Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Astra Travel je izbacila ponude za Sarti za leto 2007, kazu da prodaju po proslogodisnjim cenama, mi smo isli preko njih ali nemam proslogodisnji cenovnik da uporedim , u svakom slucaju povoljno je,a nam a je ltos bilo sjajno. Imaju sjajnu organizaciju i dobre vodice.

Neko je pitao ranije koje mesto na Halkidikiju, i svi samo Pefkohori , Hanioti , ,,, ljudi, probajte Sarti, sjajan je . Mi smo prosle godine isli sa Astrom i ponovo cemo. Ove godine nude i letovanja po proslogodisnjim cenama kao neku First Minute ponude

Danas mi stigla na mejl Magic-ova ponuda za ovo leto...Ja sam isla sa njima u Sarti,ali smo na sve izlete isli sa Astrom,i uopste za svaku sitnicu kontaktirali Astrine predstavnike (Magic nije imao svog u nasoj smeni,tako da zbog toga i jos mnogo drugih razloga-nikad vise preko njih,a Astru toplo preporucujem).

I ja toplo preporucujem Astru, nisam htela odmah da ne bude da reklamiram, ali su sjajni. OD prevoza , predstavnika, apartmani kao sto su i predstavljeni, svi vrlo dobri, bogata ponuda izleta. Mi smo isli na dva. I tad su sa nama isli neki gosti Magica i kukali da o njima niko ne brine, to su ti nase agencije

www.IDEASoft.co.yu:
Kad smo vec kod skupog i jeftinog vezano za Grcku, ja bih preporucio moju omiljenu i jeftinu destinaciju a to je Pefkohori i Hanioti.
Da ne bih davio previse mozete pogledati koliko su stvarno jeftini na sajtu najveceg "dilera" za to parce Grcke www.travelland.co.yu.
Ako je neko zainteresovan za detaljnije opise spreman sam da se raspisem :)
Video sam i uopšte nisu loši. Ne znam samo koliko su pouzdani. Drago mi je da imaju 15-odnevne aranžmane koji su za mene najbolji.
Mene lično zanima Dionisos, ali ne znam kako je tamo. Prvi put sam čuo za to mesto pre dve godine, ali se nisam nešto trudio da saznam više.
Jeli neko bio?

www.IDEASoft.co.yu:
Kad smo vec kod skupog i jeftinog vezano za Grcku, ja bih preporucio moju omiljenu i jeftinu destinaciju a to je Pefkohori i Hanioti.
Da ne bih davio previse mozete pogledati koliko su stvarno jeftini na sajtu najveceg "dilera" za to parce Grcke www.travelland.co.yu.
Ako je neko zainteresovan za detaljnije opise spreman sam da se raspisem :)
moje misljenje je da su za sada najpovoljniji aranzmani agencije relax. Za rezervacije u februaru imate popust od 15%. Imate takodje povoljnosti za decu. Zaista vredi pogledati.

jerotije:
Prosle godine sam u junu isao u Neos Marmaras a to je na drugom prstu. Nezaboravno letovanje a usluga........i vise nego sto su obecali. Ako te interesuje pisi mi da ti kazem ime agencije preko koje sam isao jer nebih da je reklamiram ovde-nije mi to cilj. Za smesno male pare nude ti mnogo. Nijedna ali NIJEDNA zamerka !
Za Neos Marmaras mogu da kazem da je dosta mirno mesto.Blizina plze je malo problematicna jer on nema centralnu plazu pa je malo nezgodno sa malom deco. Ukoliko vam predloze app. u centru na 10-tak metara od mora upitajte koliko je od plze? More je fenomenalno cisto.

Postavljam jedno veoma prosto pitanje: Zaso svi gledate da idete preko nasih turistickih agencija , zasto ne idete direktno hotel/apartman- vi? Sve sto zelite mozete naci preko neta. :!: :!: :!:

Koliko ja znam Grcima uplatis 20% a ostatak kada stignete. Tu postoji mogucnost dogovora a to zavisi koliko ostajete.Onako kako se dogovorite, toga se i drze, bez obzira sto drugi gosti imaju drugu cenu, oni su kasnije i bukirali. Mislim da nase agencije nude mnogo losije smestaje , a cene za takve nisu uopste jeftine.Cista prevara npr. jedna agencija za jedan hotel za 10 dana po osobi trazi oko 650 E , a svi dobro znamo da Grci izdaju sobe.Tako sam ja trazila taj hotel preko neta ,a oni traze za dvokrevetnu u high season 65E. Pa vi vidite.. Proveravajt ih( mislim na agencije). Pozz

xpajamacax:
@ užičanin....ej bre, kako bre može da ti bude super gde ima puno srba?
pogotovu u stavrosu koji je selendra, ma nema joj ravne u srbiji!
izvini, ali stavros zaista nije nešto što neko treba da vidi!
A gde je bre super, tamo gde ima puno pijanih Engleza, šontavih Nemaca ili pederastih Holanđana?
Era je narodski čovek i potpuno je u pravu. Stavros sa Nea Vrasnom i Asprovaltom je odličan izbor za našeg čoveka, naročito kolima. Na potezu prema Olimpijadi i još prema Jerisosu postoji gomila predivnih plaža, za utisak kao na ostrvu. Konzervativna sredina(verovatno zbog blizine Atosa) idealna za našeg čoveka željnog odmora.
A ko želi da nešto vidi, uplati lepo u maju Pariz ili Barselonu, pa se nagleda svega i svačega. Nisu Tasos i Kušadasi za gledanje, već, prvi-kao hrana osama i bubama, a dugi-kao hrana belosvetskim prevarantima.

Molim da poslusas DOBRONAMERAN savet od ISKUSNOG !!!!

Te cene preko interneta, su SAMO mamac. U redu, ako se radi o OZBILJNOM hotelu, pa platis karticom, i onda IMAS rezervaciju. Sve ostalo je rekla/kazala. i oni postave na web site jednu cenu, a kad stignes, oni kazu da su imali u PRETPRODAJI te cene, ko je platio u novembru.........ITD

I sve ZAVISI od meseca. U avgustu N E M O J T E da odete bilo gde u Grcku, grlom u jagode. Spavacete na PLAZI, kao sto sam i ja morao. N E M A smestaja !!!. Tada Grci i Italijani dolaze na kolektivni godisnji odmor, i placaju 100 Eur dnevno, za obicnu sobu.

U zgradi gde stanujem, gazdarica izdaje 5 apartmana. Od toga 3 za celu godinu, a dva izdaje SAMO u avgustu. Ona jednostavno nece da se zeza da izdaje ta dva apartmana cele sezone, ZATO sto za mesec dana u avgustu zaradi VISE, nego da ih je izdavala 12 meseci nekom za stalno.

Mozda je ovo nekom neshvatljivo, ali Grci razmisljaju na NJIHOV nacin.

TVRDIM da je bolje plaltiti agenciji u startu vise, nego se opeci na dolasku ( JA Z N A M BOLJE....ITD)

Razmislite.......

Ajd ako neko zna nesto o vili "meni" na Tasosu(Limenarija) i o vili "grigorio traditonal" (Polihrono) neka kaze nesto. Mi smo odabrali te dve destinacije i vec rezervisali.

Jenifer*:
Koja agencija je imala ponudu?Ako možeš napiši mi šta je sve ulazilo u cenu, pošto nisam baš najbolje razumela za koliko si osoba navela...išli bi nas dvoje....i ako znaš još bilo kakvu informaciju bila bi od koristi,a da je vezana za Makriamos..
Ja sam bila prosle godine u Makriamosu.
Kraj juna i pocetak jula, 12 noci, muz, dete i ja, platili smo 1100. To je bez prevoza, polupansion.
Smestaj je ok, hrana nije bas u rangu hotela sa 4*, hotel je veliki i uglavnom su porodice sa decom, pa je odmah sve to drugacije nego kad odes na Rodos i sl.
Kompleks ima sve sto ti treba, plaza je lepa, cisto je, imas i da ronis, deo sa stenama, mol na kome smo pecali.
Problem jeste sto ne znas koju ces kkucu da dobijes, pa mi iako smo platili skuplju varijantu (blize plazi) bili smo podaleko. E, sad da neko ne shvati da je bas u brdu, ali par minuta do plaze uzbrdo. Za decu je stvarno super, imas i zivotinje, setaju ti se oko bugalova, paunovi, srne. Imas deciji klub, igraliste za decu, svako vece organizovane zabave, klovnovi, igre i sl.
Sve je kulturno, nije napadno kao u Turskoj.
Meni je jedini problem bio sto me je samo ostrvo Tasos razocaralo. Bas je selendra.
Ja ne volim letovanje gde cu svaki dan da lutam i trazim nove lepe plaze i prelazim 10 km. To mi je smaranje. Volim da imam plazu kako treba tu gde sam, a uvece da mogu da prosetam, da kad je vruce sednem u neku lepu hladovinu na klopu, kafic.
Zakljucak, Makriamos OK, ali sam Tasos mi je krs. Ostrvo 3 kategorije.
Ja pre predlazem neko drugo ostrvo.

Pre 5 godina sam sa drugom i drugaricom zapucala kolima na Skiathos..bio je kraj jula..vizu smo nekako uspeli da dobijemo..Elem,put nam se malo oduzio, celih 28 sati,iz razloga sto smo propustili jutarnji trajekt a drugi smo cekali do 18 sati..zlo :smile:
Kada smo u 21 stigli na ostrvo ja sam bila u stanju da dam sve pare samo da bi se docepala kreveta ali me je drugar koji je tamo odlazio i predhodnih godina ubedio da budem strpljiva.Isplatio se!Smestaj smo nasli maltene u glavnoj ulici za 30 maraka (znaci svako po 10)!!!
Dakle,svako ko moze da izmuva garantno pismo neka ide u svom aranzmanu i naci ce smestaj bar duplo jeftinije nego sto nude agencije..
Pozz...

ilona:
Anca.Sarti je zaista fenomenalan,vratila sam se u nedelju a kao da sam jos uvek tamo. Nisam isla svojim kolima ali sam upoznala Grke i sve plaze obisla sa njima,njihovim kolima..Zaljubljena sam u Sarti,jedva cekam da se vratim tamo.....

Znaš li možda kakva je ona kuća Vasso? Kakvo ti je vreme bilo u septembru i da ponovim tvoje pitanje, šta poneti za uveče?

jel ima neko iskustava sa Moraitikom na Krfu? Planiramo decko i ja ovog septembra tamo pa me interesuju vasa iskustva? Koliko iznosi rent a car? i da li treba medjunarodna dozvola? hvala unapred!!!

labradorka:
Pre 5 godina sam sa drugom i drugaricom zapucala kolima na Skiathos..bio je kraj jula..vizu smo nekako uspeli da dobijemo..Elem,put nam se malo oduzio, celih 28 sati,iz razloga sto smo propustili jutarnji trajekt a drugi smo cekali do 18 sati..zlo :smile:
Kada smo u 21 stigli na ostrvo ja sam bila u stanju da dam sve pare samo da bi se docepala kreveta ali me je drugar koji je tamo odlazio i predhodnih godina ubedio da budem strpljiva.Isplatio se!Smestaj smo nasli maltene u glavnoj ulici za 30 maraka (znaci svako po 10)!!!
Dakle,svako ko moze da izmuva garantno pismo neka ide u svom aranzmanu i naci ce smestaj bar duplo jeftinije nego sto nude agencije..
Pozz...
Tako je labradorko.svima kojima nisu neophodne rate za otplatu letovanja,vizu i pravac grcka,a na svakom ostrvu(za unutrasnjos ne znam) ce vas sacekati 30-tak ljudi sa tablama "rent.....medju njima i ja ali cekam po imenu.malo su se i cene promenile od tada zbog valute drahma-evro a i glavna ulica Papadiamantis je ekonomski i najpovoljnija ako vam ne smeta sto nije "smestaj na plazi".

Sto se Grcke tice definitivno samo ostrva vrede...
Mada su za porodican odmor verovatno dobra i letovalista na Halikidikiju.Ja ih zovem "turistickim selima"-mahom su sve to mala mestasca,sa par taverni i kafica,solidnom plazom i to je otprilike to.
Letovao sam u Polihronu,bio sam i u Hanotiju i Pefkohoriju i na osnovu tih iskustava sam ovo zakljucio.
Ipak,ubedljivo najgori(a bogme i najskuplji) je bio Neos Marmaras.Poluprazan i u spicu sezone,ruznjikav,uzbrdo-nizbrdo,bez pesacke zone,sa osrednjom plazom i zalosno losim provodom.
Proslog leta sam boravio i 10-tak dana na Rodosu,u Falirakiju.Ne mogu reci da je bas lose,ali daleko od renomea koji ovo ostrvo uziva.Sam grad Rodos je bezveze,u samoj marini koja je uvece krcata luksuznim jahtama ne postoji cak ni lepo osvetljeno setaliste...
Za mene jedino sto je stvarno vredno pomenuti jeste stari deo grada koji je fascinantan i recimo mesto Lindos koje jeste interesantno,ali samo za jedno popodne.
Inace celu zapadnu obalu ostrva slobodno zaboravite(jak vetar,preveliki talasi),mada je i na istocnoj veoma jak(suncobran ostavite slobodno kod kuce,odnece vam vetar).
Ono sto jeste dobro to je sto Rodos u osnovi nije posebno skup(prijatno iznenadjenje),sa izuzetkom starog grada gde cete malo pivo platiti 5e.
Sve u svemu,kada Rodos poredim sa Alanjom,gde sam letovao 2005.,generalno mi se vise dopada Alanja,bez obzira sto te napadne Turke nesto ne gotivim.

Po meni je suludo dati tolike pare za Makriamos, kad za duplo manje pare mozes komotno da letujes u Potosu gde imas ok plazu, do duse , jeste da nemas zivotinje, ali sve je to do toga sta ti je potrebno. Da se covek ne predje trebalo bi da odredi svoje prioritete, pa da ako hoces provod i napucane hotele definitivno NE Tasos. Meni se bas dopao, mir, utisak divljine i priroda na Tasosu, a to sam i ocekivala.

Back