije bilo gde, osim za sledecu turu. Ja trenutno imam jos za dva prolaza kroz Makedoniju..

U Grckoj je putarina skoro svuda 1.40 evra, osim na dva mesta, na putu Atina-Korint je 2.5 evra (pre onog novog tunela) i na jednom mestu, mislim kod Larise je 1.50 evra. Ako ides do Atine, mislim da imas 5 putarna da platis. Najbolje pripremi sicu, pa lepo raspodeli. Ja imam onu specijalnu malu plasticnu kutijicu sa "bunarcicima" za svaki apoen, da se lakse snadjem. Pogotovo mi je to vazno kad putujem nocu, jer ne moram da palim svetlo, jurim kovani novac i patim se bez veze. Ovako i u mraku izdvojim potrebnu sumu bez problema.

Ajd' sa srecom vam putovanje :)

Ma moze kafa, sok, pivo, mleko, Lutraki voda, uzi 9mm,itd... Ja sam tamo od 01.Avgusta, jesi stvarno u Korintu u to doba?[/quote]

Ako dobijem vizu(sto me malo brine, jer su me u aprilu vec odbili), i sve bude po planu, u avgustu sam tamo.

ljubim te ja
5.gif

druze moj

Back