To je severnije od onog sto ja obilazim svakog leta. Solun je oko 85km od Katerini. Malo posle KAterini je Platamonas i naravno gomila ostalih malih mesta.
Ovog februara sam posetio Platamonas da prespavam na putu iz Atine i posto nista nije radilo, morao sam da obidjem uz obalu mnogo malih mesta u tom kraju.
Ne znam da li to spada u "Olimpic beach" (jer je Olimp blizu valjda)
Uglavnom su plaze peskovite koliko videh, u to doba je sve pusto i tuzno sa svim kaficima i restorancicima praznim, stolice naslagane na gomilu, nigde nikoga, jedva nadjoh hotel koji radi konacno, u Platamonasu.
Sve u svemu izgleda da se tu moze letovati, ima i nekoliko kampova, uglavnom privatni mali hoteli/hosteli, verovatno je leti lepo. Mada sam stekao utisak da je dosta siromasno, kao da me podseca na "socijalni" turizam, mozda i gresim.
Generalno, ima nekoliko lepih mesta, ali sam naisao usput i na siromasna mala naselja, nije mi se svidelo.
U nekim mestima uz obalu, mnogo su udaljene kuce od obale, a i obala je sa nekim siprazjem opasana ponegde, pa verovatno treba obratiti paznju u vezi udaljenosti od mora. Merio sam kolima u jednom mestu, punom hostelcica, od mesta do obale mora vodi nekoliko puteljaka ali ima vise od 3km... Ne znaci da je svuda tako, ali eto i to sam video.
No, verovatno mi je taj dosta sumorni utisak ostao jer sam bio totalno van sezone, u punoj sezoni je verovatno lepse i veselije.
Licno bih jedino ostao u Platamonasu, druga mesta mi nisu ulivala neku nadu u dobar provod i udoban smestaj. Katerini blizu, glavnim putem prema Evzoni (granici) a ni Solun nije daleko. Samo ne volim ni Katerini ni Solun, jer je uzasna guzva i van sezone u njima a da ne govorim u sred leta. Proslog leta sam u Katerini svratio na nagovor cerke, vise od dva sata sam trazio parking i na kraju zamalo ostao gladan
Raspitajte se pa samo napred

U principu, mene gde god da "bace" u Grckoj ja uzivam iz sve snage, valjda zato sto volim da posecujem tu zemlju.