mirarbi
Primećen član
- Poruka
- 801
Da si htela da tako ispadne, ono sigurno ne bi. Bas dobra fora!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ops: Prosle godine sam bio u Sartiju (autobusom) i to je sigurno jedno od mojih lepsih letovanja u Grckoj. Ove godine sam bio u Nei Poriju i ne bih ga preporucio. Sledece godine planiram da idem svojim automobilom pa me brine jedna stvar... Po povratku iz Sartija na granici je nastao haos koji su stvorili Turci jer su dobili "dozvolu", ako sam dobro razumeo, za laksi prelazak granice... Da li za ovo postoji poseban termin, i da li uopste postoji ovakva "dozvola", ili je to kombinacija turisticko-autobuskog umora i moje "dobre" informisanosti? Kada bih se odlucio da prenocim na pola puta do Sitonije, sta bi ste preporucili? Hvala unapred!To sa Turcima se tebi nesto slucajno "zalomilo", ne brini. Ja idem svake godine po dva-tri puta i nikada te vrste problema nisam imao.marcone:Pozdrav ljubiteljima Grcke! Prvi put sam na forumu, pa mi ne zamerite ako nesto zabrljamops: Prosle godine sam bio u Sartiju (autobusom) i to je sigurno jedno od mojih lepsih letovanja u Grckoj. Ove godine sam bio u Nei Poriju i ne bih ga preporucio. Sledece godine planiram da idem svojim automobilom pa me brine jedna stvar... Po povratku iz Sartija na granici je nastao haos koji su stvorili Turci jer su dobili "dozvolu", ako sam dobro razumeo, za laksi prelazak granice... Da li za ovo postoji poseban termin, i da li uopste postoji ovakva "dozvola", ili je to kombinacija turisticko-autobuskog umora i moje "dobre" informisanosti? Kada bih se odlucio da prenocim na pola puta do Sitonije, sta bi ste preporucili? Hvala unapred!

I pored drugi stvari,ja sam i zbog same cinjenice da se autom lakse stize u Grcku nego na crnogorsko primorje ljubitelj Grcke.codemaker:To sa Turcima se tebi nesto slucajno "zalomilo", ne brini. Ja idem svake godine po dva-tri puta i nikada te vrste problema nisam imao.
Sto se tice nocenja na "pola puta" zavisi odakle ides, ali generalno, mislim da nema potrebe. Nisam isao u tom pravcu ali recimo od Beograd do ulaska u Grcku treba ti normalnom voznjom (do 120 autoputem) i malo varanja na ostalim putevima, oko 6.5 - 7 sati. Posle od granice do krajnje destinacije ne moze biti mnogo.
Kad putujem do Korinta (1400km) ili vozim sve u jednom cugu ili prespavam u Platamonasu (90km od Soluna) dakle oko 110km od ulaska u Grcku. Mada su putevi toliko dobri da nije problem voziti i mnogo duze ture.
Pre neki dan sam se vratio is posete rodbini u CG i do Bara mi je trebalo 11 sati sa malo stajanja. Za to vreme ja sam vec blizu Atine a 1200km. Sve zavisi od puta ili kola ali ne vidim razlog da vozis iz dva dela, osim ako ti se tako svidja![]()
U pitanju je konfiguracija terena i vrsta puteva. Do Atine je autoput, a do CG je magistrala+planine+postovanje saobracaja. Do CG je sada odlican put, pa ako si iole normalan, nema jurnjave, pa se stize za 11sati lepe voznje.codemaker:Slazem se.
Izgleda neobicno ali meni krenuti iz Beograda oko 7 ujutro i stici u Atinu (sa par pijenja kafa i sve granicama) oko 20:30 nije ama bas nikakav problem! Doduse vozim dosta dobra kola ali svejedno.
A voznja do bara me izludjuje mnogo vise psihicki nego fizicki. 550 km za 11 sati, katastrofa!
Dobro, moze i brze ako se zalaufam i preterujem sa brzinom ugrozavam saobracaj, ne postujem bas sve propise, ali zasto stavljati glave u torbu i bacati pare i raspravljati se sa pandurima.
Primera radi, Atina Solun je 550km (znaci BG-Bar) razdaljina.
Tu relaciju redovno vozim manje od 5 sati (opet sa kafom usput), ne preterujuci sa brzinom. Razlika je velika, sto bi rekla nasa raja iz Saraj'va - "joj razlike bolan, drast'cne.."
I sto rece ti, jedan od razloga sto vise volim u Grcku...
O tome i pricam, da prema CG ima autoput, stizali bi tamo lagodno za 6 sati uz sve kafice usput.... I otkuda ti to da je sada do CG odlican put? Nikad vise radova i suzenja nisam video od kada vozim za CG nego ove godine? Katastrofa! Kakav crni odlican put. To ce biti sve gori put, ako se hitno ne nedje neko kome ce drzave dati koncesiju da se uradi nas deo prema CG a crnogorci svoj deo do mora.crnicrnja:U pitanju je konfiguracija terena i vrsta puteva. Do Atine je autoput, a do CG je magistrala+planine+postovanje saobracaja. Do CG je sada odlican put, pa ako si iole normalan, nema jurnjave, pa se stize za 11sati lepe voznje.`
Ista stvar je ako se krene na Krf, pa ljudi ipak ne odustaju od Grcke.
U svakom slucaju put kolima je nezamenljiv. Ja sledece godine planiram Spaniju.Ako dobijem vizu :sad: